Hogyan fizessen benzinért anélkül, hogy elhagyná autóját

Lassan elmúlnak a régi idők, amikor a hitelkártyát becsúsztatták a benzinpumpába. Bár ez továbbra is lehetséges, sok helyen támogatja az érintéssel történő fizetést a telefonokon. Van azonban egy még újabb funkció, amely lehetővé teszi, hogy az autóból fizessen.

Az érintéssel történő fizetés NFC-vel még viszonylag új a benzinkutaknál, de ezt a módszert már túlszárnyalják. Egyre több hely támogatja azt, hogy egy alkalmazásból, az autó kényelmében tudjon fizetni. Egyszerűen írja be a szivattyú számát, és készen áll a szivattyúzás megkezdésére.

Számos különböző alkalmazás használható erre. A funkciót támogató benzinkút-láncoknak saját alkalmazásaik vannak. Az iPhone-ra és Androidra elérhető Google Pay azonban ezek közül néhányat egy felületen egyesít. Megmutatjuk, hogyan kell használni a funkciót.

Google Pay

A Google Pay alkalmazás sokkal többre szolgál, mint csupán mobilfizetés. Használható étel rendelésére, számlák megosztására a barátokkal, költési szokásai nyomon követésére és még sok másra. Az egyik ilyen „több” a gázfizetés.

Nyissa meg a Google Pay alkalmazást az eszközén iPhone vagy Android eszköz. A fő „Fizetés” lapon görgessen lefelé, és válassza a „Get Gas” lehetőséget.

Ezután válassza ki az egyik részt vevő benzinkutat. Az útvonalterv ikonra koppintva elindíthatja a Google Térképet, és navigálhat a kívánt helyre. Ha azonban már a benzinkútnál van, a rendszer automatikusan észleli és megnyílik.

Amikor a benzinkútnál van, meg kell adnia a szivattyú számát. Görgessen végig a számok között, amíg ki nem választotta a pumpát, majd érintse meg a „Folytatás” gombot.

A megerősítő oldalon meg kell erősítenie a szivattyú számát, majd érintse meg a „Tovább a fizetéshez” gombot.

Ezután fel kell oldania a Google Pay zárolását jelszavával, PIN-kódjával, ujjlenyomatával vagy más képernyőzárási módszerrel.

Most kiválaszthatja a fizetési módot, amely egyike lesz azoknak a módoknak, amelyeket már hozzáadott a Google Pay alkalmazáshoz. Érintse meg a „Folytatás” gombot, miután kiválasztotta.

Beletelhet néhány másodpercbe, amíg a szivattyú „aktiválódik”. Ezt követően a képernyőn megjelenik, hogy a szivattyú készen áll. Most már kiszállhat az autóból, kiválaszthatja az üzemanyag fokozatot, és elkezdheti a szivattyúzást.

Miután befejezte a pumpálást, megjelenik egy értesítés, amely tájékoztatja, hogy mennyit költött. A tranzakció a „Legutóbbi tevékenység” között is megjelenik a „Statisztika” lapon.

Ennyiről van szó!

Első féltől származó benzinkút-alkalmazások

BP, Chevron, Exxon Mobile, Shell

Ha a helyi benzinkút nem jelenik meg a Google Pay alkalmazásban, vagy egyszerűen nem szeretné használni a Google szolgáltatását, sok benzinkút rendelkezik saját alkalmazással ugyanerre a célra.

Ezeknek az első féltől származó benzinkút-alkalmazásoknak a használatának folyamata nagyon hasonló lesz. Létre kell hoznia egy fiókot, és meg kell adnia egy fizetési módot, például hitelkártyát. Amikor megérkezik a benzinkúthoz, az alkalmazás megkéri, hogy adja meg a szivattyú számát, ahol éppen tartózkodik.

Íme néhány a legnépszerűbb amerikai benzinkút-láncok közül, amelyek támogatják az alkalmazásfizetést:

BP (Android, iPhone)
Chevron (Android, iPhone, iPad)
Exxon Mobile (Android, iPhone)
Shell (Android, iPhone)

Soha nem volt ilyen egyszerű a benzin fizetése. A pénztárcával való babrálás vagy a telefon lehallgatásának napjai véget értek. Ha időt szeretne megtakarítani vagy korlátozni szeretné az érintkezési pontokat, ez egy nagyszerű funkció a használat megkezdéséhez. Ellenőrizze, hogy a gyakori gázleállások támogatottak-e!