Üzenetek elküldésének visszavonása iPhone, iPad és Mac rendszeren

Ha rohanunk, hogy gyorsan üzenetet küldjünk valakinek, sokszor rossz személynek küldjük el az üzenetet, és kínosan érezzük magunkat a cselekvés miatt. Vagy sebtében üzenetet küldünk egy szeretett embernek, hogy később megbánjuk. Szerencsére már nem kell megküzdenünk ezzel a helyzettel, amikor az iMessage-t iOS 16, iPadOS 16 és macOS 13 Ventura rendszerben használjuk. Az üzenetek elküldésének visszavonása az iPhone készülékeken már késő volt, különösen az olyan népszerű üzenetküldő alkalmazásoknál, mint a WhatsApp, már régóta rendelkezik ezzel a funkcióval. Nos, az Apple végre hozzáadta a küldés visszavonása funkciót az iMessage-hez a legújabb mobil- és asztali operációs rendszer-frissítésekkel. Tehát, ha telepítette az iOS 16 fejlesztői bétaverzióját vagy a macOS Ventura fejlesztői bétaverzióját, és kíváncsi, hogyan vonhatja vissza az üzenetek küldését iPhone-on, iPaden és Mac-en, olvassa el ezt a részletes útmutatót.

Az iMessages küldésének visszavonása iPhone, iPad és Mac rendszeren (2022)

Ne feledje, mielőtt visszavonja az iMessages küldését

Mielőtt elkezdené, vannak bizonyos korlátozások az iMessage küldés visszavonási funkciójával kapcsolatban, amelyeket tudnia kell. Ha már tisztában van ezekkel, lépjen tovább az alábbi lépésekre. A fontos pontok, amelyeket emlékezned kell, a következők:

 • Ahogy fentebb említettük, a „Küldés visszavonása” funkcióhoz iOS 16-ra van szükség, amely jelenleg béta állapotban van, és később ősszel lesz elérhető a nyilvánosság számára. Működik a legújabb iPadOS 16 és macOS Ventura béta frissítéseken is.
 • Ez azt jelenti, hogy ha visszavonja az üzenet elküldését valakinek, aki iOS 15 vagy régebbi operációs rendszer buildeket használ, az üzenet nem törlődik számára, és továbbra is látni fogja azt a beszélgetésben.
 • Ha a címzett iOS 16 rendszert futtat, értesítést kap arról, hogy az üzenetet el nem küldték. Így könnyen megtudhatják, hogy törölt egy üzenetet a beszélgetésből. Ha az eredeti üzenet elküldésekor nem látták az előnézetet, akkor semmit sem fognak tudni az üzenetről.
 • Egy másik korlátozás itt, hogy a „Küldés visszavonása” funkció csak az üzenet elküldése után legfeljebb 15 percig érhető el. Ha az üzenet elküldése óta több mint 15 perc telt el, akkor nem törölheti mindenki számára az üzenetet. Tehát, hacsak nem veszi észre gyorsan a hibáját, és nem javítja ki az üzenet megtekintése előtt, nem tehet mást, csak megbánja a tettét.
 •   Hogyan védheti meg Google Drive-ját iPhone-on és iPaden Face ID vagy Touch ID segítségével

  Üzenetek elküldésének visszavonása iPhone-on és iPaden

  Ha az alapokat nem ismerjük, tanuljuk meg, hogyan vonhatjuk vissza az üzenetek küldését az iMessage alkalmazásban iPhone és iPad készüléken. A következőképpen kell eljárni:

  1. iPhone vagy iPad készülékén nyissa meg az Üzenetek alkalmazást, és lépjen egy beszélgetési szálra.

  2. Most keresse meg a visszavonni kívánt üzenetet. Nyomja meg hosszan az üzenetet, és válassza a „Küldés visszavonása” lehetőséget a felugró helyi menüben. Ha több mint 15 perce küldte, az iPhone készüléken nem jelenik meg az üzenet küldésének visszavonásának lehetősége.

  3. És íme! Megjelenik egy kis animáció, amely az üzenetbuborék kipukkadását mutatja, és azonnal eltűnik. Emellett megjelenik egy figyelmeztetés is: „Elküldte az üzenetet”.

  Üzenetek elküldésének visszavonása Mac számítógépen

  Az elküldött üzenetek törlése mindenki számára az iMessage beszélgetésben ugyanolyan egyszerű a macOS Venturában. Így működik:

    Hogyan lehet azonosítani egy hamis Apple bejelentkezési felszólítást

  1. Először nyissa meg az Üzenetek alkalmazást Mac számítógépén. Ezt követően navigáljon egy beszélgetési szálhoz.

  2. Most kattintson a jobb gombbal arra az üzenetre, amelyet mindenkinél törölni szeretne. Ezután válassza a „Küldés visszavonása” lehetőséget a felugró helyi menüben.

  3. És kész! Az iPhone-hoz hasonlóan az üzenetbuborék kipukkanását és eltűnését fogja látni, amikor visszavonja a szöveg küldését. Ezt egy figyelmeztetés váltja fel: „Ön elküldte az üzenetet”.

  Elküldött üzenet törlése mindenkinek iPhone és Mac rendszeren

  Ez minden, amit tudnia kell az iMessage új küldés visszavonási funkciójáról, amelyet az iOS 16, az iPadOS 16 és a macOS Ventura frissítésében vezettek be. Noha az Apple Messages alkalmazás nem rendelkezik sok fejlesztéssel, érdemes kiegészíteni az elküldött üzenetek szerkesztésének és a tévesen elküldött üzenetek törlésének lehetőségét iPhone-on és Mac-en. Tehát mi a véleménye ezekről az újonnan hozzáadott iMessage funkciókról? Ossza meg velünk véleményét róluk az alábbi megjegyzésekben.