A képek automatikus méretezése a PowerPointban

A PowerPoint automatikusan át tudja méretezni a képet, hogy illeszkedjen egy alakzathoz. A prezentációban már lévő több képet is átméretezhet, hogy mindegyik azonos méretű legyen. Íme, hogyan működik.

Kép automatikus méretezése az alakhoz igazodva

Először is nyisson meg egy új PowerPoint-prezentációt, és illesszen be egy új diát, amelyben van egy tartalomdoboz. Ezt úgy teheti meg, hogy a „Beszúrás” lapon az „Új dia” elemre kattint, és kiválasztja az egyik diasablont. Ebben a példában a „Cím és tartalom” lehetőséget választjuk. Tartalomdobozt vagy alakzatot is beszúrhat bármelyik meglévő diába.

Ezután méretezze át a tartalommezőt a sarkokra kattintva és húzva.

Ha elégedett a mérettel, kattintson a „Képek” ikonra.

Keresse meg a kívánt képet, és kattintson a „Beszúrás” gombra.

A PowerPoint átméretezi a képet, hogy illeszkedjen a tartalomdobozhoz.

Több kép módosítása azonos méretűre

Most tegyük fel, hogy már több képet is beszúrt, és mindegyik különböző méretű. Ha mindegyiket azonos méretűvé szeretné tenni, először jelölje ki az összes képet úgy, hogy lenyomva tartja a ctrl billentyűt, és egymás után kattintson mindegyik képre.

Menjen a „Képeszközök” alatti „Formátum” fülre.

A „Méret” csoportban adja meg a képek kívánt magasságát és szélességét.

Ahogy beír egy számot a magasság vagy a szélesség mezőbe, a másik mező automatikusan beszúr egy arányos számot. Ha végzett, nyomja meg az Enter billentyűt. Észreveheti, hogy az összes képet egyforma méretre méretezték át.

Több kép átméretezése egyszerre

Ha különböző méretű képeket szúrt be a diába, és nem szeretné őket egyforma méretűvé tenni, de egyszerre szeretné átméretezni őket, jelölje ki az összes képet a Ctrl billentyű lenyomva tartásával, és egymás után kattintson mindegyik képre. . Miután kiválasztotta, fogja meg a sarkot, és húzza a képeket.

Jóllehet tudjuk, hogy bizonyos feladatokat mindig gyorsabban lehet elérni, szeretnénk megmutatni, hogy ezeknek különböző módjai is vannak. Bár elég egyszerű lehet egy kép beszúrása és átméretezése a beillesztés után, mindig jó, ha ismeri a lehetőségeket.