Teljes mértékben szabályozhatja az Android Apps internet-hozzáférését

Az Android sokkal kevésbé korlátozó az iOS-hez és a Windows Phone-hoz képest. Valójában lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy sokkal többet tegyenek, mint amire a legtöbbjüknek szüksége lenne, ami még olyan dolgokat is magában foglal, mint például annak konfigurálása, hogy az eszközére telepített alkalmazások hogyan kapcsolódjanak az internethez. Az alapértelmezett Android tűzfal elég jó munkát végez az internetről érkező támadások blokkolásával, de nem ez a végleges megoldás az adatok védelmére a behatolóktól. Továbbá annak eldöntése, hogy mely alkalmazások kapcsolódhatnak (vagy nem) online, nem konfigurálható a készletbeállítások alatt. A Grey Shirt Androidra készült NoRoot Firewall alkalmazásának célja a probléma megoldása azáltal, hogy teljes irányítást biztosít az egyes alkalmazások internet-hozzáférése felett, és lehetővé teszi a forgalom szűrését VPN-kapcsolaton keresztül történő továbbítással, mindezt root hozzáférés nélkül.

  Avast! A Ransomware-eltávolítás megszabadítja Android-eszközét a Simplelockertől

Az alkalmazás egyszerű kezelőfelületén öt fül található a tetején, amelyek segítségével navigálhat a Kezdőlap, a Függőben lévő hozzáférés, az Alkalmazások, a Globális szűrők és a Hozzáférési napló szakaszok között.

Amikor megérinti a „Start” gombot a Kezdőlap fül alatt, az alkalmazás engedélyt kér az internetes forgalom lehallgatására. Egyszerűen jelölje be az alábbi „Bízom ebben az alkalmazásban” opciót, és nyomja meg az OK gombot. A NoRoot Firewall ezután létrehoz egy VPN-kapcsolatot az Ön számára, és átirányítja rajta az összes forgalmat. Ennek a VPN-kapcsolatnak az a célja, hogy megvédje adatait és blokkolja a rosszindulatú csomagokat.

Amikor egy alkalmazás megpróbál hozzáférni az internethez, automatikusan értesítést kap, amely lehetővé teszi, hogy menet közben engedélyezze vagy megtagadja a hozzáférést, valamint elmentse a választását a jövőbeni esetekre. Azok az alkalmazások, amelyekhez nem történt hozzáférés vagy megtagadás, a NoRoot Firewall „Függő hozzáférés” szakaszában jelennek meg.

  Android és iPhone csoportos üzenetküldő alkalmazás irodáknak

Lehetőséget ad arra is, hogy manuálisan beállítsa a hozzáférést az egyes alkalmazásokhoz az Alkalmazások lapon, Wi-Fi és 3G kapcsolat esetén is.

Egy másik nagyon hasznos dolog az alkalmazásban, hogy lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy szűrőszabályokat hozzanak létre (akár globális, akár egyéni) IP-cím, gazdagépnév vagy tartománynév alapján, lehetővé téve számukra, hogy meghatározzák, mely kapcsolatokat engedélyezzék vagy tiltsák meg az alkalmazások adott IP-címeihez. Ezek a szűrők a Globális szűrők lapon kezelhetők.

A hozzáférési napló nyilvántartja azokat az alkalmazásokat, amelyek korábban megpróbáltak online kapcsolódni. Ez lehetővé teszi, hogy megnézze, mikor próbált meg egy bizonyos alkalmazástípusú alkalmazás vagy szolgáltatás csatlakozni az internethez.

  A fényképezési módok használata a Google Fényképezőgépben [Android]

Végül, a NoRoot Firewall jelenleg nem támogatja az IPv6-ot, ami megakadályozza, hogy az LTE-eszközökkel működjön, bár a fejlesztő már dolgozik a javításon.

Az alkalmazás ingyenesen elérhető a Google Play Áruházban. Az alábbi linkről letöltheti készülékére.

Telepítse a NoRoot Firewall alkalmazást a Play Áruházból

[via Lifehacker]