A legjobb RAM Ryzen CPU-khoz (vásárlási útmutató) 2021-ben

Nem biztos, hogy könnyű megtalálni a legjobb RAM-ot a Ryzen CPU-khoz, ha nem tudja, mit keressen, de szerencsére mi megtaláljuk Önt. Míg a Ryzen CPU-k köztudottan jobban függenek a nagy RAM-tól, mint az Intel CPU-k, a Ryzen CPU-val való nagyszerű RAM biztosítása lehetővé teszi az iparágvezető többmagos teljesítményt, amelyről ezek a chipek ismertek Intel-társaikhoz képest.

Nem tudsz sokat a RAM-ról stb? Ne aggódjon – leszűkítettük a Ryzen CPU-k számára legjobb RAM-ot, amelyből választhat, és részletes vásárlási útmutatót írtunk, amely segít a megalapozott vásárlásban.

A legjobb RAM Ryzen CPU-khoz

Elvégeztük a kutatást, hogy ne kelljen; ez a listánk a legjobb RAMP-ról az AMD Ryzen processzorokhoz.

#1. ADATA XPG GAMMIX D30 (16 GB-os készlet)

Kapacitás: 16 GB | Sebesség: 3000 MHz | CAS: 16 | Konfiguráció: 2×8 GB (kétcsatornás)

Csak egy jó Ryzen RAM-ot szeretne szerezni, és nem érdekli, hogy mit kap, mindaddig, amíg az jól működik, és nem bontja a pénzt?

Az ADATA XPG GAMMIX D30 készlet a mi ideális választásunk az Ön számára. Ez az egyik legolcsóbb elérhető RAM készlet, amely megfelel a jó Ryzen RAM összes minimális előírásának. Alacsony CAS késleltetés, 3000 MHz-es sebesség és kétcsatornás konfiguráció, mindez meglehetősen jó áron. Nincsenek valódi hátrányai, hacsak nem tetszik magának a RAM-on lévő fehér hűtőborda megjelenése.

Ez a választás nem elérhető? Szerezze be helyette az ADATA XPG Z1-et, amelynek ugyanazok a specifikációi, de piros hűtőbordája.

  Hogyan lehet megszabadulni két egymás melletti alkalmazástól iPaden

Ítélet: A legjobb olcsó RAM a Ryzen számára

#2. G.Skill Ripjaws V (16 GB-os készlet)

Kapacitás: 16 GB | Sebesség: 3600 MHz | CAS: 18 | Konfiguráció: 2×8 GB (kétcsatornás)

Ha valamivel jobbat szeretne, mint az „éppen elég jó”, akkor ezt nagyon ajánljuk G.Skill Ripjaws V Kit.

Míg a CAS késleltetése enyhén 18-ra nőtt, a sebességnövekedés 3600 MHz-re több, mint amennyit a tényleges teljesítményben kárpótol. A fekete hűtőbordának azt is lehetővé kell tennie, hogy ez a RAM jól passzoljon szinte bármilyen számítógéphez, amelybe beleüti – itt nincs megrázó alapszín!

Ezenkívül, bár az ár valamivel magasabb, mint a másik lehetőségünk, valójában csak valamivel magasabb (körülbelül tíz dollár az írás idején, bár ez idővel változni fog).

Ez az a választás, amelyet a Ryzen CPU-t használó játékosok többségének ajánlunk – a fejlesztések biztosan elvégezhetők, de gyakorlati játékcélokhoz csak ez kell.

Ítélet: A Ryzen Gaming legjobb RAM-ja

#3. G.Skill Ripjaws V (CL16 16 GB-os készlet)

Kapacitás: 16 GB | Sebesség: 3600 MHz | CAS: 16 | Konfiguráció: 2×8 GB (kétcsatornás)

Ha nagyszerű RAM-ot szeretne a Ryzenhez a lehető legkevesebb kompromisszum mellett, akkor ezt Ripjaws V készlet az, akit keresel. Nagyon hasonlít a fent felsorolthoz, de néhány lényeges különbséggel: a legtöbb, nevezetesen, a sebesség növelését 3600 MHz-re hajtja végre anélkül, hogy a CAS késleltetést 16-ról növelné. A többi kulcspont továbbra is érvényes: a fekete hűtőborda, amely kb. bármilyen felépítésű, tökéletes játékhoz és egyéb nehéz alkalmazásokhoz stb.

Ennek a kompromisszummentes választásnak azonban van néhány hátránya is – nevezetesen a magasabb ár és az alacsonyabb elérhetőség.

Ítélet: A Ryzen legjobb RAM-ja (kompromisszumok nélküli választás)

#4. G.Skill Trident Z RGB

Kapacitás: 32 GB | Sebesség: 3600 MHz | CAS: 16 | Konfiguráció: 2×16 GB (kétcsatornás)

Végül, de nem utolsósorban a miénk RGB/32GB választás!

Az G.Skill Trident Z RGB készlet rendelkezik minden olyan specifikációval, amit a jó Ryzen RAM-tól elvárhat – 3600 MHz, 16 CAS késleltetés mellett. Csinálj rá egy kis RGB-t, és duplázd meg a kapacitást 32 GB-ig, és gratulálunk: olyan csúcskategóriás memóriát állítottál be, amely tökéletesen működik Ryzen 7 vagy Ryzen 9 CPU-jával!

  Hogyan rögzítsük a böngészőt az iPhone-on

Ezekkel a fejlesztésekkel (különösen az RGB-vel) azonban ára van. Nagyon szó szerint költség – ez a legdrágább lehetőség ezen a listán jelentős árréssel. Ha azonban ez nem probléma – különösen, ha 32 GB-os RAM-készleteket vásárol –, akkor ezt szívből ajánljuk.

Szeretne egy 32 GB-os készletet egy kicsit olcsóbban, és nem érdekli az RGB? Szerezze meg helyette ezt a 32 GB-os Ripjaws V Kit-et – ugyanazok a specifikációk.

Ítélet: A legjobb RAM Ryzenhez RGB-vel

Minden, amit a Ryzen RAM-ról tudni kell

Olvassa el véleményünket, és még mindig nem tudja, mit válasszon, vagy kihagyta ide, hogy megismerje a tájékozott vásárlási döntéshez szükséges tudnivalókat? Akárhogy is, mi gondoskodunk rólad!

Miért igényel az AMD Ryzen más RAM-ot, mint az Intel Core processzorok?

Infinity Fabric.

Az Infinity Fabric egy memóriakezelési technológia az AMD CPU-kban és GPU-kban. Az AMD CPU-ban lévő Infinity Fabric az, amely a CPU minden részét összeköti a CPU minden más részével, sőt néhány csatlakozást is az alaplaphoz és a chipkészlethez. Ez az Infinity Fabric kulcsfontosságú része annak, ami miatt a Ryzen processzorok olyan jók a többszálú munkaterhelések kezelésében, és teljesítményét pozitívan és negatívan is befolyásolhatja a párosításhoz választott RAM.

Mitől jó a RAM a Ryzen számára?

Infinity Fabric, hanem a gyártási folyamat is.

Számos különböző módszer létezik annak értékelésére, hogy milyen RAM lesz jó a Ryzen CPU-khoz.

A RAM-vásárlási tanácsok szokásos pontjai továbbra is igazak:

Sebesség – Minél nagyobb, annál jobb
CAS késleltetés – Az alacsonyabb jobb
Kapacitás – A több jobb

Néhány egyéb tényezőt is figyelembe kell venni. Ha ezt az útmutatót néhány évvel korábban írtuk volna, akkor itt hosszan beszéltünk volna a Samsung B-Dies-ről. A Samsung B-Dies-t bizonyos RAM-készletek tartalmazták, és még jobb teljesítményt tettek lehetővé a Ryzen CPU-kkal, bár csak csekély (5 százalék vagy kevesebb) árréssel. Mivel ezeket 2020-tól már nem gyártják, és ezt a cikket 2021-ben írják, ebbe a cikkbe nem fogunk belefoglalni a B-Die-t – bár néhány magasabb kategóriás opcióval boldog balesetet okozhat. úgyis az egyikbe.

  Hogyan készítsünk 3D-s modellt Linuxon való nyomtatáshoz Curával

Miért számít a konfiguráció (kétcsatornás, négycsatornás stb.), és mi az?

Amikor RAM-ot telepít az alaplapra, a rendelkezésre álló RAM-helyek és RAM-kártyák számától függően néhány különböző lehetőség közül választhat. Az alaplap mérete nagyban befolyásolja ezt.

1 nyílás teljes / tetszőleges méret – egycsatornás
2 teljes bővítőhely / Mini ITX – kétcsatornás
4/8 teljes bővítőhely / Micro ATX és ATX – négycsatornás

Ha a RAM Single Channel módban fut, ez azt jelenti, hogy csak egyetlen RAM stick aktív a rendszerben. Az egycsatornás RAM a névleges sebessége felére korlátozódik a DDR (Double Data Rate) működési módja miatt.

A DDR RAM rendeltetésszerűen működik, ha két azonos RAM-memória fut kétcsatornás konfigurációban. Ez lehetővé teszi, hogy a RAM elérje teljes névleges sebességét egy másik, azonos chippel való szinkronizálással.

A Quad Channel tovább javít ezen, de csak kis mértékben – például a sebesség nem duplázódik meg újra. Ez DDR, nem QDR.

Általánosságban elmondható, hogy a Dual Channel kínálja a legnagyobb teljesítménynövekedést, ahol a Quad Channel csak csekély nyereséget biztosít bizonyos csúcskategóriás munkaterheléseknél. Mindig a kétcsatornás vagy jobb csatornát ajánljuk, ha RAM-ot vásárol a rendszeréhez.

Milyen kapacitás a megfelelő számomra?

A RAM kapacitása szerencsére elég egyszerű. Az alábbiakban csak lebontjuk Önnek.

Nem nehéz webböngészés és kis teljesítmény/játék = 4 GB
Modern játék és rendszeres termelékenység/nagy böngészés (10+ lap 2+ ablakban) = 8 GB
Nagy termelékenység/játék vagy extrém webböngészés (10+ lap 3+ ablakban) = 16 GB
Rendkívül nagy termelékenység (pl. virtualizáció, (játék)szerverek stb.) = 32+ GB
Vállalati termelékenység = 128+ GB, az igényekhez igazodva

Milyen sebesség a megfelelő nekem?

A RAM sebessége jóval nagyobb hatással van a Ryzen CPU-kra, mint az Intel CPU-kra a fent említett Infinity Fabric miatt. Általában azonban azt javasoljuk, hogy a Ryzen CPU-k jó teljesítményének kiindulópontjaként a 3000 MHz-et célozzuk meg. A magasabb még mindig jobb, de a 3000 MHz-es tartományon túl a fejlesztések a legtöbb felhasználó számára meglehetősen marginálisnak tűnnek, ha egyáltalán láthatóak. Nem javasoljuk azonban, hogy 3000 MHz alá menjen, mert ezzel legalább egy kicsit veszít a teljesítményéből.

Búcsúzó szavak

És ez az!

Reméljük, hogy ez a cikk segített megtalálni a megfelelő RAM-ot Ryzen rendszeréhez, és megtanított egy-két dolgot a mögöttes technológiáról. Ha bármilyen más kérdése vagy aggálya van, írjon megjegyzést az alábbi megjegyzés rovatba, és a lehető leghamarabb felvesszük Önnel a kapcsolatot!