A 10 legjobb Linux dokk, amit ki KELL próbálnod

A 10 legjobb Linux dokk, amit ki KELL próbálnod

Bevezetés

A dokkok elengedhetetlenek a Linux asztali környezetekben. Lehetővé teszik a kedvenc alkalmazásaid, fájljaid és mappáid gyors és egyszerű elérését. A Linux számos dokkot kínál, mindegyiknek megvannak a maga egyedi jellemzői és előnyei. Ebben a cikkben bemutatjuk a 10 legjobb Linux dokkot, amelyeket mindenképpen ki kell próbálnod.

1. Plank

A Plank egy könnyű és konfigurálható dokk, amely a Unity asztali környezetben debütált. Egyszerű és intuitív felületet kínál, amely lehetővé teszi a dokk testreszabását méret, pozíció és ikonstílus szerint. A Plank támogatja a dokkolókat, így több alkalmazást is csoportosíthatsz egyetlen ikonba.

2. Cairo-Dock

A Cairo-Dock egy látványos és erőteljes dokk, amely a Mac OS X dokkjáról inspirálódott. Támogatja az áttetszőséget, az animációkat és a különböző docklet-eket, amelyek kibővítik a dokk funkcionalitását. A Cairo-Dock erőforrás-igényesebb, mint a Plank, de gazdagabb felhasználói élményt nyújt.

3. Docky

A Docky egy másik népszerű dokk, amelyet a GNOME asztali környezetre terveztek. Könnyű és gyors, és számos konfigurációs lehetőséget kínál a dokk megjelenésének és viselkedésének testreszabására. A Docky támogatja a témamodulokat, így megváltoztathatod a dokk megjelenését, hogy az illeszkedjen az asztali környezetedhez.

4. Dash to Dock

A Dash to Dock egy GNOME Shell bővítmény, amely a GNOME Shell keresési funkcióját egy dokkba integrálja. Lehetővé teszi gyorsan elindítani alkalmazásokat, keresni fájlokat és elérni a rendszerbeállításokat. A Dash to Dock erősen konfigurálható, és számos funkciót kínál, például a dokk pozíciójának és méretének módosítását.

  Ez a megfizethető Ambilight klón sokkal jobb a vártnál

5. Latte Dock

A Latte Dock egy sokoldalú és testreszabható dokk, amely a KDE Plasma asztali környezetre készült. Támogatja a dokkolókat, a kisalkalmazásokat és a témákat, lehetővé téve, hogy a dokkot az igényeidnek és preferenciáidnak megfelelően alakítsd ki. A Latte Dock erőteljes scripting funkciót is kínál, amely lehetővé teszi egyéni parancsok és szkriptek írását a dokk viselkedésének módosításához.

6. Avant Window Navigator (AWN)

Az AWN egy régebbi dokk, amely még mindig széles körben népszerű a Linux felhasználók körében. Hasonló a Cairo-Dockhoz, látványos és sokoldalú, számos konfigurációs lehetőséget kínál. Az AWN támogatja a docklet-eket, a témákat és az animációkat, lehetővé téve a dokk testreszabását a felhasználói élmény optimalizálása érdekében.

7. GNOME Do

A GNOME Do egy alkalmazásindító és dokk, amely az alkalmazások gyors elindítására és a fájlok keresésére szolgál. Könnyű és hatékony, és egyszerű felületet kínál, amely néhány kattintással segít megtalálni, amit keresel. A GNOME Do erősen integrálódik a GNOME Shell-lel, és számos kiegészítőt kínál, amelyek kibővítik a funkcionalitását.

8. Synapse

A Synapse egy könnyű és konfigurálható dokk, amely szorosan integrálódik a Cinnamon asztali környezettel. Támogatja a dokkolókat, a kisalkalmazásokat és a témákat, lehetővé téve a dokk testreszabását és a funkcionalitásának bővítését. A Synapse kis rendszererőforrásokat használ, így ideális választás a régebbi számítógépek számára.

  Hogyan (és miért) kell használni a Outliers függvényt az Excelben

9. Dock Bar X

A Dock Bar X egy másik nagyszerű választás a GNOME Shell felhasználók számára. Lehetővé teszi alkalmazások, fájlok és mappák indítását egy egyszerű és könnyen használható dokkon keresztül. A Dock Bar X támogatja a docklet-eket, amelyek kiterjesztik a dokk funkcionalitását, és lehetővé teszik a dokk megjelenésének testreszabását a témamodulok segítségével.

10. Bartender

A Bartender egy népszerű macOS dokk, amely Linuxra is elérhető. Hasonló a Plank-hez, könnyű és konfigurálható, és számos funkciót kínál a dokk testreszabására. A Bartender támogatja a dokkolókat, az ikonokat és a témákat, lehetővé téve a dokk megjelenésének és viselkedésének személyre szabását.

Következtetés

A Linux dokkok széles választékát kínálja, amelyek mindegyike egyedi funkciókkal és előnyökkel rendelkezik. A választás az igényeidtől és preferenciáidtól függ. A könnyű és konfigurálható dokkot keresel? A Plank vagy a Docky jó választás. Egy látványosabb és erőteljesebb dokkot keresel? Próbáld ki a Cairo-Dockot vagy a Latte Dockot. Függetlenül attól, hogy melyik dokk mellett döntesz, a Linux dokkok nagyban javíthatják az asztali élményedet, gyors és egyszerű hozzáférést biztosítva alkalmazásaidhoz, fájljaidhoz és beállításaidhoz.

GYIK

1. Melyik a legjobb Linux dokk a kezdőknek?

A Plank és a Docky egyszerű és könnyen használható dokkok, amelyek alkalmasak kezdőknek.

2. Melyik Linux dokk kínálja a legtöbb konfigurációs lehetőséget?

A Latte Dock és az AWN erőteljes dokkok, amelyek számos konfigurációs lehetőséget kínálnak a megjelenés és a viselkedés testreszabására.

  A 8 legjobb UEM szoftver az IT-kezelés egyszerűsítésére

3. Melyik Linux dokk a leggyorsabb?

A Plank és a Synapse könnyű és gyors dokkok, amelyek minimális rendszererőforrásokat használnak.

4. Melyik Linux dokk támogatja a dokkolókat?

A Plank, a Docky, a Latte Dock és az AWN dokkok támogatják a dokkolókat, így több alkalmazást csoportosíthatsz egyetlen ikonba.

5. Melyik Linux dokk integrálódik a GNOME Shell-lel?

A Dash to Dock és a GNOME Do erősen integrálódik a GNOME Shell-lel, lehetővé téve a keresési funkciók és a dokk funkcionalitásának használatát.

6. Melyik Linux dokk hasonlít a macOS dokkjához?

A Bartender egy népszerű macOS dokk, amely Linuxra is elérhető. Hasonló megjelenést és funkciókat kínál, mint az eredeti macOS dokk.

7. Melyik Linux dokk támogatja a kisalkalmazásokat?

A Latte Dock, a Synapse és az AWN dokkok támogatják a kisalkalmazásokat, amelyek kis widgetek vagy eszközök, amelyeket a dokkhoz hozzáadhatsz.

8. Melyik Linux dokk kínál scripting funkciókat?

A Latte Dock egy erőteljes scripting funkciót biztosít, amely lehetővé teszi egyéni parancsok és szkriptek írását a dokk viselkedésének módosításához.

9. Melyik Linux dokk támogatja a témákat?

A Plank, a Docky, a Latte Dock, a Cairo-Dock és az AWN dokkok támogatják a témákat, lehetővé téve a dokk megjelenésének megváltoztatását a felhasználói élmény optimalizálása érdekében.

10. Melyik Linux dokk alkalmas régebbi számítógépekre?

A Plank, a Docky és a Synapse könnyű dokkok, amelyek minimális rendszererőforrásokat használnak, így ideálisak régebbi számítógépek számára.