Termelékenységi eszköz kódolók számára

A Kodezi egy termelékenységi eszköz a programozók számára, amellyel javíthatják munkafolyamataikat a kód automatikus javításával, automatikus generálásával, átalakítása és más nyelvekre történő lefordításával.

Kiküszöböli a fejlesztők által végzett többórás hibakeresést, és jelentősen megnöveli a kódírásra való összpontosításhoz szükséges időt. Ha valahol elakad, megkérdezheti a Kodezit a kód egy bizonyos megvalósításáról, és gyorsan választ kaphat.

A Kodezi egy kóddokumentációs szolgáltatást is biztosít, amely úgy működik, hogy megjegyzéseket ad a kód minden sorához, vagy összefoglalót készít a kód működéséről.

Nézzük meg a Kodezi néhány funkcióját, és beszéljük meg használati eseteit.

A Kodezi jellemzői

A Kodezi egy funkciókban gazdag termelékenységi eszköz. Minden egyes funkció javítja a fejlesztői élményt azáltal, hogy lehetővé teszi a fejlesztők számára, hogy csak a kódírásra összpontosítsanak. Néhány szolgáltatás a következőket tartalmazza:

  Diagramok automatikus létrehozása a Google Táblázatokban

#1. Kódfordítás

Ezzel a funkcióval a fejlesztők egyetlen kattintással lefordíthatják az egyik nyelven írt kódot a másikra. Megőrzi a kódszerkezetet, a logikát és a megjegyzéseket. A támogatott nyelvek közé tartozik a Python, Ruby, Java, JavaScript és C.

#2. KodeziChat

Egy chatbot segítségével kereshet a kódbázisában, és kérdezhet a kód implementációjáról. Segítségével a fejlesztők kereshetnek egy adott funkciót a kódbázisukban, és hol és hogyan használják azt.

#3. Hibakeresés

Hibakeresés Kodezi segítségével

Ez a szoftverfejlesztők egyik legidőigényesebb feladata, de a Kodezi megkönnyíti a fejlesztők számára a kódok hibakeresését, részletes magyarázatokkal a hibákról és azok elkerüléséről.

#4. Kódgenerálás

Lehetővé teszi kód generálását promptokból vagy utasításokból, és programozási kérdéseket is megold Önnek. Íme egy példa egy függvény létrehozására egy szám faktoriálisának kiszámításához.

#5. Dokumentációs kód

A fejlesztők megjegyzéseket generálhatnak és kódjukat gyorsan dokumentálhatják a Kodezi segítségével. Soronként dokumentálhatja a kódot, összefoglalót készíthet arról, amit csinál, és doc karakterláncokat is generálhat függvényekhez, metódusokhoz és osztályokhoz.

Dokumentumok kódja – soronkéntKódösszefoglalóDocsstring generálása Kodezi által

  A Köztünk szerverkapcsolati hibák kijavítása

Használati esetek

A diákoktól, a fejlesztőktől és a terméken dolgozó csapatoktól kezdve szinte mindenki, aki kódol, profitálhat a Kodezi használatából.

Diákoknak

Azok a diákok, akik még csak kezdők a kódolásban, kihasználhatják a Kodezi hibakereső funkcióit. A hibakeresés a legnehezebb dolog, amellyel a fejlesztőknek meg kell küzdeniük szoftverfejlesztés során.

Egy másik jó funkció a hibamagyarázó funkció, amely megmondja, hogy miért fordult elő a hiba, és mit kell tennie annak elkerülése érdekében.

A hallgatók programozási kérdéseket is feltehetnek a KodeziChat számára, és bővíthetik tudásukat.

Fejlesztőknek

A professzionális fejlesztők kihasználhatják a Kodezi kódfordítási funkcióját, amely hasznos lehet az egyik technológiai veremről a másikra való migráció során.

Amiről a legtöbb fejlesztő lemarad, az valójában a kód dokumentálása. A Kodezi úgy oldja meg ezt a problémát, hogy soronként vagy összefoglaló formájában kód megjegyzéseket generál, ahogyan akarod.

Nem csak ez, hanem azt is lehetővé teszi a fejlesztők számára, hogy docstringeket hozzanak létre a függvényekhez, amelyek hihetetlenül hasznosak egy függvény használatakor és annak ismeretében.

Csapatoknak

A Kodezi azt tervezi, hogy olyan funkciókat biztosít a fejlesztőcsapatok számára, mint a CI/CD automatizálás, a kódellenőrzés és az automatizált PR-kezelés. Ezek a funkciók még nem érhetők el a végfelhasználók számára, de a Kodezi szerint hamarosan megérkeznek.

  A Microsoft Office Picture Manager letöltése

IDE és integrációk

A Kodezi rendelkezik webalapú IDE-vel, amelyben a kód beillesztésével kipróbálhatja a Kodezi szinte összes funkcióját. A funkciók közé tartozik a hibakeresés, az optimalizálás, a kódfordítás, a kódgenerálás a KodeziChat használatával és a kód dokumentálása.

Visual Studio kódbővítmény

A Kodezi VS Code kiterjesztése biztosítja az összes olyan funkciót, amelyet anélkül használhat, hogy a kódot áthelyezné a szerkesztőből. Növeli a munkafolyamat hatékonyságát azáltal, hogy zökkenőmentesen integrálja azt meglévő munkafolyamatába.

A Kodezi VS kód kiterjesztése

A szerző véleménye

A fejlesztői hatékonyságnövelő eszközök jelentősen javíthatják a meglévő fejlesztői munkafolyamat hatékonyságát. A Kodezi az egyik ilyen eszköz, amely különféle funkciókat kínál a fejlesztők termelékenységének növelésére.

Véleményem szerint a Kodezi leghasznosabb funkciói a kódgenerálás és a KodeziChat. A VS Code integrálása a legjobb dolog, amit tehet.

Az ilyen eszközök használata során azonban ne feledje, hogy még egyszer ellenőriznie kell a kimenetet, mert az AI által generált, és következetlenségeket vagy rendellenességeket tartalmazhat.

Ezután tekintse meg a Visual Studio 2019 új funkciókat és fejlesztéseket.