AI-statisztikák/trendek, amelyek elrontják az elmédet [2023]

A mesterséges intelligencia (AI) átalakítja a világot – életünk és üzleti tevékenységünk szinte minden területét forradalmasítja.

Röviden, a mesterséges intelligencia megkönnyíti az életet – a redundáns feladatok automatizálásától a releváns ajánlásokig és személyre szabott javaslatokig, így több idő marad és erőfeszítéseket takarít meg.

Mivel a szervezetek és a vállalkozások kihasználják a mesterséges intelligenciában rejlő hatalmas lehetőségeket a folyamatok egyszerűsítésére, kiváló eredményeket kihasználva jobb termelékenységgel, időgazdálkodással, kimeneti minőséggel, bevételekkel és alacsony általános befektetéssel – a mesterséges intelligencia az elkövetkező években egyre növekvő növekedési pályára készül. .

Manapság az AI nem csak az Alexáról vagy az automatizált chatbotokról szól, hanem számos ágazatban elterjedt, beleértve az egészségügyet, az életmódot, a kiberbiztonságot, a mérnöki szolgáltatásokat, az oktatást, a pénzügyeket, a játékokat, a mezőgazdaságot – nevezd meg.

Az automatizált orvosi eljárásoktól és az önvezető járművektől a közösségi média algoritmusainak kidolgozásáig és a fenyegetésmegelőzésig – a mesterséges intelligencia egyetlen területet sem hagy érintetlenül, felkerül a címlapokra, és minden második héten új trendekkel jelentkezik.

Tehát olvasson tovább, ha kíváncsi erre a fejlődő technológiára, és többet szeretne megtudni a legújabb AI-trendekről és statisztikákról!

AI fogyasztói interakció

Akár arra kéri Sirit, hogy játssza le kedvenc dalát iPhone-ján, akár egy virtuális csevegőbottal cseveg, hogy megoldja a webhelyekkel kapcsolatos gyakori problémákat – mindannyian kapcsolatba léptünk az AI-val ilyen vagy olyan módon.

Egyre nőtt a mesterséges intelligencia fogyasztói interakciójának tendenciája, amely átalakítja életünket, vásárlásunkat, munkánkat és online kapcsolatainkat. A virtuális asszisztensekkel való kapcsolattartástól kezdve a mesterséges intelligencia által generált tartalmak használatáig a felhasználók egyre inkább beépítik az AI-t mindennapi életükbe.

Íme néhány statisztikai adat, amelyek alátámasztják ezt az állítást:

 • az amerikaiak 27%-a azt állítják, hogy naponta legalább hétszer lépnek kapcsolatba a mesterséges intelligenciával.
 • az amerikaiak 28%-a úgy gondolják, hogy körülbelül naponta egyszer vagy hetente többször lépnek kapcsolatba az MI-vel.

 • Az ügyfelek több helyen is kapcsolatba léphetnek a hangasszisztensekkel 8,4 milliárd 2024-igmegelőzve a világ népességét.
 • a fogyasztók 68%-a nagyobb valószínűséggel használják az AI-t, ha az segít nekik a mindennapi életükben, például időt vagy pénzt takarítanak meg.

AI piaci részesedés

A digitális megszakítások, a mesterséges intelligencia-technológiákba történő növekvő befektetések és a vállalkozások versenyelőnyének köszönhetően a mesterséges intelligencia bevezetésével a globális mesterséges intelligencia piaci részesedése a következő években várhatóan rendkívüli ütemben fog növekedni.

Nézzük a statisztikákat:

 • Míg a mesterséges intelligencia 2023-ra becsült piaci részesedése 207,9 milliárd dollár, ez várhatóan hatalmasat fog elérni 1,87 billió dollár 2030-ra788,64%-kal nőtt.

Az ügyfelek bizalma az AI-ban

A növekvő népszerűség és a mesterséges intelligencia elterjedése ellenére mit gondolnak az ügyfelek az AI-ról? Teljesen megbíznak vagy támaszkodnak rá? Még mindig bíznak a mesterséges intelligencia képességeiben annak ellenére, hogy ismerik annak kockázatait és hallanak a negatív felfogásokról? Találjuk ki.

 • Val,-vel 75%-os pontszámIndia az első helyen áll azon országok között, ahol a legmagasabb a bizalom az AI-ban.
 • Kína a második helyet foglalja el ami a mesterséges intelligencia ügyfelek bizalmát 67%-os pontszámmal, ezt követi Dél-Afrika 57%-os pontszámmal. Hasonlóan, Brazília a negyedik helyet foglalja el 56%-os eredménnyel, Szingapúr következik 45%-kal, az Egyesült Államok pedig 40%-kal, az ötödik és hatodik helyen áll.
  Egymás melletti alkalmazások használata (osztott nézet) iPaden

 • Ról ről az emberek 82%-a Korábban hallottak az AI-ról, de 49%-uk nem tudja, mikor és hogyan használják. Az emberek 82%-a azonban szeretne többet megtudni az AI-ról.
 • Míg az emberek 68%-a Azt állítják, hogy mesterséges intelligencia alkalmazásokat használnak, 41%-uk fogalma sincs arról, hogy a mesterséges intelligencia ezeknek az alkalmazásoknak a kulcseleme.
 • Ról ről az emberek 85%-a úgy gondolja, hogy a mesterséges intelligencia számos előnnyel jár, de csak az emberek fele hiszi, hogy az AI előnyei meghaladják a kockázatait.
 • az emberek 73%-a, 4-ből 3aggódnak a mesterséges intelligencia kockázatai miatt, a kiberbiztonság pedig a világ legnagyobb kockázatai közé tartozik.
 • Felett az ügyfelek 53%-a azt mondta, hogy lehetséges, hogy a mesterséges intelligencia ilyen vagy olyan módon torzít, amikor döntéseket hoz.
 • Csupán az emberek 12%-a egyetértett abban, hogy a mesterséges intelligencia különbséget tud tenni jó és rossz között. És csak az emberek 56%-a nem hisz a valóságban vagy a morálisan viselkedő gépek fejlesztésének gondolatában.
 • a fogyasztók 68%-a megbíznak az AI-technológiákat használó vállalkozásokban, annak ellenére, hogy a mesterséges intelligencia későn tapasztalható negatívan.

AI üzleti átvétel és munkaerő-automatizálás

Vezető szervezetek és vállalkozások, köztük a Microsoft és az IBM, egyre többet fektetnek be a mesterséges intelligencia bevezetésébe működésük során, hogy megoldják az összetett problémákat, növeljék az általános hatékonyságot és termelékenységet, valamint javítsák az ügyfelek élményét.

A mesterséges intelligencia segít a vállalkozásoknak a fogyasztói trendek előrejelzésében, a rutinfeladatok és műveletek automatizálásában, valamint a marketingkampányok személyre szabásában az összegyűjtött trendadatok alapján, lehetővé téve számukra a boldogulást, valamint az eladások és bevételek növelését.

Íme a statisztikák, amelyek segítenek bemutatni a globális üzleti mesterséges intelligencia bevezetésének és a munkaerő-automatizálásnak a hatókörét:

 • Az IBM Global AI Adoption Index 2022 azt sugallja, hogy világszerte a vállalkozások 77%-a valamilyen módon kölcsönhatásba lépnek az AI-val – akár használják, akár feltárják azt. Ebből a 77%-ból a vállalkozások 35%-a mesterséges intelligencia-technológiákat használnak, míg a másik 42% még mindig felfedezi az AI-t és annak lehetőségeit.
 • Ezek a szerepkörök nagyjából 26 000 dolgozót foglalkoztatnak. És Krishna azt jósolja, hogy a mesterséges intelligencia technológiák és az automatizálás valószínűleg felváltja 30%-a ezeknek a szerepeknek a következő öt év során.
 • 2025-re a mesterséges intelligencia automatizálása megzavarja és kiszorítja 85 millió globális munkahely 26 gazdasági és 15 iparág közép- és nagyvállalataiban.
 • A fejlődő gazdaság és munkaerőpiacok, valamint a robotforradalom mellett 97 millió új állás a negyedik ipari forradalom technológiai iparágaiban fog megjelenni, mint például a mesterséges intelligencia és a tartalomkészítés.
 • A Világgazdasági Fórum 2023. évi foglalkoztatási jelentése szerint A megkérdezett cégek 50%-a azt tervezik, hogy befektetnek a mesterséges intelligencia bevezetésével kapcsolatos belső és munkahelyi képzési osztályokba – ezzel próbálva javítani a munkaerő képzettségét.
  A Binance Bixel használata mesterséges intelligencia által generált NFT-k készítéséhez

AI befektetés és finanszírozás

A mesterséges intelligencia az egyik leggyorsabban növekvő technológia, amely világszerte jelentős finanszírozást és befektetéseket vonz vezető vállalatoktól és vállalkozásoktól.

A vállalkozások mesterséges intelligenciába való befektetési tendenciája a lehetséges mesterséges intelligencia előnyeinek tulajdonítható, beleértve a költségcsökkentést, a méretezhetőséget, a jobb ügyfélélményt, az adatközpontú döntéshozatalt, a versenyelőnyt és még sok mást.

Nézzük meg azokat a statisztikákat, amelyek megmutatják, hogy a vállalkozások egyre növekvő tendenciát mutatnak a mesterséges intelligencia-technológiákba történő finanszírozás és az ezekbe való befektetések felgyorsítása érdekében:

 • A mesterséges intelligencia (AI) szoftverpiaci teljes bevétele várhatóan eléri 126 milliárd dollár 2025-ben a jelenlegi 70,94 milliárd dolláros összegből 2023-ban.
 • Az Egyesült Államok bizonyos adatokkal kapcsolatos ágazataiban, kivéve a mezőgazdaságot, a halászatot, a vadászatot és az erdészetet, az MI-vel kapcsolatos állásajánlatok számának átlagos növekedését figyelték meg a 2021-es 1,7%-ról 1,9% 2022-ben. Ez azt mutatja, hogy a kritikus amerikai ipari szektorokban egyre nagyobb az igény az AI-szakemberek és a képzett személyek iránt.
 • 2022-ben Kaliforniában a legnagyobb az AI álláshirdetések aránya az Egyesült Államok összes álláshirdetése között. 2022-ben Az összes álláshirdetés 17,9%-a az Egyesült Államokban kaliforniai székhelyűek voltak, ezt követi 8,4% Texasban és 5,5% New Yorkban.

A ChatGPT nagy feltűnést keltett az év elején, és még mindig használják marketingesek, vállalkozások, tartalomkészítők, fejlesztők, informatikai szakemberek és egyebek változatos felhasználási esetekben.

A ChatGPT az egyik leggyakrabban használt chatbot, amely lehetővé teszi, hogy emberszerű beszélgetéseket folytasson, és minden kérdésére gyorsan válaszoljon a megadott felszólítások alapján, ami nagy hatással van az üzleti termelékenységre, a munka minőségére és a foglalkoztatásra.

Íme a kritikus AI-eszközök és a ChatGPT által vezetett mesterségesintelligencia-fejlődési statisztikák, amelyeket tudnia kell:

 • A Forbes felmérése feltárja a felhasználók növekvő hajlandóságát a mesterséges intelligencia alapú eszközök, például a ChatGPT használatára, a keresőmotorokhoz, például a Google-hoz képest. A felmérés válaszadóinak 76%-a Arra szavaztak, hogy a hagyományos keresőmotorok, például a Google helyett valószínűleg ChatGPT-t vagy hasonló mesterséges intelligencia-eszközöket használnak – ezzel forradalmasítva az emberek adatkezelését és online információgyűjtését.

Annak ellenére, hogy a felhasználók egyre gyakrabban használnak mesterséges intelligencia eszközöket, sokan aggódnak a pontossága és megbízhatósága miatt is, így a félretájékoztatás az egyik fő aggodalomra ad okot a felhasználók körében, amikor az AI alkalmazásáról van szó az üzleti webhelyek tartalmában.

Ezért a vállalkozásoknak a mesterséges intelligencia által generált tartalom megbízhatóságára és pontosságára kell összpontosítaniuk, egyedi vonásokkal és szögekkel kiegészítve a tartalmat.

Ezenkívül a fogyasztók abban is hittek, hogy a mesterséges intelligencia javítja a fogyasztói élményt az AI-eszközök integrálásával és a ChatGPT használatával blogok, e-mailek és egyéb tartalmak generálására. Íme az állítás mögött álló statisztikák:

 • a válaszadók 54%-a hisz az AI-ban, amely javítja a hosszú formátumú írott webhelyek tartalmát. A válaszadók 53%-a potenciális fejlesztési területnek tartotta az azonnali üzenetküldést, például a chatbotokat. Ugyanakkor a többi 48% úgy gondolta, hogy az e-mailek, 46% pedig a szöveges üzenetek fejleszthetik a CX-et az AI-eszközök integrálásával.
  A Grub újratelepítése Arch Linuxra

Generatív AI

A generatív mesterséges intelligencia a közelmúltban nagy népszerűségre tett szert. Ez egy mesterséges intelligencia technológia, amely sokkal robusztusabb és kreatívabb, mint egy hagyományos AI-modell. A generatív mesterséges intelligencia túlmutat azon, hogy egyszerű feladatokat hajt végre a megadott felszólítások alapján, új adatokat és tartalmakat generál, beleértve a képeket, szövegeket, videókat, hangfájlokat stb. – az ember által generált tartalomra emlékeztetően.

A Gartner jelentése szerint 2025-re az ügyfélszolgálati szolgáltatások 80%-a és a támogató szervezetek valamilyen formában generatív mesterségesintelligencia-képességeket fognak alkalmazni az ügyfélélmény és az ügynöki termelékenység javítása érdekében.

Ez a statisztika önmagában is elegendő ahhoz, hogy bemutassa a generatív mesterséges intelligencia potenciális hatását az ügyfélszolgálatra a jövőben. De nézzünk még néhány statisztikát és generatív AI-trendeket:

 • A GoDaddy április végi felmérése szerint a válaszadók 38%-a A válaszadók 27%-a szórakozásból, 11%-a pedig üzleti támogatása miatt próbálta ki a generatív AI-eszközöket.
 • A Z generációs felhasználók 63%-a (18-24 évesek) korábban generatív mesterséges intelligenciát használtak személyes használatra vagy üzleti célokra. Az 55 év feletti válaszadók (Baby Boomers) 83%-a pedig a legkevésbé valószínű, hogy kipróbálta a generatív MI-t.
 • A különböző korcsoportok közül csak a válaszadók 33%-a biztosak abban, hogy elmagyarázzák a generatív AI-t egy barátjuknak.
 • a válaszadók 64%-a A mesterséges intelligencia generatív eszközeivel kísérleteznek a tartalom generálásával – a blogok készítésétől a marketingkampányok fejlesztéséig. Ugyanakkor a válaszadók 29%-a mesterséges intelligencia segítségével javítja az ügyfélszolgálatot, hogy segítse az ügyfelek válaszainak elkészítését.
 • Felett a marketing és reklámszakemberek 50%-a Európában, valamint Dél- és Észak-Amerikában generatív AI-t használnak a tartalom rajzolásához. Hasonlóképpen 48,5%-uk ötletrohamra, 33,2%-uk kutatásra, és körülbelül 13,4%-uk a hirdetések személyre szabására használja.

Becsomagolás

A mesterséges intelligenciáról és trendjeiről szóló statisztikákat tekintve nyugodtan kijelenthetjük, hogy a mesterséges intelligencia egyre növekszik, és nincs megállás.

A mesterséges intelligencia már nem korlátozódik a technológiai iparágakra, hanem a mindennapi üzleti élet szerves részévé vált, és több ágazatban is elterjed. Az AI-eszközök és -szoftverek segítenek a vállalkozásoknak automatizálni a redundáns műveleteket, fokozni a csalások felderítését, személyre szabni az ügyfélélményt az ügyféltrendek adatainak és viselkedési mintáinak felhasználásával, és még sok mást – segítik a vállalkozásokat a jobb döntések meghozatalában, növelik hatékonyságukat és gazdaságosságukat, valamint versenyelőnyhöz jutnak.

Tagadhatatlan, hogy a mesterséges intelligencia több vállalkozásra és szervezetre is hatással lesz a jövőben, és a statisztikák csak a mesterséges intelligencia megoldásainak növekvő elterjedését és befektetéseit jelzik.

Noha egyes statisztikák aggodalomra adnak okot amiatt, hogy a mesterséges intelligencia felváltja a munkahelyeket az elkövetkező években, néhányuk azt is mutatja, hogy a mesterséges intelligencia új munkahelyeket teremt világszerte.

A szakemberek számára ezek a mesterséges intelligencia-statisztikák és trendek azt sugallják, hogy fontos lépést tartani és alkalmazkodni az új AI-technológiákhoz, hogy továbbfejlesszék és boldoguljanak a növekvő versenyben. Ugyanakkor a vállalkozások és szervezetek számára a mesterséges intelligencia statisztikái rávilágítanak annak szükségességére, hogy az AI-eszközöket és -megoldásokat alkalmazzák a napi üzleti tevékenységek során, hogy a versenytársak előtt maradjanak.

Tehát akár cégtulajdonos, akár IT-szakember, webfejlesztő vagy tartalommarketinges, tájékozódjon a fejlődő mesterséges intelligencia-trendekről és technológiákról, hogy boldogulhasson ebben a digitális és forradalmasító üzleti környezetben.

Ezután tekintse meg részletes cikkünket a mesterséges általános intelligenciáról.