A Steam Workshop elérése, mi az

A Steam a világ egyik legnagyobb játékorientált digitális terjesztési platformja, több tízmillió napi hozzáféréssel. Tökéletes helyet kínál a játékosoknak a legújabb játékok beszerzéséhez, és segít a játékfejlesztőknek közzétenni a címeiket és elismerést szerezni.

Vannak azonban a Steamnek más oldalai is, amelyekről sok felhasználó nem tud, ilyen például a Steam Workshop.

Mi az a Steam Workshop?

A Steam kliensbe integrált Steam Workshop egy kizárólag a Steam játékközösség által működtetett eszköz, amely lehetővé teszi a fejlesztők és a rendszeres felhasználók számára, hogy Steam-kompatibilis tartalmakat töltsenek fel és töltsenek le, például modokat, térképeket, skineket és egyebeket.

A Steam Workshop teljesen ingyenesen használható, és az egyetlen valódi korlátozás, ami ehhez kapcsolódik, a képzeleted és a játékkönyvtárad.

Hogyan lehet elérni a Steam Workshopot?

Mint tudod, a játékok és szoftverek letöltése a Steamen keresztül csak akkor lehetséges, ha a Steam kliens telepítve van a számítógépeden.

Nos, ez a korlátozás nem terjed ki a Steam Workshopra, mivel mind a Steam kliensből, mind a Steam webhelyről webböngészőn keresztül elérhető.

Ha azonban úgy dönt, hogy böngészőjén keresztül szeretné elérni, először be kell jelentkeznie.

Tud valaki tartalmat hozzáadni a Steam Workshophoz?

Röviden: bárki hozzáadhat tartalmat a Steam Workshophoz, ha van Steam fiókja, és aláírja a kötelező érvényű szerződést a Steammel, amely minden alkalommal megjelenik, amikor új tartalmat szeretne feltölteni.

A Steam Workshop tartalom létrehozásának és feltöltésének egyetlen igazi korlátja az, hogy a játék támogatja-e a modokat vagy sem, de ezt könnyű kideríteni.

A Steam Workshop tartalma jó?

Mint korábban említettük, a Steam Workshop tartalmát mind a játék fejlesztői, mind a játékosok hozzáadhatják.

Ez azt jelenti, hogy a tartalom mérete és minősége változó, bár ez nem jelenti azt, hogy a felhasználók által készített tartalmat figyelmen kívül kell hagyni.

Sőt, egyesek még a Steam Workshopon keresztül is profitot termelnek azzal, hogy csúcsminőségű tartalmat készítenek és eladják.

A prémium tartalommal az a helyzet, hogy azt is vissza lehet téríteni, ugyanazt a visszatérítési szabályzatot követve, amelyet a Steam a játékaira is alkalmaz.

Szerencsére azok, akik szűkös költségvetéssel rendelkeznek, választhatnak ingyenes tartalmat is, amely egyébként meglehetősen bőséges.

Hol található a Steam Workshop? Hogyan használjam?

Az alábbi példában egy Steam kedvencet fogunk használni, a DotA 2-t, és megmutatjuk, hogyan tölthet le közösség által készített egyedi térképeket:

Indítsa el a Steam klienst, vagy lépjen a Steam kezdőlap a böngészőjében
Nyissa meg a Community Hub-ot, és válassza a Műhely lehetőséget a legördülő listából
Keresse meg a DotA 2 Hubot a Find Hubs keresősávban
A DotA 2 Hubban lépjen a Workshop fülre
Ha egy keresett játékból hiányzik a Workshop fül, az azt jelenti, hogy nem támogatja a modot

Keressen egy elemet, amelyet az alapjátékhoz szeretne hozzáadni, és nyomja meg a Letöltés gombot
Ha jelenleg nincs telepítve az alapjáték, akkor a gomb helyett +Feliratkozás lesz látható

Miután letöltötted az egyéni tartalmat, a tartalom típusától (skinek, egyedi térképek stb.) függően elérhetővé válik a játékban a megfelelő részből.

A szokásos Steam-játékokhoz vagy szoftverekhez hasonlóan itt is írhat véleményeket, értékelheti a műhelytárgyakat, valamint elolvashatja más felhasználók véleményét.

Az értékelés azért fontos a Workshop-elemeknél, mert az alapjátékhoz hasonlóan ez is befolyásolja a népszerűségét, a javaslatok módját és a keresési lekérdezésekben való megjelenését.

Hogyan távolíthatok el egy Steam Workshop elemet?

Menjen vissza a DotA 2 műhely fülre, ahogy az előző megoldásban tette, és kattintson a Tallózás gombra.
A legördülő listában kattintson az Előfizetett elemek elemre
Keresse meg az eltávolítani kívánt egyéni tartalmat, és vigye az egeret a Feliratkozott gomb fölé
Nyomja meg a Feliratkozott gombot a leiratkozáshoz

Megéri a Steam Workshop?

Mivel a Steam Workshop használata teljesen ingyenes, javasoljuk, hogy próbáld ki, mert soha nem tudhatod, milyen szórakoztató tartalmat hozott létre a közösség.

Emellett, mivel a Steam Workshop tartalom a fanfiction játékbeli megfelelője, nincs korlátozva, hogy mit tölthetsz fel vagy tölthetsz le onnan, mindaddig, amíg a tartalom a Steam közösségi irányelvei alá esik.

Ezenkívül még a fizetett tartalom is visszatérítésre kerülhet, ha nem elégedett vele, így nincs vesztenivalója, ha úgy dönt, hogy kipróbálja.

KÖVETKEZTETÉS

Összességében elmondható, hogy a Steam Workshop nagyszerű lehetőségeket rejt magában az érdekes tartalom tárolására, ezért akár kihasználhatja is.

Próbáltál már bármilyen egyedi tartalmat a Steam Workshopból?

Ha igen, ossza meg velünk, mit talált érdekesnek ott azáltal, hogy mindent elmond nekünk az alábbi megjegyzések részben.