Javítsa ki az LG V10 Bootloop problémáját

Az LG egy olyan márka, amely a háztartási gépekről, különösen a televíziókról ismert. Kevesen tudják, hogy az LG okostelefonokat is gyárt, és ők felelősek érte. 2015-ben a dél-koreai elektronikai legenda új okostelefon-sorozatot dobott piacra az LG V10-zel. Ennek az okostelefonnak az LG G4-gyel együtt néhány komoly problémája van, és a leggyakoribb probléma az LG V10 Bootloop. Ebben a cikkben bemutatja a problémát okozó okokat, valamint az LG v10 Bootloop probléma megoldásának hibaelhárítási lépéseit.

LG V10 Bootloop probléma megoldása

Bár az LG javításokat és cseréket kínál az érintett eszközökhöz, sok probléma továbbra is több száz felhasználót zavar. Főleg kétféle probléma okozhatja az LG V10 beragadását a Bootloopban. Lehet teljesen szoftverrel kapcsolatos, vagy kapcsolódhat sérült hardverrészekhez.

1. Szoftverproblémák

Annak ellenére, hogy a vállalat a hardverproblémákat okolja az LG V10 Bootloop problémáért, ez a probléma bizonyos szoftverhibák miatt is felmerülhet. Ennek több oka is lehet, íme néhány ezek közül.

  • Az Android-eszköz rootolása mindig figyelmeztetéssel jelenik meg, mivel károsíthatja az eszközt, és sok szempontból nem biztonságos. A rendszerindítási hurok problémájával szembesülhet, ha megpróbálta rootolni az eszközt.
  • Az eszköz beállításainak néhány mélyreható változása okozhatja ezt a problémát, ideértve egy új ROM felvillantását vagy egy olyan új firmware telepítését, amely nem kompatibilis az eszközzel.
  • Akkor szembesülhet ezzel a problémával, ha frissített Android-verziójában olyan hiba van, amely miatt a mobil nem tud kommunikálni a rendszerrel a rendszerindítás során.
  • Mindig ajánlott letölteni egy alkalmazást ellenőrzött forrásból, de néhány felhasználó figyelmen kívül hagyja a figyelmeztetést, egy nem ellenőrzött forrásból származó sérült fájl vagy alkalmazás okozhatja ezt a hibát, amely megakadályozza az eszköz megfelelő indítását.
  • A Bootloop a telefon belső beállításainak megváltoztatásának is az eredménye.

2. Hardver problémák

  • Az LG elismerte, hogy a Bootloop-problémát a hardver hibája okozta, és a vállalat is elismerte a Bootloop-problémát, és elkezdte a javításokat ügyfelei számára.
  • Az LG rájött, hogy ez az ő hanyagságuknak köszönhető, miután több okostelefont bemutatott, és mindegyik ugyanazzal a problémával küzd.
  • A cég szerint ez a probléma az összetevők közötti laza kapcsolat eredménye. Az Android Authority később kifejtette, hogy ennek oka a tápegységek vagy a memóriakomponensek közötti laza kapcsolat okozhatja ezt a problémát.
  A Microsoft Teams nagyítása

Most lépjen a következő szakaszra, amely segít az LG V10 túlmelegedésének javításában. Ebben a részben összeállítottunk egy listát azokról a módszerekről, amelyek segítenek elérni az LG bootloop-javítását Android-eszközén.

Megjegyzés: Mivel az Android telefonok nem rendelkeznek ugyanazokkal a beállításokkal, és ezek a beállítások minden márkánál eltérőek, az alább említett lépések kissé módosulhatnak az Ön eszközétől. A következő lépések a Samsung készülékről származnak.

1. módszer: Kisütési kondenzátorok

Az elektromos kondenzátorok kisütése javíthatja az LG V10 bootloop problémáját, és ezt a felhasználók jelentették. De ne feledje, hogy ha telefonja fűtési problémát okoz, előfordulhat, hogy ez nem mindig működik. Mindenesetre itt van, hogyan kell csinálni.

1. Kapcsolja ki teljesen az LG V10-et.

2. Próbálja meg kinyitni a hátsó tokot úgy, hogy hüvelykujját a mikro USB-port alá dugja.

3. Vegye ki a készülék akkumulátorát.

Tyler Lastovich képe az Unsplash-ből

4. Tartsa lenyomva a bekapcsológombot 30-40 másodpercig, ez eltávolítja a maradék elektromosságot a belső alkatrészekből.

5. Helyezze vissza az akkumulátort, majd tegye vissza a hátlapot.

6. Kapcsolja be az eszközt, és ellenőrizze, hogy a probléma megoldódott-e.

2. módszer: Helyezze be újra a Micro SD kártyát

Megpróbálhatja eltávolítani a Micro SD kártyát, majd visszahelyezni a nyílásba a telefon újraindítása után, ha Micro SD kártyát használ a tárhely részeként. Ez eltávolítja az SD-kártyával kapcsolatos hibát, ha van ilyen, ez egy nagyszerű módszer a mobiltelefon hibaelhárítására is.

3. módszer: Az eszköz túlmelegedésének hibaelhárítása

Az okostelefon egy olyan eszköz, amely egyidejűleg számos alkalmazást és funkciót támogat. LG V10 Bootloop problémával is szembesülhet, amikor a telefon felmelegszik. A túlmelegedés nagyon gyakori az Android-eszközökön, mindig akkor fordul elő, amikor hosszabb ideig használja a telefont, vagy ha nehéz feladatokat hajt végre rajta. Előfordulhat, hogy a probléma megoldásához le kell hűteni az eszközt. Olvassa el a túlmelegedési problémák megoldásáról szóló cikkünket, hogy megtudjon néhány módszert a túlmelegedési problémák megoldására.

4. módszer: Hajtsa végre a lágy visszaállítást

Ha a fenti módszerek nem segítettek az LG Bootloop javításában, próbálja meg alaphelyzetbe állítani a szoftvert. Íme a lépések hozzá.

1. Kapcsolja ki a telefont, ha be van kapcsolva.

2. Nyomja meg egyszerre a bekapcsoló és a hangerő csökkentése gombokat.

3. Engedje el mindkét gombot, amikor a készülék pihen, ami akár 45 másodpercig is eltarthat.

Ha ez nem oldotta meg a problémát, folytassa a következő módszerrel.

5. módszer: Indítsa el a rendszert csökkentett módban

Csökkentett módban elindíthatja telefonját bármely harmadik alkalmazás letiltásával. Ez lehetővé teszi, hogy megnézze, nem okoz-e valamilyen nemrégiben telepített alkalmazás szoftverütközést. A csökkentett mód kevesebb erőforrást használ, mint a normál mód, így nem lesz probléma, ha a telefon felmelegszik. Íme az LG V10 csökkentett módban történő indításának lépései.

  Az értesítési fiókból elérheti a gyakran használt alkalmazásokat

1. Kapcsolja ki teljesen a készüléket.

2. Tartsa lenyomva a Bekapcsoló gombot.

3. Engedje el a bekapcsológombot, amikor megjelenik az LG „Life’s good” logója.

4. Csökkentett módban ellenőrizze, hogy sikerült-e megoldani az LG V10 túlmelegedését. Ha csökkentett módban nem szembesül a problémával, lépjen a következő módszerre, hogy törölje az ütköző eszközt az eszközről.

6. módszer: Távolítsa el az alkalmazásokat

Ha simán működik csökkentett módban, akkor nagy az esélye annak, hogy szoftveres ütközésbe kerülhet. Egyes alkalmazások a háttérben futnak, ami túlterheli az eszköz erőforrásait, és lefagy vagy újraindul. Az ütközéseket eltávolíthatja, ha csökkentett módban indítja a rendszert, majd eltávolítja a legutóbbi alkalmazásokat. Tehát ellenőrizze a nem használt alkalmazásokat az eszközön, majd távolítsa el az alkalmazásokat a Google Play Áruházból vagy a telefon tárhelyéről. Ez kijavítja az alkalmazásokkal kapcsolatos problémát, és segít az LG V10 Bootloop javításában is.

7. módszer: Frissítse az Android operációs rendszert

Megpróbálhatja telepíteni a legújabb verziót telefonjára, ha valamilyen problémába ütközik a telefonjával. Frissítse telefonját csökkentett módban a telefon hibáinak kijavításához, és ez javíthatja a rendszerindítási hurokban elakadt LG V10 problémát.

8. módszer: Frissítse az alkalmazásokat

Ha mobilját csökkentett módban tudja működtetni, próbálja meg frissíteni az összes alkalmazást, mielőtt a mobil újraindulna. Ha elavult alkalmazást használ, ezek az alkalmazások nem garantálják a jó felhasználói felületet, ezért frissítenie kell az alkalmazásokat a Google Play Áruházban. Az alkalmazások frissítése segít az alkalmazások hibáinak és hibáinak kijavításában, valamint segít a Bootloop probléma megoldásában.

9. módszer: Hajtsa végre a Master Reset-et

Ez a módszer a legmagasabb sikerarányú. Ha nem tapasztal problémát a túlzott felmelegedés miatt, a legtöbb esetben segít az LG V10 túlmelegedésének javításában. Az alaphelyzetbe állítás előtt azonban tanácsos biztonsági másolatot készíteni a telefonról, mivel az alaphelyzetbe állítás visszaállítja a telefont az eredeti gyári beállításokra. Minden adat, például képek, videók, névjegyek, hangfájlok és alkalmazások. Itt vannak az LG V10 alaphelyzetbe állításának lépései.

1. Készítsen biztonsági másolatot minden adatáról. Olvassa el útmutatónkat az alkalmazások és beállítások új Android-eszközre való visszaállításához a Google Backup szolgáltatásból, és készítsen biztonsági másolatot a Google Drive-ra.

2. Kapcsolja ki a készüléket.

3. Tartsa együtt a bekapcsológombot és a hangerőcsökkentő gombot.

4. Engedje el a bekapcsológombot, amikor megjelenik az LG logó, de továbbra is tartsa lenyomva a Hangerő csökkentése gombot.

5. Engedje el mindkét gombot, amikor megjelenik a Gyári adatok visszaállítása képernyő.

6. A Hangerő gombokkal jelölje ki az Igen lehetőséget.

7. Erősítse meg a Bekapcsológomb megnyomásával.

  Mit jelent az „NVM”, és hogyan kell használni?

8. A teljes folyamat akár 10 percig is eltarthat. A folyamat után az eszköz automatikusan újraindul.

10. módszer: Szerelje vissza a hűtőbordát

Ha a fent említett módszerek egyike sem működik az Ön számára, próbálja meg újra telepíteni a hűtőbordát. Ez az LG Bootloop javítás legsikeresebb módszere. Javasoljuk, hogy szakemberrel szerelje fel. Ön maga is folytathatja, ha akarja. Az alaplaphoz való hozzáféréshez szét kell szerelni a telefont, majd be kell szerelni a hűtőbordát. A teljes folyamat hosszú, és magában foglalja az alaplap eltávolítását a szerkezeti keretből a hűtőbordák elhelyezéséhez. Előfordulhat, hogy meg kell vásárolnia az összes olyan eszközt, amelyek körülbelül 50 dollárba kerülnek.

Gyakran Ismételt Kérdések (GYIK)

Q1. Hogyan vehetem ki az LG V10-emet a Bootloopból?

Ans. Kapcsolja ki a készüléket. Nyomja meg és tartsa lenyomva a bekapcsológombot és a hangerő csökkentő gombot. Engedje el a bekapcsológombot, amikor megjelenik az LG logó, de továbbra is tartsa lenyomva a Hangerő csökkentése gombot. Engedje el mindkét gombot, amikor megjelenik a Gyári adatok visszaállítása képernyő. A Hangerő gombokkal jelölje ki az Igen lehetőséget. Erősítse meg a bekapcsológomb megnyomásával.

Q2. Miért bootloop az LG telefonok?

Ans. Annak ellenére, hogy a vállalat a hardverproblémákat okolja az LG V10 Bootloop problémáért, ez a probléma bizonyos szoftverhibák miatt is felmerülhet. A rendszerindítási hurok problémájával szembesülhet, ha megpróbálta rootolni az eszközt. Az eszköz beállításainak néhány mélyreható módosítása okozhatja ezt a problémát. Akkor szembesülhet ezzel a problémával, ha a frissített Android-verzió hibás, és ha nem ellenőrzött forrásból tölt le egy alkalmazást.

Q3. Miért indul újra az LG V10-em?

Ans. LG V10 telefonja újraindul, ha bármilyen új firmware-frissítést telepítenek az eszközre. Akkor szembesülhet ezzel a problémával, ha frissített Android-verziójában olyan hiba van, amely miatt a mobil nem tud kommunikálni a rendszerrel a rendszerindítás során.

Q4. Hogyan állíthatom vissza az LG V10 telefonomat?

Ans. Kapcsolja be a telefont, ha be van kapcsolva. Nyomja meg és tartsa lenyomva a bekapcsológombot + a hangerő csökkentő gombot. Engedje el mindkét gombot, amikor a készülék pihen, ami akár 45 másodpercet is igénybe vehet.

Q5. Hogyan léphetek be csökkentett módba az LG V10-ben?

Ans. Kapcsolja ki teljesen a készüléket. Nyomja meg és tartsa lenyomva a bekapcsológombot. Engedje el a bekapcsológombot, amikor megjelenik az LG „Life’s good” logója.

***

Reméljük, hogy ez az útmutató hasznos volt, és meg tudta oldani az LG V10 Bootloop problémáját az eszközön. Ossza meg velünk, melyik módszer vált be a legjobban az Ön számára. Továbbá, ha bármilyen kérdése/javaslata van ezzel a cikkel kapcsolatban, akkor nyugodtan tegye fel a megjegyzés rovatba.