Riasztás beállítása Android telefonján

Nincs rosszabb érzés, mint későn ébredni egy fontos megbeszélésre, vagy túl sokáig aludni. Szerencsére az eszközre előre telepített óraalkalmazás minden olyan funkcióval rendelkezik, amely biztosítja, hogy mindig időben érkezzen.

Nézzük meg, hogyan alakíthatja át Android-eszközét egy többfunkciós ébresztőórává!

Használja a Google Óra alkalmazását az ébresztés beállításához

A legegyszerűbb módja annak, hogy új ébresztést állítson be harmadik féltől származó alkalmazás letöltése nélkül, az eszközére előre telepített óraalkalmazás használatával. A Google Óra alkalmazása általában az alapértelmezett óraalkalmazás a legtöbb Android-eszközön. Ha nem találja eszközén, letöltheti a Google Play Áruházból.

Letöltés: Óra

Indítsa el a Google Óra alkalmazását, és kövesse az alábbi lépéseket az ébresztés beállításához:

 • A képernyő alján lévő menüben egy sor lap fog megjelenni. Válassza a Riasztás lehetőséget, és érintse meg a Plusz (+) gombot riasztás hozzáadásához.
 • Használja az óra és perc csúszkákat az új ébresztés időpontjának beállításához. Győződjön meg arról, hogy a megfelelő AM vagy PM opciót választotta.
 • Ha gyakran állít be új ébresztéseket, és az Android Óra alkalmazást használja a napi rutin kezelésére, javasoljuk, hogy az új ébresztéseket leíró névvel címkézze fel, például „reggeli edzés” vagy „emlékeztető értekezletre”. Ehhez érintse meg a Riasztás neve helyőrzőt.
 • Alapértelmezés szerint az új ébresztő csak a következő napon csenget. Ha olyan ébresztőt szeretne létrehozni, amely a hét meghatározott napjain cseng, érintse meg az Egyéni lehetőséget, és válassza ki a napokat.
 • A natív Android Clock alkalmazás számos hangot kínál az ébresztőhöz. Az ébresztő hangjának módosításához koppintson a Csengőhang elemre.
 • Érintse meg a Tick ikont az új riasztás mentéséhez.
 •   Hogyan szerezheti be a Google Asszisztenst Android-telefonjára

  Használja a Samsung Óra alkalmazását az ébresztés beállításához

  Ha Samsung Galaxy eszközzel rendelkezik, a Samsung Óra alkalmazásával beállíthat ébresztéseket, szerkesztheti a meglévőket, és engedélyezheti a Bixby eligazítást. A következőképpen állíthat be ébresztést Samsung készülékén:

 • Nyissa meg az Óra alkalmazást az Alkalmazások képernyőn.
 • Érintse meg a Plusz (+) gombot új riasztás hozzáadásához.
 • Miután beállította az ébresztés időpontját, testreszabhatja az ébresztés beállításait igényei szerint. A Riasztás neve helyőrző megérintésével címkézze fel a riasztást.
 • Választhat egyszeri vagy ismétlődő riasztás között is. Egyszerűen érintse meg azokat a napokat, amikor meg szeretné ismételni az ébresztést a hétköznapok sávjában.
 • Ha előre beállít egy eseményhez riasztást, a Naptár ikon megérintésével ütemezheti az automatikus csengést.
 • Az ébresztő megszólalásakor hallható hang módosításához érintse meg a Csengőhang lehetőséget. Ha úgy szeretné kezdeni a reggeleket, hogy kedvenc dalaira ébred, beállíthat egy Spotify lejátszási listát ébresztőként Android-eszközén.
 •   Állítsa be az értesítések hangerejét az alvó és ébrenléti állapot alapján [Android]

  Állítson be riasztást a Bixby vagy a Google Assistant segítségével

  Ha valamikor rohan, a legegyszerűbb módja annak, hogy új ébresztőt állítson be, ha megkérdezi a Bixbyt vagy a Google Asszisztenst.

  Samsung készülékek esetén aktiválhatja a Bixbyt az eszköz oldalsó gombjának hosszan történő megnyomásával vagy a „Hi Bixby” kimondásával. Egyszerűen kérje meg Bixbyt, hogy állítson be új ébresztőt a következő parancsok kimondásával: „Állítson be ébresztőt holnap reggel 7 órára” vagy „Ébresszen fel 30 perc múlva”.

  Ha minden nap késik a munkából, megkérheti a Bixbyt, hogy állítson be ismétlődő riasztásokat. Csak annyit kell tennie, hogy mond valami ilyesmit: „Ébresszen fel reggel 7-kor minden hétköznap.”

  Az ébresztések létrehozása és kikapcsolása mellett a Bixby Briefing az aktuális időt, híreket és időjárás-előrejelzést is közölheti, miközben megszólal az ébresztő. A funkció engedélyezéséhez érintse meg a Bixby Alarm lehetőséget az ébresztő csengőhangjának kiválasztásakor.

    11 legjobb motoros játék okostelefonjára (iOS+Android)

  Ha riasztást szeretne beállítani a Google Asszisztens használatával, ébressze fel az eszköz kezdőlap gombjának hosszan lenyomásával, vagy kimondja, hogy „Ok Google” vagy „OK Google”. Most pedig tudassa a Google Asszisztenssel az ébresztés idejét olyasmivel, mint „Set an alarm for 5 AM holnap”. Hasonlóképpen ismétlődő ébresztést hozhat létre a következő kimondásával: „Állítson be ébresztést minden pénteken reggel 7 órára”.

  A késés napjai rég elmúltak

  Ha belefáradt abba, hogy rohanva kezdje a napot, és lemaradjon a fontos határidőkről, nagyszerű ötlet az Óra alkalmazás használata a pályán maradáshoz. Az Android Óra alkalmazásai sokkal többre képesek, mint csak felébreszteni. Android-eszközének óraalkalmazása beépített stopperrel, időzítővel és világórával rendelkezik, amely lehetővé teszi, hogy a Föld bármely pontján megtekinthesse az időt.