Valóban megbízhatóak az online autóvásárlási eszközök?

Kulcs elvitelek

  • Az online autókereskedések a járművek szélesebb választékát kínálják, beleértve az új kiadásokat és a vintage ikonokat, így könnyebben megtalálhatja a tökéletes autót.
  • Az online autóvásárlás kényelmes, időt, energiát és üzemanyagot takarít meg, mivel nincs szükség személyes megtekintésre és többszöri kereskedésre.
  • Az online autókereskedés használata csökkenti a vásárlási nyomást, mivel nincsenek rámenős értékesítési képviselők, így Ön kizárólag az autó specifikációi alapján megalapozott döntést hozhat.

Akár az első autóját vásárolja, akár lecseréli jelenlegi autóját, vagy csak az autópiacot szeretne böngészni, fontos, hogy legyen körültekintő az online autókereskedők használatakor. Ezek a webhelyek hihetetlenül hasznosak lehetnek, de egy csomó kockázatot és buktatót is rejthetnek magukban, veszélyeztetve Önt, pénzét és érzékeny adatait.

Tehát mennyire megbízhatóak az online autókereskedők? Milyen piros zászlókra kell figyelnie, és inkább ragaszkodjon a fizikai boltokhoz?

Miért érdemes online autókereskedőt használni?

Sokan azt képzeljük magunkról, hogy egy valós márkakereskedésbe lépünk be, amikor autóvásárlásra gondolunk, de elmúltak azok az idők, amikor ez volt az egyetlen lehetőség. Mostantól vásárolhat új vagy használt autót online anélkül, hogy a saját szemével látta volna.

De miért lenne ez előnyösebb, mint egy személyes kereskedő?

1. Járművek szélesebb választéka

Attól függően, hogy hol él és mit keres, előfordulhat, hogy a helyi márkakereskedések autókínálata túlságosan szűk. Lehet, hogy egy nagyon specifikus elektromos autót vagy ICE-t szeretne, vagy van egy szigorú költségvetése, amely alatt szeretne maradni. A több követelménynek köszönhetően kevesebb a választék, ami igazi kihívássá teheti a kereskedésekben való vásárlást a tökéletes autóért.

Lépjen be az online autókereskedésekbe. Ezek a webhelyek a járművek sokkal szélesebb körét nyitják meg, amelyeket valószínűleg soha nem talál meg a helyi üzletekben. Az új kiadások, a vintage ikonok, a sportkiadások és a bejáratott ingázó autók mind megtalálhatók az online kereskedésekben, így mindenki talál valamit.

  Hogyan történik a DEB-csomagok háttérajtója, és hogyan lehet észlelni

2. Kényelem

Sokan mozgalmas életet élünk, így a kereskedésből a márkakereskedésbe autót keresni nagyon kényelmetlennek bizonyulhat. Ez különösen igaz, ha még nincs autója, és a tömegközlekedést használja.

Az online autókereskedések teljesen feleslegessé teszik a személyes megtekintést és a márkakereskedésekbe való többszöri utazást, így időt, energiát és üzemanyagot takaríthat meg.

3. Kisebb vásárlási nyomás

Az autóértékesítők néha nagyon szívesen eladnak Önnek egy járművet, ami azt jelenti, hogy nyomást fognak gyakorolni Önre a vásárlásra, még akkor is, ha nem vagy teljesen biztos benne. A rábeszélés és a társadalmi nyomás nagyon buta dolgokra késztethet bennünket, beleértve egy olyan jármű vásárlását is, amiért nem vagyunk túl nagy kedvünk.

Ha online autókereskedést használ, nincs rámenős értékesítési képviselő a fülében, így szabadon dönthet az Ön számára. Kihagyhat minden divatos értékesítési ajánlatot, amelyet egy fizikai kereskedésben kaphat, ehelyett kizárólag az autó specifikációit nézheti meg.

Miért kockázatosak az online autókereskedők?

Minden előnyük ellenére az online autókereskedések bizonyos kockázatokkal és hátrányokkal is járnak, amelyeket figyelembe kell venni.

1. Nincs esély az autó fizikai megtekintésére

Ha online kereskedőt vesz igénybe a járművásárlás teljes befejezéséhez, akkor valószínűleg nem lesz lehetősége a valós életben megtekinteni autóját a tranzakció végrehajtása előtt. Ez hihetetlenül kockázatos, mivel nem tudja ellenőrizni, hogy az Ön által vásárolt autó valóban létezik-e, vagy a webhelyen feltüntetett állapotban van-e. Ez azt is jelenti, hogy nem viheti el a kívánt autót egy tesztvezetésre, ami sok kívánnivalót hagy maga után.

Még ha az Ön által használt webhelyen van is egy videó az Önt érdeklő autóról, ne feledje, hogy ez lehet egy másik kereskedési webhelyről vagy egy közösségi média platformról, például a YouTube-ról származó videó.

2. Nincs személyes támogatás

Ha az Ön által használt kereskedés teljesen virtuális, előfordulhat, hogy lehetetlen bármilyen személyes támogatást kapni. Ha nincs olyan személy vagy embercsoport, akivel konzultálhat, ha probléma merül fel, szárazon maradhat. Végül is besétálhat egy fizikai kereskedésbe, és megkövetelheti, hogy beszéljen valakivel, de egy telefonhívást vagy e-mailt egyszerűen figyelmen kívül lehet hagyni.

  Hogyan mérje meg a vér oxigénszintjét az Apple Watch segítségével

3. Rosszindulatú szándék

Néhány online autókereskedő egyáltalán nem autókereskedő. Ahogy az manapság lenni szokott, egy ártalmatlannak tűnő webhely álruhás átverés lehet.

Ez elég rossz, ha veszel egy inget vagy cipőt, amely soha nem érkezik meg, de egy autó vásárlása teljesen új szintre emeli a dolgokat. Ha több ezer dollárt költenek valamire, amit kezdetben soha nem árultak, az pusztító lehet, különösen akkor, ha soha nem találják meg azokat, akik ellopták a pénzét.

Ez a legnagyobb kockázat az online autókereskedéseknél. Bár minden esetben belefuthat a furcsa problémába, minden bizonnyal a legrosszabb eredmény egy olyan járműért fizetni, amely soha nem lesz.

Mit kell keresni és elkerülni egy online autókereskedésben

Van néhány kulcsfontosságú zöld és piros zászló, amelyekre figyelnie kell, ha online autóvásárlást fontolgat. Kezdjük a jó jelekkel.

1. Pozitív, harmadik féltől származó vélemények

A vélemények hihetetlenül értékesek, különösen az online térben. Mások webhellyel kapcsolatos tapasztalatai néha az egyetlen mutatója annak, hogy megbízható-e.

Tehát, ha bármilyen online autókereskedést szeretne igénybe venni, mindig előzetesen ellenőrizze a véleményeket. Ez azt jelenti, hogy ahelyett, hogy magára a kereskedő webhelyére hagyatkozna, harmadik felek véleményezőire kell mennie. Sok rosszindulatú webhely hamis véleményeket készít, hogy becsapja az ügyfeleket, ezért fontos, hogy konzultáljon elfogulatlan forrásokkal, hogy kiegyensúlyozott képet kapjon arról, hogy mi várható. Ha sok vegyes vagy negatív véleményt észlel, tekintse ezt piros zászlónak.

Ha olyan platformot használ, mint az eBay autóvásárláshoz, ellenőrizze a listázási fiók véleményét, és ellenőrizze, hogy az eladó törvényes-e. Ha nem rendelkeznek korábbi véleményekkel, kerülje el magát, mert nem tudhatja, hogy megbízhatnak-e bennük.

2. Stabil garancia

Bármilyen autó vásárlásakor, legyen az vadonatúj modell vagy már kedvelt jármű, ideális, ha van valamilyen garancia. A garancia kártérítésre vagy visszatérítésre jogosít, ha a vásárolt termék hibás, ami igazán jól jöhet, ha éppen most vásárolt autót online.

Például, ha online vásárol egy autót, és az megérkezésekor nem úgy van, ahogy leírták, vagy nem sokkal a vásárlás után problémába ütközik vele, a garancia segíthet vagy visszakapni a pénzét, vagy ingyenes javítást kaphat. a kereskedéstől. Garancia nélkül Önnek kell fedeznie minden díjat, ha bármi baj történik.

  PS4 vagy Xbox kontroller csatlakoztatása iPhone vagy iPad készülékéhez

3. Robusztus ügyfélszolgálat

Egyes online autókereskedések hibrid megközelítést alkalmaznak, ahol Ön online vásárolja meg az autót, de felkereshet egy fizikai helyet támogatás vagy karbantartás céljából. Más autókereskedések teljesen távoliak, ami azt jelenti, hogy mindig csak telefonon, e-mailben vagy közösségi médiában fogsz foglalkozni az emberekkel.

Alapvető fontosságú, hogy az Ön által használt online márkakereskedés megbízható ügyfélszolgálattal rendelkezzen, hogy ne maradjon a sötétben, ha probléma merül fel.

Most pedig beszéljük meg azokat a dolgokat, amelyeket kerülni kell, ha megbízható online autókereskedést keresünk.

1. Rendkívül alacsony árak

Sok hamis és rosszindulatú webhely jóval az átlagos piaci ár alatti listát tartalmaz a potenciális áldozatok csábítása érdekében. Ez alól a hamis autókereskedések sem kivételek.

Ha szűkös költségvetés alatt szeretne maradni, csábító lehet, ha egy autót nagyon alacsony áron árulnak az interneten. De ne feledje, szinte mindig megvan az oka annak, hogy az eladó az autót az átlagos ár alá sorolta. Ez mechanikai problémákra vezethető vissza (amelyekkel nagyon fontos tisztában lenni a vásárlás előtt), de utalhat csalásra is.

Mindig az a legjobb, ha körülnéz, és megnézi, hogy egy jármű milyen általános árkategórián belül van eladva, hogy jó elképzelése legyen az értékéről. Ha nagyon alulárazott járművel találkozik, kétszer is gondolja át, miért van ez így, mielőtt nekivágna egy jó üzletnek.

2. Stock képek a járművekről

A kereskedés webhelyén található bármely fotó vagy videó máshonnan is készülhet, de a stock képek különösen veszélyesek, ha használt autót vásárol. A használt autók listáján több fotónak vagy videónak kell szerepelnie az értékesített autóról, hogy lássa, milyen állapotban van. Ha csak raktárképeket lát el, akkor lehet, hogy az eladó titkol valamit.

3. Rosszul elkészített webhely

A rosszul elkészített webhelyek időnként átverésre utalnak, mivel a kiberbűnözők időnként levágják a sarkot, ha olyan webhelyet fejlesztenek, amelyet a csalás után hamarosan elhagynak. A gépelési hibák, a nyelvtani hibák, a vadonatúj domain és a céges háttér hiánya mind-mind egy átverési webhely lehetséges jelei, ezért ne feledje ezt a vásárlás során.

Az online autóvásárlás számos kockázatot rejt magában

Függetlenül a költségvetésétől, az autó online vásárlása veszélyes megpróbáltatás lehet. Fontos, hogy tisztában legyünk az összes kockázattal, amikor online vásárolunk új fuvart, és tudjuk, mikor kell elmenni. Tartsa szem előtt a fenti tudnivalókat, ha online kereskedéstől szeretne autót vásárolni. Ki tudja, ezreket takaríthat meg.