A Skeuos GTK téma telepítése Linuxon

A Skeuos egy GTK3/4 téma a Gnome Shellhez, valamint más GTK-alapú asztali környezetekhez Linuxon. Számos különböző színváltozatban kapható, és letisztult, elegáns dizájnnal rendelkezik, amely minden bizonnyal feldobja a Linux-beállításokat. Így telepítheti a Skeuos GTK témát a rendszerére.

Skeuos letöltése Linuxon

A Skeuos GTK téma letölthető a projekt GitHub oldalán. A téma számítógépére való letöltéséhez a wget download parancsot kell használnia a terminálban.

Szinte minden Linux operációs rendszerhez előre telepítve van a wget. Ha olyan Linux operációs rendszert használ, amelyhez nem tartozik ez az eszköz, akkor manuálisan kell telepítenie. A Wget alkalmazás használatához kattintson a gombra itt.

A Skeuos letöltéséhez Linuxos számítógépére nyisson meg egy terminálablakot a Linux asztalon. A terminálablak megnyitásához nyomja meg a Ctrl + Alt + T billentyűket a billentyűzeten. Vagy keresse meg a „Terminal” kifejezést az alkalmazás menüjében, és indítsa el úgy.

  Hogyan lehet bejelentkezni több Discord-fiókba

Amikor a terminálablak nyitva van, használja az alábbi wget download parancsot a Skeuos legújabb kiadásának megszerzéséhez a számítógépén.

wget https://github.com/daniruiz/skeuos-gtk/archive/refs/heads/master.zip -O ~/Downloads/skeuos-gtk-theme.zip

Lehetőség van a téma letöltésére a Skeuos GitHub oldaláról is a git clone paranccsal. Ezt azonban csak akkor szabad megtennie, ha ismeri a GitHub használatát, mivel ez egy összetett eszköz.

Skeuos kibontása Linuxon

Miután a Skeuos GTK témát letöltötte Linux számítógépére, ki kell csomagolnia. A kibontási folyamat elindításához lépjen a terminálhoz, és a CD paranccsal lépjen a „Letöltések” könyvtárba, ahol a témafájl ZIP archívuma található.

cd ~/Downloads/

Miután belépett a „Letöltések” könyvtárba, használja az unzip parancsot a „skeuos-gtk-theme.zip” archívum kibontásához.

unzip -d skeuos-gtk-theme/ skeuos-gtk-theme.zip

Amikor a kibontási folyamat befejeződött, egy új mappa „skeuos-gtk-theme” néven jelenik meg a „Letöltések” könyvtárban. Használja a CD parancsot, és lépjen be ebbe a könyvtárba.

cd ~/Downloads/skeuos-gtk-theme/

Miután bekerült a „skeuos-gtk-theme” mappába, CD-t kell írnia a „skeuos-gtk-master” mappába. Ez az almappa tartalmazza az összes GTK témafájlt, amelyet telepíthet Linuxos számítógépére.

cd skeuos-gtk-theme/skeuos-gtk-master/

A Skeuos telepítése Linuxra

A Skeuos telepítése Linux számítógépére kétféleképpen történhet. A GTK téma telepítésének első módja az „egyfelhasználós” mód, a második pedig a „rendszerszintű” mód.

  A Steam Link alkalmazás használata Steam játékokhoz a telefonon

Ha nem osztozik a számítógépen, és nincs szüksége másra a Skeuos téma eléréséhez, kövesse az „egyfelhasználós” utasításokat. Alternatív megoldásként, ha több felhasználóra van szüksége a téma eléréséhez, kövesse a „rendszerszintű” utasításokat.

Egyfelhasználós

A Skeuos GTK téma egyfelhasználósként történő telepítéséhez először hozzon létre egy ~/.themes mappát az mkdir paranccsal. Ez a mappa a GTK témafájlokat tartalmazza az otthoni (~) könyvtárában.

mkdir -p ~/.themes/

Az új könyvtár létrehozása után az ls paranccsal tekintheti meg a ~/Downloads/skeuos-gtk-theme/skeuos-gtk-master/ könyvtár tartalmát.

ls

Tekintse át a terminálprompt elemeinek listáját. A Skeuos GTK téma sok-sok változatát fogja megjeleníteni. Ha megtalálta a kívántat, az mv paranccsal telepítse az újonnan létrehozott ~/.themes/ mappába a saját könyvtárában.

Például a „Skeuos-Black-Dark” téma telepítéséhez a következő parancsot kell beírnia.

mv Skeuos-Black-Dark/ ~/.themes/

Cserélje ki a „Skeuos-Black-Dark” szót a telepíteni kívánt téma nevével, amely a ~/Downloads/skeuos-gtk-theme/skeuos-gtk-master/ könyvtárban található.

Ismételje meg ezt a folyamatot annyiszor, ahányszor csak szeretne több Skeuos GTK témát telepíteni a számítógépére „egyfelhasználós” módban.

  A legjobb eszközök a hálózati sávszélesség maximalizálására és a használat elemzésére

Rendszerszintű

Telepítenie kell a Skeuos GTK témát az egész rendszerre? Íme, hogyan kell csinálni. Először a sudo -s paranccsal emelje a terminál munkamenetét root hozzáférésre.

sudo -s

Ezután az ls paranccsal tekintse meg a ~/Downloads/skeuos-gtk-theme/skeuos-gtk-master/ könyvtár tartalmát.

ls

A ~/Downloads/skeuos-gtk-theme/skeuos-gtk-master/ könyvtár számos témamappa közül választhat. Keresse meg a telepíteni kívánt témát a terminálban.

Kövesse az alábbi példaparancsot, ha megtalálta a rendszerén beállítani kívánt Skeuos témát.

Például a „Skeuos-Magenta-Light” téma telepítéséhez a következőt kell futtatnia:

mv Skeuos-Magenta-Light/ /usr/share/themes/

Ismételje meg ezt a folyamatot, ahányszor csak szeretné, hogy több Skeuos GTK témát telepítsen a számítógépére „rendszerszintű” módban.

A Skeuos aktiválása Linuxon

A Skeuos GTK téma telepítve van a számítógépére, de ez még nem az alapértelmezett téma. Ahhoz, hogy a Skeous legyen az alapértelmezett megjelenés a Linux-asztalon, módosítania kell a téma beállításait.

Nem tudja, hogyan módosítsa a témabeállításokat Linux számítógépén? Tudunk segíteni! Tekintse meg az alábbi linkeket, ha többet szeretne megtudni az asztali témák megváltoztatásáról Linuxon!