2023 legjobb flash meghajtói

Az USB flash meghajtók a legjobb választás az alapvető digitális fájlok útközbeni hordozásához. A kicsi, kompakt eszközök sok adat tárolására képesek, hihetetlen olvasási és írási sebességet kínálnak, és lenyűgöző biztonsági funkciókkal rendelkeznek.

Kingston

A leggyorsabb olvasási és írási sebességekhez megfizethető áron, fontolja meg a Kingston DataTraveler Max-ot. Az USB 3.2 Gen 2 szabványnak köszönhetően iparágvezető olvasási és írási sebességgel büszkélkedhet, akár 900 MB/s, illetve 1000 MB/s. Ez az egyik leggyorsabb USB flash meghajtó, és 256 GB-os, 512 GB-os vagy hatalmas 1 TB-os kapacitással érhető el.

Az USB-C csatlakozó támogatja a modern laptopokat és asztali számítógépeket, valamint az iPhone 15 sorozatot és a legtöbb USB OTG-vel rendelkező Android okostelefont. Kényelmes, egykezes csúsztatható kupakkal is rendelkezik a gyors csatlakozás érdekében, LED-es állapotjelző lámpával és egy praktikus kulcstartó hurokkal, hogy a nélkülözhetetlen holmikat a zsebében tartsa.

Kingston DataTraveler Max

Összességében a legjobb

Kimagasló olvasási és írási sebességével, valamint a hatalmas, 1 TB-ig terjedő kapacitásváltozatokkal a Kingston DataTraveler az egyik legjobb választás, ha USB flash meghajtóról van szó.

Profik

 • Villámgyorsan
 • Nagy kapacitások
 • Jó ár a kapacitáshoz képest

PNY

Ha megfizethető és megbízható pendrive-ot keres a mindennapi feladatokhoz, az nem lesz sokkal takarékosabb, mint a PNY Turbo Attache 3. Ez egy USB-A meghajtó, és elég gyors az általános használatra, bár az írási a sebességek inkonzisztensek, ami egyeseket elriaszthat. Az árához képest azonban több mint alkalmas.

A szerkezet szilárd, és túléli a cseppeket. Ezenkívül könnyű, kicsi, és van egy hurokkal a kulcstartóhoz való rögzítéshez. Ezenkívül kupak helyett csúszó hüvelyrel rendelkezik, amely könnyen eltéveszthető.

32 GB-os kapacitással, egészen 512 GB-ig érhető el, miközben a kettő, három, öt és tíz darabos csomagok tömeges vásárlásával még többet spórolhat.

PNY Turbo Attache 3

Legjobb költségvetés

8 dollár 11 dollár Takarítson meg
3 dollár

A PNY Turbo Attache 3 egy rendkívül kedvező árú és megbízható USB-A flash meghajtó. Különféle tárolókapacitással, akár 512 GB-ig kapható, és akár 10-ig terjedő kiszerelésben is megvásárolhatja, ha meg kell vásárolnia a család vagy a munkahelyi csapat számára. Ez elegendő általános feladatokhoz, és sok pénzt takaríthat meg.

Profik

 • Tökéletes mindennapi használatra
 • Olcsó
 • Különféle tárolási kapacitások

Hátrányok

 • Inkonzisztens írási sebesség

Sandisk

A SanDisk iXpand Flash Drive Luxe kiváló választás az Apple felhasználók számára. USB-C és Lightning csatlakozóval is rendelkezik, így bármilyen iPhone-nal vagy MacBook-al működik, és zökkenőmentes átvitelt tesz lehetővé az összes Apple-eszköz, valamint bármely asztali PC vagy Android telefon között. Utóbbihoz azonban USB OTG adapterre lesz szükség.

  A 10 legjobb videójavító AI-eszköz professzionális minőségű videók készítéséhez

Nagyon kicsi és karcsú, és 64, 128 és 256 GB-os kapacitással érhető el. Az olvasási és írási sebességet nem hirdetik, de a meghajtó jól teljesít, és az átvitel gyors. A SanDisk alkalmazáson keresztüli automatikus iCloud fotómentés előnyeit is élvezheti, és minden eszközén jelszóval védheti fájljait.

SanDisk iXpand Flash Drive Luxe

A legjobb Mac számára

36 USD 45 USD Takarítson meg
9 dollár

Az iExpand Flash Drive Luxe ideális MacBookokhoz és más Apple termékekhez. Mind az USB-C, mind a Lightning csatlakozókkal minden Apple-eszközön működik, és gyors adatátvitelt kínál, emellett automatikus iCloud biztonsági mentést és jó biztonsági funkciókat is kap.

Profik

 • Lightning és USB-C csatlakozó
 • Gyors átviteli sebesség
 • Jelszavas védelem a fájlok számára

SanDisk

A SanDisk Extreme Pro egy tartós USB 3.2 szilárdtestalapú flash meghajtó, amely kiváló választás az utazók számára. Lehet, hogy egy kicsit drága, de ha nagy fájlok, például 4K-videók és több ezer utazási fotó gyors átvitelére van szüksége az utazási nehézségekhez ideális szilárd felépítés mellett, akkor ez a legjobb választás.

128, 256 és 512 GB-os tárkapacitással kapható; ha még többre van szüksége, van egy 1 TB-os lehetőség is. A csatlakozó típusa USB-A, és a SanDisk SecureAccess titkosító szoftverrel és a RescuePRO Deluxe adat-helyreállító szoftverrel a fájlok biztonságban vannak és jó kezekben vannak.

SanDisk Extreme Pro USB 3.2

A legjobb USB 3.2 flash meghajtó

A robusztus alumínium háznak köszönhetően a SanDisk Extreme Pro USB 3.2 túléli a hosszú utazásokat és a durva kezelést. Ideális választás azoknak az utazóknak, akiknek nagy sebességre van szükségük, ugyanakkor jó biztonsági funkciókat és a tárolási méretek széles választékát kínálja.

Profik

 • Tartós alumínium fém burkolat
 • Akár 420 MB/s olvasási és 380 MB/s írási sebesség
 • Jó biztonsági szoftvert tartalmaz
 • Egyszerű és gyors átvitel

Hátrányok

 • Drágább, mint néhány versenytárs

Kingston

A Kingston IronKey Keypad 200 drágának tűnhet, de megéri a befektetést, ha a biztonságot értékeli minden mással szemben. Ez a pendrive-erőd nagyban hozzájárul ahhoz, hogy adatai a megfelelő kezekben maradjanak.

A KP200 megfelel a FIPS 140-3 Level 3 katonai minősítési követelményeknek, és hivatalos tanúsításra vár. XTS-AES 256 bites hardver alapú titkosítással is büszkélkedhet, így olyan áthatolhatatlan flash meghajtó, amennyire csak lehet. Ezenkívül beállíthat adminisztrátori és felhasználói PIN-kódokat is, és senki sem férhet hozzá ezek nélkül.

Ha ezek a funkciók nem elegendőek ahhoz, hogy biztonságban érezze magát, a belső áramkört is megerősítették a hozzáférés megakadályozása érdekében, az alfanumerikus billentyűzetet pedig védőréteggel vonják be, amely megakadályozza az ujjlenyomat-elemzést.

  Hogyan szerezzünk több érmét a TikTokon

Kingston Ironkey Keypad 200

A legjobb a biztonság szempontjából

Az érzékeny fájlok védelmét szolgáló fejlett biztonsági funkciókkal a Kingston IronKey Keypad 200 a legjobb választás biztonságos flash meghajtóhoz. Alfanumerikus billentyűzettel rendelkezik az extra megerősítés érdekében, és PIN-kód nélkül nem férhet hozzá. Ezenkívül rendkívül tartós, valamint víz- és porálló.

Profik

 • Kis tárolóméretek állnak rendelkezésre
 • Tíz sikertelen PIN-kísérlet után a meghajtón lévő adatok törlődnek
 • IP57 por- és vízvédelem
 • Bármilyen operációs rendszeren használható
 • USB-A és USB-C opciók

GYIK

K: USB 2.0 flash meghajtót vagy USB 3.0 (vagy újabb) flash meghajtót vegyek?

Ellenőrizze az eszköz USB szabványát. Ha USB 3.0 vagy újabb flash meghajtót szeretne vásárolni, győződjön meg arról, hogy eszköze(i) megfelelő porttal rendelkeznek, hogy a lehető legjobbat hozza ki a kínált sebességből. Nincs értelme USB 3.0 flash meghajtót vásárolni 2.0 porthoz. Visszafelé kompatibilisek, tehát a 3.0 működik 2.0-s porton, de 2.0-s sebességgel.

Mivel az átviteli sebesség elegendő az alapvető feladatokhoz, például a dokumentumok és fényképek átviteléhez, az USB 2.0 megfizethetőbb megoldás. Ez egy régebbi USB-szabvány, amely akár 480 Mbps sebességgel is képes mozgatni a dokumentumokat.

Az akár 5 Gbps sebességgel az USB 3.0 sokkal gyorsabb átviteli sebességet biztosít. Ha gyakran visz át nagyon nagy fájlokat, vagy használ olyan eszközöket, mint például csúcskategóriás okostelefonok vagy DSLR fényképezőgépek, az USB 3.0 a kiváló választás. Az USB 3.1 és 3.2 még nagyobb sebességet biztosít, de általában drágábbak.

K: Mi az az USB 3.2?

Az USB 3.2 az USB 3.0 második jelentős frissítése. Az USB-szabványokat felügyelő csoport, az USB-IF azonban folyamatosan átnevezi a különböző generációkat.

Ami egykor USB 3.0 volt, az most USB 3.2 Gen 1, vagy néha USB 5 Gbps. Ez a szabvány rendelkezhet A, C vagy mikro USB csatlakozóval.

Az USB 3.1 mostantól USB 3.2 Gen 2×1, vagy néha USB 10 Gbps segítségével megy, amely A, C vagy mikro USB csatlakozóval is rendelkezhet.

Most van USB 3.2 Gen 2×2, más néven USB 20Gbps. Ez a leggyorsabb USB szabvány, és csak USB-C csatlakozót használ.

  Üzenetek elküldésének visszavonása iPhone, iPad és Mac rendszeren

Ezeket a neveket gyakran felcserélve használják, és olyan neveket is hallhat, mint a SuperSpeed ​​és a SuperSpeed+. Ha összezavarja a különböző nevek, ellenőrizze az eszköz specifikációit és az általuk elérhető átviteli sebességet, és győződjön meg arról, hogy az megfelel a kívánt flash meghajtón hirdetett átviteli sebességnek.

K: Mi a különbség a flash meghajtó és az USB pendrive között?

Minden USB pendrive flash meghajtó. Azonban nem minden flash meghajtó USB-meghajtó. Az SD-kártyák és a CF-kártyák is flash meghajtók, de nem rendelkeznek USB-csatlakozóval. A flash meghajtót és az USB-meghajtót azonban gyakran felváltva használják az USB flash meghajtó leírására.

K: Mennyi ideig maradnak adatok egy flash meghajtón?

Számos tényező biztosítja az adatok hosszú élettartamát. Az első a használt flash memória típusa. Az SLC memória a leghosszabb élettartamot kínálja, és csúcskategóriás alkalmazásokban használatos. Az MLC a legtöbb minőségi USB-meghajtóban megtalálható szabványos memóriatípus. A TLC biztosítja a legalacsonyabb élettartamot, és gyakran az olcsó USB flash meghajtók jellemzője.

Az adatok több mint egy évtizedig megőrizhetők egy kiváló minőségű USB-meghajtóval és ideális körülmények között. Ezek a feltételek közé tartozik a bot extrém hőmérsékletektől való távoltartása, az írási és törlési ciklusok minimalizálása, valamint a meghajtó firmware-ének frissítése, ha ez javasolt.

Érdemes azonban mindig menteni a fontos fájlokról a felhőbe vagy egy külső merevlemezre.

K: Milyen hordozható alternatívái vannak a flash meghajtóknak?

Az SD- és microSD-kártyák a legjobb választások nagy mennyiségű adat tárolására az eszközökön, például az okostelefonon vagy a fényképezőgépen. Kisebbek és könnyebbek, mint az USB flash meghajtók, de csak kártyanyílással rendelkező eszközzel működnek.

A hordozható merevlemezek és a szilárdtestalapú meghajtók terjedelmesebbek, mint az USB flash meghajtók. De továbbra is hordozhatóak, és ideálisak nagyobb fájlokhoz, például filmekhez. Az SSD-meghajtók a kiváló választás, mert kisebbek, könnyebbek, gyorsabbak és hosszabb élettartamúak, mint a hagyományos merevlemezek.

A felhőalapú tárolás a tökéletes hordozható tárhely, mivel nem kell semmit cipelnie. Adatait online tárolja, és bármilyen internetkapcsolattal rendelkező eszközről elérheti azokat.

K: Flash meghajtót vagy külső merevlemezt használjak a tároláshoz?

A flash meghajtók hordozhatóbbak és tartósabbak, mint a külső merevlemezek. Általában megfizethetőbbek is.

A külső merevlemezek azonban sokkal nagyobb kapacitást és hosszabb adatélettartamot kínálnak. Nagyobb sebességet is biztosítanak, és jobb választást jelentenek fájlokkal való munkához.

K: Átvihetek fájlokat Android vagy iPhone készülékemről más eszközökre flash meghajtóval?

Igen, abszolút átvihet fájlokat Androidról és iPhone-ról. Android esetén megfizethető USB On-the-Go (OTG) adapterre lesz szüksége, ha telefonja nem támogatja. Az iPhone-hoz szüksége lesz egy Lightning-USB adapterre. Az iPhone 15-tel és az új USB-C porttal egyszerűen csatlakoztathat egy USB-C flash meghajtót.