Másodlagos időzóna megjelenítése a Google Naptárban

Az internetnek köszönhetően a barátokkal, családdal és közeli és távoli munkatársakkal való kapcsolattartás még soha nem volt ilyen egyszerű. Ennek ellenére egy másik időzónában tartózkodó személyekkel való kommunikáció némi kihívást jelenthet. Szokott számolni az ujjain, amikor megbeszélést vagy telefonhívást ütemez?

A Google Naptár tökéletes megoldást kínál arra, hogy a távoli munkatársakkal, haverokkal vagy szeretteivel való felzárkóztatás gyerekjáték legyen. Így jeleníthet meg másodlagos időzónát a naptárában.

Másodlagos időzóna hozzáadása a Google Naptárhoz

A Google Naptárban megtervezheti a hetet, és felhasználhatja a találkozók és értekezletek beállítására. Ha gyakran ütemez találkozókat valakivel egy másik időzónában, az adott időzóna megjelenítése a naptárban biztosítja, hogy mindent ennek megfelelően tervezzen.

A következőképpen adhat hozzá másodlagos időzónát a Google Naptárhoz:

 • Kattintson a fogaskerék ikonra a képernyő jobb felső sarkában.
 • Válassza a Beállítások lehetőséget.
 • Lépjen a Nyelv és régió elemre az Általános lapon.
 • Jelölje be a Másodlagos időzóna megjelenítése lehetőséget az Időzóna alatt.
 • Megjelenik a kiszürkült légymenü. Kattintson rá, és válassza ki a kívánt zónát.
 • Adjon hozzá egy címkét, amely segít megjegyezni, melyik melyik. A Google automatikusan elmenti a módosításokat.
 • Miután hozzáadott egy másodlagos időzónát a naptárhoz, két időzóna jelenik meg a bal oldalon az esemény létrehozásakor. Az elsődleges időzóna továbbra is az alapértelmezett minden naptáreseménynél. Ha oda-vissza utazik, gyorsan lecserélheti az elsődlegeset másodlagosra, ha a Beállítások panelen a mellettük lévő két nyílra kattint.

  Esemény ütemezése másik időzónában a Google Naptárral

  Végül jobban hozzászokik az időeltolódáshoz, amikor valakivel egy másik időzónában kommunikál. Ha azonban az elsődleges és másodlagos időzónákon kívül esővel kell találkozót ütemeznie, a Google Naptár egy másik megoldást kínál az ütemezési hibák megelőzésére.

  Megbeszélés ütemezése másik időzónába:

 • Hozzon létre egy új eseményt.
 • Az esemény menüben kattintson az Időzóna lehetőségre a dátum alatt. Kattintson újra, amikor a Google további lehetőségeket kínál.
 • Válassza ki a kívánt lehetőséget a legördülő menüből, majd kattintson az OK gombra.
 • Folytassa az esemény ütemezésével, és nyomja meg a Mentés gombot.
 • Miután elmentette az eseményt, az az időzónának megfelelő időben jelenik meg a naptárában. Például, ha New Yorkban tartózkodik, és Los Angelesben 12:00-ra PST-re ütemez egy találkozót a munkatársai számára, az Önnél 15:00-kor (EST) fog megjelenni.

  Ha a naptár nézetben ütemez, akkor az idő beállításakor látni fogja az esemény mozgását. A látvány hasznos, ha ez egy olyan időzóna, amellyel nem sokat dolgozik. Ne felejtse el felvenni az értekezlet részletes napirendjét a Google Naptár eseményei közé, hogy mások tudják, mit fog megbeszélni az értekezleten.

  Időzónák áthidalása a Google Naptárral

  A Google Naptár másodlagos időzónája segíti az eseményeket a megfelelő időpontra ütemezni. Ráadásul, ha egy eseményt ezeken kívül kell kezelni, a Google olyan megoldást kínál, amely lehetővé teszi, hogy közvetlenül egy másik időzónában ütemezze be az értekezleteket – nem kell az ujjain számolni vagy túlgondolni.