Az Apple Pay beállítása és használata iPhone-on

Számos oka van annak, hogy az Apple fallal körülvett kertjében éljünk, és az Apple Pay az egyik ezek közül. Itt áttekintjük azokat a lépéseket, amelyeket meg kell tenni az Apple Pay iPhone-on történő beállításához, majd használatához.

Az Apple Pay az Apple módja annak, hogy megkönnyítse felhasználóinak a pénzköltést, és bár ez nem feltétlenül hangzik nagyszerű dolognak, valódi változást hozhat az életben. Az Apple Pay segítségével a tartózkodási helyétől függően lehetséges, hogy pénztárca nélkül hagyja el otthonát, és ha különösen feledékeny, ez óriási lehet. Az Apple Payen és más hasonló technológiákon keresztül történő érintés nélküli fizetés a világ számos részén elterjedt, és az Egyesült Államok is kezdi felzárkózni. Ez azt jelenti, hogy az Apple Pay hasznosabb, mint valaha.

  A riasztásokra és értesítésekre nem rezgő Apple Watch javítása

Az Apple Pay beállítása az egyik első dolog, amit új iPhone vásárlásakor meg kell tennie, bár a fizetések lebonyolítása némileg megváltozott az Apple legutóbbi iPhone-kiadásaival. De ne féljen – végig fogjuk a kezét. Lássunk neki.

Az Apple Pay beállítása

A labda gördítéséhez nyissa meg a Wallet alkalmazást, majd érintse meg a „Plusz” ikont a jobb felső sarokban.

A következő képernyő egy kicsit elmeséli az Apple Pay-ről és arról, hogy mit tehet. A továbblépéshez érintse meg a „Folytatás” gombot.

Most szüksége lesz arra a fizikai kártyára, amelyet hozzá szeretne adni az Apple Payhez. Beolvashatja a kártyát úgy, hogy behelyezi a keretbe, és használja az iPhone kameráját, vagy érintse meg a „Kártyaadatok kézi megadása” gombot. Ha az utóbbi utat követi, a rendszer felkéri az összes vonatkozó információ megadására – a kártyaszám, a név, a lejárati dátum és a biztonsági kód.

  Titkos önpusztító üzenetek küldése a Viberen

Az összes adat megadása után bankjának ellenőriznie kell a kártyáját. Ennek automatikusan meg kell történnie (és gyorsan megtörténhet), de banktól függően eltérő lehet. Kövesse a képernyőn megjelenő utasításokat, és nem lesz gondja.

Miután befejezte a folyamatot, a kártya készen áll a használatra a Wallet alkalmazásban.

Az Apple Pay használata

Az Apple Pay online használatához egyszerűen kövesse a kereskedő lépéseit addig a pontig, amíg a rendszer felkéri az Apple Pay hitelesítését. A lépések ezen a ponton ugyanazok, mint a bolti vásárlásnál.

Ha zárolt iPhone X, iPhone XR vagy iPhone XS készülékkel szeretne boltban vásárolni, kattintson duplán az oldalsó gombra, majd nézze meg iPhone készülékét. Megnyílik a Wallet alkalmazás, és megjeleníti az alapértelmezett kártyát. Az iPhone-jára nézve a Face ID sikeresen hitelesíti a vásárlást. Ha azonban Touch ID-vel rendelkező iPhone-t használ, nyomja meg kétszer a Kezdőlap gombot, miközben az eszköz le van zárva, majd tartsa az ujját a gombon az Apple Pay hitelesítéséhez.

  Kerülje el az összes korlátozást az alkalmazás-APK-k közvetlenül az eszközére való letöltéséhez

Ha fizikai boltban tartózkodik, tartsa iPhone-ját az érintés nélküli olvasóhoz. Általában nem kell megérinteni az olvasót ahhoz, hogy a tranzakció megtörténjen, bár néhány régebbi olvasó kevésbé megbocsátó itt. A vásárlás befejezése után csengőhangot fog hallani, és a képernyőn megjelenik egy pipa a „Kész” szó mellett.