Android és iPhone csoportos üzenetküldő alkalmazás irodáknak

Az elmúlt néhány évben az Autodesk számos kiemelkedően jó alkalmazást hozott Androidra és iOS-re, köztük a híres Pixlr Express-t, Pixlr-o-matic-ot, AutoCAD 360-at, Sketchbook Mobile-t és sok mást. A fejlesztő figyelemre méltó arzenáljához csatlakozik az Autodesk Instant, egy munkahelyi és vállalati ügyfeleknek szánt csoportos chat-kliens, amely Android és iOS rendszeren is elérhető. Közvetlenül az ugrás után alaposan megvizsgáljuk.

A nemrégiben kiadott alkalmazás már a kezdetektől eleganciát sugároz, tiszta, letisztult felületet biztosít, amely nagymértékben illeszkedik a „Halo” témához, amelyet az alkalmazások az Ice Cream Sandwich óta használnak. Azonban itt kezdődnek a furcsa dolgok. Látod, az Instant túlnyomórészt olyan, mint a WhatsApp és a Viber, mert telefonszámra van szükség az induláshoz (és a regisztrációhoz), és legalábbis ezen a ponton az alkalmazás csak az Egyesült Államokban található mobilszámokkal működik (megerősítő szöveget kap) . Ezért, ha bárhol máshol laksz, akkor legalábbis most nincs szerencséd.

A következő lépés a profil létrehozása, amely alapvetően tartalmazza a teljes nevét és munkahelyi e-mail címét. Ezzel el is érkezem a második marhahíremhez az Instanttal – ha össze tudtad volna kapcsolni egy Google-fiókkal, sokkal értelmesebb lett volna a munkahelyi használat szempontjából, mivel sok szervezet használja a Google Apps szolgáltatást erre a célra. . Az Autodesk Instant kapcsolattartása azonban továbbra is a címjegyzékre korlátozódik, így Ön képes lesz kommunikálni azokkal az emberekkel, akik már szerepelnek a listán.

Most jön a jó rész. Az alkalmazás alapvetően nem egyéni beszélgetésekre irányul (nem mintha ez nem lehetséges), hanem inkább a csoportos kommunikációra és a virtuális (szövegalapú) városházákra. Csoportokat hozhat létre egyéni projektek, csapatok, közösségek stb. számára, és üzeneteket sugározhat szövegből, képekből, videoklippekből és akár helyszínről is. Ezután, ha személyesebb beszélgetésre van szüksége, a hívások közvetlenül az alkalmazásból is kezdeményezhetők. A legjobb az egészben az, hogy mivel a névjegyek telefonszámokon keresztül vannak összekapcsolva, az üzenetek még azoknak is eljutnak, akiknek nincs telepítve az Instant.

Felmerülhet a kérdés, hogy miért van ez az alkalmazás, ha már rendelkezik e-mailekkel, Google Hangouts-szal és még a WhatsApp-al is. Az Instant legnagyobb előnye (ami a legnagyobb hiányossága is, bármilyen ironikus is legyen), hogy az alkalmazás mobiltelefonon keresztül kommunikál. Nem mindenki fogja állandóan az e-maileket ellenőrizni (és a push valóban tönkreteszi az akkumulátort), de fogadhatunk, hogy mindig lesz mobillefedettségük. Emiatt rendkívül hasznossá válik a gyors frissítések, találkozóhelyek, képek egy adott projekthez stb. megosztása. Minden más megoldáshoz vagy egy adott alkalmazás telepítése vagy konfigurálása szükséges, de az Instant csak működik.

Az Autodesk Instant ingyenesen elérhető a Google Play Áruházban, és minden Gingerbread (2.3) vagy újabb rendszert futtató Android-telefonon működik.

Telepítse az Autodesk Instant alkalmazást Androidra

Az Autodesk Instant telepítése iOS rendszeren