12 tipp Android-eszközökhöz

Bármely okostelefon-gyártó cég célja, hogy megpróbálja rávenni az embereket arra, hogy állandó vásárlókká váljanak. Mindenféle okos stratégiát kidolgoznak, hogy megpróbálják elérni, hogy telefonja elavultnak tűnjön, és a lehető leggyakrabban cserélje ki.

De tényleg két-három évente kell új telefont venni? Szerintünk nem. Íme néhány dolog, amit megtehet annak érdekében, hogy telefonja újra úgy érezze és működjön, mint az új.

1. Változtassa meg a háttérképet

Sokszor egy olyan egyszerű dolog, mint a háttérkép megváltoztatása, a telefont frissnek és újnak érezheti. Ha segítségre van szüksége a telefon méreteinek és egyedi preferenciáinak megfelelő megfelelő kiválasztásához, tekintse meg ezeket az Android-háttérkép alkalmazásokat.

Íme egy tipp: havonta csak egyszer cserélje ki a háttérképet. Minden új hónapban válasszon más témát, például tér, természet, minimalista, absztrakt vagy retro. Hogy ez egy kicsit szórakoztatóbb legyen, megkérheti szeretteit is, hogy válasszanak egy új háttérképet.

2. Frissítse operációs rendszerét

Ha telefonja nem naprakész, késni kezdhet, és elavultnak érezheti magát. Sok Android okostelefon-gyártó legalább három évre kínál jelentős Android-frissítéseket. Tehát, hacsak a telefon nem régebbi ennél, ellenőrizze, hogy elérhető-e frissítés a telefonján, majd telepítse azt.

Egy új Android-frissítés nemcsak újszerű érzést kelthet a telefonban, hanem elpusztíthatja a hibákat, új funkciókat vezethet be, javíthatja a biztonságot stb. Jó gyakorlat, ha telefonját folyamatosan frissíti, hogy a legtöbbet hozhassa ki belőle.

3. Töltse le az új indítót

Az egyik legjobb dolog az Androidban, amely fennállása során igaz maradt, a testreszabhatóság. Nem számít, melyik Android-telefonja van, soha nem korlátozódik a hozzá tartozó szoftveres élményre.

  Reddit-bejegyzések átküldése és sorba állítása a Chromecastra Android-telefonjáról

A Google Play Áruházban rengeteg letölthető indítóalkalmazás található, amelyek új megjelenést kölcsönöznek telefonjának. Új ikoncsomagokat is letölthet, hogy tetszés szerint személyre szabhassa. A legjobb Android indítók közül néhány Nova Launcher, Akcióindítóés Microsoft Launcher.

4. Cserélje ki az akkumulátort

Az okostelefonok akkumulátorainak működését alaposan bemutattuk, de itt van a lényeg: az összes okostelefon akkumulátora idővel leromlik, általában körülbelül három évig bírja. Három év elteltével a leromlásuk zavaróvá válik, és folyamatosan azon kapja magát, hogy kifogy a lé, és a töltőért kell nyúlnia.

A legtöbben egyszerűen új telefont kapnak ezen a ponton, de erre nincs szükség. Ha csak az akkumulátor a probléma, és minden más jól működik, akkor csak az akkumulátor cseréje tovább növelheti telefonja élettartamát. Arról nem is beszélve, hogy ezzel több száz dollárt is megtakaríthat.

A legtöbb esetben jobb, ha felveszi a kapcsolatot telefonja gyártójával, hogy hivatalos cserét kérjen.

5. Helyezze vissza a képernyővédő fóliát

A fentiekhez hasonlóan a képernyővédők is megsérülnek az idő múlásával. Végül is ez az, amit tenniük kell – védje a képernyőt. A karcolásokkal, repedésekkel és törésnyomokkal rendelkező képernyővédő fólia használata azonban soha nem szórakoztató, és minden bizonnyal öregítheti a telefont.

Szerencsére a képernyővédő fólia meglehetősen olcsó, és szinte mindig találhat olyat, amely kompatibilis a telefon kijelzőjével. Tehát kímélje meg magát egy kis gondtól, és szerezzen be egy új képernyővédőt. Sokkal szórakoztatóbbá teszi a médiafogyasztást és a görgetést.

6. Helyezze vissza a hátlapot

A kép forrása: Vladimir Borovic/Shutterstock

Bár semmi baj, ha az egyik hátlaphoz ragaszkodik, amíg működik, az idővel elkerülhetetlenül piszkos lesz és elszíneződik. Ha van egy ilyen átlátszó TPU-tok, akkor nagyon valószínű, hogy sárgás színű lesz.

Tehát, ha évente (vagy korábban) vesz egy új hátlapot, az segíthet abban, hogy telefonja továbbra is újszerűnek tűnjön. Ha kalandvágyónak érzi magát, akár saját hátlapját is megtervezheti mindenféle szórakoztató színnel, részlettel és mintával.

  7 legjobb platform az Android futtatásához Linuxon

7. Alkalmazzon egyedi bőrfelületet

A hátlappal ellentétben az okostelefonok borításának nem célja a telefon védelme. Pontosan azt teszik, amit a nevük is sugall: új bőrt ad a telefonjának. Egyéni bőrfelületet alkalmazhat a telefon testére, hogy újszerű és izgalmas megjelenést kölcsönözhessen.

Az okostelefonok felületei gyakorlatilag nem adnak súlyt vagy vastagságot a telefonnak, ugyanúgy használhatod, mint a szokásos módon – de most egy beteg, új bőrrel, hogy megmutasd. Ha Ön nem használ tokot, akkor a bőr megfelelő lenne, hogy megmutassa stílusát.

Idővel telefonja megtelik képekkel, videókkal, dokumentumokkal, GIF-ekkel és egyebekkel. És ezek közül sok gyakran nem éri meg az általuk elfoglalt tárhelyet.

Ha a belső tárhely megtelik, az befolyásolja telefonja általános teljesítményét, mivel nincs „lélegzőtér” a telefonnak a funkciók zökkenőmentes feldolgozásához. Ez lelassíthatja telefonját, késést okozhat, és öregnek érezheti magát.

Ennek elkerülése érdekében célszerű három-hat havonta telefonját mentesíteni. Menjen át a tárolt adathordozókon, és törölje az összes olyan elemet, amely nem fontos Önnek, vagy azokat, amelyekre már nincs szüksége. Minél több tárhelyet takaríthat meg, annál jobb.

9. Törölje a régi, nem használt alkalmazásokat

Az utolsó ponthoz hasonlóan törölje az összes olyan alkalmazást, amely nem hasznos az Ön számára. Ha valaha szüksége van ezekre az alkalmazásokra, egyszerűen letöltheti újra. A fel nem használt alkalmazások csak megnehezítik az Ön dolgát, mivel felemésztik a tárhelyet, lefoglalják a RAM-ot a háttérben futva, és zsúfoltnak érzik a telefont. Ezek törlésével több hely lesz az új alkalmazások számára.

10. Frissítse az összes fennmaradó alkalmazást

Az összes használaton kívüli alkalmazás törlése után jól kihasználhatja azt az extra helyet, amelyet az összes megmaradt alkalmazás frissítésével nyert. Ehhez egyszerűen kövesse az alábbi lépéseket:

 • Nyissa meg a Google Play Áruház alkalmazást, és koppintson a profilképére.
 • Válassza az Alkalmazások és eszközök kezelése lehetőséget.
 • Koppintson az Összes frissítése lehetőségre.
 •   A HabitBull segít megtörni egy rossz szokást, vagy kifejleszteni egy jót [Android]

  Az alkalmazások frissítése ugyanazért jó, mint a telefon frissítése. Lehet, hogy nincsenek jelentős változások, de észrevehet néhány apróbb javulást. Mindezek az apró frissítések frissebb élményt nyújtanak.

  11. Haladjon mélyen a Beállításokban

  A legtöbben úgy használják telefonjukat, ahogyan a dobozból kivette, vagyis csak az alapértelmezett beállításokkal tapasztalják meg a készüléket. Természetesen nincs semmi baj, ha így használod a telefonodat, de ez egyben azt is jelenti, hogy mindenről lemaradsz, amire a készülék képes.

  Előfordulhat, hogy a beállítások mélyén olyan funkciókat rejtettek magukban, amelyek létezéséről nem is tudtál, és amelyek a termelékenység és a használhatóság egy teljesen új szintjét nyithatják meg. Tudta például, hogy a Samsung telefonok rejtett funkciói közül az egyik az, hogy SOS zseblámpával rendelkeznek?

  Ha készleten lévő Android telefonja van, valószínűleg nem lesz sok felfedeznivaló a beállításokban, mivel az operációs rendszer olyan könnyű. Az egyedi Android-felülettel rendelkező telefonok, például a Samsung, a Xiaomi vagy a OnePlus telefonjai azonban tele vannak funkciókkal. Az összes olyan képesség elsajátítása, amelyekről nem tudtál, nagyszerű módja annak, hogy telefonja újra új érzést keltsen.

  12. Javítsa meg telefonját

  Kép jóváírása: iFixit

  Végül pedig, ha valami hardverszintű probléma van a telefonnal, például törött a képernyő vagy nem reagálnak a gombok, akkor az új képernyővédő fólia, hátlap vagy akkumulátor vásárlása nem fog segíteni. Először ki kell derítenie, hogy mi a hiba a telefonjával, majd meg kell javíttatnia egy hivatalos javítóműhelyben.

  Hacsak nincs alapos ismerete ennek módjáról, nem javasoljuk, hogy saját maga próbálja megjavítani a készüléket, még akkor sem, ha rendelkezik a megfelelő szerszámokkal. Előfordulhat, hogy a végén még több problémát okoz, mint korábban, ezért legyen okos, és forduljon egy közeli szerelőhöz.

  Még ne vegyél új telefont

  A modern okostelefonok már tele vannak igazán nagy teljesítményű szoftverekkel és hardverekkel, és könnyen kibírják akár öt évig is, ha jól vigyáznak rájuk. Hacsak nem vált használhatatlanná a telefon, nem igazán kell újat vásárolnia.

  Néhány alkatrész egyszerű cseréje, a szemét rendszeres törlése, a test tisztítása és új tartozékok beszerzése arra késztetheti, hogy készülékét legalább egy évvel tovább, ha nem tovább viselje. Takarítson meg egy kis pénzt, és még ne vegyen új telefont.