Hogyan kell játszani a Battlefield V-t Linuxon

A Battlefield V a 16. bejegyzés a DICE által fejlesztett és az Electronic Arts által kiadott első személyű lövöldözős játékban. A játékban a játékosok történelmi csatákban versenyeznek egymással, egyszerre 64 játékossal. Ebben az útmutatóban megmutatjuk, hogyan tud működni Linuxon.

A Battlefield V működése Linuxon

A Battlefield V Linuxon működik, de csak Proton és Steam Play rendszeren. Ezt a technológiát kell használnia a játék telepítéséhez és annak biztosításához, hogy az EA Origin játékkliense működjön.

A Steam Play és a Proton használatához telepítenie kell a Steam linuxos verzióját. Indítsa el a Steam telepítését egy terminál ablak megnyitásával az asztalon. Megnyithat egy terminál ablakot a Linux asztalon a Ctrl + Alt + T billentyűkombinációval, vagy kereshet a „Terminal” kifejezésre az alkalmazás menüjében.

Miután a terminálablak megnyílt és használatra kész, kövesse a Steam telepítési utasításait, amelyek megfelelnek a jelenleg használt Linux operációs rendszernek.

Ubuntu

Ahhoz, hogy a Steam működjön az Ubuntu Linuxon, írja be lent a következő apt install parancsot.

sudo apt install steam

Debian

A Steam telepítése Debianra lehetséges, és a legjobb módja ennek az, ha közvetlenül a Valve-ról töltöd le a Steam-et, nem pedig a „nem ingyenes” szoftvertárral.

  Mit tegyek a Minecraft túlélőbázisomba?

A Steam letöltéséhez Debian Linux PC-jére használja a következő wget download parancsot a Steam DEB csomag megragadásához a Steam webhelyről. Amikor a letöltés befejeződött, telepítheti a Steamet.

wget https://steamcdn-a.akamaihd.net/client/installer/steam.deb

A Steam Debianra való telepítéséhez használja a dpkg parancsot a DEB csomag telepítéséhez a számítógépére.

sudo dpkg -i steam.deb

Amikor a Steam DEB csomag telepítve van a rendszeren, használja az apt-get install -f parancsot a Debian Linux asztalon fennálló függőségek kijavításához.

sudo apt-get install -f

Arch Linux

Arch Linuxon a Steam alkalmazást működésbe tudja hozni, feltéve, hogy a „multilib” szoftvertár működik és fut. Ehhez nyissa meg az /etc/pacman.conf fájlt, keresse meg a „#multilib” részt, és távolítsa el a # szimbólumot, valamint a közvetlenül alatta lévő sorokat. Ezután mentse el a módosításokat.

A módosítások mentése után a pacman paranccsal szinkronizálja újra az Arch rendszert a repókkal.

sudo pacman -Syy

Végül telepítse a Steamet az Arch Linux rendszerére az alábbi pacman paranccsal.

sudo pacman -S steam

Fedora/OpenSUSE

Mind a Fedora, mind az OpenSUSE Linux rendszer képes telepíteni a Steam-et a dobozból a mellékelt szoftvertárolókon keresztül. Javasoljuk azonban a Steam Flatpak kiadásának használatát, mivel az jobban teljesít ezeken az operációs rendszereken.

  Hogyan telepítsük a Terminust Linuxra

Flatpak

Ahhoz, hogy a Steam működjön a Flatpakon keresztül Linuxon, először telepítenie kell a „flatpak” futási környezetet a rendszerére a csomagkezelő segítségével. Ha nem tudja, hogyan állítsa be a futtatókörnyezetet, kövesse a témával kapcsolatos útmutatónkat.

Miután beállította a Flatpack futási környezetet a rendszeren, használja a flatpak remote-add parancsot a Flathub alkalmazásbolt hozzáadásához a rendszerhez. A Steam telepítéséhez Flathub szükséges.

flatpak remote-add --if-not-exists flathub https://flathub.org/repo/flathub.flatpakrepo

Ha a Flathub telepítve van, használja a flatpak install parancsot a Steam Flatpak kiadásának elindításához és futtatásához a rendszeren.

flatpak install flathub com.valvesoftware.Steam

Telepítse a Battlefield V-t Linuxra

A Steam beállítása után nyissa meg a Steamet, és kövesse az alábbi lépésenkénti utasításokat a Battlefield V működéséhez.

1. lépés: Nyissa meg a „Steam” menüt, és kattintson a „Beállítások” gombra a Steam beállítások megnyitásához. Ezután keresse meg a „Steam Play” területet, és kattintson rá. Ezután jelölje be a „Steam Play engedélyezése a támogatott címeknél” és a „Steam lejátszás engedélyezése az összes többi címnél” négyzetet.

Miután bejelölte mindkét négyzetet, keresse meg a „Más címek futtatása ezzel” területet, és állítsa Proton Experimental értékre. A Protonnak ez a verziója a legtöbb sikert a BFV-nek adja. Ennek ellenére a Battlefield V a legtöbb Linux rendszeren fut (bár Ön június problémákba ütközik, mivel a ProtonDB-n „Arany” és nem „Platina” besorolású).

  Hogyan indítsunk beszélgetést a Firefox Hello segítségével

Megjegyzés: te június Különféle Proton verziókkal kell kísérleteznie, hogy a BFV tökéletesen futhasson a rendszerén.

2. lépés: Keresse meg a „Store” gombot, és kattintson rá a Steam Store eléréséhez. Az Áruházban kattintson a keresőmezőre, és írja be, hogy „Battlefield V”. Ezután kattintson rá a keresési eredmények között, hogy a játék Áruház oldalára lépjen.

Az áruház oldalon kattintson a zöld „Kosárba” gombra, és vásárolja meg a játékot.

3. lépés: Keresse meg a kék „TELEPÍTÉS” gombot, és kattintson rá a játék telepítéséhez. A játék telepítése után kattintson a „PLAY” gombra. A „PLAY” gombra kattintva azonban nem indul el azonnal a játék.

Ehelyett lehetővé teszi, hogy a Steam telepítse az Origint a Protonon keresztül a Linux számítógépére. Az Origin telepítése után elindul, és megteheti kapcsold a fiókodat a Steamhez.

4. lépés: Amikor összekapcsolta fiókját, a BFV-nek el kell indulnia, és készen kell állnia a játékra. Ne feledje, hogy ennek a játéknak, sok más Steam Proton játéktól eltérően Linuxon, lesz néhány problémája. Ha segítségre van szüksége a játék konfigurálásához, nézd meg a ProtonDB oldalt.