A fényképezési módok használata a Google Fényképezőgépben [Android]


Néhány kameraalkalmazás rendelkezik külön éjszakai üzemmóddal, amellyel gyenge fényviszonyok mellett is fényképezhet. Az Instagram rendelkezik éjszakai móddal az iOS Story funkciójához, bár a fő kamera funkcióhoz nem, és ez a gyenge fényviszonyok melletti fényképeket jobbá teszi. A Google Fényképezőgép alkalmazás legutóbbi frissítése valami hasonlót hozott az Android felhasználók számára; fényképezési módok. Noha a Google Fényképezőgép fényképezési módjai nem rendelkeznek éjszakai üzemmóddal, tartalmaznak módokat a jobb fényképek készítéséhez napos vagy felhős időben. Íme, hogyan működnek.

Az új fényképezési módok használatához a Google Fényképezőgép alkalmazás 4.2.024.137460634-es verzióját kell futtatnia. Mivel az Android alkalmazásverziói eszközről eszközre változnak, előfordulhat, hogy a fényképezési módokat az alkalmazás másik verziójában kapja meg. Ez a verzió Nexus eszközökhöz készült.

  Indítsa el a Kamera alkalmazást a csuklójának egy csavarásával [Android]

Nyissa meg a Google Fényképezőgépet, és egy új gombot fog látni a Flash és a Grid vezérlők között. Úgy néz ki, mint egy minimális hőmérő ikon, és itt vannak a fényképezési módok. Koppintson rá, és kinyílik, hogy felfedje a Google Fényképezőgép öt fényképezési módját; Automatikus, felhős, napos, fénycső és volfrám. Ezek a felvételi módok fényképekhez és videókhoz egyaránt használhatók.

Az „Auto” mód az alapértelmezett mód, és a lehető legjobban alkalmazkodik a fényhez. A ‘Cloudy’ és ‘Sunny’ módok kompenzálják az alacsony kültéri megvilágítást és a kivételesen erős kültéri világítást. A „Fluoreszcens” mód a beltéri világítást célozza meg, lehetőleg ahol a fő fényforrás mesterséges, a „Tungsten” pedig valószínűleg ugyanezt teszi, de gyenge fény esetén.

  Ellenőrizze az akkumulátor töltési és lemerülési sebességét Android-eszközén

A felvételi módok nem rosszak, de inkább szűrőknek tűnnek. Állítólag kiemelik a színeket, és nem feltétlenül kompenzálják az alacsony vagy intenzív fényt. A fotón úgy fog kinézni, mintha egy kis szűrőt vagy effektust adtak volna hozzá. A felhős és napos fotók jól sikerültek, és nem túl könnyű megállapítani, hogy szűrőt alkalmaztak-e, de mind a fluoreszkáló, mind a volfrám kitűnő ajándék.