Hogyan indítsunk beszélgetést a Firefox Hello segítségével

A Firefox 34-et nem sokkal ezelőtt adták ki, és ahol nem volt túl nagy a szolgáltatások száma a számot tekintve, ott volt egy hatalmas funkció, amelyet a kiadásban mutattak be; Firefox Hello. Gondoljon a Google Hangoutsra; egy csevegőszolgáltatás, amely az Ön Gmail-fiókjára és a Chrome böngészőre korlátozódik. Távolítsa el ezeket a korlátozásokat, és máris elérhető a Firefox Hello. Önnek csak Firefoxra van szüksége a beszélgetés elindításához, de sem Önnek, sem a címzettnek nincs szüksége Firefox-fiókra, és nekik sem kell Firefoxot használniuk. Így indíthat audio- vagy videohívást a Firefox Hello segítségével.

A Firefox Hello engedélyezése

Ha beszélgetést szeretne indítani a Firefox Hello segítségével, keresse meg a kis csevegési buborék ikont a testreszabási képernyőn. Egyesek számára ez egyszerű, mások számára sokkal kevésbé egyszerű, mert a funkció nincs mindenki számára engedélyezve, és a csevegési buborék egyszerűen nem található meg. A Firefox Hello engedélyezéséhez lépjen az about:config oldalra, és keresse meg a loop.throttled beállítást. Állítsa az értékét False-ra. Indítsa újra a Firefoxot a megfelelő mérés érdekében, majd lépjen a Testreszabás képernyőre, ahol a buboréknak most lennie kell.

Beszélgetés indítása

Kattintson a csevegési buborékra, és akár vendégként indíthat beszélgetést, akár bejelentkezhet Firefox-fiókjával. Amikor a gombra kattint, egy linket kap a megosztáshoz, akár IM-szolgáltatáson keresztül, akár e-mailben. Ha szeretné, először bejelentkezhet a fogaskerék ikonra kattintva.

A link megosztása

Oszd meg a linket, és a címzett az alábbi képernyőt fogja látni. Választhatnak, hogy hanghívással vagy videohívással válaszolnak. Némileg elkeserítő, hogy Ön, mint a hívást kezdeményező nem tudja eldönteni, hogy hang- vagy videohívás legyen-e a kérés elküldésekor.

A címzett kiválasztja, hogyan fogadja a hívást, majd kattintson a Start gombra. Az alapértelmezett videohívás módosításához kattintson a Start gomb melletti legördülő nyílra, és válassza ki az alternatívát.

Hívás fogadása

A Firefox Hello csengőhangja meglehetősen szörnyű és éles, ha túl sokáig hagyja csengeni. Egy előugró ablak jelenik meg az ablak alján, és itt választhat, hogy hang- vagy videohívást kezdeményez-e. Amikor a hívást összekapcsolják, a közvetlenül a link alatti ikonokból láthatja, hogy a hívás hang- vagy videohívás-e. Az Elfogadás gombbal választhatja ki a fogadás módját, vagy kattintson a Mégse gombra a hívás elutasításához. A címzett egy lehetőséget lát a hívás újrapróbálására.

Következtetés

A Firefox Hello béta állapotban van, így nem tökéletes, távolról sem. Úgy gondolom, hogy tartalmaznia kell egy szöveges csevegési funkciót, mert előfordulhat, hogy nem mindenki rendelkezik mindig rendelkezésre álló sávszélességgel a video- vagy audiohívásokhoz. A hívás minősége még nem túl jó. Sok zajt vesz fel, amit a legtöbb videocsevegő-alkalmazás, például a Skype, nem, és nem arra gondolok, hogy a laptop ventilátora a háttérzajban van. Olyan éles hangra gondolok, amelyet nehéz volt figyelmen kívül hagyni és beszélgetni vele. Reméljük, a szolgáltatás javulni fog, vagy a zaj csak elszigetelt esemény volt részemről.