Ez motorkerékpár vagy elektromos kerékpár?

Kulcs elvitelek

 • A Yadea Trooper 01 inkább egy mini motorkerékpárra hasonlít, mint egy ebike-ra, nagy fényszórójával és padszerű ülésével.
 • Alacsonyabb versenyzők számára a legalkalmasabb, és leginkább a gázkarra támaszkodik, mivel a pedálozási élmény korlátozott és nem praktikus.
 • Annak ellenére, hogy nehéz pedálozni, és magasabb az ára, a Trooper 01 egyedülálló motorkerékpár-szerű megjelenést és sima motorteljesítményt kínál, amely élvezetessé teszi a vezetést csak a gázpedál használatával.

A nagy fényszóróval és a pad stílusú üléssel rendelkező Yadea Trooper 01 kevésbé hasonlít egy ebike-ra, és inkább egy mini Triumph Street Twin motorkerékpárra. Ez az egyike azoknak a kerékpároknak, amelyek minden bizonnyal felkapják a fejüket, és az emberek kettős pillantást vethetnek rá, amikor azt gondolják: „Miért közlekedik ez a motor a biciklisávban?”

750 W-os motorjával a Yadea Trooper 01 kiváló teljesítményt és sima szállítást kínál, így még ezeken a legmeredekebb dombokon is könnyed érzést kelt. Kifinomultabb megjelenése ellenére ez egy egyszerű kerékpár, megvan a maga korlátai. Végső soron szórakoztató lovagolni – feltéve, hogy Ön alacsonyabb lovas, vagy nem bánja, ha lemond a pedálozásról.

Yadea Trooper 01

A Yadea Trooper 01 egy szórakoztató kerékpár, ha inkább motorkerékpárként kezeled, nem pedig kerékpárként. Alacsonyabb lovasoknak illik legjobban, és akkor is csak akkor érdemes megfontolni, ha nem bánja, ha leginkább a gázkarjára hagyatkozik. A pedálozási tapasztalat nagyon korlátozott, és leginkább arra szolgál, hogy segítsen levenni a terhelés egy részét a motorról, ahelyett, hogy értelmes felhasználói hozzájárulást nyújtana.

Yadea márka

Akkumulátor 48V 20Ah

Súly 73 font

Maximális sebesség 20 mph

Fék stílusú hidraulikus

Felfüggesztés teljes

Motor (W) 750W hátsó agy

Hatótáv Reálisan körülbelül 20-25 mérföld

Elektronikus Power Assist 3 fokozat

Töltő 3A gyorstöltő

Kapcsolódás Nincs

Lovas magassága 160-180 cm (5’1″ – 5’8″)

Gumiabroncsok CST 20 x 4,0″

Áttétel Nincs

Séta mód Igen

Keret terpesz

Profik

 • Stílus – Úgy néz ki, mint egy mini motorkerékpár
 • Nagyon kényelmes ülés és vezetés
 • Teljes felfüggesztés
 • Sima teljesítmény
 • Beépített tenger alatti tároló
 • Jó méret kisebb lovasoknak
 • Meglepően kompakt
 • Többnyire előre összeszerelve érkezik

Hátrányok

 • Nagyon nehéz és nem praktikus pedálozni
 • 5’10”-nél ez a kerékpár nagyon szűknek tűnik, ha pedálozok
 • Nincsenek biztonsági funkciók
 • Inkább alapvető információs kijelző
 • Nincsenek további funkciók, amelyek igazolnák a magasabb árat

A legtöbb marketing ezzel a kerékpárral azt sugallja, hogy terepre tervezték. Noha teljes felfüggesztése és 4 hüvelykes vastag abroncsai minden bizonnyal alkalmassá teszik göröngyös utakon és néhány földes ösvény kezelésére, nem ez lenne az első választásom a terepre.

Paul Antill / MakeUseOf

Ehelyett úgy gondolom, hogy a Trooper az utcai lovaglás kényelmével és kényelmével tűnik ki. Az ülés szuper plüss, a beépített ülés alatti tároló pedig kiválóan alkalmas kisebb tárgyak, például vizespalackok és táskák tárolására. Merészebb stílusa ellenére ez a kerékpár megtévesztően kicsi. Egyrészt meglepően kompakt, egyszerű fel- és leszállás, valamint könnyen mozgatható és önállóan is felemelhető, ami sok más 750 W-os ebike-ról nem mondható el. A másik oldalon, 5’10”-nél úgy érzem magam, mint egy abszolút óriás, aki lovagol ezen a dolgon.

  A Mophie vezeték nélküli töltő alaphelyzetbe állítása

A Trooper 01 kiváló vezetést és rengeteg ütést biztosít, de ha egyszer megpróbálok pedálozni, az egy másik történet.

Összeszerelés többnyire nem szükséges

Paul Antill / MakeUseOf

A stíluson kívül az egyik legjobb dolog ebben a kerékpárban, hogy milyen egyszerű a beállítás. A Trooper lényegesen nagyobb dobozban érkezik, mint a legtöbb más ebike, amelyet áttekintettem, ami elsőre azt hitte, hogy ez a kerékpár teljesen masszív lesz. Kinyílva azonban rájöttem, hogy ez a kerékpár nagyrészt előre összeszerelt állapotban érkezett, amivel valószínűleg legalább 30 percnyi munkám megspórolható.

Miután kivette a dobozából, nem kell mást tennie, mint rögzítenie az első kormányt, feltenni a pedálokat (bár nem sokat fog használni, ha egyáltalán), bedugni az akkumulátort, csatlakoztatni néhány vezetéket a fényszóró és vezérlő, pumpálja fel a gumikat, és hagyja a töltőn körülbelül két órán keresztül, hogy elérje a 100%-ot. A legtöbb más márkánál lényegesen nagyobb dobozzal csak azt tudom elképzelni, hogy ez jócskán növeli a Yadea szállítási költségeit; de nehéz nemet mondani a kevesebb munkára.

A dobozban megtalálja a kézikönyvet is, bár a telepítési folyamat egyszerűsége miatt valószínűleg nem is kell rá hivatkoznia, hacsak nem ellenőrzi a karbantartást és a hibaelhárítást valamikor a jövőben. Vannak kulcsok is a bicikli akkumulátorának kinyitásához és eltávolításához, de érdemes megjegyezni, hogy nem szükséges a kerékpárt bekapcsolni, ezért ha a biztonság aggályos, ezt tartsa szem előtt. Nincs nyomkövető vagy riasztórendszer.

Kivitel és jellemzők

Paul Antill / MakeUseOf

Valószínű, hogy ha egyáltalán fontolóra veszi ezt a kerékpárt, az a merész stílusa miatt van. Ez első ránézésre könnyen összetéveszthető egy motorkerékpárral, bár kicsi. Csak amikor észreveszi a pedáljait és a láncát, akkor veszi észre, hogy ennek egy kerékpárnak kell lennie, annak ellenére, hogy alig közlekedik úgy. Mindazonáltal, meglehetősen egyedi megjelenésétől eltekintve, a Trooper 01 levertséget okozhat.

Keret alatti beépített kosárral rendelkezik, amely elég széles és mély ahhoz, hogy elférjen néhány kompakt tárgy vagy egy kisebb táska.

Paul Antill / MakeUseOf

Kisebb ingázásaim során jólesett, hogy elfértem a kulacsomat és a táskámat az iPademmel és néhány tartozékkal anélkül, hogy a hátamon kellett volna cipelnem őket. Ennek ellenére, hacsak a tárgyak nem elég szélesek ahhoz, hogy szorosan üljenek a kosárban, valószínűleg sok zörgés lesz ott. Nincs lehetőség hátsó csomagtartó vagy első kosár hozzáadására. Nem mintha szeretnéd ezzel a kerékpárral, de érdemes megemlíteni.

Paul Antill / MakeUseOf

A kezelőszervek egyszerűek, jobb oldalon hüvelykujj gázkar található, felette pedig egy meglehetősen egyszerű, kicsi, monokróm kijelzőfelület, amely lehetővé teszi az energiaellátási módok váltását. Ha a Yadea be akart dőlni a motorkerékpár-örökségébe, akkor egy csavart gázt kellett volna választania.

Paul Antill / MakeUseOf

A magasabb árú kerékpárok esetében ez általában az a terület, ahol nagyobb színes LCD-ket találunk a kerékpár statisztikáinak nyomon követéséhez. Tekintettel a 2000 dollár feletti kért árra, úgy érzem, a Yadea megengedhetett volna egy prémium opciót is. Ezenkívül nincsenek olyan okos funkciók, mint az okostelefonok integrációja, vagy valami, amit mostanában mindig keresek a kerékpároknál: az irányjelzők.

  Hogyan készíthetsz titokban képernyőképet a Snapchatekről

Paul Antill / MakeUseOf

A bal oldalon található a fényszóró bekapcsolására szolgáló gomb, alatta pedig a kürtjének gombja, amely bár véleményem szerint kicsi, de remek helyen van elhelyezve ahhoz, hogy a bal hüvelykujjammal könnyen elérjem anélkül, hogy el kellene engednem. a kormányt. Rögtön azt is észreveszi majd, hogy ennek a kerékpárnak a fokozata hiányzik. Néhány másik ebike-ot tesztelve, amelyekből szintén hiányzott ez, tudtam, hogy ennek megvannak a maga hátrányai, bár nem voltam felkészülve a valódi terjedelmére.

Meglepően sima

Paul Antill / MakeUseOf

A Trooper 01 egy 48 V-os, 750 W-os hátsó agymotorral van felszerelve, amely 80 Nm-es nagy nyomatékot és három fokozatú pedálrásegítést biztosít: Eco, Mid és High. Az áramellátás zökkenőmentes és kiszámítható.

Hiányzik belőle az a szokásos hirtelenség, amelyet a kerékpár motorjának be- vagy kikapcsolt állapotában tapasztalhat, amikor elkezdi pedálozni vagy gázpedált. Igen, késik a motorrásegítés az erőrásegítés működésbe lépése előtt, és természetesen nem olyan érzékeny, mint egy középhajtású motor, de jelentősebb akadozás nélkül elvégzi a munkát. Még nagy teljesítményű üzemmódban is a gázpedál leütése kecses gyorsulást eredményez, nem pedig nyaktörő lökést. Ha olyan izgalmat keres, amely az üléshez rögzíti, lehet, hogy nincs szerencséje, de megvan a lendülete ahhoz, hogy meredek dombokat és még kisebb emelkedőket is könnyedén megbirkózzon, ezt keresem az ingázó kerékpáromon. .

Paul Antill / MakeUseOf

Azonban, ahogy arra továbbra is utaltam, a Trooper 01 teljesítménye felett lebegő sötét felhő a fogaskerekek hiánya. A közel 80 font saját tömegével együtt a pedálozás igazi küzdelmet jelenthet itt. Ha meg akarja próbálni ezt a kerékpárt holtpontról pedálozva elindítani, gyorsan rájön a korlátokra. Ez olyan, mintha a legfelső fokozatban lennél, amikor elsőnek kellene beszállnod – csak nem tudsz lejjebb kapcsolni, hogy megkönnyítsd a dolgokat. Gyakran azon kaptam magam, hogy a gázpedálra hagyatkozom az indítómozgásnál, mielőtt elkezdtem volna pedálozni. Rendben, mit szólnál, ha felveszed a sebességet? A gázpedál használata továbbra is nagyszerű, de sajnos a pedálozással nem javulnak a dolgok. Erről egy kicsit bővebben.

Paul Antill / MakeUseOf

Ami a többi funkciót illeti, jó dolog lett volna a sebességtartó automatika. Mivel valószínűleg nem fog sokat pedálozni itt, leginkább a gázra hagyatkozik, hogy a Trooper 01 sebességét tartsa. Miért ne könnyíthetné meg a hüvelykujját is, igaz? A Trooper 01 Tektro 160 milliméteres rotoros hidraulikus tárcsafékekkel van felszerelve. Megbízható fékezőerőt biztosítanak. Tesztelve őket, gyorsan teljesen meg tudtam állni akár 20 mérföld/órás sebességtől is, anélkül, hogy elveszíteném az egyensúlyt vagy a tapadást.

Paul Antill / MakeUseOf

A kerékpárt mozgásban tartva találunk egy 48V-os 20Ah-s akkumulátort, amely támogatja a 3A-es gyorstöltést. Míg az elméleti pedálasszisztens hatótávolsága bő 56 mérföld, de amennyire csak a gázára kellett hagyatkoznom, a maximális hatótávolság 25 mérföldhöz közelít.

Nem pedálozásra való

Paul Antill / MakeUseOf

Bár lehet, hogy nem nagyon hasonlít, ez még mindig kerékpár, de csak a legtechnikai értelemben. Legtöbbször azon kaptam magam, hogy úgy ülök a Trooper 01-en, mint egy mopeden vagy motorkerékpáron. A bicikli pedálhelyzetét nagyon szűknek érzem. Rögzített, 2,5 láb alatti nyeregmagasságával azt állítják, hogy a kerékpár 160-180 cm, vagy körülbelül 5’2″ és 5’9″ közötti versenyzők számára alkalmas. De úgy tűnik, hogy a Yadea méretei körülbelül 2 hüvelyknyivel kisebbek. Az igazat megvallva, lehet, hogy ennél a kerékpárnál az ajánlott magasság magasabb tartományában vagyok, de még ergonómikusabbnak tűnő gyerekkerékpárokon is utaztam. Ha meg tudnám emelni az ülést 3-4 hüvelykkel, valószínűleg jó formában lennék, de ez itt nem fog megtörténni. Ahelyett, hogy a lábaimból a szokásos leszorítóerő nyomná a pedálokat alattam, a Trooper lovaglása során a térdem a derekam felett helyezkedik el, drámaian csökkentve a lábaim teljesítményét.

  Hogyan rangsorolhatja termékhátralékát és maximalizálhatja az üzleti sikert

Paul Antill / MakeUseOf

A hajtómű hiányával együtt csak egy nehéz időszakra készül fel. Amint a kerékpár mozgásban van, motoros rásegítéssel lehet pedálozni. Segít levezetni a motor terhelését, és kissé megnöveli a hatótávolságot. Körülbelül 14 mérföld/óra után azonban semmi ok a pedálozásra. Ilyen sebesség mellett most úgy érzi a motornak, hogy magasabb fokozatra van szüksége. A pedálok olyan gyorsan és szabadon pörögnek, hogy jobban jársz, ha kizárólag a gázkart használja. Ez egy olyan probléma, amellyel az alacsonyabb lovasok is találkozhatnak, mivel ez korlátozza az egyfokozatú agyat.

Paul Antill / MakeUseOf

Hogy tisztázzuk, a motoros magasságától függetlenül, ezt a kerékpárt borzasztóan pedálozni mindenféle erőrásegítés nélkül. Elmennék odáig, hogy azt mondanám, hogy szívesebben szállnék le és sétálnék ezen. Azt hiszed, túlzok? Egyik korábbi tesztutam során rosszul számoltam ki a kerékpár akkumulátorának hátralévő élettartamát, és az a végén rajtam halt meg körülbelül egy mérfölddel, mielőtt hazaértem. Ne feledje, az utam többnyire sík utak, de nem tudtam megbízhatóan tartani a kerékpárt 5 km/h-nál gyorsabban néhány percnél tovább, mielőtt kifárasztanám magam. Arról nem is beszélve, hogy úgy néztem ki, mint egy abszolút bolond, aki a kereszteződésekben való megállást követően próbálta újra mozgásba lendíteni a biciklit. Kevesebb, mint öt percbe telt, amíg eldöntöttem, jobb lesz, ha a szégyenjárást végigcsinálom a visszautazásom hátralevő részében. Ahogy képzelheti, savanyú ízt hagyott a számban, de egy fontos következtetésre jutottam.

Pedálozni akarsz?

Ha olyan kerékpárt keres, amely úgy érzi, mint egy bicikli, ez nem az Ön számára való utazás. Mindaddig, amíg a Trooper 01-et motorkerékpár-szerű elektromos járműként kezeli, hogy utánozza, a dolgok nagyszerűek. Szeretem az esztétikát, és azt tapasztalom, hogy nagyon közel áll ahhoz, hogy egy igazi motorkerékpár élményét adja – de egy kompaktabb és korlátozottabb teljesítményű karosszériában. Ha kizárólag gázpedál használatával közlekedik vele, felejtse el a pedálokat (igen, hatalmas ütéseket ér el a hatótáv), akkor nyomatékos, kényelmes és könnyed utazásban lesz része.

Mi lenne, ha ezt nem neveznénk ebike-nak? Mi lenne, ha inkább egy 20 mérföld/órás végsebességű kis e-motorkerékpárnak neveznénk?

Yadea Trooper 01

A Yadea Trooper 01 egy szórakoztató kerékpár, ha inkább motorkerékpárként kezeled, nem pedig kerékpárként. Alacsonyabb lovasoknak illik legjobban, és akkor is csak akkor érdemes megfontolni, ha nem bánja, ha leginkább a gázkarjára hagyatkozik. A pedálozási tapasztalat nagyon korlátozott, és leginkább arra szolgál, hogy segítsen levenni a terhelés egy részét a motorról, ahelyett, hogy értelmes felhasználói hozzájárulást nyújtana.