Hogyan kell játszani a Baldur’s Gate 3-at Linuxon

A Baldur’s Gate 3 egy feltörekvő RPG, amelyet a Larian Studios fejlesztett és adott ki. A játék aktív fejlesztés alatt áll, és „korai hozzáférésként” elérhető a Steamen. A korai hozzáférés azt jelenti, hogy bár a játékon dolgoznak, a felhasználók úgy játszhatják, ahogy van. Itt van, hogyan lehet működésre bírni Linuxon.

A Baldur’s Gate 3 működése Linuxon

A Baldur’s Gate 3 elég jól működik Linuxon a Valve Proton technológiájának és a Steam Play funkciónak köszönhetően. Ezt a funkciót azonban csak a Steam for Linux kliens segítségével használhatja.

A Steam for Linux kliens üzembe helyezéséhez és futtatásához nyisson meg egy terminálablakot a Linux asztalon. Terminálablak megnyitásához a Linux asztalon nyomja meg a Ctrl + Alt + T billentyűket a billentyűzeten. Vagy keresse meg a „Terminal” kifejezést az alkalmazás menüjében, és keresse meg így.

Miután megnyílt a terminálablak, kövesse az alábbi telepítési utasításokat, amelyek megfelelnek a jelenleg használt Linux operációs rendszernek.

Ubuntu

Ubuntun telepítheti a Steam-et az asztalra az apt install paranccsal.

sudo apt install steam

Debian

A Debianon elindíthatja a Steam-et, de a legjobb módja annak, hogy működjön, ha közvetlenül a Valve-tól tölti le a Steam DEB csomagot, ahelyett, hogy a „nem ingyenes” szoftvertárral foglalkozna.

  Csak látható cellák kiválasztása az Excelben

A Steam megragadásához a Valve-ból használja a következő wget letöltési parancsot lent. A fájlt a saját könyvtárába menti.

wget https://steamcdn-a.akamaihd.net/client/installer/steam.deb

Amikor a letöltés befejeződött, a Steam DEB csomag megjelenik a saját mappájában. Ezen a ponton telepítheti a szoftvert a számítógépére. Használja az alábbi dpkg parancsot a működéshez.

sudo dpkg -i steam.deb

Most, hogy a Steam telepítve van a Debianra, használja az alábbi apt-get install parancsot a függőségi problémák kijavításához.

sudo apt-get install -f

Arch Linux

Arch Linuxon a Steam alkalmazást működésbe hozhatja, amíg a „multilib” szoftvertár engedélyezve van. Ehhez nyissa meg az /etc/pacman.conf fájlt, keresse meg a „#multilib” elemet, és távolítsa el a # szimbólumot, valamint a közvetlenül alatta lévő sorokból. Ezután mentse a módosításokat, és zárja be a szerkesztőt.

Ha bezárta a szerkesztőt, használja a pacman -Syy parancsot a szoftverforrások újraszinkronizálásához az Arch Linux tárhelyekkel.

sudo pacman -Syy

Végül telepítse a Steam-et az alábbi pacman paranccsal.

sudo pacman -S steam

Fedora/OpenSUSE

A Fedora és az OpenSUSE képes a Steam telepítésére közvetlenül az operációs rendszerben található szoftvertárakból. Ennek ellenére a Steam Flatpak kiadása általában jobban működik ezeken az operációs rendszereken, ezért azt javasoljuk, hogy inkább kövesse ezeket az utasításokat.

  A Snap Camera használata a Google Meettel

Flatpak

Ahhoz, hogy a Steam működjön a Flatpakon keresztül, először engedélyeznie kell a Flatpak futtatókörnyezetét. A futási környezet engedélyezéséhez a rendszeren használja a csomagkezelőt a futási környezet telepítéséhez. Ha nem tudja, hogyan állítsa be a Flatpak futtatókörnyezetét, kérjük, kövesse a témával kapcsolatos útmutatónkat.

Amikor a Flatpak futtatókörnyezete be van állítva és fut, használja a két parancsot a Steam elindításához és futtatásához Linuxos számítógépén.

flatpak remote-add --if-not-exists flathub https://flathub.org/repo/flathub.flatpakrepo
flatpak install flathub com.valvesoftware.Steam

Telepítse a Baldur’s Gate 3-at Linuxra

Ha a Steam telepítve van a Linux PC-re, nyissa meg, és jelentkezzen be felhasználói hitelesítő adataival. Ezután kövesse az alábbi lépésenkénti utasításokat, hogy a Baldur’s Gate 3 működjön Linuxon.

1. lépés: Az indításhoz nyissa meg a Steamet, és kattintson az egérrel a „Steam” menüre. Ezután a Steam menüben válassza ki a „Beállítások” menüt a Steam beállítások eléréséhez.

  Usenet vagy Torrent, melyik a jobb letöltéshez?

A Steam beállítások területén keresse meg a „Steam Play” részt, és kattintson rá az egérrel. Innentől jelölje be a „Steam lejátszás engedélyezése a támogatott címeknél” és a „Steam lejátszás engedélyezése az összes többi címnél” négyzetet is.

2. lépés: Keresse meg az „Üzlet” gombot, és kattintson rá a Steam áruház megnyitásához. A Steam áruházban kattintson a keresőmezőre, és írja be a „Baldur’s Gate 3” szöveget a mezőbe. Ezután nyomja meg az Enter billentyűt a keresési eredmények megtekintéséhez.

3. lépés: Nézze meg a Baldur’s Gate 3 keresési eredményeit, és kattintson rá az egérrel. Ha rákattint, a Baldur’s Gate 3 Steam Store oldalára lép. Innen kattintson a zöld „Kosárba” gombra a játék megvásárlásához és fiókjához való hozzáadásához.

4. lépés: A játék megvásárlása után kattintson a „Könyvtár:” gombra a Steam-könyvtár eléréséhez. Innentől keresd meg a „Baldur’s Gate 3” játékot a játéklistádban. Ezután keresse meg a kék „TELEPÍTÉS” gombot, és kattintson rá a játék letöltéséhez és telepítéséhez.

5. lépés: Amikor a telepítés befejeződött, a kék „TELEPÍTÉS” gomb zöld „LEJÁTSZÁS” gomb lesz. Innen kattintson a „PLAY” gombra a játék elindításához. Élvezd!