12 legjobb hexa-RGBA színkód konverter

Hex-RGBA konvertert keres? Keresése itt véget is ér, mivel bemutatunk néhány nagyszerű és könnyed Hex értékkel rendelkező RGBA konverziós eszközt!

Ha még nem ismeri a HTML kódolást, előfordulhat, hogy néhány szintaxist nehéz megjegyezni, például a HTML színkódok esetében. Mivel a HTML hexadecimális kódokat használ, és számok és ábécé kombinációja.

Ezért a tényleges színkód megértéséhez érdemes a hexadecimális kódot RGBA értékké alakítani. De hogyan lehet ezt könnyedén megtenni?

Itt jön a hexadecimális kód az RGBA színérték konverterekhez. Számos ilyen eszközt készítettünk el, és ezt a 12-t találtuk minden alkalmazás krémjének.

Mi az a hexadecimális színkód?

A hexadecimális színérték egy olyan rendszer, amely különféle színeket jelenít meg egy HTML-dokumentumban. SVG-ben és CSS-ben is működik, de ritkán használják a HTML-weboldalakon kívül.

Itt egy színárnyalatot ábrázol hat karakterben a következő hexadecimális számokkal:

0,1,2,3,4,5,6,7,8,9, A (A=10), B (B=11), C (C=12), D (D=13), E ( E=14), F (F=15)

Íme egy példa:

Az #ADD8E6 a világoskék színt képviseli

Mikor kell hexadecimális színkódot használni?

A HTML-ben képzett webfejlesztők főként a Hex konvenciót használják a színkódoláshoz. Mivel a HTML a hatékony tárolási méretre összpontosít, a hexadecimális kódok alkalmasak a HTML-hez. Ha több ezer színkódot használ hexadecimális rendszerben a decimális rendszerek, például az RGB helyett, sok tárhelyet takarít meg.

A Hex használatával egy szín hat karakterből állhat, míg az RGB kódhoz 9 karakter szükséges. Tehát a Hex használatával csökkenti a webhely teljes kódbázisméretét.

Használhat hexadecimális kódokat a HTML webfejlesztő program stíluslapfájljában, figyelembe véve, hogy CSS-t használ egy HTML-dokumentum összes megjelenítési attribútumának kifejezésére. A hexadecimális kódok #ADD8E6 (világoskék kód) néven szerepelnek a CSS deklarációs blokkokban.

Mi az RGBA színkód?

Az RGBA színkódolási rendszerben 0 és 256 közötti decimális számokban adja meg a Piros, Zöld és Kék mennyiségét. Ez a szám az R, G és B árnyalatok intenzitását is jelzi.

Az A karakter az alfa értéket vagy átlátszatlanságot jelöli. Bármilyen 0 és 1 közötti értéket megadhat a szín átlátszóságának megváltoztatásához a webhely vagy alkalmazás háttérszínéhez képest.

A fent említett világoskék színt RGB-ként (173, 216, 230) képviselheti az RGBA rendszerben. Mivel a CSS-ben többnyire RGB-t fog használni, a szintaxist a következő formában kell elindítania:

rgba(173; 216; 230; 0,5)

Mikor kell RGBA színkódokat használni?

A modern webhely- és mobilalkalmazás-programozási nyelvekben a fejlesztők gyakran RGB-t és RGBA-t használnak. A színkód elsősorban RGB, de használhatja az RGBA-t is, hogy megemlítse, mekkora színátlátszóságot kell megjelenítenie a webhelyelemnek a kezelőfelületen.

  Hogyan szerezzen ServSafe Manager-tanúsítványt 2022-ben

Az RGBA a népszerű grafikai tervezőeszközök elsődleges színkódoló rendszere is, mint például az Adobe Photoshop, Pixlr, Canva, Adobe Indesign, CorelDRAW stb. Ezért a grafikusok, weboldaltervezők, fotósok stb. sokkal folyékonyabban kezelik az RGBA rendszert, mint a Hex színkódokat.

A hexadecimális és RGBA színkód konvertálás jelentősége

#1. Együttműködő munka

Egy olyan webhelyen vagy mobilalkalmazáson végzett együttműködés során, ahol a webhely fejlesztője hexadecimális kódot használ, és a tervezők értik az RGBA-t, szükség van egy Hex-RGBA konverterre.

Előfordulhat, hogy a grafikusok, felhasználói felület tervezők és tartalomkészítők nem jártasak a hexadecimális számok decimális számokká alakításában. Ezért az átalakító eszköz nagyon kényelmes.

#2. Az átlátszatlanság testreszabása

A hexadecimális színkódolási rendszerben az egész elem átlátszatlansági tulajdonságát módosítja. Éppen ellenkezőleg, az RGBA lehetővé teszi az átláthatóság tulajdonság kiválasztását egyetlen deklarációhoz a CSS-en belül.

Ezért a nagyobb testreszabhatóság érdekében a tervezők és a fejlesztők az RGBA-t választják CSS-stíluslapfájljukban. A meglévő hexadecimális kódok RGBA-vá konvertálásához használhat egy ebben a cikkben említett konvertert.

#3. Webhelyszín használata a Fotószerkesztő alkalmazásban

A legtöbb fotószerkesztő alkalmazás előszeretettel használja az RGB-t és az RGBA-t a vizuális eszközök (például képek, vektorok stb.) színeinek megjelenítésére.

Például észrevett néhány gyönyörű színpaletta kombinációt egy webhelyen. Az Inspect Element végrehajtását egy Chrome böngészőben végezheti el, hogy megismerje a színek hexadecimális kódját.

Most használjon Hex-RGBA konvertert, hogy megkapja ezeknek a színeknek az RGB-értékeit, így kényelmesen alkalmazható a grafikai tervezési projektben.

#4. Színes vizualizáció

A legtöbb tervező Hex-RGBA konvertert használ annak a hexa kódnak a megjelenítésére, amelyet a fejlesztő esetleg a webhely HTML-dokumentumában vagy a CSS HTML-fájl stíluslapjában használt.

Az alábbiakban találhat néhány eszközt a hexadecimális kódok RGBA-vá alakításához tervezési, fejlesztési vagy egyszerűen színmegjelenítési célokra:

HTML CSS szín

A HTML CSS Color Picker eszköz a tervezők és a fejlesztők számára egyaránt hasznos. Kiválaszthatja a szükséges színeket egy élénk színkerék eszközzel. Alternatív megoldásként véletlenszerűen generálhat színeket. A Véletlenszerű gomb továbbra is különböző népszerű színeket jelenít meg a hexadecimális kódban.

Ha tetszik az árnyalat, válassza az Info gombot a szín különféle technikai elemeinek megjelenítéséhez, beleértve a Hex-RGBA színkonverziót.

A kiválasztott színhez tartozó információs oldalon egy szín ikon PNG-ben, a szín neve CSS-ben, a színárnyalatok, a színárnyalatok és az alján egy konverziós táblázat látható.

ColorHexa

A ColorHexa egy színkód-kereső és -megjelenítő eszköz részletes konverziós táblázattal. Csak be kell írnia a Hex kódot a keresősávba. Az eszköz megnyit egy bonyolult konverziós panelt, amely különféle színkódolási konvenciókat tartalmaz, például RGB decimális, RGB százalék, CMYK, HSL, Web Safe stb.

Hexa RGBA-ra való átmásolás esetén bármelyik RGB-értéket átmásolhatja decimális vagy százalékos formában. Ezután adja hozzá az alfa értéket 0 és 1 között, beleértve a decimális értékeket is, hogy szabványos RGBA-kódot kapjon a megfelelő hexadecimális színhez.

W3 Schools Color Converter

A W3 Schools Color Converter egy egyszerű JavaScript-könyvtár. Megadhatja a színt szövegben vagy szabványos kódokban, például Hex, CMYK stb. Amint beírja a hexadecimális kódot, a webalkalmazás részletes táblázatot jelenít meg a színről, amely tartalmazza annak értékeit különböző kódolási konvenciókban, például RGB, HSL, Hwb stb.

  Az Apple Pay beállítása és használata iPhone-on

Az RGB-számokat másolhatja és beillesztheti az rgba() CSS-deklarációba. Ne felejtse el megadni a szükséges alfa értéket 0 és 1 között, vesszővel elválasztva a kód végén.

Hexa RGBA konverter

A Hex to RGBA Converter használatával hexadecimális kódokat írhat be, és megtudhatja, mit jelent az átlátszó RGBA színekben. Megjeleníti a beírt szín előnézetét is, így tudhatja, van-e hiba.

Az RGBA kód erről a platformról való másolásához kattintson rá, és a rendszer kiválasztja. Ezután lenyomhatja a CTRL+C billentyűkombinációt a másoláshoz, és szükség esetén használhatja.

A Useotools a tartalomkészítés, a SEO, a webfejlesztés és az internetes eszközök népszerű célpontja. A sok hasznos között találsz egy minimalista és ügyes Hex-RGBA konvertert is.

A konverter a következőket kínálja:

  • Színkör a projekt színeinek kiválasztásához
  • Egy keresőmező, ahová beírhatja a hexadecimális és egyéb színkódokat
  • Parancssori felület, ahol megkapja a konvertált értékeket, beleértve az RGB kódokat is

Mivel a kimenet RGB-ben van, meg kell adnia egy alfa értéket, hogy teljes RGBA-kódot kapjon a CSS-stíluslaphoz.

CSS Generator Hex RGBA

A CSS Generator Hex to RGBA szabványos platformot kínál, ahol megadhat egy hexadecimális kódot, és megkaphatja az RGBA megfelelőjét. A színt is megjeleníti a képernyőn az Ön kényelme érdekében, és van egy RGBA másolás gombja, amellyel hiba nélkül másolhatja a kódot egy kattintással.

Ha szükséges, a felhasználók módosíthatják az árnyalat átlátszatlanságát, és megnézhetik, hogyan néz ki az eredeti szín mellett. Vannak csúszkák is a piros, zöld és kék színekhez, így megtekintheti az árnyalatváltozatokat.

A Coding.Tools egy felhasználóbarát platform, amely segítségével könnyedén konvertálhat hexadecimális színkódokat RGBA-vá. Adja meg a hexadecimális kódot, és megtudja, mit kell használni az RGBA-ban ugyanazon a színen. Ez az eszköz megmutatja a szín átlátszatlanságát, hogy segítsen a projekt színválasztásában.

Támogatja a cserét is, ami azt jelenti, hogy egy kattintással RGBA-Hex átalakítóvá alakíthatod. Több lekérdezés esetén használja a Törlés gombot az összes régi adat eltávolításához, és folytassa az új lekérdezés megadásával.

Ezenkívül a Coding.Tools lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy egyetlen kattintással másolják az eredményeket, és bárhol felhasználják.

A hexadecimális kódok összezavarnak az átalakítás során? Ha igen, a Dan’s Tools HTML színkódok a tökéletes választás az Ön számára. Amellett, hogy lehetővé teszi a Hex színkód megadását, azt is lehetővé teszi, hogy négyféle csúszkán keresztül válassza ki a színt, hogy megtalálja a kívánt színt.

Mindkét módon megkapja a szín RGBA kódját. Megtalálhatja a szín világosabb és sötétebb árnyalatait is, és kiválaszthatja az árnyalat százalékos arányát 1 és 20 között. Ezenkívül a felhasználók elmenthetnek bizonyos színeket, és megtudhatják bármely árnyalat kiegészítő színét.

Hex-RGBA a VisualStudio-ban

A VisualStudio Hex-ből RGBA-vá alakítása lehetővé teszi a hex-alakítást RGBA-vá és az RGBA-t Hex-má, egyszerűen kiválasztva a beírt kódot a CLI kurzor segítségével. Ha sokat dolgozik a Visual Studio Code-on a forráskódok hibakeresésére vagy szerkesztésére, akkor ez a beépülő modul kiválóan alkalmas. Nem kell harmadik féltől származó alkalmazást használnia a színkódok konvertálásához.

  A 10 legjobb Kodi Mexico kiegészítő

Ha hexadecimális kódot ír be az átalakításhoz, egyszerűen adja hozzá a kívánt átlátszatlanságot a kódhoz, majd egy aláhúzást. A konverter ezt automatikusan hozzáadja alfa értékként az RGBA kódhoz.

QConv

Olyan hexadecimális kód konvertáló eszközt keres, amely szórakoztatóvá és érdekessé teszi mozgalmas munkanapjait? Próbálja ki a QConv-t – egy intuitív kezelőfelülettel rendelkező eszközt, amelyet mindenki imádni fog.

Ugyanakkor a felhasználói felület is minimalista. Írja be vagy illessze be a hexadecimális kódot, nézze meg az animált mezőt körülvevő kört, és jelenítse meg a színt. Ezután az RGBA kód animált formátumban is megjelenik.

Kattintson az RGBA színkód melletti nyílra, hogy megtalálja a világosabb és sötétebb árnyalatait, valamint a kiegészítő színeket. Mindezek az információk jól jönnek a tervezők számára.

MyFixGuide

A MyFixGuide Color Converter egy többcélú megoldás, amely lehetővé teszi különböző színkódok konvertálását, beleértve a hexadecimális kódot is. Írja be a színkódot, és alakítsa át több népszerű formátumba, például RGBA, HSL és ARGB.

Az eredmények közvetlenül felhasználhatók a CSS-en. Ezenkívül ez az eszköz megjeleníti a szín előnézetét is, így ellenőrizheti, hogy a kód megfelel-e a kívánt színnek.

RapidTables

A RapidTables zökkenőmentes és zökkenőmentes élményt kínál a színkódok Hex-ről RGBA-ra konvertálásához. Csak annyit kell tennie, hogy beírja a 6 számjegyű hexadecimális kódot a kijelölt mezőbe, és kattintson a Konvertálás gombra.

Ez a platform nem csak a konvertált kódot biztosítja, hanem a szín előnézetét is megjeleníti. Ezenkívül külön jeleníti meg a piros, zöld és kék részt ebben a színben.

Ha másik színkódot szeretne konvertálni, kattintson a Visszaállítás gombra a meglévő eredmények eltávolításához. Ezenkívül a felhasználók a Csere opcióval módosíthatják az eszközt RGBA-ról Hexa konverterre.

Végső szavak

A programozási ökoszisztémában nincs univerzális színkód. A legtöbb számítógépes szoftver, mobilalkalmazás és modern webalkalmazás az RGBA színkódokat használja. Másrészt a hagyományos webhelyek és a HTML-kedvelők Hex színértékeket használnak.

Ha a jelenlegi projektnek csak RGBA-értékekre van szüksége, akkor használhatja az ebben a cikkben ismertetett Hex-RGBA konvertereket. Ezek az eszközök könnyen kezelhetők, és nem igényel sok időt sok hexadecimális színkód konvertálásához.

A következő lépés a Google Chrome színválasztó eszköze a webhelyfejlesztők és -tervezők számára a weboldalak színpaletta-problémáinak elhárításához.