11 virtuális recepciós szolgáltatás a bejövő hívások kezeléséhez

Nincs ideje várakoztatni az ügyfeleket? Egyszerűsítse híváskezelési feladatait a virtuális recepciós szolgáltatásokkal.

A virtuális recepciós szolgáltatások a legjobb módja a munkaerőköltségek megtakarításának és az üzleti termelékenység növelésének. Ezek a szolgáltatások segítenek felszabadítani az idejét, és más alapvető üzleti kérdések megoldására összpontosítani.

Ez a cikk segít megtalálni a legjobb virtuális recepciós szolgáltatásokat, amelyek segítségével akkor is fogadhatja hívását, ha Ön nem elérhető.

Merüljünk el a további részletekben.

Mik azok a virtuális recepciós szolgáltatások?

A telefonhívások nélkülözhetetlenek a kérdések megválaszolásához, és minden vállalkozás számára magasabb szintre emelik a lead generálási folyamatot. Az ügyfélszolgálati hívások fogadása és kezelése kulcsfontosságú, és még akkor sem kerülhető el, ha üzleti tevékenységekkel van elfoglalva.

Hagyományosan a nagy költségvetésű nagyvállalatok főállású recepcióst alkalmaznak a bejövő hívások intézésére és az ügyfélszolgálatra. A házon belüli recepciós azonban általános költséget jelent a korlátozott tagokkal rendelkező kisvállalkozások számára.

Itt jönnek a képbe a virtuális recepciós szolgáltatások.

A virtuális recepciós szolgáltatások élő emberi recepciósokat biztosítanak a hívók üdvözlésére és hívásaik okának megértésére. A megadott információk elemzése után ezek a hívások a megfelelő csapattagokhoz jutnak el, ezáltal javítva az ügyfél és a vállalat közötti interakciót.

Általában ezek a szolgáltatások éjjel-nappal élő kísérőket biztosítanak a bejövő hívásokhoz és szöveges üzenetekhez. Így biztos lehet benne, hogy egyetlen ügyfélhívás sem marad el.

Miért érdemes virtuális recepcióst fogadni?

A virtuális recepciós alkalmazása szubjektív kérdés. Ez attól függ, hogy házon belüli csapattagot szeretne-e, vagy kiszervezheti a munkát.

Míg a nagy cégeknek van egy dedikált recepciós csapata, ez nem igaz a kisvállalkozások tulajdonosaira és az induló vállalkozásokra. A működési költségek csökkentése érdekében a kisvállalkozásoknak érdemes virtuális recepciós szolgáltatást választaniuk.

Ezzel együtt nézzük meg a virtuális recepciós szolgáltatások igénybevételének néhány előnyeit:

  • Professzionalizmust ad: Ha ügyfelei bejövő hívásait professzionálisan rögzített üdvözlő üzenettel fogadja, hosszan tartó hatással van vállalkozására. A bizalom érzését kelti, hogy nem újoncokkal van dolguk.
  • Költséghatékony: A virtuális recepciósok olcsóbbak, és nincs bezárási időszakuk. Aktiválhat és beállíthat egy hívásfogadó szolgáltatást, amely gondoskodik az ügyfelek kérdéseiről.
  • Továbbfejlesztett ügyfélkezelés: A professzionális recepciósok képzést kapnak a hívások és ügyfélkérések hatékony kezelésére. Tapasztalattal rendelkeznek a különböző helyzetek kezelésében, és segítenek az üzleti hatékonyság növelésében.
  • Testreszabható: A virtuális recepciós szolgáltatások lehetővé teszik a hívásátirányítási szabályok, az üdvözlő üzenetek és egyéb üzleti kommunikációs adatok módosítását.
  • Elérhetőség: A házon belüli recepciósok csak munkaidőben tudják fogadni a bejövő hívásokat. Míg a virtuális recepciósok egész nap, minden nap dolgozhatnak, és éjjel-nappal élő hívásfogadási szolgáltatást nyújthatnak ügyfelei számára.
  • Integrációk: Integrálja a virtuális recepciós szolgáltatásokat üzleti kommunikációs eszközeivel, mint például a Slack, a Hubspot, a G Suite, a Microsoft Teams és még sok más.
  Mit jelent az „IMY”, és hogyan kell használni?

Most, hogy ismeri a virtuális recepciós szolgáltatások bérbeadásának előnyeit, kezdjük a listánkkal.

Recepció HQ

A ReceptionHQ globális vezető szerepet tölt be azoknak a kisvállalkozásoknak a körében, amelyek időhatékonyabbak, de továbbra is teljes munkaidőben dolgoznak a csapatukban. Virtuális recepciós szolgáltatásaik közé tartozik a 24 órás élő fogadás, valamint a bejövő hívások, e-mailek és szöveges üzenetek kezelése. Kezelhetik a kimenő hívásokat és egyéb feladatokat is, például találkozókat ütemezhetnek és emlékeztetőket küldhetnek.

A ReceptionHQ kezeli az egyesült államokbeli vállalkozások hívásainak többségét csúcsidőben. Kétnyelvű szolgáltatást nyújtanak mindenféle kötött szerződés nélkül, így Ön a 7 napos szolgáltatás kockázatmentes próbaverziójával indulhat.

Yodel.io

A Yodel.io egy virtuális recepciós cég, amely több mint 15 éve működik, így tudják, mit csinálnak. Választhat egy teljesen automatizált IVR kezelő vagy egy emberi recepciós, aki távolról kezeli a hívásait. A Yodel néhány figyelemre méltó funkciója közé tartozik az intelligens hangalapú IVR-rendszerek, a hívásszűrés, valamint az olyan kommunikációs eszközökkel való integráció, mint a Hubspot, Zendesk, Intercom és Slack.

Ingyenes próbaverziót kínálnak szerződés nélkül. Ha azonban továbbra is használni szeretné szolgáltatásaikat a próbaidőszak lejárta után, akkor az Ön igényeitől függően eltérő terveik vannak.

Szöcske

Ha olyan virtuális recepciós szolgáltatást keres, amely lehetővé teszi, hogy külön telefonszámot használjon és hívásokat fogadjon a világ bármely pontjáról, a Grasshopper nagyszerű választás. Virtuális telefonszámot is biztosít a bejövő hívások fogadásához számítógépén vagy mobileszközén. Így a telefonszáma privát marad, és megszakítás nélkül koncentrálhat üzleti feladataira.

A szolgáltatás 7 napos ingyenes próbaidőszakot indít, szerződéskötés nélkül, így ha nem működik az Ön számára, akkor nincs kötelezettségvállalás.

Saját recepciós

A MyReceptionist virtuális recepciós és recepciós támogatási szolgáltatásokat kínál, hogy a hét minden napján, 24 órában rendelkezésre álljon az üzleti életben, alacsonyabb áron, mint egy helyszíni recepciós alkalmazása. A személyes recepciósok minden előnyét megkapja a bejövő hívások kezelésében, a találkozók vagy találkozók ütemezésében, valamint az utazási megállapodások lefoglalásában, anélkül, hogy a házon belüli alkalmazottak felvétele során szembesülnie kellene.

  Javítás: A Samsung Internet továbbra is magától megnyílik

A MyReceptionist számos különböző csomagot kínál attól függően, hogy hetente vagy havonta mennyi ideig van szüksége segítségre az ügyfélhívások kezelésében.

Rubin

A Ruby Receptionists professzionális telefonos támogatást nyújt vállalkozása számára a mesterséges intelligencia (AI) erejének segítségével a vállalkozások bejövő hívásainak kezelésére a világ minden tájáról. Valós időben válaszolhatnak a cégével kapcsolatos kérdésekre, válaszolhatnak az ügyfeleknek a vállalkozás nevében, és akár időpontokat is egyeztethetnek Önnek.

A Ruby segítségével egy dedikált mobilalkalmazást kap a híváskezelési tevékenységek és az ügyfelektől kapott szöveges üzenetek ellenőrzéséhez. Könnyedén szinkronizálhatja napi ütemezését a Ruby naptárintegrációival.

Társalgó

A Conversational egy virtuális recepciós szolgáltatás azoknak a vállalkozásoknak, amelyeknek teljes körű szolgáltatást nyújtó virtuális recepciósra van szükségük, vagy azoknak, akiknek több telephelyük van, és szükségük van valakire, aki kezeli a bejövő hívásaikat a világ minden tájáról.

A Conversational három fő összetevőt kap: recepciókezelést, hívásirányítást és hangposta-kezelést (például automatikus kezelők beállítása), valamint online találkozó-ütemezőt és e-mail marketing platformot.

A beszélgetési szolgáltatásokat a meglévő telefonrendszerek, például a Microsoft Lync vagy a Cisco Jabber mellett is használhatja.

AnswerForce

Az AnswerForce egy teljes értékű virtuális recepciós, amely lehetővé teszi a bejövő hívások kezelését a hét 24 órájában elérhető recepciós szolgáltatásaikkal. Számos funkciót kínál, beleértve a testreszabható irányítópultot, ahol megtekintheti a bejövő hívásokat és kezelheti őket egy helyről.

Integrálhatja az AnswerForce-ot egy IVR-rendszerrel, például az IVRX-szel vagy az Intercom-mal, ha még jobban szabályozni szeretné, hogyan fogadják a hívókat, amikor a cég irodájában vagy mobiltelefonjukon keresztül telefonálnak.

AnswerConnect

Az AnswerConnect egy 2001 óta működő telefonos cég, amely virtuális recepciós szolgáltatásokat nyújt. Tagja a Better Business Bureau-nak, a Professzionális Nők Országos Szövetségének és egyebeknek.

Kétféle virtuális recepciós közül választhat: élő csevegés és azonnali üzenetküldés (IM). Az AnswerConnect előnyt jelent a felhasználók számára, mert egyedi igényei alapján kiválaszthatja, hogy melyik típust szeretné.

Legyen szó munkáltatóról vagy cégtulajdonosról, vagy magánszemélyről, aki segítséget szeretne a hívások fogadásában, az AnswerConnect személyre szabható az Ön igényei szerint.

Helpware

A Helpware egy virtuális recepciós szolgáltatás kis- és középvállalkozások számára. Számos szolgáltatást kínál, beleértve az időpont-ütemezést, a hívásátirányítást, a hangpostát és az e-mailes támogatást.

  Hogyan lehet megkerülni és megkerülni a tiltást a Discordban

A Helpware egy webalapú virtuális recepciós szolgáltatás, amellyel bárhonnan és bármikor kezelheti a bejövő hívásokat. Automatikus válaszokat is beállíthat a hívó igényeitől függően (például időpont egyeztetés), vagy olyan funkciókat is hozzáadhat, mint például az automatikus kezelők, akik jegyzeteket készítenek a potenciális ügyfelekkel folytatott megbeszélések során, így nem kell magának megtennie.

Abby

Az Abby a Zendesk által nyújtott virtuális recepciós szolgáltatás, amely a bejövő hívások, e-mailek és csevegések kezelésére használható. Automatikus válaszokat állíthat be az ügyfelek megrendelésekkel vagy szállítási időkkel kapcsolatos kérdéseire.

Abby segítségével minden alkalommal értesítést kap, ha új ügyfél iratkozik fel hírlevelére, és köszönőlevelet küldhet azoknak az ügyfeleknek, akik visszajelzést adnak tapasztalataikról.

MoneyPenny

A Moneypenny egy nonstop üzenetrögzítő szolgáltató, amelynek székhelye 2000 óta az Egyesült Királyságban és az Egyesült Államokban található. Ön szabadon választhat elkötelezett embereket a csapatából, a Moneypenny pedig kiképzi őket, hogy válaszoljanak a céges hívásaira, és élő chat-támogatást nyújthassanak. átviteli, CRM- és naptárintegrációk.

Frissítheti elérhetőségét a portáljukon, hogy válaszoljon az ütemezett hívásokra, és egy érintéssel ellenőrizheti a korábbi hívások és üzenetek előzményeit.

Záró megjegyzés

Foglaljuk össze, hogy az ügyfelekkel való kapcsolatépítésről beszélünk.

Fontos, hogy minden hívás elején a megfelelő hangot állítsuk be, különben az ügyfelek úgy érezhetik, hogy egy automata rendszer lebeszélte őket, amely még a nevükre sem emlékszik.

Elég, ha bármelyik céget kiválasztja a fenti virtuális recepciós listáról, hogy vállalkozása professzionálisabbnak tűnjön, és leegyszerűsítse a megkeresési folyamatot.

Reméljük, hogy ez a cikk segített többet megtudni arról, hogy a virtuális recepciós szolgáltatások hogyan segíthetnek abban, hogy vállalkozása növekedésére összpontosítson anélkül, hogy aggódnia kellene a dolgok kulisszák mögötti kezelése miatt.

Ne felejtse el megnézni a legjobb IT helpdesk-megoldások listáját, hogy minimalizálja a problémák üzleti működésre gyakorolt ​​hatását.