A Discord alkalmazás frissítése Linuxon

Használod a Discord-ot Linuxon? Frissítenie kell a legújabb funkciókra, de nem tudja, hogyan? Tudunk segíteni! Kövesse ezt az útmutatót, miközben áttekintjük, hogyan frissítheti a Discordot Linuxon!

frissítse a Discordot Linuxon

Ubuntu frissítési utasítások

Amikor eljön az ideje, hogy frissítse a Discordot az Ubuntu rendszeren, ezt nem fogja tudni megtenni a hagyományos Ubuntu frissítési eljárásokkal (apt frissítés/apt frissítés). Ehelyett a Discordot frissíteni kell a Discord webhelyén.

A frissítési folyamat elindításához zárja be a Discordot. Ezután használja a Ctrl + Alt + T billentyűkombinációt egy terminálablak megnyitásához. Úgy is megnyithat egy terminál ablakot, hogy rákeres a „Terminal” kifejezésre az alkalmazás menüjében.

Miután megnyílt a terminálablak, használja a wget parancsot a legújabb Discord DEB csomag letöltéséhez közvetlenül a Discord webhelyről az Ubuntu PC-re. Ez a letöltés nem tart sokáig, mivel a Discord nagyon kicsi.

wget https://discordapp.com/api/download?platform=linux -O ~/Downloads/discord.deb

A letöltés befejezése után a CD paranccsal lépjen a „Letöltések” mappába. Ebben a mappában található a „discord.deb” csomagfájl, amely szükséges a Discord kliens Ubuntu rendszeren történő frissítéséhez.

cd ~/Downloads

A frissítéshez használja az apt install parancsot a „discord.deb” csomagfájlban. Érzékeli, hogy ez egy frissítés, és frissíti a Discord-ot az Ubuntu rendszeren.

sudo apt install ./discord.deb

Debian frissítési utasítások

Míg a Debian Linux szoftverforrásokban található legtöbb alkalmazás elavult, a Discord nem, mivel DEB-csomagon keresztül terjesztik. Tehát még akkor is frissítheti a Discord-ot a legújabb verzióra, ha régebbi Debian-kiadást használ (például 8-as vagy 9-es).

A frissítés elindításához meg kell nyitnia egy terminálablakot. Nyisson meg egy terminálablakot a Debian Linux asztalon, és nyomja meg a Ctrl + Alt + T billentyűket a billentyűzeten. Vagy keresse meg a „Terminal” kifejezést az alkalmazás menüjében, és nyissa meg úgy.

Miután megnyílt a terminálablak, a wget segítségével töltse le a Discord legújabb kiadását a Debianra. Ezután a CD paranccsal lépjen a „Letöltések” mappába.

wget https://discordapp.com/api/download?platform=linux -O ~/Downloads/discord.deb

Amikor a letöltés befejeződött, a CD paranccsal lépjen a „Letöltések” mappába. Ezután a dpkg paranccsal frissítse a Discord verzióját a Debian Linux PC-n az új csomaggal.

cd ~/Downloads/

sudo dpkg -i discord.deb

Az Arch Linux frissítési utasításai

Az Arch Linux egyike a mainstream Linux operációs rendszereknek, amelyek szoftverforrásaiban a Discord is szerepel, így a felhasználóknak nem kell letölteniük és manuálisan telepíteniük a csomagot. Ehelyett a frissítés telepítéséhez tegye a következőket.

Először nyisson meg egy terminál ablakot az Arch Linux asztalon. Ha megnyílt, használja a pacman -Syyu parancsot. Ez a parancs sok dolgot hajt végre egyszerre. Például frissíti az Arch Linux szoftverforrásait, telepíti a legújabb javításokat és így tovább.

sudo pacman -Syyuu

A parancs lefutása után a Discord-nak naprakésznek kell lennie. Ha nem, akkor te július nincs telepítve a szoftver. Az újratelepítéshez tegye a következőket.

sudo pacman -S discord

Fedora frissítési utasítások

Ha a Discordot használja Fedorán, valószínűleg az „RPM Fusion Non-free” segítségével telepítette. A legújabb szolgáltatásokra való frissítéshez nyisson meg egy terminálablakot a Fedora asztalon. Amikor a terminálablak meg van nyitva, használja a dnf update parancsot a legújabb frissítések ellenőrzéséhez és telepítéséhez.

sudo dnf update

Miután a DNF ellenőrzi a frissítéseket, képesnek kell lennie arra, hogy üzembe helyezze és futtassa a legújabb Discordot. Ha nem frissül, valószínűleg nincs telepítve. Ahhoz, hogy Fedorán működjön, telepítse az RPM Fusion Non-free-t, majd használja az alábbi parancsot.

sudo dnf install discord

OpenSUSE frissítési utasítások

A Discord az OpenSUSE felhasználók számára elérhető a „Non-Oss” szoftvertárban. Ha telepítve van a Discord, de egy ideje nem frissítette, frissítenie kell, hogy élvezhesse a legújabb funkciókat. A Discord OpenSUSE rendszeren való frissítéséhez először nyisson meg egy terminálablakot az asztalon.

Miután megnyílt a terminálablak, használja a zypper update parancsot a legújabb frissítések kereséséhez és telepítéséhez. Valószínű, hogy ha engedélyezve van a „Non-Oss” szoftver repo, a Discord a parancs futtatása után frissül a legújabb szolgáltatásokra.

sudo zypper update

Ha a Discord nem frissül, akkor te július újra kell telepíteni. Ehhez használja a következő zypper install parancsot.

sudo zypper install discord

Flatpak frissítési utasítások

A Discord Flatpak csomagként elérhető a Flathub alkalmazásboltban. A Discord legújabb kiadásának frissítéséhez a Flatpakon belül először nyisson meg egy terminál ablakot az asztalon.

Miután megnyílt a terminálablak, ellenőrizze a frissítéseket, és telepítse azokat a flatpak frissítési paranccsal.

sudo flatpak update

Snap frissítési utasítások

Ha a Discordot a Snap csomagtárolón keresztül telepítette, akkor a terminál használatával frissítheti azt. Először nyisson meg egy terminált a Ctrl + Alt + T billentyűkombinációval a billentyűzeten. Innentől kezdve használja a snap refresh parancsot a legújabb Discord-frissítések telepítéséhez.

sudo snap refresh