A Gmail felület elemeinek elrejtése és testreszabása a Gmelius for Chrome segítségével

A Gmail kezelőfelülete számos lehetőséget és beállítást tartalmaz, amelyek közül néhányra ritkán van szüksége. És bár a Gmailben valószínűleg nagyon könnyen navigálható és használható alapértelmezett állapotában, ezek az extra funkciók néha az útjába állhatnak. A Gmelius egy halottan egyszerű Chrome-bővítmény, amely lehetővé teszi, hogy a Gmailt a szíve szerint szabja testre azáltal, hogy elrejt bizonyos felhasználói felületi elemeket, például a hirdetéseket, a csevegőterületet vagy a láblécet, ami aligha járul hozzá az általános használathoz. Lehetővé teszi továbbá a fejléc automatikus kibontását, valamint a beérkező levelek megjelenésének és viselkedésének testreszabását. Részletek az ugrás után.

  Hogyan optimalizáljunk SSD-t Linuxon

Meg kell jegyezni, hogy a Gmelius bővítmény nem új. Már jó ideje létezik, de nagyon hasznosnak találtam, és érdemes megosztani azokkal (például én), akik talán még soha nem hallottak róla.

A telepítés után a Gmelius elindít egy konfigurációs felületet, amely alapvetően az interfészelemek hosszú listáját tartalmazza, amelyeket tetszés szerint ellenőrizhet vagy törölhet. A változtatások csak a Mentés gomb megnyomásáig lépnek életbe. Ha már megnyitotta Gmail-postafiókját egy másik lapon, az automatikusan újratöltődik az új beállítások alkalmazásához.

A beállítási képernyő különböző részekre oszlik, sőt a bővítmény tartalmaz néhány prémium funkciót is, amelyek bár korlátozott mennyiségben és jelenleg ingyenesek, de a jövőben néhány fizetős is társul hozzá.

  A root SSH bejelentkezés engedélyezése Linuxon

Ahogy korábban említettük, amellett, hogy egyszerűen elrejt bizonyos elemeket, testreszabhatja néhány elem viselkedését és megjelenését is. Például be- és kikapcsolhatja a Gmail felső sávját (a keresősávot és a Google logót) a Ctrl + Q (vagy egy másik tetszőleges gyorsbillentyű) megnyomásával. A címkéket és a mellékletek ikonjait balról jobbra mozgathatja, szöveget adhat hozzá a navigációs ikonokhoz, például „Archívum”, „Spam”, „Törlés” stb., vagy egyetlen betűtípust alkalmazhat a teljes felületen.

Ha vissza szeretné állítani az összes módosítást, egyszerűen törölje az összes opció jelölését, és kattintson a Mentés gombra. Íme egy képernyőkép, amely a Gmail módosított verzióját mutatja, felső sáv és egyéb testreszabások nélkül.

A bővítményt letöltheti és telepítheti böngészőjébe az alábbi Chrome Internetes áruház linkről.

  Hogyan adjunk Shazam gombot az iPhone vezérlőközponthoz

Telepítse a Gmeluist a Chrome Internetes áruházból