A legjobb IDE a Python számára

Programozóként valószínűleg az IDE a legfontosabb futó alkalmazásod. Annyi időt töltesz a használatával, kódírással és hibakereséssel. Egy jó IDE élvezetesebbé teszi a munkáját, és javítja a termelékenységet azáltal, hogy jobb kódot írhat kevesebb hibával.

Ebben a cikkben áttekintek két népszerű IDE-t a Python-fejlesztők számára, és megosztom a véleményemet arról, hogy melyik IDE a legjobb. Ezek az IDE-k a Visual Studio Code és a PyCharm. De először tisztázzuk, mi az IDE, és miért jó ötlet a használata.

Mi az IDE?

Az IDE egy integrált fejlesztői környezet. Ez alapvetően egy olyan alkalmazás, amelyet szoftverfejlesztésre használ. Szoftverfejlesztés során három fő feladatot lát el:

✅ Írj kódot

✅ Futtassa a kódot

✅ Hibakeresési kód

Az IDE egy olyan alkalmazás, amely lehetővé teszi mindhárom feladat végrehajtását. Dönthet úgy is, hogy minden egyes feladathoz külön alkalmazásokat szeretne, de az IDE általában ideális, mivel egyesíti a három kulcsfontosságú feladatot és egyéb hasznos funkciókat, amelyek hatékonyabbá teszik az Ön munkáját.

Ezek a kellemes funkciók manapság általánossá váltak, és minden jó IDE-nek tartalmaznia kell őket. Ezek tartalmazzák:

 • Szintaxis kiemelés, hogy a kód könnyebben olvasható legyen
 • Hibafogás a hibák azonosítása és kiemelése érdekében a fejlesztési folyamat lehető legkorábbi szakaszában
 • Lépésről lépésre használható hibakereső eszközök
 • Verzióvezérlés a kódkezelés és a másokkal való együttműködés megkönnyítése érdekében
 • Kódszúrás az olvasható kód írásának megkönnyítése érdekében
 • A Visual Studio Code és a PyCharm alapértelmezés szerint tartalmazza ezeket a szolgáltatásokat.

  Miért érdemes IDE-t használni?

  • Ez megkönnyíti a szoftverfejlesztést és csökkenti a súrlódást, mivel egyszerre több fájl is megnyitható, és könnyedén válthat közöttük.
  • Könnyebbé teszi a kód olvasását szintaktikai kiemeléssel.
  • Leegyszerűsítik a verziókezelést azáltal, hogy grafikus felületet biztosítanak a népszerű verziókezelő rendszerekkel, például a Git-tel való együttműködéshez.
  • Az IDE megkönnyíti a kód hibakeresését azáltal, hogy végiglép a sorokon és elolvassa a program állapotát. Ez könnyebb, mint a szárazon futás, amit akkor kell megtennie, ha csak szövegszerkesztőt használ, nem IDE-t.
  • Hasznos kódjavaslatokat kínálnak, így nem kell mindent begépelnie.
  • Segítenek ellenőrizni, hogy a program követi-e a választott programozási nyelv szintaktikai szabályait.

  Mi az a VS Code?

  A Visual Studio Code vagy a VS Code a Microsoft nyílt forráskódú kódszerkesztője. Hihetetlenül népszerű, mivel ingyenes, sokoldalú és könnyen használható. Bármilyen számítógépre telepíthető, legyen az Windows, Mac vagy Linux.

    Megérkezett a Wi-Fi 6: Frissítsen Wi-Fi 6-ra 2020-ban?

  Ezenkívül futtathatja egy kiszolgálón, és a helyi Visual Studio Code-példány segítségével szerkesztheti a szerveren lévő fájlokat SSH használatával.

  Ezenkívül használhatja online, és szerkesztheti a helyi fájlokat. Bár az online verzió kevésbé felszerelt, mint az asztali verzió, még mindig megfelelően használható.

  VS kód jellemzői

  Úgy döntöttem, hogy a Visual Studio Code kedvenc szolgáltatásaimat egy jó kis listába sűrítem. Ezeket a dolgokat szívesen használom a VS Code elsődleges IDE-képességein kívül.

  Ezen túlmenően előfordulhat, hogy ezeknek a funkcióknak egy része nem egyedi a Visual Studio Code-ban, de mégis belevettem őket, mert ezek csak jó tulajdonságok az IDE-ben.

  #1. Jól integrálható a Github Co-Pilottal

  A GitHub másodpilóta egy AI-alapú páros programozó. Ha telepítve van a GitHub másodpilóta bővítmény, a megjegyzésekből vagy a már megírt kódból megjósolja a következő kódot. Ha megnyomja a Tab billentyűt, a kód beillesztésre kerül a fájlba. Ez javítja a termelékenységemet kódírás közben.

  #2. Nagyon testreszabható

  Ha nem tetszik a Visual Studio Code példányának megjelenése, módosíthatja a témát. Bár ez nem tűnik döntő fontosságúnak, azt tapasztaltam, hogy jobban szeretek kódot írni, ha a téma jól néz ki. A téma rendszeres megváltoztatása az IDE-t is érdekessé teszi.

  #3. Integrált terminállal rendelkezik

  A Visual Studio Code egy terminállal érkezik a shell-parancsok futtatásához a kód fejlesztése közben. Például, ha telepíteni szeretné a pip csomagokat vagy futtatni szeretné Python alkalmazásait a parancssorból. Ez a terminál hihetetlenül hasznos és kényelmes.

  #4. Támogatja a távoli fejlesztést

  A megfelelő bővítmények telepítésével beállíthatja a Visual Studio kódját, hogy hozzáférjen a fájlokhoz egy másik számítógépen, amelyhez hozzáfér. Ez lehet valahol egy távoli szerver vagy egy Windows alrendszer Linuxhoz.

  Ezzel a beállítással szerkesztheti az adott gépen lévő fájlokat, és kódot futtathat azon a számítógépen. Ez időnként nagyon kényelmes lehet.

  #5. Sokoldalú

  A VS Code számos fájlkiterjesztéssel használható, és támogatja is azokat. Bár a Visual Studio Code Python-fejlesztési programját értékeljük, hasznos, ha más nyelvekkel is dolgozik.

  Számos kódolási nyelvet támogat már a dobozból. Ha az Ön által használt nyelv nem támogatott. Van egy piactér a bővítményekhez, ahol valószínűleg talál egy bővítményt, amely segíthet.

  Ezért ajánlom mindenkinek a Visual Studio Code használatát.

  Mi az a PyCharm?

  A PyCharm egy IDE a JetBrains által készített Pythonnal való fejlesztéshez. A JetBrains olyan népszerű IDE-ket is készített, mint például az IntelliJ Java-hoz és a WebStorm a JavaScript-fejlesztéshez.

  A PyCharm két változatban érhető el, a közösségi kiadásban, amely ingyenes és nyílt forráskódú, és a professzionális verzióban, amely fizetős. A közösségi kiadással Python- és HTML-fájlokat hozhat létre. A Professional verzióval azonban HTML, JS és SQL fájlokkal is dolgozhat. Ahogy az várható volt, a PyCharm telepíthető Windowsra, Macre vagy Linuxra.

  Íme a kedvenc PyCharm-funkcióim listája

  PyCharm funkciók

  #1. Hihetetlenül kezdőbarát

  A PyCharm használata egyszerű. A telepítési folyamat egyszerű. Könnyű új projektet létrehozni és virtuális környezetet konfigurálni. Ugyanilyen egyszerű új fájlokat létrehozni és hozzáadni a projekthez.

    Használja a Gesztusokat hívások kezdeményezésére, SMS küldésére, azonnali üzenetküldésre, e-mailek küldésére és egyebekre Androidon

  Csomagokat úgy adhat hozzá, ha rájuk keres a csomagok eszköztárában. A program futtatása egy Futtatás gomb megnyomásával történik. Ez nagyon megkönnyíti a kezdők számára a Python írásának megkezdését anélkül, hogy a félelmetesebb terminállal kellene megküzdenie.

  #2. Beépített hibakereső eszközökkel rendelkezik

  Amikor töréspontokat ad hozzá a kódhoz, a PyCharm megmutatja a változók állapotát a kód különböző pontjain. Ez megkönnyíti annak ellenőrzését, hogy a program előrehaladtával a változók a várt állapotúak-e. Végső soron leegyszerűsíti a hibakeresést, és termelékenyebbé tesz.

  #3. Kényelmes refaktorálási műveletek

  A PyCharm automatizálással rendelkezik, amely megkönnyíti a kód néhány kattintással történő újraalkotását. Többek között funkciókat mozgathat a különböző fájlok között, függvényeket bonthat ki és docstringeket írhat.

  Ez azért hasznos, mert lehetővé teszi a kód újrafaktorizálását és olvashatóbbá tételét, miközben csökkenti annak esélyét, hogy elfelejtse frissíteni a többi részt. Például áthelyezhet egy függvényt egy másik modulba, és a PyCharm frissíti az adott függvény összes importját.

  #4. A dokumentációt az IDE-n belül olvashatja

  A csomagok telepítésekor elolvashatja a dokumentációt az IDE-ből. Ez megkönnyíti a dokumentáció megtalálását és hivatkozását anélkül, hogy meg kellene nyitnia a böngészőt, és fel kellene keresnie a csomag webhelyét.

  A PyCharm lehetővé teszi, hogy elolvassa a csomag eszköztárában található összes csomag dokumentációját, alapvetően az összes nyilvánosan elérhető csomagot.

  #5. Vizuális verzióvezérléssel rendelkezik

  A Git parancssorból való használata kezdetben megfélemlítő és nem intuitív lehet. Ezenkívül frusztráló lehet, ha rosszul ír be egy parancsot. A PyCharm beépített eszköztárral rendelkezik a verzióvezérléshez.

  A változtatások végrehajtása olyan egyszerű, mint egy jelölőnégyzet listából kiválasztani a véglegesíteni kívánt fájlokat, és megírni egy véglegesítési üzenetet. Ezt követően akár helyben is véglegesítheti a változtatásokat, vagy egyetlen kattintással véglegesítheti és átküldheti egy távoli tárolóba.

  PyCharm vs. Visual Studio kód

  Aspect/FeatureVisual Studio CodePyCharmFelhasználói felület A Visual Studio Code világos és egyszerű felhasználói felülettel rendelkezik, amely testreszabható a számos elérhető téma egyikével. A PyCharm felhasználói felülete elsőre zsúfoltnak és megfélemlítőnek tűnhet. Lehetőség van a felhasználói felület testreszabására is témákkal, de a PyCharm kisebb közösséggel rendelkezik, mint a Visual Studio CodeBővítmények/Bővítmények A Visual Studio Code nagyobb kiterjesztésű ökoszisztémával rendelkezik, így személyre szabhatóbb és sokoldalúbb. A PyCharm ökoszisztémája kisebb, de többet tartalmaz funkciók.Kódszerkesztés A VS Code az IntelliSense funkcióval megkíméli Önt a gépeléstől. Ezenkívül van egy GitHub CoPilot bővítmény, amely gyorsabbá teszi a kódolást. Beállíthatja a lintinget is, hogy segítsen tisztább kód írni. A PyCharm rendelkezik a prediktív kódolás saját verziójával és a GitHub Co-Pilot kiterjesztéssel is. Ezenkívül PEP8 formázást is tartalmaz a termékbe, amely beállítás nélkül is működik. Ez megkönnyíti és kényelmesebbé teszi. A CostVisual Studio teljesen ingyenes. A PyCharm ingyenes kiadással rendelkezik, de van néhány funkciója. A Visual Studio Code csak szövegszerkesztőként van telepítve. Telepítenie kell saját Python értelmezőjét és további hasznos csomagokat, például egy virtuális környezetkezelőt. A PyCharm saját tolmács telepítését is megköveteli. De olyan beépített eszközökkel is rendelkezik, mint például a virtuális környezetkezelő és a PEP8 formázás, a támogatás a Visual Studio a kettő közül a legnépszerűbb, ezért nagyobb közösséggel rendelkezik, akik támogatni tudják, ha bármilyen problémába ütközne.PyCharm, annak ellenére, hogy kisebb közösséggel rendelkezünk, még mindig vannak hasznos források a JetBrains csapat PyCharm-jának maximális kihasználásához. A közösség még mindig meglehetősen nagy. Azonban valószínűleg jobb támogatást kap a VS Code közösségtől. Nyelvi támogatás A Visual Studio Code szinte bármilyen nyelvet támogat, amelyet használni szeretne. Használhatja a hirdetések szerkesztésének megtekintéséhez Python Jupyter Notebooks A PyCharm a Python fejlesztésére szolgál. Ennek eredményeként kevesebb nyelvet támogat. A PyCharm közösség csak a Pythont és a HTML-t támogatja. Távoli fejlesztés A Visual Studio támogatja az egyszerű távoli fejlesztést, miután telepítette a bővítményt. A PyCharm segítségével csak a fizetős professzionális kiadásban használhat távoli fejlesztést.

    Látod, ki nézte meg Twitter-profilodat? Dehogy!

  Az ítélet: melyiket használja?

  Szeretem a Visual Studio Code sokoldalúságát, nagy ökoszisztémáját és ingyenes költségét. Tetszik, hogy mennyire kezdőbarát és mennyire minimális a PyCharm telepítése. Ennek eredményeként a személyes kedvencem a Visual Studio Code. A PyCharmot azonban továbbra is ajánlom mindenkinek, aki most kezdett el kódolni, és nem akarja bonyolítani a dolgokat egy fejlesztői környezet beállításával.

  De ahelyett, hogy IDE-t írnának elő, úgy gondolom, hogy a Python-fejlesztőknek mindkettőt kellene használniuk, és el kell dönteniük, melyik tetszik nekik.

  Tanulási források

  Az IDE-k hihetetlenül hasznos eszközök a fejlesztők számára. Az eszközök azonban csak akkor hasznosak, ha hatékonyan tudja használni őket. A következő források megtanítják Önnek a választott IDE – akár PyCharm, akár Visual Studio Code – hatékony és eredményes használatát a jobb és tisztább kód produktív megírása érdekében.

  #1. Visual Studio Code for Developers 2023: Kezdőtől haladóig

  Ez a Visual Studio Code for Developers tanfolyam megtanítja a VS Code-ot az egyszerű alapoktól a haladóbb témákig. Többek között megtanulja a hatékonyabb működést elősegítő gyorsbillentyűket, a Git és a GitHub használatát, valamint a kód hatékony hibakeresését.

  #2. Visual Studio Code Tutorial – A VS Code használatának első lépései

  Ez a Visual Studio Code oktatóanyag megtanítja a Visual Studio Code alapjait. Megtanul majd eligazodni a felületen, és beállítani egy munkaterületet a Git és a GitHub segítségével. Ez a tanfolyam segít szilárd alapot teremteni a haladóbb fogalmak későbbi elsajátításához.

  #3. A Visual Studio kód elsajátítása: Útmutató kezdőknek (Számítástechnika elsajátítása)

  Ez a könyv a Visual Studio Code-ot tárgyalja, az alapvető felhasználói felülettől a kiterjesztés API-ig.

  Fejlettebb API-koncepciókra vonatkozik, ideértve a Visual Studio-kód beállítását a választott programozási nyelvhez, valamint a verzió- és forrásvezérléssel való integrációt.

  #4. Mester Pycharm IDE

  A Pycharm IDE mesterkurzusa a PyCharm testreszabását mutatja be témák megváltoztatásával és ablakok mozgatásával. Azt is megtanulja, hogyan navigálhat a szerkesztőben, és hogyan használhatja a billentyűparancsokat a termelékenység növelése érdekében.

  Megtanulja a Python-programok olvashatóságának javítására használható különféle szolgáltatásokat, és megtanulja, hogyan tesztelheti szoftverét különböző tesztelőkönyvtárak segítségével.

  #5. PyCharm termelékenység és hibakeresési technikák

  Ez a PyCharm termelékenységi és hibakeresési technikák tanfolyam a csomagok PyCharmban való telepítését és kezelését ismerteti. Megtanulja, hogyan kell újrafaktorálni a kódot, és hogyan lehet függvényeket konvertálni és exportálni.

  Megtanulja a külső keretrendszereket és a front-end webfejlesztési támogatást bonyolultabb webalkalmazások készítéséhez olyan keretrendszerek használatával, mint a Django.

  #6. Hatékony PyCharm: Ismerje meg a PyCharm IDE-t gyakorlati megközelítéssel

  Ez a könyv bemutatja a különböző PyCharm elérhető funkciókat és azok hatékony felhasználását.

  Ezek a szolgáltatások az adatbázis-támogatástól, a verziókezeléstől, a hibakeresési támogatástól, a kódrefaktorálástól és a projektek felügyeletétől terjednek.

  Végső szavak

  Ez a cikk azt tárgyalja, hogy mi az IDE, és miért érdemes beszereznie. Ezenkívül összehasonlítottuk a Python-fejlesztők két népszerű IDE-jét, a Visual Studio Code-ot és a PyCharmot. Végül hasznos forrásokat soroltunk fel, amelyek segítenek megtanulni az IDE hatékonyabb használatát.

  Ezután nézze meg a legjobb Python IDE-t a fejlesztés és a hibakeresés felpörgetéséhez.