A 13 legnépszerűbb grafikai tervezési munka, amelyeket érdemes felfedezni a jobb fizetésért

A grafikai tervezés kreatív terület óriási karrierlehetőségekkel. Tervezői és művészi képességeit képzeletével és technológiájával ötvözheti, hogy gyönyörű, megvalósítható terveket készítsen, amelyeket a fogyasztók és az ügyfelek egyaránt szeretnek.

A grafikai tervezői munka különféle ágazatokba vezethet, mint például a gyártás, a gyártás, a multimédia, a kiadó, a videojáték, a filmkészítés és még sok más.

Szinte minden iparág alkalmaz valamilyen formatervezési formát. A fokozódó verseny és a kitűnési igény miatt a márkák folyamatosan grafikusokat keresnek. Ezek a szakemberek lehetnek UI/UX tervezők, terméktervezők, videojáték-tervezők stb.

Az iparágra alapozva a márkák tervezőket bérelnek fel, hogy egyedi, kiváló minőségű dizájnokat készítsenek, amelyek felülmúlják a versenyt, miközben termékeiket és szolgáltatásaikat pontosan úgy mutatják be, ahogyan azt elképzelték.

Tehát, ha szeretsz tervezni, és azon gondolkozol, hogy ezzel foglalkozol, akkor különböző grafikai tervezési munkákat soroltunk fel számodra. De először értsük meg egy kicsit a területét.

Mi az a grafikai tervezés?

A grafikai tervezés egy olyan terület, amely magában foglalja grafikák, látványelemek, tervek, elrendezések és elemek létrehozását különböző termékekhez és szolgáltatásokhoz különböző iparágakban, a publikációtól és a marketingtől a gyártásig és az e-kereskedelmi üzletekig. A terveket készítő szakemberek grafikusok.

Terveznek fogyasztási és ipari cikkeket, valamint digitális termékeket, például webhelyeket, e-könyveket, felhasználói kézikönyveket, logókat, videojátékokat, animációkat és sok mást. A grafikus tervezők erős tudással és készségekkel rendelkeznek különböző művészeti elvekben, mint például a képalkotás, színelmélet, formák, effektusok, elrendezések. Emellett rendkívül analitikus, fantáziadús és kreatív elméjük van ahhoz, hogy az összetett terveket valósággá tegyék.

Ezenkívül a grafikusok különböző típusú eszközöket használnak tervek vagy vázlatok papíron vagy számítógépen történő elkészítéséhez. A technológia fejlődésével a szoftvereszközök használata lehetővé teszi számukra, hogy kísérletezzenek terveikkel, és méretezzék azokat a tervezési követelmények alapján. CAD-szoftvert használnak, például AutoCAD-et, vagy más eszközöket, mint például a PhotoShop, az Adobe Illustrator, Corel Graphics Suitestb. Ezért a modern grafikusok számára elengedhetetlen az ezekkel az eszközökkel való munkavégzés alapos ismerete.

Miért érdemes a grafikai tervezést választani? 👇

Grafikusnak lenni számos előnnyel jár a karriered és az egyéni alapon. Íme néhány ok, amiért a grafikai tervezés választása nagyszerű karrierlehetőség lehet.

  • Fizessen azért, amit szeret csinálni: A kreativitást nem lehet erőltetni. Tehát, ha igazán szeretsz tervezni, és grafikusként szeretnél dolgozni, akkor valójában azért fizetnek, amit szeretsz csinálni. Nem tűnik tehernek, amit a megélhetés érdekében teszel. Ehelyett folyamatosan élvezni fogja.
  • Növekvő igény: A grafikusok iránt világszerte nagy a kereslet. Az IBISWorld szerint a grafikusok piacának mérete az 45,8 milliárd dollár globálisan.
  • Változtatni: Egyedi tervezési ötleteivel és megvalósításával megváltoztathatja a világot. Közreműködhet a környezetbarát termékek tervezésében, részt vehet a környezet megóvását célzó kampányokban, hatásos illusztrációkkal bátoríthatja az embereket, hogy oltassanak be egy betegséget.
  • Lehetőséged van bárhonnan dolgozni: A grafikai tervezéshez laptop kell a munkához. Nem feltétlenül van szükség fizikai médiumokra. Megbeszélésekhez online találkozhat, és visszajelzést kérhet a tervek fejlesztése érdekében.
  • Legyen a saját főnöke: Ha nem szeretnél főállásban dolgozni, dolgozhatsz szabadúszó grafikusként, hogy a saját főnököd legyél. Rugalmas munkaidőt biztosíthat, és senki más nem irányíthat téged. Ezenkívül több márkával is együttműködhet a világon, földrajzi korlátok nélkül.

Tehát, ha ezen a területen keres karriert, itt több grafikai tervezői állást találhat, amelyeket felfedezhet, és érdeklődése és készségei alapján kiválaszthatja a leginkább megfelelőt.

Felhasználói élmény (UX) tervező

Az egyik legjobban fizető grafikai munkakör az UX tervezés. Tökéletes az Ön számára, ha grafikai tervezéssel foglalkozik, és rendelkezik bizonyos technikai ismeretekkel a web- és mobilfejlesztésben. UX-tervezőként egy weboldal, alkalmazás vagy szolgáltatás megtervezésére irányuló projekten fog dolgozni, így biztosítva, hogy a felhasználók könnyen megnyithassák és dolgozhassanak a digitális termékkel.

Felelősségek: Az UX tervezők célja, hogy kiváló felhasználói élményt (UX) kínáljanak, amikor a felhasználó megnyit egy webhelyet, alkalmazást vagy webszolgáltatást. Könnyűnek kell találniuk a termék használatát és navigálását. Ezenkívül ügyelnie kell a megjelenésére, hogy esztétikus legyen.

Olyan projekteken dolgozhat, amelyek segítségével javíthatja a felhasználói élményt, felhasználva tervezői készségeit. Emellett az UX tervezők gondoskodnak a termék logikai folyamatának szilárdságáról, és különböző körülmények között tesztelik is, hogy ellenőrizzék a viselkedését és módosítsák.

Képesítés: Az UX tervezéshez grafikus, UX-tervező vagy programozói végzettség szükséges. Más munkáltatók is kereshetnek alapképzést. Ez a terület pedig erős technikai készségeket és az ügyféllélektan megértését követeli meg a kiváló felhasználóbarátság biztosításához.

  A legjobb 14 igényes készség a mesterséges intelligencia szakemberek számára

Fizetés: Az UX-tervezők átlagos fizetése évi 90 634 dollár az Egyesült Államokban.

Felhasználói felület (UI) tervező

A felhasználói felület (UI) tervezői olyan szakemberek, akik felhasználói felületterveket készítenek alkalmazásokhoz és webhelyekhez. Néha kéz a kézben járnak a felhasználói élmény (UX) tervezésével, így az UX tudás további előnyt jelent. Tehát, ha rendelkezik némi kódolási tudással és tervezési készségekkel, válasszon UI tervezést.

Felelősségek: A felhasználói felület tervezője gondoskodik arról, hogy a weboldalak mind kialakításukat, mind funkcionalitásukat tekintve felhasználóbarátok legyenek. A felhasználói felület tervezői felelősek olyan hirdetések, weboldalak és egyéb webszolgáltatások tervezéséért, amelyekkel könnyen kommunikálhatnak a végfelhasználók. Bár nem végeznek közvetlen kódolást, szoftverprogramozókkal szorosan együttműködve fejlesztenek felhasználói felületeket.

Képesítés: sok munkáltató megköveteli a grafikus tervezői, felhasználói felület-tervezői vagy kódolási végzettséget a felhasználói felület tervezői számára, vagy alapképzést. Felhasználói felület-tervezőként erős kódolási és tervezési készségekkel kell rendelkeznie, és funkcionális felületeket kell létrehoznia a webes termékekhez.

Fizetés: A felhasználói felület tervezői évente átlagosan 78 080 dollárt kereshetnek.

Logo tervező

Érdekel a marketing és a márkaépítés a tervezésen kívül?

A Logo Designer jövedelmező karrierlehetőség lehet az Ön számára. Mivel a logók a márka identitásának létfontosságú elemei, az értelmes design segít megkülönböztetni a vállalatokat. A logótervezők márkaidentitás-tervezőként is dolgozhatnak logók létrehozásában, és játszhatnak a színekkel és betűtípusokkal, formákkal és elemekkel, hogy gyönyörű terveket hozzanak létre. A logókon kívül névjegykártyákat, hirdetéseket stb. is készíthetnek.

Felelősségek: A logótervezők egy márkát, szolgáltatást vagy terméket ábrázoló szimbólumokat vagy grafikákat hoznak létre. A márka identitását kiegészítve a formákkal és színekkel is játszanak. Ehhez alaposan átkutatják a márkát vagy terméket, a célközönséget, hol szolgálnak fel, és egyéb kritikus információkat, amelyek segítségével vizuálisan is versenyképes dizájnt hoznak létre.

Ezen kívül naprakészek maradnak az aktuális tervezési szabványokról és a piacon felkapott egyéb tervekről. Ugyanakkor friss és egyedi mintákat is kell készíteniük, amelyeket nem másolnak sehonnan.

Képesítés: A logótervezőnek általában grafikai tervezésből kell főiskolai diplomával rendelkeznie, de ez vállalatonként változhat. A legfontosabb, hogy a jelentkezőknél a reklám- és illusztrációs képességek ismeretét várják. Választhat, hogy teljes munkaidőben dolgozik egy reklámcégnél, vagy egy nagy márkánál, aki házon belüli tervezőket keres. Vagy válhat szabadúszó logótervezővé, és több márkával dolgozhat együtt.

Fizetés: Egy logótervező átlagos fizetése évi 50 430 dollár.

Divattervező

Ha szenvedélyes a divat és a művészet iránt, szerencsét próbálhat a divattervezésben. A divattervezők ruházati sorozatokat, kiegészítőket és cipőket terveznek és segítenek. Éles szemük van a részletekre és a színekre, és erősebb az arányérzékük, az egyensúlyérzékük és az esztétikuk. Dönthet úgy, hogy szakemberként dolgozik egy adott területen, például cipők, női ruházati cikkek stb. területén, vagy általános szakemberként dolgozik.

Felelősségek: A divattervező feladatai közé tartozik, hogy a közönségen alapuló terveket készítsen. Általában számítógépes tervezésű (CAD) szoftvert használnak a tervek kidolgozásához és a ruházati méretekhez való méretezéshez.

Ehhez megértik a márka vevőkörét és azon igényeiket, hogy olyan terveket hozzanak létre, amelyek vonzóak az ügyfelek számára. Emellett termékskálákat is terveznek és megfogalmaznak, koordinálják a csapat többi tagjával, storyboardokat mutatnak be az ügyfeleknek, és felülvizsgálják a termékeket. Követik a legújabb divattrendeket is, hogy megfeleljenek a változó divatigényeknek.

Képesítés: Általában divattervezői vagy grafikai alapképzést igényel, előzetes tapasztalattal. Ezeket a grafikai tervezői munkákat ruházati vagy kiegészítők márkák vagy külső ügynökségek kínálják, amelyek különböző márkáknak dolgoznak.

Fizetés: A divattervezők fizetése a 48 998 és 73 643 dollár között évente.

Képszerkesztő

A képszerkesztés manapság igényes készség. A széles körű termékeket értékesítő cégeknél, például e-kereskedelmi üzletekben, közösségi médiában, ruházati márkákban és másokban van szükség rájuk. A fotószerkesztőnek jó esztétikai érzékkel, színekkel, világítással és effektusokkal kell rendelkeznie. Tehát, ha szereti a fotózást, megfontolhatja ezt a karrierlehetőséget.

Felelősségek: A fotószerkesztők valós képeket szerkesztenek, hogy beállítsák azokat, egyensúlyba hozzák a színeket és a világítást, kombináljanak több képet stb. a kívánt kép elkészítéséhez. Néha még a ruhadarabok, ékszerek stb. színét is megváltoztatják, és bemutathatóvá teszik a közönség előtt. Ezenkívül a márka kiemelése érdekében elhelyezhetik a cég szalagcímét vagy logóját egy képen.

Képesítés: Ha fotószerkesztő szeretne lenni, erős Photoshop-készségekre vagy más képszerkesztő eszközök ismeretére van szüksége. Grafikai tervező tanfolyamon tanulhatod meg. Egyes márkákhoz terméktervezési, grafikai vagy fotózási alapképzés is szükséges. A termékeket gyártó vállalatok fotószerkesztőket alkalmazhatnak a képeken való munkához, ha azok nem a tényleges termékeket képviselik. A képeket is reprezentálhatóvá teszik, hogy a vásárlók jobban megértsék a terméket.

  Koppintson egy leejtett lökhárító labdára a következő dobás gyorsabb beállításához

Fizetés: A fotószerkesztők átlagos fizetése az Egyesült Államokban 39 029 dollár évente.

Csomagolás tervező

Elgondolkozott már azon, milyen gyönyörűen néz ki egyes márkák csomagolása?

Például az Apple csomagolása elegáns és minimalizmust követ.

Ezt a Csomagtervezőknek kell megköszönni!

A csomagok tervezése változatos, és mindenféle méretben és formában kapható. Vannak dobozai, palackjai, zacskói, tégelyei, dobozai, csomagolói és miegymásai. A csomagolástervezők azok, akik a termékek csomagolására és csomagolására terveznek terveket. Ez egy rendkívül kreatív ág, és jelentős képzelőerőt igényel a tervezési megvalósíthatóság megfelelő keverékével. Kényelmet kell kínálnia a vásárlók számára a csomagolás kinyitásához és a termék használatához.

Felelősségek: A csomagtervezők CAD-szoftvert használnak a csomagok megtervezéséhez, a termék részleteit olvasható betűtípusokkal látják el, és egyéb információkat adnak hozzá, hogy segítsék a fogyasztókat a termék használatában. A dizájnt is méretezhetővé kell tenniük, hogy ugyanazt a csomagolást lehessen használni különböző méretekhez, például egy samponos flakonhoz.

Emellett ismerniük kell a csomagolóanyagokat, azok környezetre gyakorolt ​​hatását és egyéb szempontokat.

Képesítés: A legtöbb cég terméktervezői vagy grafikai alapképzést igényel előzetes tapasztalattal.

Fizetés: Egy csomagtervező átlagosan 33 167 dollárt kereshet évente.

Művészeti vezető

A művészeti igazgatók magas szintű szakemberek, akik egy sok tervezőből álló csapatot irányítanak, akik kreatív projekteken dolgoznak a webdizájn, a televízió, a film, a televízió, a marketing, a kiadó stb. területén. Felügyelik a tervezési munkát, ismerik a különböző művészeti formákat, filmeket. gyártás, divat és más művészettel kapcsolatos iparágak.

Felelősségek: A művészeti igazgatók felelősek azért, hogy megértsék a márkacélokat és -célkitűzéseket, és irányítsák csapatukat egy adott projektre szabott, kiváló tervek létrehozására. Tervezőket képeznek ki, újakat vesznek fel, és együttműködnek a részleg többi tagjával a látványelemek létrehozásában. Emellett ütemterveket és költségvetéseket is meghatároznak a projektekhez, nyomon követik a projektek teljesítményét, valamint tanulmányozzák a fogyasztói igényeket és a piaci trendeket.

Képesítés: A munkáltatók alap- vagy mesterdiplomát kereshetnek tervezői vagy művészeti szakon, bizonyított tapasztalattal. A művészeti igazgatóknak kiváló szociális és vezetői képességekkel kell rendelkezniük, mivel folyamatosan kapcsolatba lépnek belső munkatársakkal és ügyfelekkel.

Fizetés: A művészeti igazgató fizetése átlagosan 72 297 dollár lehet évente.

Terméktervező

A terméktervezők kapcsolatban állnak a mindennapi életben használt termékek tervezésével. Ezek a termékek lehetnek fogyasztási vagy ipari cikkek. Az új termékek tervezése mellett a meglévő termékek tervezését is javítják. Együttműködnek gyártó-, marketing- és mérnöki csapatokkal, hogy olyan terveket készítsenek, amelyek a fogyasztók és a vállalkozások számára a leginkább megvalósíthatóak és legértékesebbek lehetnek.

Felelősségek: A terméktervezők elemzik a termékfejlesztési folyamatot, részletes dokumentációt és tervezést készítenek, majd vázlatokon, tervrajzokon és storyboardokon keresztül bemutatják azokat a többi csapatnak. Prototípusokat is tervezhetnek a termék funkcionalitásának tesztelésére, valamint az ügyfelek visszajelzéseinek és a bennfentes csapatok összegyűjtésére.

Képesítés: A terméktervezőknek terméktervezői alapképzéssel vagy azzal egyenértékű végzettséggel kell rendelkezniük, némi tapasztalattal. Dolgozhatnak gyártó cégekben, műhelyekben vagy tervezőstúdiókban.

Fizetés: A terméktervezők átlagos fizetést tudnak keresni 62 400 dollár évente.

Videojáték tervező

Ha szereted a videojátékokat, lehetőséged van karriert csinálni abban, ha videojáték-tervező leszel. Kreatív gondolkodók, akik nagy fantáziával és kiváló tervezési készségekkel rendelkeznek, egy csipetnyi kalanddal, sporttal vagy más kapcsolódó videojátékokkal.

Felelősségek: A videojáték-tervezők interaktív effektusokat és látványelemeket készítenek a videojátékokhoz. Tartalmazhat karakterek, környezetek tervezését, hátterek, tájak, vadon élő állatok, fegyverek és még sok más animálását. Tervezhet kalandos játékokat, versenyjátékokat és sok mást, hogy bemutassa tervezési készségeit.

Ezek megtervezésén kívül az íróosztállyal együttműködve különböző jellemzőket használó történetszálakat fejleszthet, és a történet alapján bemutathatja a karaktereket és elemeket.

Képesítés: A munkaadók alapképzési diplomát kereshetnek grafikai tervezésből vagy azzal egyenértékű diplomát. Ehhez a pozícióhoz erős vizualizációs és tervezési készségekkel kell rendelkeznie, amellett, hogy a történetszálakat kiegészítő elemekkel dolgozhat. Választhat, hogy szabadúszóként dolgozik, vagy teljes munkaidőben csatlakozik.

Fizetés: Videojáték-tervezőként átlagosan 57 355 dollárt kereshet éves szinten.

Multimédia tervező

A multimédiás tervezők dolgozhatnak animátorként vagy művészként, akik több technológiát is felhasználnak animációk, 3D elemek, speciális effektusok és egyéb látványelemek létrehozásához. Különböző típusú médiákhoz működhetnek, például televízióhoz, videojátékokhoz, filmekhez stb.

Felelősségek: A multimédiás tervezők 2D-s és 3D-s modellekkel dolgoznak, és összetett animációkat és grafikákat fejlesztenek illusztrációk és számítógépes programok, például CAD-szoftverek, például AutoCAD segítségével. Játszanak a színekkel, a fényekkel, a mozgással, a textúrával, az árnyékkal és a tárgyak egyéb aspektusaival, hogy a karakter élettel teli legyen.

Együttműködnek a művészeti részlegekkel, hogy igazodjanak a történethez, forgatókönyveket készítsenek, és kutassanak a legújabb tervezési trendekről és projektekről. Emellett folyamatosan dolgoznak együtt írókkal, színészekkel, rendezőkkel és megrendelőkkel, hogy a határidőket betartva értelmes terveket készítsenek.

  Nyerje meg bevételét az AdBlock Detection Solution for WordPress segítségével

Képesítés: Animációs vagy grafikai tervezői végzettség lehet a minősítési feltétel ehhez a munkához. Segítene azonban, ha erős érzéke lenne a karakterekhez, érzelmekhez, mozgásokhoz, tervezéshez és a multimédiás tervezés egyéb vonatkozásaihoz, és a tapasztalat mindig további előnyt jelent.

Fizetés: A multimédiás tervezők elkészíthetik 56 351 dollár évente átlagosan.

Reklámtervező

Ha foglalkozik marketinggel és szereti a tervezést, a reklámtervezők jó karrierlehetőséget jelenthetnek. Kombinálhatja marketinges ismereteit és technikáit tervezési készségekkel, hogy kiváló látványelemeket készítsen, amelyek segíthetnek egy márka termékeinek és szolgáltatásainak egyedi népszerűsítésében, és megkülönböztethetik azt a versenytársaktól.

Felelősségek: A reklámtervezők feladata a márkához kapcsolódó vizuálisan tetszetős marketinganyagok, például bannerek, szórólapok, menük, e-könyvek, brosúrák stb. felvázolása és megtervezése. Fényképeiket is felhasználhatják, hogy több ízt adjanak a tervükhöz. Ezen kívül óriásplakátokat, webhelyhirdetéseket, magazinhirdetéseket és egyéb promóciós anyagokat is terveznek.

A reklámtervezők olyan tervezési eszközöket használnak, mint az Adobe, a PhotoShop és néhány csúcskategóriás szoftvereszköz a márkaüzenetet legjobban közvetítő tervek létrehozásához. Eszközök segítségével a terveket is méretezik, vagy gyorsan módosítják a csapat többi tagjának vagy felsőbb vezetőinek visszajelzései alapján, hogy elkészítsék a továbbfejlesztett verziót.

Képesítés: A munkáltatók alapképzést kereshetnek a grafikai tervezés területén ezekhez a munkákhoz. Ha pedig részt vett a marketing, az üzleti vagy a reklám témájú okleveles tanfolyamon, akkor nagy bónusz, ha kiválasztottak.

Fizetés: Egy reklámtervező átlagos fizetése 62 930 dollár évente.

Kiadványtervező

Ha magas fokú kreativitással rendelkezik a nyomtatott médiával kapcsolatos ismeretekkel, próbálkozhat kiadványtervezői karrierépítéssel. Ezek a szakemberek természetes készséggel rendelkeznek ahhoz, hogy az írott információkat az emberek számára könnyen érthető tervekké fordítsák.

Felelősségek: A kiadványtervezők feladata a különböző nyomtatott kiadványok dizájnjának, grafikájának, vizuális megjelenésének és elrendezésének elkészítése. Ez magában foglalhatja grafikák hozzáadását könyvekhez, felhasználói kézikönyvekhez, jelentésekhez, tanulmányokhoz, kutatási dokumentumokhoz, katalógusokhoz stb., hogy egy márka értékesíthesse termékeit és szolgáltatásait.

Kiadványtervezőként olyan terv elkészítésére kell összpontosítania, amely segíthet jól leírni egy koncepciót, például hogyan kell egy terméket több lépésben használni. Az Ön terveit a magyarázó szövegek mellé adjuk, de ezeknek kiemelkedniük és könnyen érthetőnek kell lenniük.

Képesítés: Ehhez a munkához a munkaadók nyomdatervezői, grafikai, felhasználói tapasztalati vagy ezzel egyenértékű végzettséget kereshetnek. A kiadványterveket kereső cégek kiadóügynökségek, hírügynökségek stb.

Fizetés: A kiadványtervezők átlagosan 72 184 dollárt kereshetnek évente.

Produkciós művész

A produkciós művészek azok az emberek, akik értékelik egy termék végső tervét. Erős tervezési készségekkel rendelkeznek, és éles szemmel értékelik, hogy a tervet jóváhagyni kell-e vagy sem. A produkciós művészként való munkához tervezői és elemzői készségekre van szükség.

Felelősségek: A produkciós művészek véglegesítik a tervet. Összegyűjtik, feltöltik és feldolgozzák a terveket digitális formátumban tartalmazó fájlokat, majd felülvizsgálják azok végleges példányait. Ezenkívül mindig nyomon követik az ügyfelek igényeit, és azt, hogy a végső terv megfelel-e ezeknek az igényeknek vagy sem. Ha igen, jóváhagyják a tervet és elküldik a további gyártási szakaszba; ellenkező esetben dolgozzon a tervezés optimalizálásán.

A gyártástervezők betűtípusokkal, színekkel és elemekkel dolgoznak, és gondoskodnak arról, hogy a design megfeleljen a gyártási minőségnek. A produkciós művészek az utolsó simításokat is elvégzik, megszüntetik a redundanciát és beállítják az elrendezést. Ezenkívül meg kell keresniük az elírásokat és hibákat a végleges tervezésben, és a határidők betartásával meg kell szabadulniuk tőlük.

Képesítés: A grafikai tervezői végzettség jó kezdést jelenthet. Ezenkívül tervezési és elemző készségekkel kell rendelkeznie.

Fizetés: A produkciós művészek átlagos fizetésére számíthatnak 56 259 dollár az USA-ban.

Következtetés 👨‍🏫

A grafikai tervezői karrier kifizetődő lehet, ha szenvedélyed van a tervezés iránt, és megvan a képességed, hogy életre keltsd terveid. Ezért fedezze fel a fent említett grafikai tervezési munkákat, és folytassa azt, amelyről úgy gondolja, hogy érdeklődése és készségei alapján a legjobb lesz.

Inkább az UX Design érdekli? 12 UX tervezési tanfolyam fejlesztőknek és tervezőknek.

Photoshopot szeretnél tanulni? Íme 6 online oktatóanyag.

Szabadúszó lesz? Íme néhány platform a szabadúszó grafikai karrierjének megkezdéséhez.