Minecraft Chromebookokhoz, GPT a LinkedInben és Microsoft Edge, valamint GitHub OSPO

Ebben a bejegyzésben a következőkre térünk ki:

  • A Microsoft kiadja a Minecraft for Chromebookokat
  • Az OpenAI GPT a LinkedInhez érkezik, hogy egyszerűsítse az álláshirdetéseket és a profiloptimalizálást.
  • A GitHub kiadja a nyílt forráskódú programiroda (OSPO) tervrajzát.
  • A Microsoft kiadta az Edge webböngészőt az AI Chatbottal.

A Microsoft kiadja a Minecraftot Chromebookokhoz

A jó hír az, hogy a Microsoft bevezeti a Minecraftot a Google Chrome OS-ébe, ha valaha is szerette volna Chromebookon játszani.

A Minecraft jelentése szerint a Microsoft Mojang Studios nemrégiben korai hozzáférést biztosított a Minecraft: Bedrock Editionhez, amely már elérhető a Chromebookok számára. Többszereplős többjátékos, hozzáférést biztosít a Minecraft Marketplace-hez és Realms játékképességeket.

A Google Play Áruházban ellenőriznie kell, hogy a Minecraft elérhető-e az Ön számára, mert korai hozzáférésben van, ami azt jelenti, hogy ebben a kezdeti szakaszban csak bizonyos Chromebook-eszközök kapnak lehetőséget Minecraft megvásárlására, amelyek megfelelnek a minimális követelményeknek.

Ha már megvásárolta a Minecraftot Androidra, az 13,00 dollárba kerül, az Android- és a Chromebook-verziót is tartalmazó csomag pedig 19,99 dollárba kerül az új vásárlóknak.

Nézze meg itt, hogy megtudja, Chromebookja része-e a korai hozzáférésnek.

A Minecraft Chromebookokon való használatának előfeltételei a következők:

  • ChromeOS 111 (64 bites)
  • Celeron N4500, Intel i3-7130U, Mediatek MT8183, Qualcomm SC7180 vagy hasonló processzor;
  • 4 GB RAM vagy több
  Az 5 legjobb elosztott nyomkövetési eszköz

Mivel a Microsoft tesztelési adatokat gyűjt a korai hozzáférésű felhasználóktól, a legfrissebb funkciók és kiegészítők nem mindegyike érhető el a Minecraft for Chromebookokban; azonban a jövőben elérhetőek lesznek.

A Minecraft jelentése szerint a játék Chromebookokra szánt teljes verziója tartalmazza majd a frissítést, amint több Chromebook-felhasználó számára elérhetővé válik, így bővül a játszható eszközök száma.

Az OpenAI GPT a LinkedInhez érkezik, hogy ésszerűsítse az álláshirdetéseket és a profiloptimalizálást

2023. március 15-én a LinkedIn bejelentette, hogy a generatív mesterséges intelligencia magába foglalja az olyan tevékenységek használatát, mint a profilfrissítés, álláshirdetések írása, önéletrajzok kitöltése stb. Ez a lépés segítené a Linkedin-felhasználókat abban, hogy új lehetőségeket találjanak, és sokkal könnyebben előmozdítsák karrierjüket. .

Ez az új mesterséges intelligencia funkció az egyes profilok „Névjegy” és „Címsor” részében fog megjelenni, így időt takaríthat meg a felhasználóknak, akiknek egyébként sok időt kellene azzal tölteniük, hogy megírják eredményeiket.

A LinkedIn prémium tagok számára ez a mesterséges intelligencia funkció automatikusan elkészíti a munkaköri leírást, amely csak a pozíció alapvető adatait tartalmazza, például a munkakör megnevezését és a munkáltató nevét. Az álláshirdetés elküldése előtt a felhasználóknak lehetőségük lesz értékelni és módosítani azt.

A LinkedIn azt is bejelentette, hogy 2023. június 15-ig folytatja a mesterséges intelligencia és más technológiák tanulását, fejlesztését és alkalmazását, miközben több mint 100 mesterségesintelligencia-tanfolyamot biztosít minden felhasználó számára ingyenesen.

  Az 5 legjobb EHR/EMR szoftver az egészségügyi szektorban

A Gizmodo szerint a LinkedIn prémium előfizetőivel és a LinkedIn legaktívabb tagjaival teszteli mesterséges intelligencia eszközét. A LinkedIn azt is kijelentette, hogy az elkövetkező hónapokban folytatja az eszköz fejlesztését, és a többi prémium felhasználó számára is elérhetővé teszi.

A GitHub kiad egy nyílt forráskódú program (OSPO) Offices tervrajzot

A GitHub közzétette saját Guideless keretrendszerét egy nyílt forráskódú programiroda (OSPO) létrehozására.

A GitHub-OSPO azoknak a cégeknek szól, akik szeretnék létrehozni első OSPO-jukat, és tárháza mindent tartalmaz a közreműködői licencszerződésekre (CLA) szabályozó előírásoktól a tárhelyek archiválására vonatkozó utasításokig. A cél az, hogy a kis léptékű nyílt forráskódú projektek jelentősebbé fejlődjenek, és szervezett maradjanak.

Sok vállalat a nyílt forráskódú saját belső kezdeményezései mellett dönt az iparág támogatása és a közösség bevonása érdekében. Azok a vállalatok azonban, amelyek lépést kívánnak tartani a licencelési, megfelelési, biztonsági és nyílt forráskódú összetevőkre vonatkozó kötelezettségeiknek, azonnal felismerik a jelentős problémákat, amelyekkel szembesülnek. Emiatt az OSPO a modern szervezet alapvető elemévé válik.

Míg a legtöbb jelentős nagyvállalat, mint például a Microsoft és a Spotify, dedikált OSPO-val rendelkezik, a közelmúltban megnövekedett az ezeket lemásoló, bármilyen méretű cégek száma. A jelenlegi technológiai halmaz szinte minden összetevője, a szerverektől és szuperszámítógépektől a számítási felhőig és az adatbázisokig, együttműködik a nyílt forráskódú szoftverekkel.

A GitHub legfrissebb Octoverse tanulmánya szerint jelenleg a Fortune 100 cégek 30%-a rendelkezik OSPO-val. A GitHub pedig azáltal, hogy saját belső szabályzatait és eszközeit követendő példaként elérhetővé teszi mások számára, az OSPO iránti érdeklődés növekedését kívánja támogatni.

  Hang rögzítése iPhone-on és iPaden

A Microsoft kiadta az Edge webböngészőt az AI Chatbottal

A Microsoft az OpenAI GPT-4 kiadásával egy időben bemutatta webböngészőjének, az Edge stabil verzióját, valamint egy új Bing AI chatbotot az oldalsávon.

Eredetileg a Microsoft mesterséges intelligencia sajtótájékoztatóján mutatták be 2023 februárjában, és kezdetben csak az Edge fejlesztői verzióin keresztül volt elérhető; most azonban elérhetővé válik a Microsoft Edge stabil verzióin keresztül Windowson és macOS-en egyaránt.

Ha rákattint a nagy Bing gombra az Edge bal felső sarkában, egy új oldalsáv jelenik meg egy AI-alapú chatbottal. A levélírási lehetőséggel számos hang közül választhat, hogy szöveget generáljon blogbejegyzésekhez, e-mailekhez, felsorolásjeles listákhoz stb. Használhatja a levélírási lehetőséget cikkek generálására és összefoglalására, egy weboldal elemeinek összehasonlítására és kérdések feltevésére.

Az Edge új Bing-oldalsávja bepillantást enged abba, hogy a Microsoft milyen lehetséges irányba alkalmazhatja a mesterséges intelligencia szolgáltatásait a Windows, az Office és más termékek számára. Nemrég a Google felfedte azon szándékát, hogy a ChatGPT-szerű AI-t integrálja a Gmailbe és a Google Documents szolgáltatásba, lehetővé téve a Google Workspace-felhasználók számára, hogy automatikusan e-maileket, papírokat és egyéb dolgokat hozzanak létre.

A csütörtöki Microsoft esemény középpontjában valószínűleg az áll, hogy a ChatGPT-szerű mesterséges intelligencia hogyan fog működni olyan Office programokban, mint a Teams, a Word és az Outlook. A múlt hónapban a Microsoft bemutatott egy összehasonlítható új generatív Copilot AI-élményt, amely az Azure OpenAI szolgáltatást használja értékesítési levelek önálló generálására a Microsoft Dynamics 365 és a Viva Sales rendszerben.

További frissítésekért tekintse meg Legújabb technológia kategóriánkat.