Fényképek szerkesztése a VSCO Studio Desktop App segítségével

A VSCO 2023-ban kiadta a VSCO Studiót asztali számítógépen bizonyos felhasználók számára, és az alkalmazás segítségével számos módosítást végezhet a képeken. Ebből az útmutatóból megtudhatja, hogyan szerkesztheti fényképeit a VSCO Studio számítógépes alkalmazással.

A VSCO Desktop App használatának kezdeti követelményei

A VSCO Studio asztali számítógépen való használatához VSCO Pro előfizetésre lesz szüksége. A VSCO Pro évi 59,99 dollárba kerül, ha inkább évente, és havi 12,99 dollárba kerül azok számára, akik a havi tagságot részesítik előnyben. Hétnapos ingyenes próbaverzió áll rendelkezésre, ha szeretné tesztelni a VSCO Pro-t.

A VSCO Pro szolgáltatásra a VSCO webhelyén és az okostelefonon lévő alkalmazáson keresztül is regisztrálhat. Fizetési adatait azonban csak akkor küldheti el a webhelyről a számítógépén, ha az Egyesült Államokban él. Mindenki másnak le kell töltenie az alkalmazást.

Letöltés: VSCO for iOS | Android (Ingyenes, alkalmazáson belüli vásárlás lehetséges)

Miután regisztrált a VSCO Pro szolgáltatásra, elérheti a VSCO Studio asztali alkalmazást. Ha a VSCO-t tervezi fő képszerkesztő alkalmazásként használni, érdemes a VSCO Pro-t a Lightroom Classical összehasonlítani.

Milyen típusú fotófájlokat szerkeszthet a VSCO asztali alkalmazásban?

Könnyedén, minden nehézség nélkül szerkesztheti a JPEG fájlokat a VSCO asztali alkalmazásban. De sajnos a dolgok nem ilyen egyszerűek más formátumoknál.

  Hogyan ellenőrizhető, hogy a Minecraft Realms leállt-e

2023 novemberétől a VSCO asztali alkalmazás nem teszi lehetővé a RAW szerkesztését. Tehát alternatívát kell keresnie, ha szeretne ilyen típusú fájlokkal dolgozni.

Fénykép importálása a VSCO for Desktop alkalmazásba

A VSCO-fiókba való bejelentkezéshez a VSCO weboldal. Miután belépett, kövesse az alábbi utasításokat.

 • Kattintson a Stúdió fülre, amelyet a bal oldalon talál.
 • Koppintson a + gombra.
 • Válassza ki a számítógépéről vagy külső merevlemezéről importálni kívánt fájl(oka)t. A teljes fájlmérettől függően a képek feltöltése eltarthat egy ideig.
 • A VSCO előnyös lehet olyan helyzetekben, amikor jobb a JPEG formátumú rögzítés. Ennek tudatában érdemes elolvasni, mikor érdemes JPEG-ben fényképezni és szerkeszteni RAW helyett.

  Fotók szerkesztése a VSCO Desktop App alkalmazásban

  A VSCO for Desktop szerkesztési funkciói nem olyan fejlettek, mint a Lightroom és más prémium képszerkesztő alkalmazások. Ennek ellenére továbbra is használhat néhány különböző funkciót a képek módosításához. Ezeket az alábbiakban részletesebben azonosítjuk.

  Előbeállítás alkalmazása

  Sokan használják a VSCO-t, mert a rendelkezésre álló előre beállított beállítások nagyszerűek a közösségi médiában és a blogokon való közzétételhez. És mivel Ön a VSCO Pro tagja, számos előre beállított beállításhoz férhet hozzá az asztali alkalmazásban. Ezek az előre beállított beállítások több kategóriát is lefednek, például filmet és különböző műfajokat (pl. portrék).

  Kövesse ezeket a lépéseket, hogy előre beállított értéket alkalmazzon a képére a VSCO Studio asztali alkalmazásban.

 • Érintse meg az első ikont a három pont alatt a jobb oldalon.
 • Görgessen végig a különböző előbeállításokon, és válassza ki azt, amelyet alkalmazni szeretne a képeire.
 • Módosítsa az előre beállított beállításhoz tartozó beállításokat. Egyesek csak az erő megváltoztatását teszik lehetővé. Mások eközben lehetővé teszik a Karakter és a Meleg csúszkák mozgatását is.
 •   Probléma bejelentése vagy visszajelzés küldése a Chrome OS-ről

  Vegye figyelembe, hogy az előre beállított értékek alkalmazásakor az alkalmazásnak néha eltarthat néhány másodpercig, amíg a módosítások megjelennek a képen. Tehát, ha nem lát azonnal semmit, várjon egy kicsit, és a probléma magától megoldódik.

  A megfelelő szerkesztőszoftver kiválasztása mellett a megfelelő felszerelést is ki kell választania a nagyszerű fényképekhez. Ha kiindulópontot szeretne, fontolja meg a legjobb DSLR fényképezőgépek megtekintését.

  A csúszkák használata a VSCO Studio for Desktop alkalmazásban

  Az előbeállítások alkalmazása mellett számos beállítási csúszkához is hozzáférhet a VSCO asztali alkalmazásban. Ezek közül sok ugyanaz, mint amit akkor talál, ha korábban használta a Lightroomot vagy a Capture One-t. A legfontosabb különbség azonban az, hogy a VSCO Studio asztali alkalmazás csúszkái -6 és +6 között vannak.

  Így használhatja a VSCO csúszkákat a számítógépen.

 • Lépjen az Előbeállítások alatti ikonra. Úgy néz ki, mint két függőleges csúszka.
 • Mozgassa a csúszkákat, amíg elégedett nem lesz a végeredménnyel. Ha van hozzávetőleges becslése arról, hogy mit szeretne módosítani, beírhatja a számot a csúszkába.
 • A fénykép méreteinek megváltoztatása

  Ha szeretné közzétenni képeit a közösségi médiában, előfordulhat, hogy módosítania kell a szerkesztett fényképek méretét, mielőtt exportálná és megosztaná őket. A képek méretének beállítása a VSCO Studio alkalmazásban nagyon egyszerű:

 • Kattintson a vágás ikonra a jobb oldali eszköztáron.
 • Ha előre beállított arányt szeretne választani, lépjen az Aspect Ratio (Képarány) elemre, és válassza ki a kívánt értéket. Alternatív megoldásként mozgassa a kép sarkait, amíg elégedett nem lesz az eredménnyel.
 •   Mi az a Tesla V4 feltöltő, és miben jobb, mint a V3?

  A kép szabad formájú kivágása mellett a fotót az importált méretekkel is levághatja. Koppintson az Eredeti elemre a képernyő alján.

  Hogyan állíthatja vissza az összes módosítást

  A VSCO Studio asztali alkalmazással kapcsolatban az egyik különös bosszúság az, hogy néha meglehetősen intuitívnak tűnik. Ha például lenyomja a Ctrl + Z billentyűkombinációt a legutóbbi szerkesztés visszavonásához, akkor megnyílik egy weboldal, amelyet korábban bezárt a böngészőjében.

  Ha nem elégedett az elvégzett szerkesztésekkel, akkor is könnyedén visszaállíthatja ezeket. Nyomja meg egyszerre a \ és a visszatérést, és a képeknek újra be kell igazodniuk.

  Kép exportálása a VSCO-ból

  Miután befejezte a fénykép szerkesztését a VSCO Studio asztali alkalmazásban, könnyedén exportálhatja a képet merevlemezére vagy számítógépére. Ehhez kövesse az alábbi lépéseket.

 • Koppintson az Exportálás ikonra.
 • Megjelenik egy felugró ablak, amely megkérdezi, hogy szeretné-e közzétenni a VSCO-t, és nem csak letölteni a számítógépére. Ha csak a számítógépére szeretne letölteni, koppintson a Teljes méret letöltése elemre, és válassza a Mentés lehetőséget.
 • A következő ablak megjelenésekor engedélyezze a letöltéseket a böngészőből, ha még nem tette meg.
 • Nyissa meg a letöltött képet a Letöltések mappában. Ezután áthelyezheti oda, ahol el szeretné menteni.
 • Amikor elmenti a képeket a VSCO-tól, azok .jpg formátumban lesznek.

  Minden, amit a VSCO-ban történő szerkesztésről tudnia kell számítógépén

  A VSCO Studio asztali számítógépekhez egy másik módja a népszerű mobilalkalmazás használatának. Könnyedén alkalmazhat több előre beállított beállítást az alapvető csúszkák beállításával együtt. Ráadásul egyszerűen megoszthatja képeit a közösségi médiában – az átméretezési funkciónak köszönhetően.

  Érdemes kipróbálni a VSCO Studio-t az ingyenes próbaverzióval. Ha nem tetszik, bármikor lemondhatja a számlát.