A Keychron első játékbillentyűzete tiszta minőség

Kulcs elvitelek

  • A Keychron Lemokey L3 egy prémium játékra szánt mechanikus billentyűzet üzem közben cserélhető kapcsolókkal, 1000 Hz-es lekérdezési frekvenciával és 2,4 GHz-es vezeték nélküli kapcsolattal.
  • Lenyűgöző, akár 300 órás akkumulátor-élettartamot kínál Bluetooth-on, és robusztus, CNC-vel megmunkált alumínium szerkezettel rendelkezik a tartósság érdekében.
  • A Lemokey L3 nagymértékben testreszabható a VIA szoftverrel, és tíz kulcs nélküli kialakítással rendelkezik, extra makró gombokkal és médiagombbal a további funkcionalitás érdekében.

A Keychron egészen mostanáig arra összpontosított, hogy kivételes mechanikus billentyűzeteket szállítson az általános felhasználók számára: kiválóan alkalmas gépelésre, kiváló játékra. Az új Lemokey L3 játékbillentyűzet megváltoztatja a helyzetet, és a Keychron első hivatalos játékbillentyűzetévé válik, az általunk megszokott Keychron testreszabással.

A Lemokey L3 sima, gyors, üzem közben cserélhető kapcsolókkal, gyors, 1000 Hz-es lekérdezési frekvenciával, 2,4 GHz-es vezeték nélküli kapcsolattal és széles körű billentyűzet-testreszabási lehetőségekkel rendelkezik a VIA segítségével.

Ez egy fantasztikus billentyűzet; ehhez aligha fér kétség. De vajon a Lemokey L3 egy „játékbillentyűzet”, vagy csak egy zseniális mechanikus billentyűzet néhány extra játékfunkcióval?

Hannah Stryker / MakeUseOf Lemokey L3

A Keychron Lemokey L3 egy prémium játékra szánt mechanikus billentyűzet üzem közben cserélhető kapcsolókkal, 1000 Hz-es lekérdezési frekvenciával és 2,4 GHz-es vezeték nélküli kapcsolattal. Robusztus, CNC megmunkálású alumínium felépítéssel büszkélkedhet, testreszabható a VIA szoftverrel, és akár 300 órányi akkumulátor-élettartamot is kínál Bluetooth-on. Az extra makró gombokkal és médiagombbal megerősített, tenkey nélküli kialakításával a Lemokey L3 ötvözi a stílust és a funkcionalitást.

Forma tényező Tenkeyless

Kapcsolja be az opciókat Gateron Jupiter Red, Brown és Banana

Színvonalak szénfekete, sötétkék és űrezüst

Háttérvilágítás Igen

Építőipari CNC megmunkált alumínium

Csillapítás Többrétegű habszivacs, dupla tömítés rögzítés

Billentyűsapkák Dupla shot PBT

Üzem közben cserélhető Igen

Csatlakozás Vezetékes, Bluetooth, 2,4 GHz-es vezeték nélküli

Gépelési szög 5 fok

Szoftver testreszabhatóság VIA

Méretek 15,8 x 5,4 x 1,7 hüvelyk

Súlya 1,97 kg

Kulcsok száma 91

Lemokey márka

Num Pad No

Profik

  • Prémium építési minőség
  • Nagymértékben testreszabható
  • Lenyűgöző akkumulátor-élettartam
  • Sima gépelési élmény
  • Zseniálisan néz ki

Hátrányok

  • Kétes játékjogosultságok
  • A VIA tanulási görbe kiábrándító lehet

Konfiguráció

Mint minden Keychron billentyűzet, a Lemokey L3 többféle konfigurációban is elérhető. Az ebben a felülvizsgálatban szereplő, teljesen összeszerelt gombos verzió 214 dollárba kerül, míg a barebone változat 194 dollárba kerül.

  A 10 legjobb hibakövető eszköz a modern fejlesztőcsapatok számára

Hannah Stryker / MakeUseOf

Ahogy más Keychron mechanikus billentyűzet-értékeléseknél is mondtam, az extra 20 dollár megéri, ha nem rendelkezik a használni kívánt kapcsolók és billentyűsapkák széles választékával. Három Gateron Jupiter kapcsoló közül választhat: piros (lineáris), barna (tapintható) és Banana (szintén tapintható, de nagyobb működési erővel és rövidebb úttal).

Ez egy jó választási lehetőség, nem felejtve el, hogy a Lemokey L3 egy üzem közben cserélhető billentyűzet. Az üzem közben cserélhető azt jelenti, hogy forrasztás nélkül cserélheti ki a billentyűzet kapcsolóit; plug-and-playek.

Stílus és felépítés

A Lemokey L3 fenségesnek tűnik. Ez egy prémium játékra szánt mechanikus billentyűzet, amely kiváló 1,97 kg-ot (4,3 fontot) nyom. Alapvetően egy kiváló minőségű CNC megmunkálású alumínium blokkot vásárol, amely történetesen mechanikus billentyűzet is; nem fogod a Lemokey L3-at a hátizsákodba tolni a helyi LAN munkamenetre, az biztos. A súlynak van egy másik fontos haszna is: megakadályozza a billentyűzet mozgását játék vagy gépelés közben.

Hannah Stryker / MakeUseOf

A 15,8 x 5,4 x 1,7 hüvelykes méretű Lemokey L3 91 kulcsos, tíz kulcs nélküli kialakítás. A tíz kulcs nélküli billentyűzetek szokásosnál nagyobb helyigényét azonban a négy további testreszabható makróbillentyű adja, amelyek felett a testreszabható médiavezérlő gomb található. A teljes méretű billentyűzet általában körülbelül 17 hüvelyk széles, míg a legtöbb TKL körülbelül 14 hüvelyk.

Az eset viszonylag egységes. A fő területek körül egy enyhén megemelt ajak található a díszítés érdekében, míg a ház elején egy kis szellőző található a légáramlás (és stílus) érdekében. Az USB-C bemenet a hátoldalon található, valamint egy kapcsoló a vezetékes, a Bluetooth és a 2,4 GHz-es vezeték nélküli váltáshoz (a mellékelt USB-kulcs segítségével).

Hannah Stryker / MakeUseOf

Egy kellemes érintés az iránybillentyűk feletti három lámpa, amelyek mindegyike más-más funkcióra vonatkozik. A bal oldali jelzőfény az, amelyet leginkább látni fog, mivel ez mutatja a billentyűzet relatív töltöttségi szintjét. A középső jelzőfény részletezi a vezeték nélküli kapcsolat állapotát, a harmadik pedig azt mutatja, hogy a Caps Lock be van-e kapcsolva.

A Lemokey L3 három színsémában kapható: szénfekete, sötétkék és űrezüst. Elküldték nekem a Space Silver dizájnt, amely mechanikusnak és futurisztikusnak tűnik, de a sötétkék és a szénfekete dizájn is rendezettnek tűnik, a dupla lövéses PBT billentyűsapkák pedig a hatékonyság maximalizálása érdekében faragtak. Minden színséma egyedi kiegészítő kulcskészlettel érkezik; a billentyűzet játékazonosítóira biccentve néhány további billentyűn az ikonikus PlayStation szimbólumok láthatók.

  10 Regex csalólap a könyvjelzőkhöz a fejlesztők és a rendszergazda számára

Hannah Stryker / MakeUseOf

A Lemokey L3 belsejében több réteg hangelnyelő hab található, amely a dupla tömítésre szerelt kialakítás mellett hozzájárul a gördülékeny gépelési élményhez és a melegítő gépelési hangzáshoz.

Az akkumulátor élettartama és csatlakoztathatósága

Az akkumulátor élettartama egy másik plusz pont a Lemokey L3 számára – bár súlya miatt erősen kétlem, hogy valaha is túl messzire barangolna az USB-C porttól vagy a konnektortól. A Lemokey L3 2,4 GHz-es vezeték nélküli használat mellett akár 200 órát is kibír, Bluetooth használatakor pedig 300 órára nő. Ezt nem követtem pontosan, de soha nem fogyott le az akkumulátor egyik vezeték nélküli módban sem.

Hannah Stryker / MakeUseOf

Lemokey L3 gépelési tapasztalat

A Lemokey L3 egy álom, amelyen gépelhet. Elküldték nekem a Gateron Jupiter Brown kapcsolókat, amelyek 55 g működtetőerőt igényelnek, 2 mm-es előutakkal és 4 mm-es teljes úttal rendelkeznek. A billentyűk lenyomásával elérheti a mélypontot, de a Jupiter Brown kapcsolók általános mozgása és reakciója többnyire egyenletes.

Nem használtam a Jupiter Red kapcsolókat, de gyanítom, hogy a könnyű, 45 g-os működtetőerő gépelési hibákhoz vezethet (ahogy ez gyakran megtörténik a könnyű kapcsolókkal). Hasonlóképpen, a Jupiter Banana rövid, 3,4 mm-es teljes útja is frusztrálóvá válhat, mivel folyamatosan lenyomja a billentyűket, így a Jupiter Brown boldog középút.

A Gateron Jupiter Brown kapcsolói is jól hangzanak, ahogy az alábbi Lemokey L3 gépelési mintán is hallható.

Ha játékra szeretné használni a Lemokey L3-at (ez egy mechanikus játékbillentyűzet), azt javaslom, hogy vezetékes vagy 2,4 GHz-es vezeték nélküli módot használjon. Ily módon jól kihasználhatja a Lemokey 1000 Hz-es lekérdezési frekvenciáját, biztosítva, hogy a bemenetek a lehető leggyorsabban regisztrálásra kerüljenek a játékban.

Hannah Stryker / MakeUseOf

Még azok számára is, akik nem játszanak versenyszerűen online, az L3 bemenetei észrevehetően gyorsak és pontosak, és ha gyakran játszik olyan játékokat, mint a CS2 (korábban CS:GO), a CoD Warzone vagy a Modern Warfare, az Overwatch vagy a számtalan első Személyes lövöldözős játékokban létfontosságú, hogy a bemeneteket gyorsan regisztrálják.

A Lemokey L3 gépelési szöge öt fokos, ami számomra kényelmes, de lehet, hogy nem mindenkinek felel meg. Mivel azonban az L3-nak nincsenek integrált állítólábai, ezzel megragadt. A Lemokey L3 csuklótámaszt megkaphatta a Keychron oldaláról, de az írás idején elfogyott.

Testreszabás VIA-val

A Keychron régóta a VIA-t használja asztali testreszabási szoftveréhez. Ingyenes, a mechanikus billentyűzet közösség jól támogatja, és széles körű testreszabási lehetőségeket kínál. Azonban a legtöbb játékos, aki játékbillentyűzetet használ, jobban ismeri a nagy játékcégek által készített egyedi, szabadalmaztatott szoftvereket. Összehasonlításképpen a VIA egy kicsit más, mivel hiányoznak az egyszerű opciók és menük, amelyek a többi asztali szoftverben találhatók.

  Audio Deep hamisítványok: Meg tudja mondani valaki, hogy hamisak?

Hannah Stryker / MakeUseOf

Nem arról van szó, hogy a VIA használata nehéz; csak kell egy kis idő, mire felgyorsul. Az olyan kis csalódások, mint például az, hogy a VIA nem ismeri fel a Lemokey L3-at, és le kell töltenie és importálnia kell a billentyűzet JSON-fájlját, nyilvánvalóbbak lesznek azok számára, akik még nem ismerik a Keychront és a VIA-t. Csak nem olyan csiszolt.

Máskor előfordulhat, hogy anélkül hajt végre változtatásokat, hogy észrevenné, majd nehezen vonhatja vissza azokat. Véletlenül kicseréltem a felső számsort a Macro 0 billentyűkkel, de nincs CTRL + Z lehetőség a változtatások visszavonására. A VIA nagyszerű eszköz, de ha a Keychron a játékbillentyűzet-piac nagy szeletét szeretné magához vonzani, akkor itt az ideje egy házon belüli eszköz létrehozásának.

Hannah Stryker / MakeUseOf

Ennek ellenére a testreszabási lehetőségek mindig lenyűgözőek. Bármelyik billentyűt átszerkesztheti, beleértve a médiavezérlő gombot is, és a VIA segítségével a Lemokey déli fekvésű RGB világítását is irányíthatja.

A Lemokey L3 jó játék billentyűzet?

A Lemokey L3 teljesen összeszerelt gombos változata 214 dollárért kapható. Nagyszerű ár egy igazán csúcsminőségű billentyűzetért, amely egy életen át kitart.

Nem vagyok azonban teljesen meggyőződve a Lemokey játékjogosultságáról, és a házon belüli asztali eszköz hiánya elriaszthat néhány potenciális vásárlót. De aki ismeri a mechanikus billentyűzeteket, az ismeri a Keychron által nyújtott minőséget bármelyik hardverében, és a Lemokey L3 sem különbözik egymástól.

Az is érdekel, hogy milyen más játékbillentyűzeteket dobnak piacra a Lemokey márkanév alatt. Jelenleg a Lemokey L3 az egyetlen billentyűzet, amely ezt a márkajelzést használja, és ha a Keychron valóban be akar nyomulni a játékbillentyűzetek piacára, akkor bővítenie kell termékcsaládját.

Összességében a Lemokey L3 nem feltétlenül játék billentyűzet, de minden más területen zseniális billentyűzet.

Hannah Stryker / MakeUseOf Lemokey L3

A Keychron Lemokey L3 egy prémium játékra szánt mechanikus billentyűzet üzem közben cserélhető kapcsolókkal, 1000 Hz-es lekérdezési frekvenciával és 2,4 GHz-es vezeték nélküli kapcsolattal. Robusztus, CNC megmunkálású alumínium felépítéssel büszkélkedhet, testreszabható a VIA szoftverrel, és akár 300 órányi akkumulátor-élettartamot is kínál Bluetooth-on. Az extra makró gombokkal és médiagombbal megerősített tenkey nélküli kialakításával a Lemokey L3 ötvözi a stílust és a funkcionalitást.