5 webkamera teszteszköz a kamera ellenőrzéséhez

A webkamera szabványos hardver, amely a laptophoz tartozik. Rendkívül nehéz, szinte lehetetlen olyan laptopot találni, amelyhez nem tartozik webkamera. A laptopokhoz tartozó webkamerák minősége eltérő, így ha laptopja gyenge minőségű webkamerával rendelkezik, vásárolhat és csatlakoztathat külső kamerát.

A webkamerák általában plug & play típusúak. Előfordulhat, hogy egy alkalmazás engedélyt kér a webkamera használatához, de ezen túl ritkán van szükség semmilyen beállításra az eszköz működéséhez.

webkamerás teszteszközök

Webkamera teszteszközök

Ha csatlakozni készül egy videohíváshoz, vagy streamelni készül a webkamerájáról, érdemes ellenőriznie, hogy a webkamera megfelelően működik-e. Rengeteg eszköz van, amellyel tesztelheti a webkamerát. Íme egy rövid lista a kipróbálandó eszközökről.

1. OBS

Az OBS vagy az Open Broadcaster Studio egy képernyőrögzítő és streamelő alkalmazás. Csatlakozhat a webkamerához és streamelhet róla. Ez nem egy tesztelő eszköz, de használhatja annak ellenőrzésére, hogy működik-e a webkamera. Ha a webkamera nem működik az OBS-sel, akkor valószínűleg valami baj van vele, vagy az eszközt még mindig be kell állítani.

Az OBS használatának az az előnye, hogy ha a webkamerája beépített mikrofonnal rendelkezik, akkor azt a videojel mellett is tesztelheti.

Töltse le és telepítse az OBS-t.
Nyissa meg az OBS-t, és kattintson a plusz gombra a Források oszlopban.
Válassza a Videórögzítő eszköz lehetőséget a menüből.
Válassza ki webkameráját az eszközök listájából, és látnia kell az előnézetet.
Ha lát egy előnézetet, a webkamerája megfelelően működik.

Megjegyzés: Az OBS elérhető Windows, Mac és Linux rendszeren.

2. Webkamera teszt

Ha nem szeretne asztali alkalmazást telepíteni a webkamerája tesztelésére, egyszerűen tesztelheti böngészőjével. Böngésző alapú webkamerás teszteszközökben nincs hiány. Ezek az eszközök attól függetlenül működnek, hogy melyik operációs rendszert (Windows, macOS, Linux stb.) használja.

Győződjön meg arról, hogy böngészője hozzáfér a webkamerához. A teszt futtatásakor engedélyt kérő üzenet jelenhet meg. Engedélyezze a böngésző és a webhely hozzáférését a webkamerához.

Látogassa meg a Webcam Tes oldaltt olyan modern böngészőben, mint a Chrome vagy a Firefox.
Kattintson a „Kattintson ide a webkamera-azonosítókhoz való hozzáférés engedélyezéséhez” gombra.
Adjon engedélyt a böngészőnek/webhelynek a webkamera eléréséhez.
Válassza ki a tesztelni kívánt webkamerát a legördülő menüből.
Kattintson a Tesztelje a kamerát (ha a fényképezőgép le van takarva, fedje le a teszt megkezdése előtt).
Hagyja futni a webkameratesztet.
Amikor a teszt befejeződött, az alkalmazás megmondja a webkamera hírfolyamának minőségét és azt, hogy képes volt-e észlelni azt.

3. Webkamera teszt az Online mikrofontesztből

Ez az eszköz tesztelheti a webkamerából származó videofolyamot, és megmondja, hogy a webkamera milyen FPS-t képes rögzíteni.

Látogasson el a Webkamera teszt oldalra Online mikrofon teszt.
Kattintson a jobb oldalon látható lejátszás gombra.
Adjon engedélyt a webhelynek a webkamera eléréséhez.
Engedélyezze a webhelynek a kamera tesztelését.

4. Google Meet

A Google Meet nem webkamerát tesztelő eszköz, de az egyik leggyakrabban használt videokonferencia-eszköz, és beépített eszközökkel is rendelkezik a webkamera tesztelésére. Ha online videokonferencia-eszköz használatát tervezi, létrehozhat egy üres értekezletet, és ezzel tesztelheti a webkamerát.

Látogatás Google Meet.
Kattintson az Új megbeszélés gombra, és indítson új azonnali értekezletet.
A megbeszélés megkezdése után kattintson a További beállítások gombra (három függőleges pont).
Válassza a Beállítások lehetőséget a menüből.
Lépjen a Videó fülre.
Válassza ki a webkameráját, és látnia kell annak előnézetét.

5. FaceTime (csak macOS)

Az összes MacBook és iMac webkamerával rendelkezik, és a FaceTime alkalmazás is telepítve van. Ha a FaceTime alkalmazás észleli a webkamerát, akkor a webkamerája jól működik.

Következtetés

A webkamerák könnyen beállíthatók. Ha úgy találja, hogy egy webkamera nem működik egy adott alkalmazásban, győződjön meg arról, hogy megadta a szükséges engedélyeket, és hogy más alkalmazás jelenleg nem használja a webkamerát.