A téma módosítása és testreszabása Windows 11 rendszeren

A Windowsnak mindig is voltak témái, de a Windows 10-ben ezek a témák konzervatívak lettek abban, amit a felhasználók módosíthatnak. A címsor színe megváltozik, hogy megfeleljen a háttérképnek, de nem sok más történik.

A Windows 11 sokkal testreszabhatóbb témafunkcióval rendelkezik. Kezdje négy előre beállított témával, azonban a felhasználók szabadon testreszabhatják ezek különböző aspektusait.

téma windows 11

Téma a Windows 11 rendszerben

A Windows 11 négy új előre beállított témával rendelkezik. A nagy kontrasztú téma továbbra is elérhető a látássérült felhasználók számára, de most már testreszabható.

Téma módosítása Windows 11 rendszeren

A Windows 11 néhány előre beállított témát tartalmaz, beleértve az alapértelmezett téma nagyon szép, zöld-szürke változatát, hozzáillő háttérképekkel kiegészítve. További témákat tölthet le a Microsoft Store-ból (bár lehet, hogy jelenleg nem sok közül lehet választani).

Nyissa meg a Beállítások alkalmazást a Win+I billentyűkóddal.
Válassza a Személyre szabás lehetőséget a bal oldalon.
Kattintson a Témák elemre.
Válasszon ki egy témát, és az alkalmazásra kerül.

Téma testreszabása a Windows 11 rendszerben

Amikor testre szab egy témát a Windows 11 rendszerben, először a Kisegítő lehetőségek egyik témájával kell kezdenie.

Nyissa meg a Beállítások alkalmazást a Win+I billentyűkóddal.
Lépjen a Kisegítő lehetőségek elemre a bal oldali oszlopban.
Kattintson a Kontraszt témák elemre.
Nyissa meg a Kontraszt témák legördülő menüt, és válassza ki az előre beállított témák egyikét (Víz, Sivatagi, Alkonyat és Éjszakai égbolt).

Kattintson az Alkalmaz gombra.
A téma alkalmazása után kattintson a Szerkesztés gombra.
Kattintson egy színmezőre, és válassza ki, hogy melyik színt szeretné használni a helyén.
Ismételje meg a műveletet a témában módosítani kívánt összes színre.

Kattintson a Mentés és alkalmazás gombra.
Adjon a témának olyan nevet, amely nem tartalmaz szóközt.
A téma alkalmazásra kerül.

Téma támogatás

A téma testreszabásakor feltétlenül ellenőrizze, hogy az új színek hogyan néznek ki az UWP-alkalmazásokban és az asztali alkalmazásokban. Használja a Beállítások alkalmazást és a File Explorert lakmusz tesztként. A legtöbb Windows 11 alkalmazás támogatja a témákat, de lesznek kivételek. A téma az étlapokra is vonatkozik.

A Windows 11 még korai szakaszában jár, ezért ha ezt próbálja ki, tudnia kell, hogy a téma alkalmazása néhány próbálkozást igényel.

Következtetés

Lehet, hogy a felhasználók nem a testreszabható akadálymentesítési témákra gondolnak, amikor egyéni témát szeretnének létrehozni a Windows 11 rendszerhez, de a funkció megfelel a dolgoknak. Ennél is fontosabb, hogy azok a felhasználók, akik nem találták megfelelőnek az alapértelmezett nagy kontrasztú témát, most egy egyszerű mód van a nehezen látható színek megváltoztatására, de megtartják a nagy kontrasztú témát.