Érvénytelen fájlkezelő hiba törlés, átnevezés, másolás stb. műveletek során

Érvénytelen fájlkezelő hiba törlés, átnevezés, másolás stb. műveletek során

Bevezetés

Az Érvénytelen fájlkezelő hiba egy bosszantó probléma, amely megakadályozhatja a fájlok törlését, átnevezését, másolását vagy mozgatását a Windows rendszerben. Ez a hiba számos okból adódhat, többek között sérült fájlok, jogosultsági problémák vagy harmadik féltől származó szoftverek miatt.

Okai

Az Érvénytelen fájlkezelő hiba számos oka lehet, többek között:

* Sérült fájlok: A sérült fájlok gyakori okai az Érvénytelen fájlkezelő hibának. Ezek a fájlok hibákat, hiányzó adatokat vagy inkonzisztenciákat tartalmazhatnak, amelyek megakadályozzák, hogy a Windows properly kezelje őket.
* Jogosultsági problémák: Ha Ön nem rendelkezik megfelelő jogosultságokkal egy fájlhoz, akkor előfordulhat, hogy nem tudja törölni, átnevezni, másolni vagy mozgatni. A jogosultságokat a fájl tulajdonosaként vagy rendszergazdaként módosíthatja.
* Harmadik féltől származó szoftverek: Bizonyos harmadik féltől származó szoftverek, például víruskereső programok vagy tűzfalak, megzavarhatják a fájlkezelési műveleteket, és Érvénytelen fájlkezelő hibához vezethetnek.

Hibaelhárítási lépések

Az Érvénytelen fájlkezelő hiba elhárításához számos lépést tehet:

* Ellenőrizze a jogosultságokat: Győződjön meg arról, hogy rendelkezik megfelelő jogosultságokkal a fájlhoz. A jogosultságok módosításához kattintson jobb gombbal a fájlra, válassza a „Tulajdonságok” lehetőséget, majd kattintson a „Biztonság” fülre.
* Futtassa a rendszerfájl-ellenőrzőt (SFC): Az SFC egy Windows segédprogram, amely beolvassa a rendszerfájlokat, és kijavítja az esetleges sérüléseket. Az SFC futtatásához nyissa meg a parancssort rendszergazdaként, és írja be a következő parancsot: „sfc /scannow”.
* Futtassa a CHKDSK-t: A CHKDSK egy másik Windows segédprogram, amely beolvassa a merevlemez-meghajtókat, és kijavítja az esetleges hibákat. A CHKDSK futtatásához nyissa meg a parancssort rendszergazdaként, és írja be a következő parancsot: „chkdsk /f”.
* Indítsa el a számítógépet csökkentett módban: A csökkentett mód egy speciális indítási mód, amely csak a Windows alapvető összetevőit tölti be. Ez segíthet azonosítani és eltávolítani a problémás harmadik féltől származó szoftvereket.
* Telepítse újra a Windows rendszert: Ha az előző lépések nem oldják meg a problémát, akkor előfordulhat, hogy újra kell telepítenie a Windows rendszert. Ez törli az összes adatot a számítógépről, ezért mindenképpen készítsen biztonsági másolatot a fontos fájlokról, mielőtt elkezdi a telepítést.

Következtetés

Az Érvénytelen fájlkezelő hiba egy bosszantó probléma lehet, amely megakadályozhatja a fájlok törlését, átnevezését, másolását vagy mozgatását. A probléma megoldásához ellenőrizze a jogosultságokat, futtassa az SFC-t és a CHKDSK-t, indítsa el a számítógépet csökkentett módban, vagy telepítse újra a Windows rendszert. Ha a probléma továbbra is fennáll, forduljon szakértőhöz további segítségért.

Gyakran ismételt kérdések (GYIK)

1. Mi az Érvénytelen fájlkezelő hiba?
Az Érvénytelen fájlkezelő hiba egy hibaüzenet, amely akkor jelenik meg, amikor a Windows nem tud végrehajtani egy fájlkezelési műveletet, például törlést, átnevezést, másolást vagy mozgatást.

2. Mik az Érvénytelen fájlkezelő hiba okai?
Az Érvénytelen fájlkezelő hiba számos oka lehet, beleértve a sérült fájlokat, a jogosultsági problémákat és a harmadik féltől származó szoftvereket.

3. Hogyan lehet elhárítani az Érvénytelen fájlkezelő hibát?
Az Érvénytelen fájlkezelő hiba elhárításához ellenőrizze a jogosultságokat, futtassa az SFC-t és a CHKDSK-t, indítsa el a számítógépet csökkentett módban, vagy telepítse újra a Windows rendszert.

4. Mi a teendő, ha kipróbáltam az összes hibaelhárítási lépést, de a probléma továbbra is fennáll?
Ha kipróbálta az összes hibaelhárítási lépést, de a probléma továbbra is fennáll, forduljon szakértőhöz további segítségért.

5. Hogyan előzhető meg az Érvénytelen fájlkezelő hiba?
Az Érvénytelen fájlkezelő hiba megelőzéséhez a legjobb módja, ha rendszeresen futtatja az SFC-t és a CHKDSK-t, és elkerüli a harmadik féltől származó szoftverek telepítését, amelyek befolyásolhatják a fájlkezelési műveleteket.

6. Veszélyes az Érvénytelen fájlkezelő hiba?
Az Érvénytelen fájlkezelő hiba önmagában nem veszélyes, de jelezheti egy mögöttes problémát, például vírusfertőzést vagy merevlemez-meghajtó hibát.

7. Hogyan tudom megtudni, hogy a számítógépemen van-e Érvénytelen fájlkezelő hiba?
Az Érvénytelen fájlkezelő hiba általában akkor jelenik meg, amikor megpróbál egy fájlkezelési műveletet végrehajtani, például törlést, átnevezést, másolást vagy mozgatást.

8. Mennyi időbe telik az Érvénytelen fájlkezelő hiba elhárítása?
Az Érvénytelen fájlkezelő hiba elhárításához szükséges idő a probléma okától függően változhat. Egyes problémák néhány perc alatt megoldhatók, míg mások órákat vagy napokat is igénybe vehetnek.

9. Van-e mód az Érvénytelen fájlkezelő hiba ignorálására?
Nem, nincs mód az Érvénytelen fájlkezelő hiba figyelmen kívül hagyására. A hiba addig fog megjelenni, amíg a mögöttes probléma meg nem oldódik.

10. Mi a különbség az Érvénytelen fájlkezelő hiba és az „Hozzáférés megtagadva” hiba között?
Az „Hozzáférés megtagadva” hiba azt jelzi, hogy Ön nem rendelkezik megfelelő jogosultságokkal a művelet végrehajtásához, míg az Érvénytelen fájlkezelő hiba azt jelzi, hogy a Windows nem tudja végrehajtani a műveletet egy mögöttes probléma miatt.