PNG-képek tömeges tömörítése veszteség nélkül Windowson a PNGoo segítségével

Biztosan tudja, hogy az internetnek három népszerű képformátuma van. Ott van a „veszteséges” JPEG, amely a legtöbb esetben működik, mivel jól néz ki, és viszonylag kevés helyet foglal; Vannak GIF-ek, amelyek támogatják az átlátszóságot és az animációt, de szörnyűek a színek széles skálájának reprodukálásában, és végül ott van a „veszteségmentes” PNG, amely támogatja az átlátszóságot, nem köt kompromisszumot az eredeti kép reprodukálásában, de elbírja. kicsit túl sok hely a kényelemhez.

Itt a wdzwdz-nél sok képernyőképhez PNG-ket használunk – beleértve az ebben a bejegyzésben szereplőket is –, mert szeretjük, milyen élesek a képeink ebben a formátumban. A felduzzadt fájlméretet azonban nem szeretjük, mivel ez lassabb oldalbetöltési időt jelent olvasóink számára, és nagyobb terhelést a háttérszervereinken. Szerencsére az olyan online eszközökkel, mint a TinyPNG, megkerültük ezt a problémát, hogy elérjük a legjobb egyensúlyt a képminőség és a képméret között.

  Hogyan nézzünk Plexet a barátokkal

A TinyPNG azonban egy online eszköz. Mi a teendő, ha nincs internet-hozzáférésem, de azonnal fel kell dolgoznom az összes képernyőképet? Ezenkívül, még ha van is internet-hozzáférésem, egy natív, asztali eszközt részesítek előnyben, hogy a munkát kevesebb lépésben elvégezzem.

Írja be a PNGoo-t. A főként Kornel Lesiński által kifejlesztett Windows-segédprogram a pngquant parancssori eszköz grafikus felhasználói felületeként (GUI) működik, amely drasztikusan csökkenti a PNG-fájl méretét anélkül, hogy befolyásolná a képminőséget.

A PNGoo-t a Horizon for iOS felülvizsgálatához használt képernyőképekkel teszteltem, és az eredmények egészen elképesztőek voltak! A négy eredeti PNG – amelyek súlya körülbelül 2,5 MB volt, miután Paint.NET segítségével mentettem őket – méretük kevesebb mint 1/5-ére csökkent: a pngquant átfutása után mindössze 550 KB-ra. Kevesebb, mint 10 másodpercbe telt, amíg a folyamat befejeződött a számítógépemen, de összességében sokkal többet spórol meg olvasóink számára (nem beszélve a csökkentett sávszélesség-számláról).

  Hogyan fizessen benzinért anélkül, hogy elhagyná autóját

Tesztelésem során a PNGoo-t nem csak gyorsabbnak, de hatékonyabbnak is találtam, mint a másik népszerű PNG-tömörítési eszköz a Windows számára – a „PNGGauntlet”.

A PNGoo hasznos opcióval rendelkezik az eredeti PNG-fájlok felülírására, így elkerülheti, hogy újabb mappákat nyisson meg az újonnan tömörített képek használatához. Ettől eltekintve természetesen módosíthatja a „Kimeneti könyvtárat”, és módosíthatja a színbeállításokat a még jobb képoptimalizálás érdekében.

Nem találtam grafikus felhasználói felületet a pngquant számára Linuxon, de az OS X felhasználóknak érdemes megnézniük az ImageAlpha-t a hivatalos pngquant webhelyről az alábbi linken.

Töltse le a PNGoo-t a pngquant.org webhelyről