A levelezési beállítások konfigurálása iPhone és iPad készüléken

A Mail minden iPhone és iPad beépített levelezőalkalmazása. Nem büszkélkedhet a harmadik féltől származó alkalmazásokban található fejlettebb beállításokkal, de jól működik. Ha még nem ismeri a Mail szolgáltatást, érdemes néhány dolgot beállítani a használat előtt. Lássuk.

E-mail fiókok kezelése és hozzáadása

Az e-mail fiókok kezelése, hozzáadása és eltávolítása iPhone vagy iPad készüléken a Beállítások alkalmazásban történik a Levelezés alkalmazás helyett. Nyissa meg a Beállítások alkalmazást, és válassza a „Jelszavak és fiókok” lehetőséget.

Itt megjelenik az eszközén lévő összes fiók listája. Ide tartozik bármely Google-, Exchange- vagy Microsoft-fiók, valamint az Ön iCloud-fiókja. Bármi, ami támogatja az e-maileket, naptárakat és jegyzeteket, megjelenik ezen a listán. Ha új fiókot szeretne hozzáadni, érintse meg a „Fiók hozzáadása” gombot.

Ekkor megjelenik a népszerű fióktípusok listája, valamint az „Egyéb” lehetőség bárki számára, aki speciális beállítással rendelkezik. Érintse meg a hozzáadni kívánt fiók típusát, és kövesse a hitelesítési utasításokat. Ezek az érintett fiók típusától függően eltérőek lehetnek, de mindegyik magától értetődő.

  Az MS Paint még nem halt Jöjjön az őszi Creators frissítés

Az értesítések engedélyezése

Az összes iPhone és iPad értesítést a Beállítások alkalmazásban kezelheti, és a push értesítések sem különböznek egymástól. Nyissa meg a Beállítások elemet, és érintse meg az „Értesítések” elemet az értesítéseket támogató telepített alkalmazások listájának megtekintéséhez. Keresse meg és koppintson a „Levelezés” lehetőségre.

Győződjön meg arról, hogy az „Értesítések engedélyezése” kapcsoló be van kapcsolva (ha szeretne értesítéseket kapni), majd válassza ki, hogyan szeretné megérkezni az értesítéseket. Kiválaszthatja, hogy megjelenjenek-e az ikonjelvények, az értesítések a lezárási képernyőn, és halljanak-e figyelmeztető hangokat, amikor e-mail érkezik.

Az előnézetek hosszának módosítása

Ha sok e-mailt kap, akkor azt is szabályozhatja, hogy egy üzenet mekkora részét lássa előnézetként a Mail alkalmazásban. A hosszabb előnézetek segítségével megnyitása nélkül láthatja, miről szólnak az üzenetek. A rövidebb előnézetekkel egyszerre több üzenetet láthat a képernyőn.

Menjen a Beállításokba, majd érintse meg a „Levelezés” lehetőséget.

  Hogyan játszhatunk Sega játékokat Linuxon a Gens használatával

Érintse meg az „Előnézet” lehetőséget az „Üzenetlista” részben.

Végül válassza ki a megjeleníteni kívánt sorok számát. A lehetőségek a Nincstől egészen az öt sorig terjednek.

Az opciók módosítása csúsztatással

Ha sok e-maillel kell megbirkóznia, az e-mailek kipróbálása nagy részét képezheti a túlcsorduló beérkező levelek feldolgozásának. Az e-mailek gyors csúsztatásával archiválása, olvasottként való megjelölése vagy megjelölése igazi áldás a termelékenység szempontjából.

Ismét nyissa meg a Beállítások alkalmazást, és érintse meg a „Levelezés” lehetőséget.

Ezután érintse meg a „Swipe Options” elemet, hogy módosítsa a Mail által az üzenet ellopásakor végrehajtott műveleteket.

Az eredményül kapott képernyőn két lehetőség látható: az egyik a balra, a másik pedig a jobbra csúsztatáshoz. Válassza ki azt a műveletet, amelyet az egyes gesztusok végrehajtani szeretnének a „Csúsztatás balra” vagy a „Csúsztatás jobbra” lehetőség megérintésével.

Hogyan töltsünk be távoli képeket

A távoli képek e-mailbe való betöltése részben biztonsági, részben pedig sávszélességgel kapcsolatos. A spamküldők apró beágyazott képek segítségével megállapíthatják, hogy Ön megnyitott-e egy üzenetet (és ezzel ellenőrizte, hogy az e-mail címe hiteles-e). A képek is felemésztik a sávszélességet, ha sok van belőlük. És vegye figyelembe, hogy a távoli képeknél olyan képekről beszélünk, amelyek az üzenetben lévő soron belüli URL-ek, amelyek online képekre mutatnak (akárcsak egy weboldalon). Nem azokról a képekről beszélünk, amelyeket az emberek e-mailjeikhez csatoltak Önnek.

  A Safari eszköztár testreszabása a Mac számítógépen

A távoli képek betöltésének lehetősége alapértelmezés szerint engedélyezve van a Mailben, de kikapcsolhatja.

Amint azt már sejtette, ez a kapcsoló a Beállítások alkalmazásban található, a Levelezés részben.

Az e-mailek szálak szerinti rendszerezése

Az e-mailek szálak szerinti rendszerezése segíthet a zsúfolt beérkező levelek rendbetételében, ezért ha engedélyezni szeretné, a Beállítások > Levelezés menüpontban találja meg a lehetőséget.

A „Szálalás” részben állítsa a „Rendezés szál szerint” kapcsolót bekapcsolt helyzetbe.

Hogyan állítsunk be egy aláírást

Az e-mail aláírások nagyszerű módjai az e-mailek aláírásának oly módon, hogy nem csak megerősítik a feladót, hanem szükség esetén további elérhetőségi információkat vagy információkat is kínálnak. Az egyik engedélyezése a Mail alkalmazásban egyszerű, és ahogy az ebben az útmutatóban gyakran előfordul, a Beállítások > Levelezés menüpontban kezdődik.

Ezután érintse meg az „Aláírás” lehetőséget.

Végül írja be a használni kívánt aláírást, és mentse el a változtatásokat a bal felső sarokban található „Mail” gomb megérintésével.

A Mail egy meglehetősen egyszerű alkalmazás, de számos beállítás áll rendelkezésre, amelyek segítségével saját magadé varázsolhatod.