Kérjük, válassza ki a rendszerindító eszközt – UEFI rendszerindítási források [Javítás]

Kérjük, válassza ki a rendszerindító eszközt – UEFI rendszerindítási források [Javítás]

Bevezetés

A számítógép indítási folyamata összetett folyamat, amely több összetevőt is magában foglal. Az egyik ilyen kulcsfontosságú összetevő a firmware, amely a számítógép hardverét és szoftverét összekötő interfész. Az UEFI (Unified Extensible Firmware Interface) a firmware legújabb generációja, amely számos előnyt kínál a régebbi BIOS (Basic Input/Output System) interfésszel szemben. Az egyik ilyen előny az UEFI kemampuanága, hogy több rendszerindítási forrást kezeljen, így a felhasználók könnyedén kiválaszthatják, hogy melyik eszközről szeretnének indítani.

Bizonyos esetekben azonban a rendszerindítási folyamat során problémák merülhetnek fel, ami „Kérjük, válassza ki a rendszerindító eszközt” hibaüzenethez vezethet. Ez az üzenet általában akkor jelenik meg, ha az UEFI firmware nem tudja meghatározni, hogy melyik eszközről kellene indítania. Ez a probléma több okból is előfordulhat, például ha a rendszerindítő eszköz nincs megfelelően csatlakoztatva, vagy ha a firmware beállításaiban hiba van.

H2. A probléma megoldásának lépései

A „Kérjük, válassza ki a rendszerindító eszközt” hibaüzenet megoldásához a következő lépéseket hajthatja végre:

H3. Ellenőrizze a rendszerindító eszköz csatlakoztatását

  5 webkamera teszteszköz a kamera ellenőrzéséhez

* Győződjön meg arról, hogy a rendszerindító eszköz (például USB-meghajtó vagy DVD) megfelelően csatlakoztatva van a számítógéphez.
* Próbálja meg másik USB-portot vagy kábelt használni.

H3. Módosítsa az UEFI firmware beállításait

* Indítsa újra a számítógépet, és nyomja meg a megfelelő billentyűt (általában F2, F10 vagy Del) a firmware beállítási felületének eléréséhez.
* Keresse meg a Boot Options (Rendszerindítási beállítások) menüt, és győződjön meg arról, hogy a rendszerindító eszköz szerepel a rendszerindítási források listáján.
* Állítsa a rendszerindító eszközt elsődleges rendszerindítási forrásnak.

H3. Frissítse az UEFI firmware-t

* Nézze meg a számítógép gyártójának honlapját, hogy elérhető-e az UEFI firmware frissítése.
* Töltse le és telepítse a firmware-frissítést a gyártó utasításainak megfelelően.

H3. Tiltsa le a Secure Boot-ot

* Bizonyos esetekben a Secure Boot funkció megakadályozhatja a számítógép indítását bizonyos rendszerindító eszközökről.
* Tiltsa le a Secure Boot-ot az UEFI firmware beállításaiban.

H3. Állítsa vissza az UEFI firmware beállításait

* Ha a fenti lépések nem oldják meg a problémát, próbálja meg visszaállítani az UEFI firmware beállításait az alapértelmezett értékekre.
* Keresse meg a firmware beállítási felületén a Reset to Default Settings (Alapértelmezett beállítások visszaállítása) opciót.

  A „Letiltott fiókokkal nem lehet kapcsolatba lépni” hiba kijavítása az Instagramon

Következtetés

A „Kérjük, válassza ki a rendszerindító eszközt” hibaüzenet bosszantó lehet, de megoldható a megfelelő lépések végrehajtásával. A rendszerindító eszköz megfelelő csatlakoztatásának ellenőrzésétől kezdve az UEFI firmware beállításainak módosításáig számos megoldást kipróbálhat a probléma megoldására. Ha a probléma továbbra is fennáll, fontolja meg, hogy kapcsolatba lépjen a számítógép gyártójával további segítségért.

GYIK

* Mi a „Kérjük, válassza ki a rendszerindító eszközt” hibaüzenet oka?
* A hibaüzenet általában akkor jelenik meg, ha az UEFI firmware nem tudja meghatározni, hogy melyik eszközről kellene indítania. Ez a probléma több okból is előfordulhat, például ha a rendszerindító eszköz nincs megfelelően csatlakoztatva, vagy ha a firmware beállításaiban hiba van.
* Hogyan lehet megoldani a „Kérjük, válassza ki a rendszerindító eszközt” hibaüzenetet?
* Ellenőrizze a rendszerindító eszköz csatlakoztatását, módosítsa az UEFI firmware beállításait, frissítse az UEFI firmware-t, tiltsa le a Secure Boot-ot vagy állítsa vissza az UEFI firmware beállításait az alapértelmezett értékekre.
* Mi a Secure Boot funkció?
* A Secure Boot egy biztonsági funkció, amely megakadályozza, hogy a számítógép nem aláírt szoftverről induljon el. Ez megakadályozhatja bizonyos rendszerindító eszközökről való indítást.
* Hogyan lehet visszaállítani az UEFI firmware beállításait az alapértelmezett értékekre?
* Indítsa el a firmware beállítási felületet, keresse meg a Reset to Default Settings (Alapértelmezett beállítások visszaállítása) opciót, és válassza ki azt.
* Miért kellene frissítenem az UEFI firmware-t?
* Az UEFI firmware frissítése javíthatja a rendszer stabilitását, biztonságát és teljesítményét.
* Hogyan ellenőrizhetem, hogy mely rendszerindító eszközök állnak rendelkezésre?
* Indítsa el a firmware beállítási felületet, és keresse meg a Boot Options (Rendszerindítási beállítások) menüt. Itt látnia kell a rendelkezésre álló rendszerindítási források listáját.
* Mit tegyek, ha a probléma továbbra is fennáll?
* Forduljon a számítógép gyártójához további segítségért.
* Mely billentyűket kell megnyomnom a firmware beállítási felület eléréséhez?
* A firmware beállítási felület eléréséhez használt billentyű a számítógép gyártmányától és modelljétől függ. Általában az F2, F10 vagy Del billentyűket kell megnyomni.
* Hol találom az UEFI firmware frissítéseit?
* Az UEFI firmware frissítéseit a számítógép gyártójának honlapján találhatja meg.
* Biztonságos-e az UEFI firmware frissítése?
* Az UEFI firmware frissítése általában biztonságos, de fontos megjegyezni, hogy a folyamat megszakítása károsíthatja a számítógépet.