Mit várhatunk a Hangalapú kereséstől?

Sok a nyüzsgés a Hangalapú keresés körül, amely egy feltörekvő trend, amelyben a marketingesek fejjel lefelé mászzák a falakat.

Mi ez a felhajtás, és van-e értelme ennek a tendenciának?

Igen, többen kényelmesen használhatják a hangsegédeket olyan feladatok elvégzésére, mint például az interneten való keresés. A a Nemzeti Közmédia által közzétett riport azt mondja, hogy csak az Egyesült Államokban több mint 40 millió intelligens hangszóró felhasználója van.

Forrás: 2018 Infinite Dial, Edison Research és Triton Digital

És ez a szám várhatóan növekedni fog, nemcsak az Egyesült Államokban, hanem világszerte.

Ennek ellenére úgy tűnik, sok tévhit kering az intelligens hangszórók és különösen a hangalapú keresés használatának növekedésével kapcsolatban. Néhány “tanulmányok”, mondják, hogy 2020-ra az összes keresés több mint 50%-a hang használatával történik. Afaik ez a szám jelenleg 20%.

Most szánjon egy pillanatot arra, hogy átgondolja azt a 30%-os ugrást, amely mindössze egy év alatt történt. Kicsit nem e világtól hangzik, nem? Ez azért van, mert az. Legfeljebb arra számíthatunk, hogy a hangalapú keresési használat kiegyenlítődik, majd az elkövetkező néhány évben enyhe növekedést tapasztalhatunk az új adaptációban.

Forrás: országos közmédia

De a marketingesek szeretik az ötleteket piacra dobni, és a hangalapú keresés esetében talán jogosan.

Az ehhez a technológiához való alkalmazkodás előnyben részesítése sok éven át szilárd üzleti előnyt jelent. És ha valami, akkor a hangasszisztens technológia csak okosabb és képességesebb lesz.

A hangalapú keresés lehetővé teszi, hogy beszéljen okoseszközeivel ahelyett, hogy manuálisan kellene beírnia a keresési lekérdezéseket. A konyhában főzhet vacsorát, és megkeresheti a hiányzó összetevőket anélkül, hogy elvonná a figyelmét a folyamatról.

Annak ellenére, hogy a hangalapú keresés népszerűsége egyre gyakrabban jelenik meg, már több éve létezik.

Például az Apple Siri 2011 óta folyamatosan növekszik. Ugyanígy a Google hangtechnológiája és az Amazon Alexa kiváló példái a csúcskategóriás hangképességeket integráló termékeknek.

Miért számít a hangalapú keresés?

Nappal világos, hogy a hangszórók briliáns népszerűsége növekszik, csakúgy, mint a hangalapú keresést biztosító mobilalkalmazások használata.

2018 második negyedévében a Google és az Amazon 10 millió egységet szállított Google Home és Amazon Echo termékcsaládjaihoz. És ha az Alibaba és a Xiaomi által eladott darabokat számoljuk – ez összesen 17 millió darabot jelent egyetlen negyedévben.

  Hogyan témázzunk hiperterminált Linuxon

Ahogy az okoshangszórók világpiaca gyorsan fejlődik, az intelligens hangsugárzók használati esetei túlmutatnak az okosotthonokon. „Sok játékos, köztük az Amazon is, integrálja az intelligens hangszórókat olyan vertikumokba, mint például a szállodák, a kiskereskedelem, a kórházak és más üzleti létesítmények” – mondta Jason Low, a Canalys vezető elemzője.

Forrás: Canalys

Tehát sok jó okunk van arra, hogy figyeljünk a hanggal kapcsolatos technológiára. De még inkább, ha aktívan optimalizál a keresőmotorokon való jobb megjelenés érdekében. Annak ellenére, hogy mit mondanak az elemzők a hangalapú keresés növekedéséről az elkövetkező években, egyre növekszik azoknak a száma, akik kényelmesen használják a hangalapú kereséseket.

Melyek lesznek a legnépszerűbb hangkereső eszközök?

Az intelligens hangszórók nyugati piaca jelenleg viszonylag lineáris, olyan márkák uralják a tájat, mint az Apple, az Amazon, a Microsoft és a Google. Ami a hangalapú keresést illeti, a legtöbb eszköz több mint fel van szerelve arra, hogy egyszerű beszéd-szövegké alakítást biztosítson.

Mindazonáltal hasznos lehet az egyes termékek alapos tanulmányozása, hogy jobban megértsük egyedi jellemzőit és lehetőségeit.

Például a Google Home Hub képernyőmellékletet biztosít, amely tovább javíthatja a főzés közbeni receptkeresés felhasználói élményét. De hagyja, hogy az emberek nézzék a híreket és más műsorokat anélkül, hogy a televízió és a számítógép között keverednének.

Íme a teljes lista:

 • Amazon Echo
 • Google főoldal
 • Google Asszisztens
 • Microsoft Cortana
 • Apple Siri
 • Android hangalapú keresés

A sajtóban megjelent egy bejelentésünk az Amazon Echo-ról eladott több mint 100 millió eszköz. Ez teret ad az intelligens hangszórótechnika népszerűségének, és mivel a hangalapú keresés olyan egyszerűen használható – „Alexa, hogyan…?” – nincs ok arra, hogy az emberek egy ideig ne próbálnák ki legalább a hangalapú keresést.

E-kereskedelem: Nem valószínű, hogy hangos eszközökkel vásárolhat.

Suman Bhattacharyya a Digidaytől úgy gondolja, hogy ez a koncepció nem fog nagy tapadást látni a közeljövőben.

Bár az Amazon állítólag 2018 szeptemberében 65 százalékos részesedéssel rendelkezett az Egyesült Államok okoshangszóróinak piacán, a The Information friss jelentése szerint az Alexával felszerelt eszközökkel rendelkező emberek mindössze 2 százaléka vásárolt vele.

Ez sok felhasználó-alapú tényezővel függ össze.

Például ostobaság azt hinni, hogy csak a hangjával vásárolhat új télikabátot. Kell némi vizuális csere, valamilyen kutatási elem. A legtöbb fogyasztót nem vonzza, ha néhány szó kiejtésével vakon vásárolnak termékeket.

  A legjobb hozzáférési jogkezelő szoftverek és eszközök

Ugyanakkor megnövekedett azon felhasználók száma, akik hangos eszközöket használnak háztartási cikkek vásárlására:

 • Vécé papír,
 • Felszerelés,
 • Tisztító folyadékok,
 • Háztartási cikkek,
 • És általános háztartási gépek.
 • Tudod, olyan márkák termékei, amelyekben megbízhat. Egyszerű háztartási cikkek, amelyeket mindenképpen be kell szerezned. De semmi tovább, legalábbis egyelőre nem.

  Ez nem jelenti azt, hogy ne kezdje el e-kereskedelmi webhelyeinek optimalizálását a hangalapú keresést használók számára. Ha mindenki más előtt halad a kanyarban, akkor versenyelőnyhöz jut legközelebbi riválisaival szemben. Szintén előnyös, ha megvizsgálja a közelgő esettanulmányokat, hogy jobban felkészítse üzletét a hangalapú keresésre, amikor a trend a felszíni szint fölé emelkedik.

  Tudod, hogyan hangzik a márkád?

  A márkák többé-kevésbé mindig követik a pénzt. Ez pedig azt jelenti, hogy a hangalapú keresés elkerülése sokáig nem lesz megvalósítható. Ahogy a hangalapú keresés behatol a keresési indexbe, az algoritmusok felhasználóbarát és könnyed válaszokat keresnek, amelyeket visszaadnak a felhasználónak.

  SEO-barát másolatot írni egy dolog, de annak biztosítása, hogy a másolat is jól hangzik, teljesen más. A márkák számára a hangalapú keresés növekedése azt jelenti, hogy megtalálják a hiteles márkahangot – egyensúlyt az éleslátó tartalom és a gyorsan kimondott válaszok között.

  A legtöbb terméket harmadik személyben hirdetik, különösen az induló vállalkozások, amelyek harmadik féltől származó zsargonnal ragadják meg céloldalaikat. Az új marketingmozgalom a másolás optimalizálása lesz, hogy az okos hangszórón keresztül jól szóljon.

  Várható, hogy ezen a téren még több fejlesztés lesz.

  Marketing: Elgondolkodtató

  Marketing okos hangszórókkal? Milyen nehéz lehet? Többnyire senki sem tudja megmondani, merre tart a hangalapú keresés hamarosan.

  De a marketingesek még ekkor is jelentős változásokra készülnek ezen a területen. Ha kiveszi a vizuális szempontot a szokásos keresésekből, hogyan fogja elősegíteni a felhasználói elköteleződést a 3 másodperces interakción túl, amikor egy felhasználó kérdést tesz fel? Mindazok a kemény munkaórák (és pénzek!), amelyek a weboldalak tervezésébe kerültek, kárba vesznek?

  A New York Times kiadott egy darabot éppen ezen a kérdésen töprengve.

  A hangeszközökön történő marketing még korai napjai. Ms. Reubenstein összehasonlította azzal, amikor a márkák elkezdtek alkalmazásokat készíteni mobileszközökhöz. De idővel, mondta, a hangos interakciók kezdik felváltani sok olyan tevékenységet, amelyet az emberek a képernyőkön végeznek.

  Ha a hangalapú keresés kontextusára gondol, egy egyszerű kérdés egyetlen válaszon alapulhat. Ennek eredményeként a SERP-k teljesen átrendeződnek, mivel a hangeszközök az egyes oldalakat részesítik előnyben tömör válaszaikért.

  Azt is fontolóra kell vennie, hogy vállalatát a hangfelhasználók elé állítsa. De még korai bármit is mondani. Az intelligens technológiát birtokló vállalatok nagyrészt meg akarják majd diktálni az irányt. Ez valami, amiben biztosak lehetünk.

    A Snap Camera használata a Google Meetben

  Ha még nem ismeri a hangalapú keresés optimalizálását, ez az ellenőrzőlista világos képet ad arról, hogy mivel áll szemben.

  Folyamatosan ragaszkodjon ahhoz, hogy írói alkalmazkodjanak a társalgási hangokhoz és a könnyen érthető bekezdésszerkezetekhez.

  • Adja hozzá üzleti adatait a helyi keresőoptimalizálási könyvtárakhoz, és tartsa őket naprakészen.
  • Ismerje meg a „készségeket”, például a Alexa Flash Briefing. A készségek segítségével a felhasználók gyorsabban juthatnak hozzá a nekik tetsző tartalomhoz.
  • Folytassa az AMP-oldalak megvalósítását webhelyén, és kezdje el használni aKimondható‘ attribútum a Sémából. A Speakable (BÉTA) lehetővé teszi a megfelelő tartalom megjelölését a hozzáférhető hangkimenethez.
  • Menjen vissza, és optimalizálja képeit megfelelő címkékkel és címekkel. A Google Home felhasználóinak tízmilliói vannak, akik szeretnének néhány fantasztikus fotót látni.
  • Dolgozzon online márkajelenlétén. Pl. felkerülhet az értékelő oldalakra, de rendszeresen jelenjen meg. Használjon pontos nyelvezetet, amikor bármilyen jó vagy rossz véleményre válaszol.
  • Maradjon a listáknál és a kivonatoknál, amelyeket a Google és más keresőmotorok kiemelt tartalomként vehetnek fel.

  Koncentráljon továbbra is a hosszú farkú kulcsszavakra, és világos szándékkal írjon a dolgok szigorú SEO oldaláról. Mit szeretnél az olvasókkal tanulni a tartalmaidból? Mi az üzeneted?

  Minden más ugyanazokat a hagyományos szabályokat követi; teljesítmény, használhatóság stb.

  Záró nyilatkozat

  A Hangalapú keresés érdekes lesz. Valószínűleg ez az első év, amikor sokkal több marketinges jön össze, hogy kísérleteket és más izgalmas dolgokat végezzenek. Egy 100 millió felhasználóval rendelkező piac nem marad kihasználatlanul.

  Tartsa szemmel a Google és az Amazon főbb fejlesztéseit, mivel mindkét vállalat továbbra is törekedni akar majd a jelenség bevételszerzésére, kétségtelenül.

  És ha még nem tette meg, szerezzen be egy intelligens beszélőeszközt, és futtasson néhány kísérletet. Semmi sem ad jobb betekintést, mint ha közvetlenül a dologgal foglalkozol.