A Windows képernyőfelbontása megváltozik, amikor a monitor kikapcsol

A Windows képernyőfelbontása megváltozik, amikor a monitor kikapcsol

Amikor kikapcsolod a monitort, a Windows néha visszaállítja a képernyőfelbontást egy alacsonyabb értékre. Ez akkor fordul elő, ha a monitor nem támogatja a számítógép által használt natív felbontást.

Amikor a monitort kikapcsolod, a számítógép elveszíti a jelet a monitorról. A számítógép ezután alapértelmezett felbontásra állítja vissza a képernyőt, amely általában 800×600 képpont.

Ha vissza szeretnéd állítani a natív felbontást, miután kikapcsoltad a monitort, lépd a következőket:

1. Kattints a jobb gombbal az asztalon, és válaszd a „Képernyőbeállítások” lehetőséget.
2. A „Képernyő” lapon válaszd ki a monitort, amelyen meg szeretnéd változtatni a felbontást.
3. A „Képernyőfelbontás” legördülő menüből válaszd ki a natív felbontást.
4. Kattints az „Alkalmaz” gombra.

Ha a natív felbontás nem szerepel a legördülő menüben, előfordulhat, hogy a monitorod nem támogatja ezt a felbontást. Ebben az esetben a legmagasabb rendelkezésre álló felbontást kell használnod.

Miért változik meg a Windows képernyőfelbontása, amikor a monitor kikapcsol?

Számos oka lehet annak, hogy miért változik meg a Windows képernyőfelbontása, amikor a monitor kikapcsol. Íme néhány lehetséges ok:

  Hírességek igény szerint: Mi az a Cameo?

* A monitor nem támogatja a számítógép által használt natív felbontást. Amikor a monitort kikapcsolod, a számítógép elveszíti a jelet a monitorról. A számítógép ezután alapértelmezett felbontásra állítja vissza a képernyőt, amely általában 800×600 képpont.
* A monitorillesztő-program elavult. Ha a monitorillesztő-program elavult, előfordulhat, hogy a monitor nem tudja megjeleníteni a számítógép által használt natív felbontást. Frissítsd a monitorillesztő-programot, hogy meggyőződj arról, hogy a legújabb verzió van telepítve.
* A grafikus kártya nem megfelelően konfigurálva. A grafikus kártya felelős a számítógép videokimeneti jeleinek feldolgozásáért. Ha a grafikus kártya nem megfelelően van konfigurálva, előfordulhat, hogy nem tudja megfelelően megjeleníteni a képernyőfelbontást. Frissítsd a grafikus kártya illesztőprogramját, és győződj meg róla, hogy a legújabb verzió van telepítve.
* Probléma van a monitorral vagy a videokábellel. Ha probléma van a monitorral vagy a videokábellel, előfordulhat, hogy a számítógép nem tudja megfelelően megjeleníteni a képernyőfelbontást. Ellenőrizd, hogy a monitorhoz és a számítógéphez megfelelően vannak-e csatlakoztatva a kábelek.

Hogyan lehet megakadályozni, hogy a Windows képernyőfelbontása megváltozzon, amikor a monitor kikapcsol?

Számos dolgot tehetsz annak érdekében, hogy megakadályozd a Windows képernyőfelbontásának megváltozását, amikor a monitor kikapcsol. Íme néhány tipp:

* Ellenőrizd, hogy a monitorod támogatja-e a számítógép által használt natív felbontást. Ha a monitorod nem támogatja a számítógép által használt natív felbontást, akkor a számítógép alapértelmezett felbontásra állítja vissza a képernyőt, amikor a monitort kikapcsolod.
* Frissítsd a monitorillesztő-programot. A monitorillesztő-program elavult lehet, ami azt eredményezheti, hogy a monitor nem tudja megjeleníteni a számítógép által használt natív felbontást. Frissítsd a monitorillesztő-programot, hogy meggyőződj arról, hogy a legújabb verzió van telepítve.
* Frissítsd a grafikus kártya illesztőprogramját. A grafikus kártya felelős a számítógép videokimeneti jeleinek feldolgozásáért. Ha a grafikus kártya illesztőprogramja elavult, előfordulhat, hogy a grafikus kártya nem tudja megfelelően megjeleníteni a képernyőfelbontást. Frissítsd a grafikus kártya illesztőprogramját, hogy meggyőződj arról, hogy a legújabb verzió van telepítve.
* Ellenőrizd, hogy a monitorhoz és a számítógéphez megfelelően vannak-e csatlakoztatva a kábelek. Ha probléma van a monitorral vagy a videokábellel, előfordulhat, hogy a számítógép nem tudja megfelelően megjeleníteni a képernyőfelbontást. Ellenőrizd, hogy a monitorhoz és a számítógéphez megfelelően vannak-e csatlakoztatva a kábelek.

  Letöltési hivatkozások exportálása a Chrome-ból

Következtetés

Ha a Windows képernyőfelbontása megváltozik, amikor a monitor kikapcsol, számos dolgot tehetsz a probléma megoldásához. Először ellenőrizd, hogy a monitorod támogatja-e a számítógép által használt natív felbontást. Ha a monitorod nem támogatja a natív felbontást, akkor a számítógép alapértelmezett felbontásra állítja vissza a képernyőt, amikor a monitort kikapcsolod.

Ha a monitorod támogatja a natív felbontást, akkor próbálkozz a monitorillesztő-program és a grafikus kártya illesztőprogramjának frissítésével. Ha ez nem oldja meg a problémát, ellenőrizd, hogy a monitorhoz és a számítógéphez megfelelően vannak-e csatlakoztatva a kábelek.

Ha még mindig problémáid vannak a Windows képernyőfelbontásának megváltozásával, amikor a monitor kikapcsol, fordulj szakértő segítségéhez.

GYIK

1. Miért változik meg a Windows képernyőfelbontása, amikor a monitor kikapcsol?

Számos oka lehet annak, hogy miért változik meg a Windows képernyőfelbontása, amikor a monitort kikapcsolod. Íme néhány lehetséges ok:

  Használhatja PS4 SMITE fiókját számítógépen?

* A monitor nem támogatja a számítógép által használt natív felbontást.
* A monitorillesztő-program elavult.
* A grafikus kártya nem megfelelően van konfigurálva.
* Probléma van a monitorral vagy a videokábellel.

2. Hogyan lehet megakadályozni, hogy a Windows képernyőfelbontása megváltozzon, amikor a monitor kikapcsol?

Számos dolgot tehetsz annak érdekében, hogy megakadályozd a Windows képernyőfelbontásának megváltozását, amikor a monitort kikapcsolod. Íme néhány tipp:

* Ellenőrizd, hogy a monitorod támogatja-e a számítógép által használt natív felbontást.
* Frissítsd a monitorillesztő-programot.
* Frissítsd a grafikus kártya illesztőprogramját.
* Ellenőrizd, hogy a monitorhoz és a számítógéphez megfelelően vannak-e csatlakoztatva a kábelek.

3. Mit tegyek, ha a Windows képernyőfelbontása megváltozik, amikor a monitort kikapcsolok?

Ha a Windows képernyőfelbontása megváltozik, amikor a monitort kikapcsolod, számos dolgot tehetsz a probléma megoldásához. Íme néhány tipp:

* Ellenőrizd, hogy a monitorod támogatja-e a számítógép által használt natív felbontást.
* Frissítsd a monitorillesztő-programot.
* Frissítsd a grafikus kártya illesztőprogramját.
* Ellenőrizd, hogy a monitorhoz és a számítógéphez megfelelően vannak-e csatlakoztatva a kábelek.
* Ha még mindig problémáid vannak, fordulj szakértő segítségéhez.

**4. Mi a nat