Diagramok automatikus létrehozása a Google Táblázatokban

A Google Táblázatok segítségével automatikusan generálhat diagramokat, amelyek vizuálisan tetszetős módon továbbíthatják az információkat. A diagramok használata nagyszerű módja annak, hogy az emberek könnyebben megőrizzék az adatokat, mint egy csomó szám megtekintése.

A Google Táblázatok ingyenes grafikonok széles választékát kínálja, amelyek közül választhat. Akár kördiagramot, akár valami bonyolultabbat, például radardiagramot szeretne használni, nem fog csalódni a rendelkezésre álló lehetőségekben.

Az első dolog, amit meg kell tenned, hogy begyújtod Google Táblázatok kezdőlapra, és nyisson meg egy új vagy meglévő táblázatot.

Ha most nyitott meg egy új táblázatot, itt az ideje, hogy néhány adatot beszúrjon a cellákba. Ezután kattintson a „Beszúrás”, majd a „Diagram” gombra.

A legördülő listában kattintson a hozzáadni kívánt diagram típusára. Ebben a példában sima vonaldiagramot fogunk használni, de 30 különböző típusú diagram közül választhat.

Most ki kell választania, hogy mely cellákat szeretné megjeleníteni a táblázatban. A tartományt manuálisan is megadhatja, vagy kattintson és húzza a mutatót a kívánt adattartomány kiválasztásához. Kattintson a rács ikonra a kézi kiválasztás engedélyezéséhez.

Miután megadta vagy kiválasztotta az adattartományt, kattintson az „OK” gombra.

Ezt követően a diagram feltöltődik a kiválasztott sorok tartományából származó összes adattal.

Megjegyzés: Mivel a Google hogyan kezeli a diagramokat és a táblázatokat különböző platformokon, győződjön meg arról, hogy a diagram minden része látható, ha azt tervezi, hogy beilleszti őket egy Google Dokumentumok- vagy Diák-projektbe. A Google minden diagramot képként ment el, majd beilleszti a dokumentumba. Ha megpróbálja átméretezni a Dokumentumokból, a diagram elmosódottnak vagy deformálódni fog.

Az adatokon végzett minden módosítás automatikusan frissül, és megváltoztatja a diagram megjelenését anélkül, hogy bármit újra be kellene szúrnia vagy frissítenie kellene az oldalt.

A Google Táblázatok segítségével a diagram típusát is módosíthatja anélkül, hogy bármit is újra be kellene szúrnia. Csak kattintson duplán a diagramra a Diagramszerkesztő menü megjelenítéséhez, majd kattintson a „Beállítás” gombra.

A „Diagramtípus” legördülő menüből válasszon egy másik stílust, és minden adata egy új, teljesen testreszabható diagramstílussá alakul.

Ha rákattint a „Testreszabás” fülre a diagramszerkesztő tetején, megjelenik a teljesen testreszabható opciók listája. Bármelyik opcióra kattintva elmélyülhet, és megváltoztathatja a színeket, a betűtípust, a jelmagyarázatokat és még sok minden mást.

Ennyiről van szó.