Kiberbiztonsági ellenőrzőlista kis- és középvállalkozások számára

A világ legnagyobb digitális forradalmát a COVID-19 okozta járvány okozta. 2020-ban életünk sebezhetőbbé vált mind a biológiai, mind a virtuális támadásokkal szemben.

Az akkori digitális helyzet még nem állt készen erre a gyors átalakulásra, mivel számos megoldatlan probléma volt, mint például az alacsony kódminőség vagy a minősíthetetlen kiberbiztonsági kultúra az alkalmazottak körében.

És mivel a legtöbb vállalkozás távoli működésre költözött, egyszerűen megadták az utat a hackereknek, hogy aktívabbá váljanak.

A statisztikák azt mutatják, hogy 2021-ben ransomware támadások történtek 100%-kal nőttokoz 20 milliárd dollár veszteség, és a legjelentősebb hatás az egészségügyi szektorra volt hatással. Egyedül a CNA-nak volt egy váltságdíja 40 millió dollár.

Manapság nehéz a szervezeteknek 100%-os védelmet biztosítani. Vannak azonban konkrét intézkedések, amelyekkel minimálisra csökkenthető a kockázat.

Alkalmazotti figyelemfelkeltő tréning

Az alkalmazottak kiberbiztonsági tudatossága valószínűleg a leglényegesebb védelmi réteg a szervezetek számára. Az üzleti életben az a lényeg, hogy gyorsan reagáljunk nyomás alatt. Ez a kiberbiztonságra is kiterjed. Mindössze egyetlen rossz reakció kell, és egyetlen kattintás a rossz linkre.

Az alkalmazottak oktatása és a kiberbiztonsági tudatosságuk növelése elengedhetetlen napjainkban, különösen a digitális átalakulás után, ahol a kibertámadások száma jelentősen megnövekszik. A kiberbiztonsági tanfolyamok pozitív hosszú távú befektetést jelentenének minden szervezet számára. Gondoskodnának arról, hogy a szervezet adatai védve legyenek a szervezet épületén belül és még a távolról dolgozó alkalmazottak esetében is.

  Hogyan szerezhetek embert a Verizon ügyfélszolgálatán?

A nyilvános Wi-Fi elkerülése

A nyilvános Wi-Fi a legbiztonságosabb kapcsolat. Nekünk olyan könnyű elérni és használni, de ugyanakkor egy hacker is könnyen feltörheti adatainkat. Néhány óvintézkedés csökkentheti a nyilvános Wi-Fi használatának kockázatát, például ha VPN-t használ, és nem ér el olyan webhelyeket, amelyek a felhasználó pénzügyi adatait tartalmazzák, de ezek nem elegendőek.

Manapság van néhány kormányzati szabályozás a nyilvános Wi-Fi hálózatokra vonatkozóan. Ezek egyike a felhasználóbarát internetes DNS-szűrők, amelyek DNS-szintű kiberbiztonsági védelmet is nyújtanak, megakadályozva a felhasználókat a rosszindulatú adatokhoz való hozzáférésben. Tehát, ha nyilvános Wi-Fi-t kell használnia, győződjön meg arról, hogy az legalább biztonságos kapcsolatnak minősül.

E-mail védelem

Az e-mailek védelme csak egy újabb kötelező feladat minden felhasználó számára, tekintettel az adathalász támadások számára és arra, hogy az elmúlt néhány évben jelentősen megnőttek. Az adathalászat volt a számítógépes bûnözés leggyakoribb típusa 2020-ban – és az incidensek gyakorisága csaknem megkétszerezõdött. 114 702 2019-ben és 241 324 2020-ban.

Az ilyen incidensek elkerülése érdekében ajánlott a kéttényezős hitelesítés, valamint a jelszó évente egyszeri vagy kétszeri megváltoztatása, valamint egy e-mail biztonsági átjáró használatával egy újabb védelmi réteg hozzáadása.

  Max Payne bukása Linuxon

Naprakész biztonsági mentéssel

Mindig fontos biztonsági másolatot készíteni adatairól külső eszközre vagy felhőalapú tárolóra. A felhőalapú tárolás erősen ajánlott, különösen azoknak, akik kétfaktoros hitelesítést használnak.

Az adatok biztonsági mentésével csökkenti annak kockázatát, hogy rosszindulatú programok vagy zsarolóprogramok által megtámadva elvesznek.

Egy extra védelmi réteg a DNS-szinten

Az eszközön lévő víruskereső nagyon okos választás, különösen, ha érzékeny adatokat tárol rajta.

De egy extra védelmi réteg hozzáadása a DNS-szinten bölcsebb megoldás lenne, mivel ezek együtt működhetnek, és a legmagasabb védelmet nyújthatják.

A DNS szintű védelem megvédi Önt minden rosszindulatú tartalomtól, még mielőtt az elérné a hálózatát. És erre specializálódtunk.

SafeDNS

SafeDNS egy DNS-szűrő szolgáltatás, amely alapértelmezés szerint megvédi a felhasználókat a rosszindulatú programoktól, a zsarolóprogramoktól, az adathalászattól és a botnetektől. Emellett a felhasználó egy teljesen felhő alapú, felhasználóbarát irányítópult segítségével szűrheti az internethasználatot és blokkolhatja a nem kívánt webhelyeket.

A SafeDNS használatának előnyei a következők:

  • Egyszerű üzembe helyezés és kezelés (nincs szükség informatikai háttérre).
  • Nem igényel semmilyen hardvert vagy szoftvert.
  • 108 millió webhely-adatbázis, amelyet a Machine Learning folyamatosan frissít, 61 kategóriába sorolva. Mindegyik blokkolható egyetlen kattintással.
  • Testreszabott blokk/engedélyezési lista és engedélyezési lista funkció.
  • Különböző profilok, egyedi beállításokkal.
  • Az egyes profilok nyomon követésének képessége, és statisztikai jelentés készítése az internethasználatról.
  • A SafeDNS emellett szoftveralapú ügynököt is biztosít az eszközökre, és védi őket, bárhová is mennek.
  Hogyan próbáld ki a nyílt forráskódú Firefox alternatívát, a LibreWolfot Linuxon

Utolsó szavak 👩‍🏫

A kiberbűnözés exponenciálisan növekszik világszerte, és elengedhetetlenné vált a megfelelő védelem biztosítása online használat közben. A SafeDNS segítségével nem kell semmilyen szoftvert telepítenie vagy hardvert vásárolnia, és a víruskeresővel ellentétben a szolgáltatás nem gyakorol teljesítménynyomást az eszközére. Mindössze annyit kell tennie, hogy egyszerűen integrálja a szolgáltatást, és néhány perc alatt védetté válik.

Összefüggő:

Ismerje meg, hogyan védheti meg magát a számítógépes zsarolástól.

Élvezettel olvasta a cikket? Mit szólnál a világgal való megosztáshoz?