Mit jelent a CTFU és mikor kell használni?

A technológiának és az internetnek köszönhetően az SMS-ezés vált a fő kommunikációs eszközünkké, a rövidítések, a szleng és a hangulatjelek állnak a középpontban.

Természetesen van idő és hely, ahol a rövidítések és a szakzsargon megengedettek, és megmutatjuk, hogy pontosan hogyan használhatod hatékonyan, kezdve azzal, hogy CTFU.

Mit jelent a CTFU?

A CTFU a Cracking the f*** up internetes szleng, és leggyakrabban közösségi oldalakon használják, amikor barátokkal vagy olyan emberekkel beszélget, akikkel semmilyen szakmai kapcsolata nincs.

Általában a szórakozás kifejezésére használják, hasonlóan a ROFL, LOL vagy ROFLMAO használatához.

Használata azonban társadalmi szempontból meglehetősen korlátozott, tekintve, hogy a CTFU-ban az F a trágárság mozaikszója.

Mikor használhatom a CTFU-t?

Mint korábban említettük, a CTFU-t leginkább az internetes szleng egyik formájaként használják a közösségi média platformjain vagy a nyilvános fórumokon.

Ne feledje azonban, hogy a LOL-lal, a ROFL-lel vagy a ROFLMAO-val ellentétben a CTFU nem annyira ismert, így fennáll a veszélye, hogy félreértik, ha nem megfelelő emberekkel használja.

Sőt, mivel a CTFU azt mutatja, hogy valamit (például egy megjegyzést vagy egy képet) nagyon mulatságosnak talált, ne használja túl gyakran, különben kockáztatja a hitelesség elvesztését.

Végül ne feledje, hogy a CTFU használható önálló válaszként, vagy kiegészítheti további megjegyzésekkel. Akárhogy is, ugyanazt az általános üzenetet fogják kézbesíteni.

Íme egy példa a CTFU használatára:

1. személy: Nézze meg ezt a vicces macskás videót!

2. személy: CTFU, nem hiszem el!

Mikor ne használjam a CTFU-t?

A CTFU-t soha ne használja formális beszélgetések során, például munkaadókkal, ügyfelekkel vagy társaival, akikkel nem vágyik másra, mint szakmai kapcsolatra.

Ezenkívül, mivel a rövidítés trágár szavakat tartalmaz, nem szabad használni, ha olyan emberekkel beszél, akiket tisztel, például szüleivel, nagyszüleikkel vagy idősekkel.

További tippként próbálja meg tartózkodni a CTFU használatától, ha nem talál valamit annyira mulatságosnak, mert egy LOL vagy egy nevető hangulatjel elegendő.

Íme egy példa arra, hogy mikor NE használja a CTFU-t:

Ügyfél: Szerintem az ígért 2000 dollárból csak 1000 dollárt fizessünk a cégének.

Te: CTFU!

KÖVETKEZTETÉS: CTFU Jelentése

A dolgok lezárása érdekében itt van minden, amit a CTFU-ról tudnia kell:

Kerülje a használatát munkahelyi környezetben
Leginkább szöveges formában kell használni
Rendkívül magas szintű szórakozást fejez ki
Ne használja olyan emberekkel, akikkel soha nem használna káromkodást
Lehetőleg ne használd túl, hacsak nem vicces, amire válaszolsz

Reméljük, hogy ez a cikk világossá tette, mikor érdemes és mikor nem szabad a CTFU-t használni egy beszélgetés során, és segített megérteni a mai nyelvet.

Ha többet szeretne megtudni az internetes szleng helyes használatáról, vagy arról, hogyan kerülje el, hogy véletlenül rossz időben használja, hagyja meg javaslatait az alábbi megjegyzések részben.

Ennek megfelelően frissítjük a cikkeket, és új útmutatókat írunk az egyéb gyakori szlengszavakról.