A SpeedCrunch telepítése Linuxra

Tudományos számológépre van szüksége Linux számítógépéhez? Nem találsz semmi használhatót? Nézd meg a SpeedCrunch-ot! Ez egy nagy pontosságú, tudományos számológép, amely rengeteg funkciót és gyors, billentyűzet-vezérelt felületet kínál. A következőképpen állíthatja be a rendszeren.

Ubuntu telepítési útmutató

A SpeedCrunch letölthető DEB-csomagon keresztül telepíthető Ubuntu-ra. A telepítés megkezdéséhez le kell töltenie a DEB csomagot a számítógépére.

A SpeedCrunch legújabb kiadásának letöltéséhez Ubuntu rendszeren nyisson meg egy terminálablakot. Megnyithat egy terminál ablakot a Linux asztalon a Ctrl + Alt + T billentyűkombináció lenyomásával. Vagy keresse meg a „Terminál” kifejezést az alkalmazás menüjében.

Amikor a terminál ablak nyitva van, és készen áll a használatra, hajtsa végre a wget parancsot a legújabb SpeedCrunch Ubuntu csomag letöltéséhez a számítógépére.

wget https://bitbucket.org/heldercorreia/speedcrunch/downloads/SpeedCrunch-0.12-linux64.deb

Miután befejezte a SpeedCrunch DEB csomag letöltését a számítógépére, használja az alábbi apt install parancsot az Ubuntu rendszerre való telepítéséhez.

sudo apt install ./SpeedCrunch-0.12-linux64.deb

Debian telepítési utasítások

Ha azt szeretné, hogy a SpeedCrunch működjön a Debian Linux rendszeren, le kell töltenie a legújabb DEB csomagot a számítógépére. Nyisson meg egy terminál ablakot a Linux asztalon a Ctrl + Alt + T billentyűkombináció megnyomásával a letöltés elindításához.

  A teljes képernyős mód aktiválása a Google Chrome-ban

Amikor a terminál ablak nyitva van, és készen áll a használatra, hajtsa végre a következő wget download parancsot, hogy megragadja a legújabb DEB-csomagot a számítógépére.

wget https://bitbucket.org/heldercorreia/speedcrunch/downloads/SpeedCrunch-0.12-linux64.deb

Vagy ha szüksége van a SpeedCrunch 32 bites kiadására:

wget https://bitbucket.org/heldercorreia/speedcrunch/downloads/SpeedCrunch-0.12-linux32.deb

A letöltés befejeztével megkezdődhet a SpeedCrunch telepítése. Az alábbi dpkg paranccsal állítsa be a DEB csomagot a számítógépén.

sudo dpkg -i SpeedCrunch-0.12-linux64.deb

Ha a SpeedCrunch 32 bites verzióját telepíti a Debian rendszerre, írja be helyette az alábbi parancsot.

sudo dpkg -i SpeedCrunch-0.12-linux32.deb

Ha a DEB csomag telepítve van a rendszerére, le kell futtatnia az apt-get install -f parancsot a SpeedCrunch telepítése által okozott függőségi problémák kijavításához.

sudo apt-get install -f

Arch Linux telepítési útmutató

A SpeedCrunch minden Arch Linux felhasználó számára elérhető. Az alkalmazás azonban nem található a SpeedCrunch hivatalos webhelyén. Ehelyett az Arch Linux felhasználók az Arch Linux User Repository-n keresztül működtethetik.

  Hogyan lehet megnyitni egy oldalt a Wordben a Microsoft 365-ben

A SpeedCrunch telepítésének elindításához Arch Linuxon telepítenie kell a „Git” és „Base-devel” csomagokat a rendszerére a pacman paranccsal.

sudo pacman -S git base-devel

Miután beállította a két csomagot a számítógépén, telepítse a Trizen AUR helpert. Ez a program sokkal könnyebbé teszi a SpeedCrunch AUR csomag telepítését a rendszeren.

git clone https://aur.archlinux.org/trizen.git

cd trizen/
makepkg -sri

Ha a Trizen AUR segédprogramot beállította az Arch Linux számítógépén, használja a trizen -S parancsot a SpeedCrunch beállításához.

trizen -S speedcrunch-git

Fedora telepítési útmutató

A SpeedCrunch a Fedora felhasználók számára elérhető egy hivatalos RPM-csomagon keresztül. A SpeedCrunch legújabb kiadásának Fedora számítógépére történő telepítéséhez nyisson meg egy terminálablakot a Linux asztalon.

A terminálablak megnyitása a Fedorán egyszerű. Nyomja meg a Ctrl + Alt + T billentyűket a billentyűzeten. Vagy nyissa meg a Fedora alkalmazás menüjét, keresse meg a „Terminal” kifejezést, és indítsa el úgy.

Amikor a terminálablak nyitva van, használja a wget download parancsot a legújabb SpeedCrunch RPM csomag megragadásához.

wget https://bitbucket.org/heldercorreia/speedcrunch/downloads/SpeedCrunch-0.12-linux64.rpm

Most, hogy a SpeedCrunch RPM csomagfájl letöltése megtörtént, a dnf install paranccsal telepíthető.

sudo dnf install SpeedCrunch-0.12-linux64.rpm

32 bites

Van egy 32 bites SpeedCrunch kiadás is a Fedora számára. A Fedora Linux azonban egy ideje leállította a 32 bites támogatást. Ha a Fedora 32 bites csomagokat igénylő származékát használja, kattintson a gombra itt.

  Az egyenlet betűtípusának megváltoztatása az MS Wordben

OpenSUSE telepítési utasítások

Az OpenSUSE a Fedorához hasonlóan RPM-csomagokat használ. Emiatt a SpeedCrunch alkalmazást viszonylag gyorsan üzembe helyezheti és futtathatja. A telepítés megkezdéséhez meg kell nyitnia egy terminál ablakot a Linux asztalon.

A terminálablak elindítása az OpenSUSE asztalon a Ctrl + Alt + T billentyűkombináció lenyomásával végezhető el. Alternatív megoldásként lehetőség van a terminál elindítására az alkalmazásmenüben a „Terminal” kifejezésre keresve.

Amikor a terminál ablak nyitva van, és készen áll a használatra, futtassa a wget download parancsot a SpeedCrunch RPM csomagfájl megszerzéséhez.

wget https://bitbucket.org/heldercorreia/speedcrunch/downloads/SpeedCrunch-0.12-linux64.rpm

A letöltési folyamatnak gyorsnak kell lennie, mivel ez egy kis fájl. Ha a folyamat befejeződött, kezdődhet a telepítés. Az alábbi zypper install paranccsal állítsa be a SpeedCrunch programot.

sudo zypper install SpeedCrunch-0.12-linux64.rpm

32 bites

Az OpenSUSE támogatja a 32 bites verziót, de nem világos, hogy örökké támogatott lesz-e. Ha Ön OpenSUSE felhasználó, és telepítenie kell a SpeedCrunch 32 bites kiadását, kattintson ide.