9 legjobb JBoss megfigyelő eszköz

A Red Hat két robusztus szervermegoldást kínál: a JBoss Enterprise Application Platformot (JBoss EAP) és a WildFly-t (korábban JBoss alkalmazásszerverként ismerték).

Ha ezek közül valamelyiket használja, szüksége van egy JBoss figyelőeszközre, amely biztosítja a nagy megbízhatóságot, az alacsony állásidőt és a gyorsabb végrehajtást a JBoss ökoszisztémában. Így magabiztosan építhet, futtathat, telepíthet és kezelhet vállalati Java-alkalmazásokat.

A JBoss EAP egy előfizetésen alapuló platform, amely különféle környezetekben működik, beleértve a virtuális, a helyszíni és a felhőben (privát, nyilvános és hibrid). A motorháztető alatt a nyílt forráskódú felhő-kompatibilis Widfly projektet használja, amely hatékony kezelést és automatizálást kínál.

Ebben a cikkben áttekintjük a legjobb JBoss megfigyelő eszközöket, hogy páratlan alkalmazásteljesítményt, biztonságot és erőforrás-kezelést élvezhessen.

Kezdjük el.

Miért kell figyelni a JBosst?

Elengedhetetlen a JBoss figyelése. Enélkül a Java-alkalmazások és -infrastruktúra gyenge teljesítményt, biztonsági problémákat és rossz felhasználói élményt okozhat.

A Redhat minden olyan eszközt ajánl, amely képes a Java virtuális gépek (JVM) vizsgálatára. Javasolják a JConsole-t JBoss EAP-ként, mivel tartalmaz egy előre konfigurált wrapper szkriptet. Ezenkívül a VisualVM-et is ajánlják.

Ezek az eszközök azonban alapvető JVM-folyamatfigyelést kínálnak, amely néhány szempontot lefed, beleértve a szálhasználatot, a betöltött osztályokat és a memóriahasználat figyelését. Éppen ellenkezőleg, előnyére válik, hogy nem kell konfigurálnia (csak akkor, ha a JBoss EAP és a megfigyelő eszköz ugyanazon a gépen fut). Távoli eszközök esetén futtassa a telepítést.

Akkor miért bajlódna egy külön harmadik féltől származó megfigyelési megoldással?

Nos, ez azért van, mert a harmadik féltől származó megoldások jobb szolgáltatásokat kínálnak, és lehetővé teszik a JBoss ökoszisztéma minden aspektusának megfigyelését, beleértve annak összetevőit és a kapcsolódó infrastruktúrát.

A JBoss felügyeleti megoldásokkal a csapatok proaktívan felügyelhetik az összes JBoss erőforrást, és gondoskodhatnak arról, hogy a teljesítményproblémák ne érintsék a végfelhasználókat.

Ezenkívül figyelembe kell vennie a költségvetési és felügyeleti követelményeket is.

A JBoss Monitoring Tool szolgáltatásai és képességei, amelyeket keresni kell

A JBoss figyelőeszköz által keresett szolgáltatások és képességek a következők:

 • Megfelelő alkalmazásfigyelést kell kínálnia webalkalmazás-követéssel.
 • Hozzáférés a WildFly és a JBoss EAP adatokhoz.
 • Rendszererőforrások és Java-tevékenység korrelációja.
 • Az eszköznek ingyenes próbaverziót kell biztosítania, hogy vásárlás előtt kipróbálhassa.
 • Részletes elemzést kell nyújtania a teljesítménnyel kapcsolatos problémákról.
 • A pénz értéke.
 • A gyökérproblémák azonosításához az eszköznek különbséget kell tennie a tárolószintű, a kódszintű és a JVM-szintű komplikációk között.
 • Skálázhatóságot biztosít az újonnan hozzáadott kiszolgálók és példányok folyamatos figyeléséhez.
 • Módosítások felajánlása az adminisztrátoroknak, ha bizonyos szervererőforrások átlépnek egy beállított küszöböt.
 • Képes az összes vagy a legtöbb alkalmazási hiba megfigyelésére, hogy a rendszergazdák időben reagáljanak.

Olvassa el még: A legjobb nyílt forráskódú megfigyelő szoftver az IT-infrastruktúrához

Most részletesen megvizsgáljuk a JBoss megfigyelő eszközeit.

SolarWinds szerver és alkalmazásfigyelő

A SolarWinds Server and Application Monitor egy népszerű JBoss megfigyelő eszköz. Lehetővé teszi a csapatok számára a JBoss alkalmazásszerver megfigyelését a különböző állapotmutatókra vonatkozó láthatósággal.

  Spotify dalok letöltése Premium nélkül

A telepítés után automatikusan felderíti és figyeli a JBosst és a környezetben belüli kapcsolódó alkalmazásokat. Ahhoz is elég okos, hogy automatikusan beállítson intelligens alapvonalakat. Módosítja az adminisztrátorokat, ha a kritikus küszöböt átlépik.

Ezenkívül lehetővé teszi a Java Runtime Environment kezelését készen lévő megfigyelési sablonokkal. Ezek a sablonok lehetővé teszik a létfontosságú memóriastatisztikák figyelését, például a függőben lévő memória, a szabad memória, a szemétgyűjtés stb.

A SolarWinds Server és Application Monitor legfontosabb jellemzői a következők:

 • A szerver elérhetőségének figyelése
 • Figyelemmel kísérheti a legfontosabb szerverteljesítmény-mérőszámokat, például a várakozási időt, a csomagvesztést vagy a válaszidőt
 • Figyelje a hardverösszetevőket és azok mérőszámait
 • Azonosítsa a többszálú problémákat és más CPU-val kapcsolatos mutatókat
 • A Java-környezet teljesítménybeli hibáinak elhárítása
 • Valós idejű áttekintést kaphat a JBoss szolgáltatásokról és összetevőkről

A megfigyelőeszköz megvásárlása előtt 30 napig kipróbálhatja a SolarWinds Servert és az Application Monitort.

ManageEngine

A ManageEngine Applications Manager (APM) a legjobb JBoss megfigyelő eszköz. Ezt támasztja alá a 10. alkalommal történő megjelenés a Gartner Magic Quadrantjában az Alkalmazásteljesítmény-figyelés és megfigyelhetőség kategóriában.

Ez egy vállalati használatra kész alkalmazás, amely helyszíni (fizikai és virtuális) és felhőkörnyezetekben működik. A ManageEngine APM lehetővé teszi a csapatok számára, hogy minden JBoss összetevőt figyeljenek. Használhatja például a telepített webalkalmazások teljesítményének, késleltetésének és a kapcsolódó összetevők, például az Enterprise Java Beans (EJB), Java Virtual Machine (JVM) stb. figyelésére.

Összességében a ManageEngine APM képes figyelni, észlelni és feloldani az infrastruktúrához és az alkalmazásokhoz kapcsolódó hálózati és erőforrás-teljesítményt.

A ManageEngine Applications Manager főbb funkciói a következők:

 • Figyelemmel kíséri az adatbázis-kapcsolatot és a kapcsolódó mérőszámokat, például a JDBC-kapcsolatkészlet méretét, a használatban lévő kapcsolatokat stb.
 • Használja a JMX MBean műveleteket az adatbáziskészlet méretének növelésére, vagy indítsa újra a JBoss szervert a memóriaküszöb megoldásához.
 • Java futásidejű memóriaszivárgások elhárítása, beleértve a Java kupac és nem kupac memóriát is.
 • Szerver- és adatbázis-kapacitás-tervezés az erőforrás-felhasználás előrejelzésével a KPI-k figyelésével.
 • Ismerje meg a szűk keresztmetszeteket, és végezzen trendelemzést az azonnali jelentésekkel.

Vásárlás előtt kipróbálhatja a 30 napos próbaverziót.

Appdynamics

Az Appdynamics egy Software-as-a-Service (SaaS) megoldás, amely teljes körű alkalmazásteljesítmény-felügyeletet kínál. Felhőben és helyszíni IT-infrastruktúra-környezetekben működik, lehetővé téve a JBoss környezet kezelését és figyelését.

Az Appdynamics már készen is tudja figyelni a JBosson futó üzleti tranzakciókat. Automatikusan felfedezi és megjeleníti az AppDynamics Java ügynököket a csomópont irányítópultján anélkül, hogy bármilyen konfigurációt kellene elvégezni.

Segítségével minden kritikus kérdéssel kapcsolatban maradhat. Könnyen csatlakozik a JMX MBeans-hez is, amely segít megtekinteni a kitett felügyeleti elemeket. Végül lehetővé teszi az erőforrás-metrikák figyelését és megjelenítését, beleértve a CPU-t, a memóriát és a lemezt. Így a rendszergazdák optimális teljesítményt biztosíthatnak a Java környezetben.

Az Appdynamics főbb jellemzői a következők:

 • Mélyreható memórianézetet biztosít a JBosson és a JVM-en belül, beleértve a szemétgyűjtési információkat, a kupacot és a valós idejű memóriahasználatot.
 • Teljes körű JVM-környezeti láthatóságot biztosít, beleértve a környezeti tulajdonságokat és az indítási lehetőségeket.

A ManageEngine APM-mel és a SolarWinds Server and Application Monitor-mal (SAM) ellentétben csak 15 napos ingyenes próbaverziót kínál.

DynaTrace

A DynaTrace egy mesterséges intelligencia-alapú ügynök-alapú JBoss megfigyelő eszköz. Kiválóan teljesít a teljes megoldás-verem megfigyelésében, beleértve az infrastruktúra, az alkalmazások és a mikroszolgáltatások figyelését.

  E-mailek digitális aláírása vagy titkosítása az Outlook Online alkalmazásban

Ezen túlmenően a szolgáltatásfolyamán keresztül megjeleníti a végpontok közötti JBoss szolgáltatáskéréseket, hogy teljes képet adjon. Itt láthatja az egyes szolgáltatások működését és azok részleteit.

Ezen túlmenően a CPU-használatot az ütemezőkben, a háttérszálakban és más, a JBoss saját tulajdonában lévő szolgáltatásokban mutatva be a CPU-használatba. Ezenkívül minimális konfigurációt igényel, mivel a Dynatrace automatikusan megismeri az alkalmazás architektúrájának részleteit.

A DynaTrace főbb funkciói a következők:

 • Kaphat teljesítménymutatókat, beleértve az egyéni JMX-mérőszámokat, a JVM-metrikákat, az összes adatbázis-nyilatkozatot, a szemétgyűjtési mérőszámot, a felfüggesztési arányt, az összes kérést és az összes függőséget.
 • Nincs szükség kézi beállításra.
 • Automatikusan észleli az új virtuális gépeket, és a telepítés után azonnal elkezdi figyelni őket.
 • Folyamatspecifikus hálózati mérőszámokat jelenít meg.

Az Appdynamicshoz hasonlóan 15 napos ingyenes próbaverziót is kínál. Emellett rugalmas árazási modellt is kínálnak az éves vagy az örökös licencelés között.

Nagios

A Nagios egy funkciókban gazdag IT-infrastruktúra-felügyeleti és -felügyeleti rendszer, amely védi a kritikus üzleti folyamatokat. Segít a csapatoknak a rendszerleállások, valamint a szerver és a hálózat állapotának javításában. A proaktív megközelítés az incidensekre adott válaszidőt is javítja.

Más JBoss megfigyelő eszközeinktől eltérően a Nagios két csomagban érkezik: Nagios Core és Nagios XI. A Nagios Core egy ügynökalapú ingyenes JBoss megfigyelő eszköz.

Ezzel szemben a Nagiox XI egy ügynök nélküli grafikus felhasználói felület alapú kereskedelmi kiadást kínál. Tehát, ha könnyedebb megközelítést keres, a Nagiox XI választása nem ötlet, mivel felhasználóbarát grafikus felületet kínál.

Átfogó felügyelete minden infrastruktúra-elemről gondoskodik. Ezenkívül az API-k lehetővé teszik a csapat számára, hogy házon belüli és egyedi alkalmazásokat, rendszereket és szolgáltatásokat figyeljenek.

A Nagios főbb jellemzői a következők:

 • Lehetővé teszi az elöregedő infrastruktúra proaktív tervezését a felkapott és kapacitástervezési kiegészítőkkel.
 • Figyelmeztetéseket kínál a műszaki személyzet értesítéséhez SMS-ben vagy e-mailben.
 • Egy webes felülettel rendelkezik a részletes állapotinformációkhoz.
 • Támogatja a több bérlős funkciókat.
 • Kiváló jelentéseket kínál, amelyek segítségével biztosíthatja az SLA-k betartását.
 • A nyílt forráskódú szoftver lehetővé teszi a kód testreszabását.
 • Bővíthető architektúrával érkezik, amely házon belüli alkalmazásokhoz is használható.

A Nagios kipróbálásának legjobb módja az online bemutató tesztelése. Használhatja a Nagios Core-t is, de műszaki szakértelem szükséges a beállításához és futtatásához. Ha a Nagios XI-t szeretné választani, akkor azt a Standard vagy az Enterprise kiadásban szerezheti be.

SolarWinds Appoptics

A SolarWinds Appoptics egy méretezhető, folyamatos megfigyelési megoldás a JBoss ökoszisztémához, beleértve a szervereket, gazdagépeket, alkalmazásokat, tárolókat és üzleti folyamatokat. Támogatja a full-stack környezetet, amely kiválóan működik a régi és a jövőbeli IT-megvalósításokhoz.

A dobozból készült Appoptics könnyen beállítható és használható. Felhasználóbarát megközelítést biztosít, ahol az összes JBoss metrikát megtalálja az AppOptics központi irányítópultján.

Ezenkívül a JBoss szerver állapotát valós időben követheti nyomon, és hozzáférhet a részletes vizuális elemzésekhez. Így észreveheti és kijavíthatja a szűk keresztmetszeteket, mielőtt azok problémát okoznának.

A memóriavizualizáció mellett a szálakat is figyelemmel kísérheti, lehetővé téve a többszálú problémák azonosítását és a CPU-alapú szűk keresztmetszetek korai megoldását.

A SolarWinds Appoptics főbb jellemzői a következők:

 • Számos JBoss környezettel működik, beleértve a 4.x és 7.x közötti verziókat.
 • APM irányítópultot kínál valós idejű vizuális JBoss rendszer-visszajelzéssel.
 • Vizualizáljon konkrét memória-gyorsítótárat a teljes memória, a szemétgyűjtő, a szabad memória és még sok más mellett.
 • Állítson be küszöb alapú módosításokat a JBoss megfigyelési mérőszámaihoz, és oldja meg őket, mielőtt az befolyásolná a felhasználói élményt.
 • A gyenge szálteljesítmény hibaelhárítása a JBoss szálfigyelés segítségével.
 • Teljesen vizualizálja a szerver teljesítményét a központi irányítópulttal és a beépített sablonokkal.
  Hogyan indítsunk el valakit offline PS4-en

Az Appoptics 30 napos próbaverziót kínál.

OpsView JBoss figyelés

Az OpsView egy Business Service Monitoring, amely lehetővé teszi a JBoss infrastruktúra figyelését. Mély betekintést nyújt az informatikai infrastruktúrába. A piaci igények csúcsán marad azáltal, hogy megfelel a kritikus üzleti folyamatokra vonatkozó SLA-követelményeknek.

Ezzel figyelheti a JBoss szerver különböző aspektusait, beleértve a folyamatot és az állapot állapotát. Használhatja például a kritikus JMX-értékek figyelésére, biztosítva a JBoss környezet megbízható működését.

Az OpsView JBoss Monitoring főbb jellemzői a következők:

 • Könnyen beállítható a gazdagép sablonnal.
 • Figyelje a kritikus JMX értékeket.
 • Győződjön meg arról, hogy az SLA/OLA követelmények teljesülnek.

Ingyenes próbaverziót kínálnak.

Atatus

Az Atatus egy full-stack JBoss teljesítményfigyelő, amely kiváló rálátást biztosít a vállalati alkalmazásokra és folyamatokra. Az Atatus segítségével különböző területeket figyelhet meg, beleértve az alkalmazásfigyelést, a naplók figyelését, az infrastruktúra figyelését, a szintetikus (üzemidő) és a valós felhasználói figyelést.

A JBoss esetében az Atatus APM-re kell hagyatkoznia, amely teljes, valós idejű alkalmazásteljesítményt biztosít. Mélyreható tranzakciós részleteket, hálózati részleteket, adatbázis-felügyeletet és egyebeket biztosít. Az API-hibákat és a kiadáskövetést is megkeresheti a jobb alkalmazáskiadások érdekében.

Az Atatus főbb jellemzői a következők:

 • A tranzakciófigyeléssel százalékos értékek, hisztogramok és hibaarányok segítségével nyomon követheti a gyengén teljesítő útvonalakat.
 • Ismerje meg a lassú SQL lekérdezéseket, amelyek hatással vannak a JBoss alkalmazására.
 • Ismerje meg, hogy a külső szolgáltatások hogyan befolyásolják az alkalmazás teljesítményét.
 • Könnyen megtalálhatja és kijavíthatja a szűk keresztmetszeteket a JBoss alkalmazások teljesítményének javítása érdekében.
 • Változások fogadása különböző médiumokon keresztül, beleértve a Teams, a Slack, a webhookok, az e-mailek stb.
 • Hozzáférhet a valós idejű mérőszámokhoz a teljesítményproblémák azonosításához.

Felosztó-kirovó modellt kínálnak. Demó kérésével vagy ingyenes 14 napos, korlátlan ingyenes próbaverziójuk használatával is kipróbálhatja.

Eginnovations

Az Eginnovations lehetővé teszi a JBoss infrastruktúra megértését az EJB-tárolók, a JVM, az adatbázis-kapcsolatok, a külső szolgáltatáshívások és egyebek teljesítményének áttekintésével. Röviden: teljes stack JBoss teljesítményfigyelő eszközt kínál.

Ha több KPI-hez is hozzáfér, gyorsabban háríthatja el a hibákat a szűk keresztmetszetek, a lassú lekérdezések és a hibaarányok megismerésével. Sőt, kódszintű láthatóságra is használhatja, amely eszközöket biztosít az alkalmazások teljesítményének optimalizálásához. Így megváltoztathatja az alkalmazás kódját, ami lassú üzleti tranzakciókat okoz.

Az Eginnovations főbb jellemzői a következők:

 • Kövesse nyomon a JVM minden szempontját és a kapcsolódó teljesítményt.
 • JBoss EAP-hoz és WildFly-hez is használható.
 • Mérje meg az összes EJB-mutatót, beleértve a végrehajtást, a létrehozást, az eltávolítást és a meghívást.

30 napig kipróbálhatja az Eginnovations-t.

Végső szavak

JBoss megfigyelő eszköz, amely minden Java alkalmazásokat fejlesztő vállalkozáshoz szükséges. Ezzel elkerülhetők a megbízhatósági problémák, miközben a teljesítmény optimális marad, ami kiváló felhasználói élményt eredményez. Listánk a legjobb JBoss megfigyelőeszközöket tartalmazza, és szabadon választhatja ki az igényeinek megfelelőt.

Ezután nézze meg a JBoss 7 hozzáférési napló konfigurációját.