A sorban álló letöltések javítása Androidon

Az Android az egyik leggyakrabban használt operációs rendszer, mint az iOS. Tehát, ha bármilyen problémával szembesül az Androidban, az az egész Android-felhasználót érinti, így gyakori probléma. Ennek ellenére szinte minden gyakori Android-probléma nagyon könnyen megoldható attól függően, hogy milyen következményekkel kell szembenéznie a problémának, és milyen hamarabb találta meg a problémát. Az egyik gyakori probléma, amellyel szembesülhet, a letöltésre váró alkalmazások. Szóval, mit jelent a sorban állás letöltéskor? A Play Áruházból származó alkalmazások és frissítéseik nagyon fontosak az Ön biztonsága érdekében, és megakadályozzák az alkalmazásokban a hibákat. De mi van akkor, ha a letöltések sorba állnak Androidon? Kockázatos, nem? Ne aggódj! Ebből az útmutatóból megtudhatja, hogyan javíthatja ki a sorban állást az Android rendszeren. Tehát folytassa a cikk olvasását.

A sorban álló letöltések javítása Androidon

Az Android-eszközök egy alapértelmezett alkalmazást, a Play Áruházat használják az alkalmazások és frissítéseik letöltéséhez. Ha azonban a Play Áruház nem tudja frissíteni alkalmazásait, akkor meg kell keresnie, hogyan javíthatja ki a várakozó letöltést Androidon. A letöltések sorba helyezése Az Android azt jelenti, hogy az alkalmazások összes függőben lévő frissítése nem tölthető le és nem telepíthető tovább, valójában nem csinál semmit! Előfordulhat, hogy valamikor megjelenik egy hibaüzenet vagy értesítés a problémával kapcsolatban. Íme néhány ok, amelyek miatt a letöltésre váró alkalmazások problémákat okoznak.

  • A letöltési sor nagy
  • Az internetkapcsolat nem stabil
  • Sérült adatok és gyorsítótár a Play Áruházban
  • Elavult Play Áruház
  • Elavult Android operációs rendszer
  • A telefonon nincs elég hely a frissítések telepítéséhez
  • Bármilyen gyakori hiba a Google-fiókban
  • Az Android operációs rendszer nem kompatibilis

Ebben a részben megtudhat néhány hatékony hibaelhárítási lépést, amelyek segítenek megoldani a letöltések sorában lévő Android-problémát, mindössze egyetlen kattintással Android-eszközén. Kövesse az eszközön megjelenő utasításokat a tökéletes eredmény elérése érdekében.

Megjegyzés: Mivel az okostelefonok nem rendelkeznek ugyanazokkal a beállításokkal, és gyártónként eltérőek, ellenőrizze a megfelelő beállításokat, mielőtt módosítana. Az említett lépéseket a Redmi telefonon hajtották végre.

1. módszer: Alapvető hibaelhárítási módszerek

1. Indítsa újra az Android-eszközt

A legegyszerűbb válasz a várakozó letöltések Android-problémájának megoldására az, hogy csak újra kell indítani az Androidot. Az Android újraindítása törli az összes ideiglenes memóriát a technikai problémákkal együtt. Ez segít a megvitatott probléma egyszerű megoldásában. Kövesse az utasításokat.

1. Nyomja meg és tartsa lenyomva a bekapcsológombot Android készülékén.

2. A következő képernyőn érintse meg az Újraindítás elemet.

Megjegyzés: A Kikapcsolás opciót is megérintheti. Amikor ezt megteszi, ismét le kell tartania a bekapcsológombot az eszköz bekapcsolásához.

3. Miután az Android újraindult, ellenőrizze, hogy sikerült-e letöltenie a frissítéseket a Play Áruházból.

2. Zárja be a Letöltési sort

Ha nem tudja, mit jelent a sorban állás letöltéskor, egyszerűen lépjen a Play Áruházba, és ellenőrizze, hogy hány alkalmazás van még folyamatban a frissítések telepítéséhez. Ha sok alkalmazás van a sorban, először be kell zárnia néhány vagy az összes letöltési sort, mivel ez csökkenti a Play Áruház által az alkalmazások frissítéséhez szükséges internetes erőforrásokat. Ez egy másik gyakori feltörés, amely segít a megvitatott probléma megoldásában. Kövesse az alábbi utasításokat.

1. Érintse meg a Play Áruház elemet a kezdőképernyőn.

2. Most érintse meg a Profil ikonját a képernyő jobb felső sarkában.

3. Ezután érintse meg az Alkalmazások és eszközök kezelése elemet.

4. Most érintse meg az Elérhető frissítések elemet.

5. Ezután érintse meg az X szimbólumot a frissítések bezárásához, vagy érintse meg a Mégse mindent az alábbiak szerint.

Megpróbálhatja egyenként telepíteni a frissítéseket a letöltési sor bezárása után.

3. Engedélyezze a hálózatot

Ha a hálózati kapcsolat nem stabil, vagy ha az adatkapcsolat véletlenül ki van kapcsolva, nem tudja telepíteni a legújabb frissítéseket a Play Áruházból. Ellenőrizze, hogy telepíthet-e bármilyen alkalmazást, vagy böngészhet-e bármit az interneten. Ha nem kapott eredményt, akkor a hálózati kapcsolat nem stabil. Ebben az esetben győződjön meg arról, hogy az alábbi utasítások szerint kapcsolta be az adatokat.

  Hogyan lehet csoportos üzenetszálat hagyni a LinkedIn-en

Megjegyzés: Ha VPN-szolgáltatást használ, tiltsa le, és ellenőrizze, hogy a várólistában lévő letöltés Android rendszeren történő javítása működik-e vagy sem.

1. Érintse meg a Beállítások ikont a kezdőképernyőn.

2. Ezután érintse meg a SIM-kártyák és mobilhálózatok opciót az ábrán látható módon.

3. Most kapcsolja be a Mobil adatok opciót az ábra szerint.

4. Ha a földrajzi régión kívül tartózkodik, de továbbra is használni szeretné a hálózatát, érintse meg a Speciális beállítások elemet az ábrán látható módon.

Megjegyzés: A szolgáltató külön díjat számít fel, miután bekapcsolta a nemzetközi adatroamingot.

5. Ezután válassza a Nemzetközi barangolás lehetőséget, és módosítsa a beállítást Mindig értékre, ahogy az ábrán látható.

6. Most érintse meg a Data roaming elemet.

7. Most érintse meg a Bekapcsolás elemet, ha a rendszer kéri.

Most ellenőrizze, hogy sikerült-e kijavítania a letöltési sorba kerülő problémát Android-eszközén. Ha nem, kövesse az alábbi módszereket.

2. módszer: Engedélyezze a háttéradatokat

A mobiladat-kapcsolat bekapcsolása ellenére be kell kapcsolnia a háttéradathasználatot, hogy a telefon még adattakarékos módban is használja az internetkapcsolatot. Kövesse a bemutatott módon a letöltési sorba állított Android-problémát.

1. Nyissa meg a Beállítások alkalmazást.

2. Ezután érintse meg az Alkalmazások elemet.

3. Ezután érintse meg az Alkalmazások kezelése, majd a Google Play Áruház elemet a képen látható módon.

4. Ezután érintse meg a Korlátozott adathasználat-t.

5. Most érintse meg a Wi-Fi és mobil adat (SIM 1) és a Mobil adat (SIM 2) elemet, ha kettős SIM-kártyát használ.

6. Végül érintse meg az OK gombot.

3. módszer: Törölje a Play Áruház gyorsítótárát

A sérült gyorsítótár törlése a Play Áruházból egy csodálatos gyorsítószer a letöltésre váró alkalmazások kijavításához. Bár a gyorsítótár ideiglenes fájlokat tárol Android-eszközén, napok alatt megsérülhetnek, és számos, a tárgyalthoz hasonló problémát okozhatnak. A probléma megoldásához törölje az alkalmazás összes gyorsítótár-fájlját Android-mobilján. Kövesse az alábbi lépéseket a Play Áruház gyorsítótárának törléséhez.

1. Navigáljon a Kezdőképernyőre, és érintse meg a Beállítások ikont.

2. Ezután érintse meg az Alkalmazások elemet.

3. Most érintse meg az Alkalmazások kezelése > Google Play Áruház elemet.

4. Ezután érintse meg a Tárhely elemet.

5. Ezután érintse meg az Adatok törlése, majd a Gyorsítótár törlése elemet az ábrán látható módon.

6. Megérintheti az Összes adat törlése lehetőséget is, ha törölni szeretné a Google Play Áruház összes adatát.

Végül ellenőrizze, hogy letölthet-e frissítéseket a Google Play Áruházból.

4. módszer: A Google Play Áruház kényszerített leállítása

A Google Play Áruház bezárása és kényszerű bezárása teljesen más. Ha kényszeríti az alkalmazás bezárását, az alkalmazás összes háttéralkalmazása bezárul. Tehát a következő alkalommal, amikor megnyitja a Play Áruházat, az összes programot elölről kell indítania. Kövesse az alábbi lépéseket, hogy megoldja, hogyan javíthatja ki a várólistában lévő letöltést Android rendszeren.

1. Nyissa meg a Beállítások alkalmazást, ahogy korábban tette.

2. Most érintse meg az Alkalmazások elemet.

3. Ezután érintse meg az Alkalmazások kezelése, majd a Google Play Áruház elemet az ábrán látható módon.

4. Ezután érintse meg a Force stop opciót, amely a képernyő bal alsó sarkában található az ábrán látható módon.

5. Végül, ha a rendszer kéri, érintse meg az OK gombot (ha van).

Most indítsa újra a Google Play Áruházat, és ellenőrizze, hogy meg tudja-e oldani, mit jelent a sorban állás letöltéskor.

5. módszer: Frissítse a Google Play Áruházat

A Play Áruház az a médium, ahol telepítenie kell az összes alkalmazás frissítését. De frissítheti magát a Play Áruházat? Persze. Győződjön meg arról, hogy a Play Áruház frissítve van a legújabb verzióra, hogy kijavíthassa a letöltések sorában lévő Android-problémákat. A Play Áruház frissítése egészen más, mint az összes többi alkalmazás frissítésének szokásos módja. Íme néhány utasítás a Play Áruház frissítéseinek telepítéséhez.

1. Érintse meg a Play Áruház elemet a kezdőképernyőn, ahogy korábban tette.

2. Most érintse meg a Profil ikonját a képernyő jobb felső sarkában.

3. Ezután érintse meg a Beállítások gombot.

4. Most görgessen le, és érintse meg a Névjegy elemet.

5. Ezután érintse meg a Play Áruház frissítése elemet az ábra szerint.

5A. Ha vannak frissítések, várja meg, amíg az alkalmazás frissül.

  Vigyázat: a feltört Microsoft-fiókok 99,9 százaléka nem használja a 2FA-t

5B. Ellenkező esetben a rendszer felkéri, hogy a Google Play Áruház naprakész-e. Most érintse meg a Megértett elemet, és folytassa a következő módszerrel.

6. módszer: Frissítse az Android operációs rendszert

Android operációs rendszerének frissítésével megoldhatja, hogyan javíthatja ki a várólistában lévő letöltést Android rendszeren. Android-eszközét mobiladat-kapcsolat vagy Wi-Fi használatával frissítheti. Az Android operációs rendszer frissítése segít kijavítani az összes alkalmazáshoz kapcsolódó hibát. Ha nem tudja, hogyan frissítse Android készülékét, tekintse meg útmutatónkat: 3 módszer a frissítések ellenőrzésére Android telefonján.

Miután frissítette Android operációs rendszerét, ellenőrizze, hogy meg tudja-e oldani az alkalmazásletöltési sor problémáját.

7. módszer: Tárhely felszabadítása

A legfrissebb frissítések Android-eszközére történő telepítéséhez a telefonnak elegendő tárhellyel kell rendelkeznie. Ha nem marad hely az új frissítéseknek, akkor letöltési problémákra váró alkalmazásokkal kell szembenéznie, ellenőrizze a ritkán vagy nem használt alkalmazásokat Androidon, és törölje az alkalmazásokat a Google Play Áruházból vagy a telefon tárhelyéről. Az alábbi utasításokat követve Android-eszközén is kezelheti a tárhelyet.

1. Indítsa el a Fájlkezelőt Android-eszközén.

2. Most érintse meg a háromsoros ikont a képernyő bal felső sarkában.

3. Most érintse meg a Mélytisztítás elemet az ábrán látható módon.

4. Most érintse meg a Tisztítás most lehetőséget annak a kategóriának megfelelően, amelyen keresztül helyet szeretne felszabadítani.

5. Most jelölje ki az összes szükségtelen fájlt, és érintse meg a Kijelölt fájlok törlése elemet.

6. Most erősítse meg a felszólítást az OK gomb megérintésével, és indítsa újra a telefont. Ezután ellenőrizze, hogy sikerült-e kijavítania a sorban álló Android-letöltéseket.

Megjegyzés: Ha egy mappában fájlok és mappák nagy része van, módosíthatja a fájlok helyét. Ezzel csökkentheti az egyetlen mappa alatt elfoglalt helyet, ami javítja a telefon teljesítményét. Telefontárhelyet is felszabadíthat, ha követi a telefon tárhelyének felszabadításáról és kezeléséről szóló útmutatónkat.

8. módszer: Futtassa a Malware Scant

Az Androidon található rosszindulatú fájlok és hibák megzavarhatják, hogy mit jelent a sorban állás a kérdés letöltésekor. Győződjön meg arról, hogy nemrégiben letöltött-e APK-fájlt, vagy telepített-e új alkalmazásokat. Ha igen, távolítsa el az alkalmazásokat, és ellenőrizze, hogy megoldotta-e a problémát. Megpróbálhat víruskereső alkalmazást is telepíteni, és lefuttat egy rosszindulatú programellenőrzést, hogy megbizonyosodjon arról, hogy az eszköz biztonságos-e vagy sem.

Olvassa el útmutatónkat a 10 legjobb ingyenes víruskereső szoftver Androidhoz, hogy ötletet kapjon arról, melyik alkalmazást válassza és hogyan használja. Íme néhány utasítás a rosszindulatú programok ellenőrzésének futtatásához Androidon harmadik féltől származó alkalmazás használatával.

1. Indítsa el a Play Áruházat Android-mobilján.

2. Most keressen bármilyen víruskereső szoftvert az ábra szerint.

3. Ezután érintse meg a Telepítés gombot.

4. Várja meg, amíg a telepítés befejeződik, majd érintse meg a Megnyitás gombot az alkalmazás elindításához.

Megjegyzés: Az Android-eszköz átvizsgálásának lépései a használt szoftvertől függően változhatnak. Itt az Avast Antivirus – Víruskeresés és eltávolítás, Cleaner példaként szolgál. Kövesse a szoftverének megfelelő lépéseket.

5. Kövesse a képernyőn megjelenő utasításokat az alkalmazáson belül, és válassza a Speciális védelem (előfizetés szükséges) vagy az Alapvető védelem (ingyenes) lehetőséget.

6. Ezután érintse meg a VIZSGÁLAT INDÍTÁSA gombot.

7. A következő promptban engedélyezze vagy tiltsa le az engedélykérést a fájlok átvizsgálásához az eszközön.

Megjegyzés: Ebben az alkalmazásban, ha megtagadta ezt a hozzáférést, a rendszer csak az alkalmazásait és beállításait vizsgálja meg, a sérült fájlokat nem.

8. Várja meg, amíg az alkalmazás teljesen átvizsgálja az eszközt, és miután végzett, oldja meg a talált kockázatokat a képernyőn megjelenő utasítások követésével.

9. Ezzel eltávolítja a sérült fájlokat vagy fenyegetéseket Android-eszközéről, így gond nélkül telepítheti a frissítéseket a Play Áruházból.

9. módszer: Válassza az IPv4/IPv6 APN Roaming Protocol lehetőséget

Ha a fent felsorolt ​​módszerek mindegyike nem segít megoldani a várakozási sorba állított letöltés Android-problémáját, módosíthatja a hozzáférési pontok nevét az internetbeállítások módosításához. Íme néhány utasítás az APN-beállítások IPv4/IPv6 APN barangolási protokollra történő módosításához.

1. Zárja be az összes háttéralkalmazást Androidon.

2. Most lépjen a Beállítások menübe.

3. Ezután érintse meg a SIM-kártyák és mobilhálózatok lehetőséget.

4. Itt válassza ki azt a SIM-kártyát, amelyről mobil adatforgalmat használ.

5. Ezután érintse meg a Hozzáférési pontok nevei pontot.

6. Most érintse meg az Internet melletti nyíl szimbólumot.

7. A Hozzáférési pont szerkesztése képernyőn görgessen lefelé, és érintse meg az APN roaming protokollt.

  Pontos megjelenítési felbontás kiválasztása Mac számítógépen

8. Ezután válassza ki az IPv4/IPv6 lehetőséget az ábrán látható módon, és mentse el a változtatásokat.

Előfordulhat, hogy a hálózati kapcsolat átmenetileg le van tiltva. Várja meg, amíg helyreáll az adatkapcsolat, és próbálja meg letölteni a frissítéseket a Play Áruházból.

10. módszer: Az Adatcsökkentő engedélyezése

Néha a telefonra előre telepített alkalmazások problémákat okozhatnak a letöltésre várakozó alkalmazásokban. Ellenőriznie kell, hogy az alkalmazások nem zavarják-e a Play Áruház letöltési folyamatát. Ezt úgy teheti meg, hogy elindítja a sorban lévő összes függőben lévő alkalmazás letöltését, miután engedélyezte az adatmentőt Android-eszközén. Ha nem lát letöltési szimbólum nyilat, akkor a probléma a Google-lal van. Ezután ki kell kapcsolnia a Korlátozott adathasználat beállítást (lásd a 4. módszert) minden olyan alkalmazásnál, amelynél nem jelenik meg a letöltési nyíl.

Ha egy működő letöltési nyíllal rendelkező alkalmazást lát, távolítsa el az alkalmazást, ha szükségesnek tűnik.

1. Húzza le az értesítési fiókot Android-eszközén.

2. Most érintse meg az Akkumulátorkímélő beállítást a bekapcsolásához.

3. Most lépjen a Play Áruházba, és érintse meg az Összes frissítése gombot.

4A. Ha azt látja, hogy a letöltési nyíl gomb működik valamelyik alkalmazásnál, akkor ez a tettes. Távolítsa el.

4B. Ha nem látja a letöltési nyíl gombot, kapcsolja ki a Korlátozott adathasználat beállítást. Ehhez olvassa el a 4. módszert.

Miután meggyőződött arról, hogy az akkumulátorkímélő opció ki van kapcsolva, ellenőrizze, hogy a letöltésre váró alkalmazások probléma megoldódott-e vagy sem.

11. módszer: Fiókok újbóli hozzáadása

Ha a cikkben ismertetett módszerek egyike sem segít megoldani az Android-problémák várólistában történő letöltését, megpróbálhatja újra hozzáadni Google-fiókját. Ez segít megoldani a fiókjával kapcsolatos összes problémát, és itt van néhány útmutatás Google-fiókja újbóli hozzáadásához.

1. Indítsa el a Beállítások alkalmazást eszközén.

2. Görgessen le a Beállítások képernyőn, és érintse meg a Fiókok és szinkronizálás elemet az ábrán látható módon.

3. Most érintse meg a Google elemet, majd a További opciót az ábrán látható módon.

4. Most érintse meg a Fiók eltávolítása elemet a képernyő alján, és erősítsen meg minden kérést.

5. Végül adja hozzá ismét Google-fiókját eszközéhez, és ellenőrizze, hogy megoldotta-e a letöltési sorban állást.

12. módszer: Telepítse újra a Google Play Áruházat

Valószínűleg Google-fiókja újbóli hozzáadásával megoldást kap a letöltési sorba állított Android-problémára. Ha nem, akkor el kell távolítania a Google Play Áruházat, és újra kell telepítenie ugyanazt az eszköz újraindítása után. Íme néhány utasítás a Google Play Áruház újratelepítéséhez.

Megjegyzés: Bár a Google Play Áruház újratelepítése nem törli az alapértelmezett alkalmazást a gyökérből, az alkalmazás a gyári verzióra cserélődik. Ezzel nem törli a meglévő alkalmazásait.

1. Nyissa meg a Beállítások alkalmazást.

2. Ezután érintse meg az Alkalmazások elemet.

3. Ezután érintse meg az Alkalmazások kezelése, majd a Google Play Áruház elemet a képen látható módon.

4. Most érintse meg a Frissítések eltávolítása elemet az ábrán látható módon.

Megjegyzés: Amikor ezt megteszi, az Android rendszeralkalmazás összes frissítése eltávolításra kerül.

5. Most erősítse meg a felszólítást az OK gomb megérintésével.

6. Várja meg, amíg az összes frissítést eltávolítja. Most a Play Áruház visszaáll a gyári verzióra.

7. Kövesse a 7. módszert a Play Áruház frissítéséhez.

Az alkalmazás frissítése után ellenőrizze, hogy telepítheti-e az alkalmazások frissítéseit Android-eszközén. Ennek ellenére, ha nem tudja megoldani a problémát, forduljon a Google Workspace rendszergazdai súgójához.

13. módszer: Eszköz gyári alaphelyzetbe állítása

Ha egyik módszer sem segített megoldani, hogy mit jelent a sorban állás a letöltés során, akkor meg kell próbálnia az Android gyári alaphelyzetbe állítását. De mindig vegye figyelembe, hogy addig kell alaphelyzetbe állítania a mobilját, amíg ez rendkívül szükséges, mivel törli az összes adatot.

Megjegyzés: Mielőtt visszaállítaná az Android gyári beállításait, biztonsági másolatot kell készítenie minden adatáról. Ha nem tudja, hogyan készítsen biztonsági másolatot Android-eszközéről, kövesse az Android-telefonadatok biztonsági mentésének útmutatóját.

A mobiltelefon gyári alaphelyzetbe állításához olvassa el és hajtsa végre az Android-eszköz hardver visszaállítása című útmutatónk lépéseit.

***

Reméljük, hogy ez az útmutató hasznos volt, és megtanulta, hogyan javíthatja ki a várakozó letöltést Android rendszeren. Kérdéseivel és javaslataival nyugodtan forduljon hozzánk az alábbi megjegyzések részben. Ossza meg velünk, hogy melyik témát szeretné, hogy legközelebb megvizsgáljuk.