A kamera engedélyezése az Omegle-n

Mi az Omegle?

Az Omegle egy ingyenes online szolgáltatás, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy névtelenül csevegjenek másokkal, regisztráció vagy személyazonosságának igazolása nélkül. Elérhető web alapú és telefonos alkalmazásokon keresztül, és a világ minden tájáról érkező emberek nagyon népszerű eszközévé váltak a másokkal való csevegésnek. A „Beszélj idegenekkel” szlogen pontosan összefoglalja az Omegle funkcióját.

A felhasználók véletlenszerűen vannak párosítva másokkal, és lehetőségük van szöveges, hang- és videocsevegésre. Lehetősége van érdeklődési körök megadására is, így hasonló gondolkodású személyekkel párosulhat, és megvitathatja az Önt érdeklő témákat.

A legfontosabb dolog, ami az Omegle-t különbözteti meg a többi közösségi médiától és kommunikációs platformtól, az az, hogy a használatához nem kell semmilyen személyes adatot megadnia. Teljes mértékben igénybe veheti a szolgáltatást, és teljesen névtelen maradhat. Ez azt jelenti, hogy személyazonossága védve van, és egyik chatpartnere sem fogja tudni, ki vagy, hacsak nem úgy dönt, hogy felfedi ezeket az információkat.

  Az ONLYOFFICE az a Collaborative Office Suite, amelyre az Ön üzleti igényeire van szükség

Hogyan lehet engedélyezni a kamerát az Omegle-n

Elgondolkodhat azon, hogy megteheti-e és hogyan lehet engedélyezni a kamerát az Omegle-n. Az Omegle eredetileg csak szöveges szolgáltatás volt, amikor először 2009-ben indult el. 2010-re hang- és videocsevegési lehetőségekkel bővült. A hang- és videofunkciók használatához működő webkamerával és mikrofonnal kell rendelkeznie. Ha azonban megvannak ezek az elemek, és valóban sok számítógép jön, amikor a beépített verziók és a mobiltelefonok is alapfelszereltségként tartalmazzák őket, egyszerű engedélyezni őket az Omegle-n.

Az Omegle-ben egyszerűen válassza az „Engedélyezés” lehetőséget az Adobe Flash Player beállítási ablakában. Egy „Kamera” legördülő lista jelenik meg a videó ablakban. Válassza a „ManyCam Virtual Webcam” vagy a „ManyCam Video Source” lehetőséget.

Ezután lehetősége van be- és kikapcsolni a kamerát a videó képernyőn lévő ikon megérintésével. Ugyanígy be- és kikapcsolhatja a mikrofont is.

  Videó stabilizálása Androidon

Ha követi ezeket a lépéseket, és úgy találja, hogy a fényképezőgépe nem működik, számos online forrás segítségével elháríthatja a problémákat.

Használhatja az Omegle-t fényképezőgép nélkül?

Az Omegle lehetővé teszi, hogy tetszés szerint csevegjen. Használhat csak szöveget, hangot vagy videót. Ha nincs kamerája, vagy nem szeretné használni, továbbra is teljes mértékben kihasználhatja az Omegle szöveges és hangcsevegési lehetőségeit. Vannak, akik ezt a lehetőséget választják, mivel lehetővé teszi számukra, hogy teljesen névtelenek maradjanak, és ne lássák a többi felhasználó.

Az Omegle biztonságos?

Az Omegle az évek során megtapasztalhatta a vitákat. Bár az embereket vonzza a platform által kínált anonimitás, emlékezni kell arra, hogy bárki, akivel cseveg, megvan az az előnye is, hogy névtelen. Míg a legtöbb online ember miatt nem kell aggódnia, a teljes névtelenség megőrzése néhány kevésbé kívánatos felhasználót vonzhat.

Az Omegle-t korábban bírálták amiatt, hogy nem rendelkezik trágárságszűrővel, és rossz mértéktartást tanúsít. Egyes felhasználók a videók meztelenségére és szexuális tartalomra panaszkodtak. A fejlesztők ezekre az aggodalmakra reagálva létrehoztak egy moderált chat funkciót azzal a céllal, hogy a gyermekek és tinédzserek, valamint azok a felnőttek, akik nem akarnak felnőtt tartalmat nézni, ezt biztonságosan megtehessék. Azon felhasználók számára, akik szeretnének felnőtt tartalmat megtekinteni vagy cserébe bekapcsolódni, egy nem moderált csevegőterület is rendelkezésre áll.

  Google Dokumentumok, Táblázatok vagy Diák fájlok megosztása weblapként

Az egyik legnagyobb aggodalom, amely folyamatosan napvilágra kerül, hogy az Omegle gyerekbarát-e. Ha ezt csak a moderált szobákon belül teszik meg, kisebb valószínűséggel lesznek kitéve más felhasználók nem megfelelő tartalomnak. Ha azonban a gyerekek felügyelet nélkül használják a platformot, és belépnek a nem moderált szobákba, akkor valószínűleg nem koruknak megfelelő tartalmat fognak tapasztalni.

Ami a felnőttek általános biztonságát illeti, a platform névtelen felidézése azt jelenti, hogy senki sem fogja megtudni, ki vagy, hacsak nem úgy dönt, hogy felfedi személyazonosságát. Ha a kamera nélkül cseveg, a chatpartnerei sem fognak látni. Ha aggódik online biztonsága miatt, akkor ez lehet a legjobb megoldás az Ön számára az Omegle használata során.