APICS Certified Supply Chain Professional (CSCP) tanúsítvány: Hogyan szerezhető be

Az ellátási lánc menedzsment szakemberei létfontosságúak az áruk globális és helyi ellátási láncainak életben tartásában. Ha sikeres szakember szeretne lenni ezen a területen, a CSCP minősítés az arany standard.

A szakképzett szakemberek számának növekedésével a verseny kiéleződött. Napjainkban szinte minden szakmai területen vannak globális szintű minősítési tanfolyamok, hogy kitüntetett elismerést szerezzenek, amely megkülönbözteti Önt a tömegtől. Az ellátási lánc szakma sem más.

Ezenkívül az ilyen szakmai minősítések elengedhetetlenek az ellátási lánc kezeléséhez szükséges gyakorlati készségek elsajátításához, amely bármely vállalkozás nagy tétje. Ha szeretné megszerezni ezt a nagy előléptetést, vagy jobb állást szeretne szerezni az ellátási lánc iparágában, tekintse meg az ASCM CSCP-akkreditációját.

Mi az a CSCP tanúsítvány?

A Certified Supply Chain Professional (CSCP) vizsga és a sikeres vizsga tanúsítása világszerte elismert akkreditáció az ellátási lánc menedzsment területén. A Supply Chain Management Association (APICS), más néven ASCM, a tanúsító hatóság ehhez a kijelöléshez.

Tágabb képet ad a jelöltnek a globális ellátási láncról, mint a belső működésről. Miután sikeresen letette a vizsgát, megjelenítheti a teljes ellátási láncot a termék beszállítójától az üzleten át a végfelhasználóig, és végül vissza a kezdetekig.

Az ellátási lánc végpontjai közötti tevékenységek nagy kihívást jelentenek. Miután végighaladt a CSCP-tanúsítvány tananyagain és tanulási moduljain, kifejleszti az ellátási lánc tevékenységeinek koordinálásához és integrálásához szükséges készségeket.

A mai vállalkozások csak olyan ellátási láncban dolgozó szakembereket szeretnének alkalmazni, akik a csapatba való belépés után azonnal hozzáadott értéket tudnak adni az osztálynak. Ennek a minősítésnek a birtokában jelzi a munkáltatónak, hogy Ön tökéletesen alkalmas.

Mit tanúsít a CSCP?

Az ellátási lánc menedzsmentje jövedelmező karrierlehetőség. Ugyanakkor kihívást jelentő irányítási feladatokat is magában foglal, például:

 • Regionális és globális szintű ellátási lánc tervezés
 • A külföldi ellátási lánc szabályainak és előírásainak betartása
 • A kihívások és kockázatok megértése a globális és helyi piacon
 • Világosan kommunikáljon a globális érdekelt felekkel az ellátási lánc zökkenőmentes működése érdekében
 • Mindig tanulja meg a legújabb fejlesztéseket az ellátási lánc szektorban
  Hogyan lehet elérni egy VMWare megosztott mappát az Ubuntu rendszeren

Ha szorgalmasan elvégzi a teljes kurzustartalmat ehhez a vizsgához, és sikeresen sikeresen teljesíti, képesnek kell lennie a fent említett kihívásokkal teli feladatok elvégzésére. Az APICS CSCP tanúsítványa igazolja, hogy készen áll szembenézni a szektor extrém kihívásaival.

A tanúsítvány azt is automatikusan jóváhagyja, hogy:

 • Ön képes segíteni a vállalkozást a zökkenőmentes ellátási lánc állapotának elérésében.
 • Rendelkezik adatok elemzésével és olyan üzleti tevékenységek szinkronizálásával, mint a termelés, az elosztás, a beszerzés és a szolgáltatás.
 • Minimalizálhatja a pazarlást a teljes ellátási láncban.
 • Elég bölcs vagy ahhoz is, hogy felfogd a kockázatokat, és tervet dolgozz ki az ilyen kockázatokra való reagáláshoz.
 • Biztosítsa a zökkenőmentes kommunikációt az ellátási lánc minden szintjén.

A CSCP tanúsítvány érvényessége

A CSCP minősítés egy életre szóló eredmény. De néhány tanulási tevékenységen kell keresztülmennie ahhoz, hogy szakmai fejlesztési karbantartási (PDM) pontokat szerezzen. Ötévente 75 PDM-et kell benyújtania. Ha Ön APICS ösztöndíjas, akkor 100 pontot kell benyújtania 5 évenként.

Be kell jelentkeznie APICS-fiókjába, és fel kell lépnie a Saját fiók oldalra, hogy megtudja, esedékes-e valamilyen közelgő tanúsítási karbantartás. Jelentkezéshez keresse fel a Tanúsítvány karbantartása oldalt. APICS-tagoknak 100 dollárba, nem tagoknak 200 dollárba kerül.

90 napja van a karbantartási tevékenységek elvégzésére, különben a kijelölés lejár.

CSCP-tanúsítvánnyal lefedett domainek

Az APICS CSCP vizsgatartalmi kézikönyv (ECM) webalapú tanulmányi eszközöket és nyolc olvasási modult tartalmaz. A teljes tartalom arra összpontosít, hogy átfogóbb képet adjon a végpontok közötti ellátási lánc kezeléséről globális perspektívából.

Itt vannak azok a domain témák, amelyeket meg kell tanulnia a sikeres vizsga érdekében. A témák néhány jelentős tanulságot is mutatnak, amelyeken keresztül kell menned.

Ellátási láncok, keresletkezelés és előrejelzés: 1. modul

 • Az ellátási lánc struktúráinak, folyamatainak és entitásainak megjelenítése
 • Az ellátási lánc érettségének különböző szintjei megkülönböztetése
 • Termékportfólió menedzsment

Globális ellátási lánc hálózatok: 2. modul

 • Az ellátási lánc hálózatának konfigurálása és az eseménylánc megtervezése
 • Ellátási lánc interfészek és technológiák felhasználása
 • Szervezeteken átívelő és funkcionális ellátási láncon átívelő csapatok létrehozása
 • Az ellátási lánc törzsadatainak biztosítása

Termékek és szolgáltatások beszerzése: 3. modul

 • Beszerzési stratégia kialakítása
 • Vevői és szállítói kapcsolatok megértése

Belső műveletek és leltár: 4. modul

Előre- és hátrameneti logisztika: 5. modul

 • Raktár és szállítás menedzsment
 • Hulladékkezelés és fordított logisztika

Ellátási lánc kapcsolatok: 6. modul

 • Szállítók, beszállítók, egyéb partnerek és fogyasztók osztályozása
 • Olyan eszközök használata, mint az ügyfélkapcsolat-kezelés (CRM) és a beszállítói kapcsolatkezelés (SRM)

Ellátási lánc kockázata: 7. modul

 • Adatgyűjtés az ellátási lánc általános kockázatairól
 • A kockázatok azonosítása, értékelése és reagálás

Optimalizálás, fenntarthatóság és technológia: 8. modul

 • A legjobb gyakorlatok létrehozása
 • Fenntarthatósági elveket követve
 • Új technológiák átvétele

A CSCP-akkreditáció tulajdonosának karrierlehetőségei

A munkáltatók nagy értékeket és bizalmat helyeznek az APICS CSCP-tanúsítványába. A 2022-es amerikai ellátási lánc fizetési és karrierjelentése szerint az ellátási láncban dolgozó szakemberek fizetése évi 56 000 és 185 000 dollár között mozog. Azonban egy átlagos szakember, aki nem rendelkezik képesítéssel, körülbelül 75 200 dollárt keres évente.

  A diagram tengelyeinek váltása a Google Táblázatokban

Ha megkapja a CSCP akkreditációt, 94 000 dolláros medián fizetést kereshet, 25%-kal többet, mint a nem képesített alkalmazottaké. És néha a CSCP tanúsítás akár 40%-os növekedést is eredményezhet a medián fizetéshez képest.

A fizetésemelés mellett jobb ösztönző kifizetésekre, nyereségrészesedési lehetőségekre, fokozott készpénzbónuszokra és túlórabérre is számíthat.

A CSCP tanúsítvány áttekintése

Az alábbiakban madártávlatból tekintheti meg a teljes vizsgafolyamatot. Segítségével önbizalmat nyerhet a tanúsítási munkafolyamat egészében.

Minősítésre való jogosultság

Ez egy szakmai tanúsítvány; tehát nem bárki jelentkezhet a tesztre. Meg kell felelnie az alábbi jogosultsági feltételek egyikének, hogy megszerezze az APICS-ből a tesztelésre jogosult (ATT) státuszt:

 • Alkalmazottként vagy cégtulajdonosként szerzett tapasztalat az ellátási lánc területén
 • Rendelkezz az Egyesült Államokban szerzett főiskolai diplomával vagy annak nemzetközi megfelelőjével
 • Rendelkezzen le nem járt CPIM, CIRM, CPIM-F, CPM, SCOR-P, CPSM, CSM, CLTD-F, CLTD vagy CTL tanúsítvánnyal.

Vizsga időtartama

A teszt időtartama 3 óra 30 perc szünetek nélkül.

Kérdések száma

Összesen 150 kérdést kell megkísérelnie a cikkben korábban említett 8 modulból.

Felvételi pontszám

A pontszám statisztikai tartománya 200 és 350 között változik. Ha eléri a 300-at vagy többet, valószínűleg sikeres lesz a teszten.

Próbálkozások száma

Nincsenek második próbálkozások. Újra kell kezdenie a kezdeti folyamatot. Ha azonban az ASCM-től vásárolja meg a Bundle csomagot, bizonyos feltételekkel 2. esély vizsgát kap.

Vizsgadíj

Az APICS CSCP minősítési vizsga ára nem tagoknak 1425 dollár, tagoknak pedig 1095 dollárba kerül.

Tesztközpontok

A Pearson VUE az ASCM CSP akkreditáció vizsgaadminisztrációs partnere. Bármely Pearson VUE tesztközpontban megjelenhet a számítógépes teszten. Alternatív megoldásként leteheti a tesztet otthonról az OnVue rendszeren keresztül, amely a Pearson VUE szabadalmazott vizsgabiztosító szoftvere.

Most, hogy részletes elképzelése van a CSCP minősítő vizsgáról és arról, hogy az hogyan segítheti karrierjét, ideje áttekinteni néhány hasznos forrást, amelyek segítenek a vizsgára való felkészülésben.

CSCP gyakorlati vizsga: Udemy

Szeretne minősített ellátási lánc szakember lenni, ha első próbálkozásra letette a CSCP vizsgát? Menj el Udemy CSCP gyakorlati vizsgájára.

Ennek a tanfolyamnak a legfontosabb jellemzői:

 • Öt gyakorló teszt, hogy készen álljon a tényleges vizsgára
 • Életre szóló hozzáférés a teljes tananyaghoz
 • Hozzáférés a tananyaghoz mobileszközéről

Ezek a gyakorlati vizsgák 700+ kérdésből állnak. Így a résztvevők megérthetik gyenge pontjaikat, és ismerhetik felkészültségüket az aktuális vizsgára. Míg az első három gyakorlati vizsga a tantervvel kapcsolatos ismereteire összpontosít, az utolsó két vizsga meghatározhatja, hogy mennyire készült fel a vizsgára.

CSCP próbavizsga 2. rész: Udemy

Az ellátási lánc menedzsmentje jelentős szerepet játszik az üzleti működésben, és nagy az igény a CSCP tanúsítvány birtokosaira. Felkészülhet a változó munkaerőpiacra, ha leteszi az Udemy által készített CSCP próbavizsgát.

  A Discord alkalmazás frissítése Linuxon

Ha jelentkezik erre a gyakorló tesztre, az alábbi előnyöket kapja:

 • Hat gyakorló teszt összesen 900 kérdéssel
 • Teljes élethosszig tartó hozzáférés a gyakorláshoz bármikor
 • 24 órás hozzáférés, amely támogatja a mobileszközöket is

Ez a próbatesztcsomag 2. része, amely összesen hat tesztet tartalmaz, tesztenként 150 kérdéssel. A CSCP vizsgára való felkészülés mellett a gyakorlati tesztek segítenek a beszállítókkal, ügyfelekkel és gyárakkal való sikeres koordináció révén a műveletek menedzselésében.

Érdemes azonban részt venni a CSCP próbavizsga 1. részében is, hogy holisztikus képet kapjon arról, hogyan fog teljesíteni a vizsgán. Az 1. rész kilenc gyakorló tesztet is tartalmaz 900 kérdéssel.

Siker APICS CSCP vizsga: Amazon Books

Ha jobban szereti az Amazon-könyveket, mint az online tanfolyamokat, számos könyv található a piacon, amelyek segítenek felkészülni a CSCP vizsgára. Ez egy olyan tananyag, amelyre támaszkodhat a zökkenőmentes vizsgához.

A könyv kiemelt jellemzői a következők:

 • 1000+ terminológia, fogalom, kapcsolat és számítás, amely elengedhetetlen az APICS CSCP minősítő vizsga letételéhez.
 • Ingyenes hozzáférés 700 gyakorlati kérdéshez online, helytelen válaszmagyarázatokkal.
 • 50+ számítás és működő példa a helyes válaszok azonosítására és megértésére.
 • 400+ próbavizsgakérdés, amelyek felkészítenek a tényleges vizsgára.

Ez a tanulmányi útmutató fogalmakat, kulcsfontosságú terminológiát, gyakorlatokat, számításokat és próbavizsgakérdéseket tartalmaz. Mivel a CSCP-tanúsítvány kulcsfontosságú megkülönböztető tényezőként működik a munkaerőpiacon, ez a tanulmányi útmutató segít a CSCP-vizsga első próbálkozásra történő sikeres letételében.

Certified Supply Chain Professional (CSCP): Amazon Books

Szeretné, ha az első kísérlete a CSCP tanúsítvány megszerzésére sikerülne? Ha igen, nagyszerű ötlet segítséget kérni ebből az Amazon-könyvből. Ez a könyv 750 kérdést tartalmaz, amelyek felkészítenek a vizsgákra. Ezen kívül öt próbavizsgával rendelkezik, amelyeket a vizsgán való megjelenés előtt gyakorolhat.

Megismerheti a különböző iparágak legújabb fejlesztéseit – a szolgáltatás-orientálttól a non-profitig. Ezenkívül megtanulja a rendszer összes integrált fogalmát. Összességében teljes útmutatót kínál az ellátási lánc műveleteinek kezeléséhez. Így a minősítés megszerzése után jobb karrierlehetőségekhez juthat.

Ez a könyv puha kötésű és Kindle változatban is elérhető, így tetszés szerint választhat.

CSCP vizsgára felkészítő tanfolyam: University of Arkansas

Az Arkansas Egyetem egy nagy név, amely felkészítő tanfolyamot kínál azoknak, akik szeretnének CSCP vizsgát tenni. Széles tartományi nézetet biztosítva készít fel a vizsgára.

Ez a tanfolyam segít ismereteket gyűjteni az ellátási lánc összes szegmenséről, és megtanítja, hogyan maximalizálhatja vállalata értékláncát mindezen lépések kezelésével. Ezenkívül hozzáférést kap az összes szükséges eszközhöz az egyszerűsített műveletek és az ellátási lánc hatékonyságának bevált gyakorlatainak megvalósításához.

A tanfolyam témái a következők:

 • Ellátási lánc tervezése
 • Ellátási lánc tervezése és kivitelezése
 • Az ellátási lánc fejlesztése és a legjobb gyakorlatok
 • Mérje, elemezze és javítsa az ellátási láncot

Ez a tanfolyam rugalmas részvételi lehetőségeket is kínál. Bárhonnan csatlakozhat az élő munkamenethez, vagy bármikor megtekintheti a rögzített munkamenetet, ha a munkamenet elérhetővé válik.

Végső szavak

Eddig egy mélyreható megbeszélésen ment keresztül az ASCM által kezelt CSCP-tanúsítványról. A vizsga részletein, a karrierlehetőségeken és a vizsgatémákon kívül a cikk néhány olyan kulcsfontosságú tanulási kurzust is tárgyal, amelyek változást hozhatnak.

Menjen végig a fent említett online képzési és próbavizsga-forráshivatkozásokon, és iratkozzon fel a tanulmányi tervének leginkább megfelelőre.

Mivel Ön az ellátási lánc menedzsment iparágban dolgozik, a raktár kifejezés valóban elválaszthatatlan a szakmájától. Íme néhány népszerű raktárfelügyeleti rendszer, amelyet feltétlenül meg kell vizsgálnia.