Az ExtShield segít megvédeni a Chrome-ot a rosszindulatú programoktól és a reklámszoftver-bővítményektől

Egy közelmúltbeli jelentésben a Google eltávolította a Chrome Internetes áruházából két „Add to Feedly” és „Tweet this Page” nevű bővítményt, miután megállapította, hogy rosszindulatú programokat juttatnak el a felhasználókhoz. A szóban forgó bővítmények, amelyeket kezdetben bárki biztonságosan használhatott, mielőtt névtelen harmadik felek megvásárolták őket eredeti készítőiktől kétségtelenül jövedelmező pénzösszegért, hirdetéseket és társult vállalkozásokra mutató linkeket kezdtek megjeleníteni minden olyan weboldalon, amelyet a felhasználó felkeres. Ami még a legrosszabb, az a tény, hogy ezek a hirdetések leiratkoztak (alapértelmezés szerint be vannak kapcsolva), nem pedig feliratkozás. Sajnos jelenleg nincs olyan hivatalos funkció, amely megvédené a felhasználókat az ilyen bővítmények jövőbeni terjesztésétől. Ennek a jelentésnek a hatására azonban létrejött egy új ExtShield bővítmény, hogy megvédje böngészőjét a rosszindulatú bővítményektől.

  Szkennelje be és szerkessze tömegesen kinyomtatott fényképeket iPhone-ján a Pic Scanner segítségével

Amit Agarwal, a Digital Inspiration munkatársa közölte először azt a hírt, hogy a reklámprogram-gyártók népszerű kiterjesztések vásárlásának lehetőségét keresik, és ezért pénzt keresnek cserébe azzal, hogy új tulajdonosuk megszerzésekor frissített reklámprogram-kódot juttatnak be. Amit blogbejegyzése szerint eredetileg az „Add to Feedly”-t fejlesztette ki, miután átváltott a Feedly RSS-szolgáltatására, amikor úgy találta, hogy a szolgáltatásnak nincs hivatalos Chrome-bővítménye erre a célra. Miután saját használatra létrehozta az Add To Feedly-t, később elérhetővé tette a Chrome Internetes áruházban, ahol gyorsan nagy felhasználói bázisra tett szert.

Amit szerint a vevő(k) egy frissítéssel juttatták el az új kódot a felhasználókhoz, és nem tartalmaztak más kiegészítő funkciókat, mint a reklámprogram kódja, amelyet az online kapcsolt linkek és weboldalakon történő hirdetések megjelenítésére ültettek be. És mivel a Chrome a háttérben, felhasználói beavatkozás nélkül automatikusan frissíti a bővítményét, sok felhasználó nem is tudta, hogy a böngészőjét immár adware fertőzte meg.

  Gesztus alapú számológép alkalmazás, amely eredményeket takarít meg [Paid]

Nem tudom, hogyan védené meg az ExtShield a felhasználókat az ilyen rosszindulatú programokkal szemben, de a bővítményt úgy tervezték, hogy rendszeresen figyelje a frissített és újonnan telepített bővítményeket a Chrome-ban, így azonnal értesítheti Önt, ha rosszindulatú bővítményt talál.

Az ExtShieldben nem találsz bonyolult beállításokat vagy testreszabható paramétereket; ez egyelőre inkább egy állítsd be és felejtsd el típusú kiterjesztés. Ha rákattint az ikonjára a Chrome Omnibarján, egyszerűen egy Protector nevű, meglehetősen egyszerű képernyő jelenik meg, egy szövegrészlettel, amely azt jelzi, hogy a potenciális rosszindulatú, spyware és adware bővítményeket figyelik.

Mindazonáltal jó látni, hogy az ExtShield-hez hasonló bővítmények elkezdtek megjelenni a Chrome Internetes áruházban annak érdekében, hogy csökkentsék annak az esélyét, hogy böngészőjét megfertőzze a rosszindulatú kód. Az ingyenes bővítményt az alábbi linken érheti el.

  Hogyan készítsünk rágörgő képeket e-mailekhez és termékoldalakhoz

Telepítse az ExtShield programot a Chrome Internetes áruházból