8 legjobb ügyfélkezelő szoftver az interakcióhoz és az automatizáláshoz

Az ügyfelekkel és ügyfelekkel való jó kapcsolat fenntartása döntő fontosságú bármely vállalkozás sikeréhez. Az ügyfelek nagyobb valószínűséggel folytatnak üzletet Önnel, ha pozitív a kapcsolata. Idővel növelheti a bevételt, ahogy az ügyfelek visszatérnek, hogy több vásárlást hajtsanak végre, vagy újra igénybe vegyék az Ön szolgáltatásait.

Ha az ügyfelek és az ügyfelek hűséget éreznek a márkához, akkor nagyobb valószínűséggel maradnak mellette, még akkor is, ha más lehetőségek állnak rendelkezésre. Segítségével versenyelőnyt teremthet, és erős márka hírnevét építheti ki.

Ezen túlmenően az ügyfelekkel és ügyfelekkel fenntartott kapcsolatok révén gyorsan gyűjthet olyan értékes visszajelzéseket és betekintést, amelyek hozzájárulnak az általános ügyfélelégedettség javításához, és végső soron a bevétel növeléséhez.

Itt jön a képbe az ügyfélkezelő szoftver, amely segít a meglévő ügyfelekkel és potenciális potenciális ügyfelekkel fenntartott kapcsolatok kezelésében. Segíthet vállalkozásának racionalizálni az értékesítést, és nyomon követni az ügyfelek interakcióit, hogy megfelelő felhasználás esetén rendszerezze az általános adatokat.

Az ilyen eszközök különféle funkciókkal rendelkeznek erre a célra, és némelyikük lehetővé teszi a testreszabást az Ön vállalkozása speciális követelményei alapján.

Ebben a cikkben a legjobb ügyfélkezelési szoftvereszközökkel foglalkozunk, amelyek segítenek automatizálni az ügyfélkapcsolat-kezelési folyamatot az elejétől a végéig.

Mire vársz még? Ugorjunk bele.

Mi az az ügyfélkezelő szoftver?

Az ügyfélkezelési szoftver egy olyan eszköz, amely segít nyomon követni ügyfélkapcsolatait, mint vállalkozást. Az ilyen típusú alkalmazásokat gyakran használják az értékesítési és marketingcsapatok, hogy betekintést nyerjenek, és gyümölcsöző, hosszú távú ügyfélkapcsolatokat alakítsanak ki, hogy hűséges ügyfelekké váljanak.

Lehetővé teszi az ismétlődő feladatok automatizálását is, így csapata más, kiemelt fontosságú feladatokra összpontosíthat. Növeli a termelékenységet, a hatékony ügyfélkommunikációt és a hosszú távú üzleti kapcsolatokat.

Miben különbözik az ügyfélkezelés a hagyományos CRM-től?

Az ügyfélkezelési szoftverek jellemzően egy adott részlegen vagy funkción belül kezelik az ügyfelekkel folytatott interakciókat és adatokat, például az értékesítést vagy az ügyfélszolgálatot. Gyakran biztosít funkciókat a névjegyek kezeléséhez, a kommunikációs előzmények nyomon követéséhez és a találkozók ütemezéséhez.

Másrészt a Customer Relationship Management (CRM) rendszer egy átfogó eszköz, amely a teljes ügyfélútra kiterjed, a kutatástól az ügyfélmegtartásig.

Általában olyan fejlett funkciókat kínál, mint például az értékesítés automatizálása, a marketing automatizálás, az analitika és a jelentéskészítés az ügyfelek életciklusának kezeléséhez és optimalizálásához több részlegen és funkción keresztül.

Előfordulhat, hogy az ügyfélkezelési eszközök csak egy bizonyos határig és bizonyos típusú eszközöket kínálnak integrációt, míg az ingyenes (vagy akár fizetős) CRM-eszközt különféle eszközökkel való integrációhoz hoznak létre.

A CRM-ek gyakran tartalmaznak értékesítési automatizálási funkciókat, például potenciális ügyfelek értékelését és előrejelzését, amelyek lehetővé teszik az értékesítési csapatok számára, hogy hatékonyabban és eredményesebben dolgozhassanak. Előfordulhat, hogy az ügyfélkezelési rendszerek nem kínálnak ilyen fejlett értékesítési automatizálási funkciókat.

Míg egyes ügyfélkezelési eszközök alapvető e-mail-marketing funkciókat tartalmaznak, a CRM-ek általában fejlettebb funkciókat kínálnak, mint például a potenciális ügyfelek gondozása, szegmentálása és kampánykezelés a marketing erőfeszítések optimalizálása érdekében.

Az ügyfélkezelő szoftver használatának előnyei

Az ügyfélkezelő szoftver használatának számos előnye van. Ezek közül néhányat az alábbiakban soroltunk fel:

  7 HTML-biztonsági bevált gyakorlat a statikus webhelyek biztonsági réseihez

Jobb ügyfélszolgálat

Az ügyfélkezelési rendszer lehetővé teszi az ügyfélszolgálati funkciók és az ügyfél-szállító kapcsolat további fejlesztését. Az összes kapcsolattartó egy helyen történő kezelésével könnyedén nyomon követheti a vásárlásokat, azonosíthatja a demográfiai adatokat és elemezheti a vásárlói magatartás trendjeit.

Ezen információkhoz való hozzáférést is engedélyezheti minden érintett fél számára.

Megnövekedett értékesítés

Az ügyfélkezelési eszköz segítségével részletes, lépésenkénti értékesítési folyamatot hozhat létre, és erős értékesítési folyamatot építhet ki. Ezenkívül segít az ismétlődő feladatok automatizálásában, miközben az összes értékesítési adatot egyetlen helyen elemezheti.

A beállítást követően alkalmazottai támaszkodhatnak erre az automatizált értékesítési folyamatra a nagyobb termelékenység és az összértékesítés növelése érdekében.

Magasabb termelékenység és hatékonyság

A Client Management Software marketingautomatizálási technológiával felgyorsítja a mindennapi folyamatokat és feladatokat, például a csepegtető kampányokat az egész csapat számára, lehetővé téve az alkalmazottak számára, hogy más fontos feladatokra összpontosítsanak.

Azt is biztosítja, hogy egyetlen feladat se maradjon figyelmen kívül. Ezenkívül az ügyfélkezelő szoftver egy irányítópultot is megjeleníthet arról, hogy hol javíthatja a munkafolyamatokat és elemezheti üzleti műveleteit.

Pontos értékesítési előrejelzés

Az ügyfélkezelő szoftverben található automatizált értékesítési jelentések segítségével azonosíthatja a kulcsfontosságú trendeket, és jobban megértheti, mire számíthat a jövőbeli értékesítési ciklus teljesítményétől, miközben módosítja céljait és mérőszámait az előrejelzéseknek megfelelően.

Egyszerűsített belső kommunikáció

Amellett, hogy megkönnyíti a kommunikációt a vállalkozások és az ügyfelek között, az ügyfélkezelő szoftver megkönnyíti az alkalmazottak kommunikációját.

Az ügyfélkezelési eszköz segítségével könnyebben megtekinthető, hogyan beszélnek más alkalmazottak a potenciális ügyféllel, így az alkalmazottak egységes márkahangot tarthatnak fenn.

Lehetővé teszi a csapattagok számára, hogy feljegyzéseket és figyelmeztetéseket küldjenek, és megcímkézzék egymást, ha frissítéseket szeretnének megosztani.

Központi adatbázis

Ezen eszközök használatának másik nagy előnye, hogy segítenek létrehozni egy összevont adatbázist az ügyfelei összes információjával, így könnyen elérhetővé válik a cég bármely tagja számára, akinek szüksége lehet rá.

Tegyük fel, hogy egy ügyfél korábban kommunikált az Ön cégével. Ebben az esetben az eszköz megjeleníti az interakciós rekordokat, ami megkönnyíti az adatok nyomon követését és felhasználását a jövőbeni marketing és értékesítési erőfeszítésekhez.

Amellett, hogy megspórolja alkalmazottai idejét, jobb és produktívabb élményt kínál ügyfeleinek.

Keresendő szolgáltatások az ügyfélkezelő szoftverben

Az ügyfélkezelő szoftverben számos olyan funkció található, amelyek segíthetnek növelni az értékesítést. Ezek közül néhányat az alábbiakban sorolunk fel:

Testreszabás

Minden vállalkozás más és más, ezért a legjobb ügyfélkezelő szoftvernek ki kell elégítenie vállalkozása egyedi igényeit. Az ügyfélkezelő szoftvernek lehetővé kell tennie a szoftver funkcióinak kiválasztását és a követelményeknek megfelelő testreszabását.

Néhány példa új névjegymezők hozzáadására, szűrők hozzáadására, valamint az irányítópulton megjelenítendő adatok kiválasztására.

Egyszerű használat

Az ügyfélkezelő szoftverrendszernek könnyen elérhetőnek kell lennie a csapat minden tagja számára. Ezen túlmenően, az adat-műszerfalnak minden érdekelt fél számára könnyen érthetőnek kell lennie.

Munkafolyamat automatizálás

A jó ügyfélkezelő szoftver lehetővé teszi a feladatok automatizálását, így csapata idejét és erőfeszítéseit takaríthatja meg. Ez viszont a termelékenység növekedéséhez vezet.

Tevékenységkövetés és Feladatkezelés

A jó ügyfélkezelő szoftver nyomon követi és felügyeli a csapattagok és az ügyféltevékenységek aktuális állapotát. Könnyedén oszthat ki feladatokat, és gondoskodhat arról, hogy a munka időben elkészüljön. Ez viszont segít megelőzni vagy előre jelezni az akadályokat.

Analitikai és jelentéskészítési lehetőségek

Az ügyfélkezelő szoftvernek egyszerű módot kell kínálnia a vállalat csapattagjaira, ügyfeleire és üzleti értékesítési ciklusára vonatkozó mutatók megtekintésére.

Segít értékelni, hogy a dolgok jó úton haladnak-e. Az eszköznek rendelkeznie kell egy jó jelentéskészítő eszközzel is, amellyel egyedi jelentések hozhatók létre konkrét használati esetek alapján.

  Mi az EASM Extension Viewer?

Integrációk

Az ügyfélkezelési eszköznek integrálhatónak kell lennie a meglévő termelékenység- és feladatkezelési eszközökkel. A jó ügyfélkezelési eszközök általában zökkenőmentes integrációt kínálnak az olyan alkalmazásokkal, mint a Google Drive stb., sőt még a számlázási és számlakezelő eszközökkel is.

Kommunikációs csatornák

Az eszköznek lehetővé kell tennie a hozzáférhető kommunikációt az ügyfelekkel és a csapat többi tagjával. Egy másik kulcsfontosságú funkció a közvetlen, személyre szabott üzenetek küldése különböző csatornákon, például a közösségi médián keresztül.

Ügyfélkezelő szoftver használati esetei

Az ügyfélkezelő szoftvernek számos felhasználási esete van. Nemcsak az omnichannel ügyfélélmény kialakítását segíti elő, hanem segíti az alkalmazottakat az ismétlődő feladatok automatizálásában is. Sőt, még a potenciális ügyfelek priorizálását is engedélyezheti, lehetővé téve az értékesítések széles körű elérését.

Amellett, hogy az értékesítési folyamatot az elejétől a végéig irányítják, az értékesítési csapatok ezeket az eszközöket használhatják az ügyfelek viselkedésének elemzésére és a versenytársak elemzésére, hogy megalapozott döntést hozzanak.

Mivel a lemorzsolódási arány nagy probléma az értékesítésben és az ügyfélkezelésben, ezeket az eszközöket is használhatja ennek nyomon követésére. Ha birtokában vannak ezeknek az adatoknak, aktívan megteheti a korrekciós intézkedéseket az elveszett ügyfelek visszaszerzése érdekében.

Most megvizsgálunk néhány felső szintű ügyfélkezelő szoftvereszközt.

Monday.com

A Monday.com egy népszerű ügyfélkezelő szoftver, amely ideális kis- és nagyvállalatok számára. Az alkalmazás 100%-ban felhőalapú, és minden nagyobb eszközön (iOS, Android és Windows) elérhető.

Az ügyfélkezelő eszköz lehetővé teszi, hogy központi helyen hozzon létre egy irányítópultot az összes ügyfelével kapcsolatos információkkal. A legjobb az egészben, hogy teljesen testreszabható.

Frissítheti a projekt állapotát, jelentéseket készíthet, és ütemezheti a potenciális/új ügyfelekkel való nyomon követést.

Néhány gyakori szolgáltatás, például a Monday.com:

  • Ügyféltábla, hogy együttműködjön a projekt ütemtervén
  • Egyszerű fájlmegosztás és üzenetküldés
  • Referenciaként csatoljon jegyzeteket, és helyezze át az ügyfeleket egyik folyamatról a másikra.

Friss értékesítés

A Freshworks Freshsales ügyfélkezelő szoftvere ideális kis- és középvállalkozások és vállalkozások számára. 360 fokos áttekintést ad ügyfeleiről, lehetővé téve hozzáférést közösségi média profiljaikhoz és egyéb kapcsolati pontjaihoz, például webhelyekhez, interakciókhoz és találkozókhoz.

A platform lehetővé teszi a nyomon követési folyamatok prioritásainak meghatározását, és vizuális értékesítési folyamat létrehozását fontos mérőszámok segítségével a drag and drop folyamatkészítőn keresztül.

Akár potenciális ügyfeleket is felhívhat, és részletes jelentéseket készíthet a kimenő folyamatokról.

Keap

A Keap egy platform olyan folyamatokkal, mint az ügyfélkezelés, az e-mail marketing és a találkozók. Minden típusú vállalkozás számára alkalmas, és lehetővé teszi számlák, árajánlatok és kifizetések egyszerű generálását. Automatizálhatja a nyomon követési folyamatot is, miközben integrálja az e-mail szolgáltatásait, például a Gmailt és az Outlookot.

Ezen túlmenően digitális nyilvántartást is vezethet minden ügyfél-interakciójáról és tranzakciójáról, miközben nyitóoldalakat hoz létre vállalkozása számára.

Vállalkozástulajdonosként egyetlen helyre mentheti a potenciális ügyfelek adatait, és akár marketingautomatizálási kampányokat is létrehozhat a semmiből.

Pipedrive

Ez egy népszerű értékesítési ügyfélkezelési és csővezeték-kezelési eszköz. A Pipedrive a legjobb a szabadúszók és a kis- és középvállalkozások számára. Elérhető iOS és Android készülékeken. Az ismétlődő folyamatokat a munkafolyamatok automatizálásával automatizálhatja.

A Pipedrive névjegykezelési szolgáltatásokat kínál, amelyek segítségével korlátlan számú névjegy- és szervezetadatbázist hozhat létre, valamint szinkronizálhatja névjegyeit és naptárát a Google-lal és a Microsofttal.

Ez a platform lehetővé teszi, hogy hívásokat kezdeményezzen közvetlenül az internetről, és gyorsabb nyomon követést és betekintést kapjon a tájékoztatási erőfeszítéseihez.

Értékesítési erő

Az ügyfélkezelési és ügyfélkapcsolat-kezelési eszközök piacvezetője, a Salesforce egy felhő alapú alkalmazás az ügyféladatok nyomon követésére és az értékesítési kommunikáció személyre szabására. Könnyedén felgyorsíthatja a termelékenységet, és felhívhatja az ügyfeleket mesterséges intelligencia, adatrögzítési technológia és folyamatautomatizálás segítségével.

  Hogyan írjunk AutoHotkey szkriptet

Sőt, még az alkalmazásait is elkészítheti ennek a szoftvernek a kód nélküli funkcióival, valamint az egyszerű együttműködéssel.

Részletes jelentéseket is készíthet, amelyek segítségével alapos áttekintést kaphat arról, hogy mi működik és mi nem.

Bonsai

A Bonsai egy másik népszerű ügyfélkezelési eszköz, amely ideális kisvállalkozások és szabadúszók számára. A többplatformos alkalmazásával a Bonsai ideális jelölt ügyfél- és projektmenedzsmenthez.

A szoftver ideális kapcsolatainak nyomon követésére, lehetővé téve új leadek és meglévő ügyfelekkel kapcsolatos információk hozzáadását. A felhasználók egy központi irányítópulton keresztül együttműködhetnek bizonyos projekteken, és munkaidő-nyilvántartásokat, feladatokat és kifizetéseket adhatnak hozzá.

Jegyzeteket és címkéket is hozzáadhat ügyfeleihez és kapcsolataihoz, hogy nyomon követhesse a velük folytatott minden interakciót.

ServiceDesk Plus MSP

A ManageEngine ServiceDesk Plus MSP egy ügyfélkezelési eszköz, amely lehetővé teszi a vállalkozások számára, hogy egyszerűsítsék ügyfélszolgálati tevékenységeiket és javítsák az ügyfelek elégedettségét. Ez az eszköz számos olyan funkciót kínál, amelyek lehetővé teszik a vállalkozások számára az ügyfelekkel folytatott interakciók kezelését, a problémák nyomon követését és az ügyfelek visszajelzéseinek elemzését.

A ServiceDesk Plus MSP egyik legfontosabb jellemzője a jegykezelő rendszer, amely lehetővé teszi a vállalkozások számára, hogy könnyen nyomon kövessék az ügyfelek problémáit és támogatási kéréseit. Ez a rendszer lehetővé teszi a támogató csoportok számára, hogy együttműködjenek, és gyorsan és hatékonyan megoldják az ügyfelek problémáit.

A ServiceDesk Plus MSP másik fontos jellemzője az elemzési képességek. A vállalkozások ezzel az eszközzel elemezhetik az ügyfelek visszajelzéseit, és betekintést nyerhetnek az ügyfelek viselkedésébe, lehetővé téve számukra termékeik és szolgáltatásaik fejlesztését, valamint adatvezérelt döntések meghozatalát.

A ServiceDesk Plus MSP egy átfogó jelentési rendszert is tartalmaz, amely lehetővé teszi a vállalkozások számára, hogy nyomon kövessék a kulcsfontosságú mutatókat, például az ügyfelek elégedettségét és a válaszidőket. Ezek az adatok felhasználhatók az ügyfélszolgálati műveletek optimalizálására és az ügyfélélmény javítására.

Apptivo

Az Apptivo egy felhőalapú ügyfélkezelési szoftver kis- és középvállalkozások számára. Számos funkciót kínál, beleértve a kapcsolatkezelést, a leadkezelést, a lehetőségkezelést és a marketing automatizálást.

Az Apptivo segítségével a vállalkozások egy központi helyen kezelhetik az összes ügyfél-interakciót, lehetővé téve számukra, hogy jobb ügyfélélményt nyújtsanak. Az eszköz együttműködési funkciókat is kínál, így a csapatok hatékonyabban dolgozhatnak együtt, és javítják az ügyfelek válaszidejét.

Az Apptivo másik kulcsfontosságú jellemzője a jelentéskészítési és elemzési képességei, amelyek lehetővé teszik a vállalkozások számára, hogy nyomon kövessék a kulcsfontosságú mutatókat, például az ügyfélszerzést, a konverziós arányokat és az ügyfelek elégedettségét. Ezek az adatok megalapozott döntések meghozatalára és az ügyfelek interakcióinak optimalizálására használhatók.

Következtetés

A megfelelő ügyfélkezelő szoftver kiválasztása segíthet az ügyfélkapcsolatok hatékonyabb kezelésében. A teljes értékesítési folyamatot leegyszerűsítő eszköz használatával sokkal valószínűbb, hogy megtartja az ügyfeleket, és hosszú távú üzletet köt velük.

Döntést kell hoznia igényei és költségvetése alapján. Reméljük, hogy ez a cikk hasznos volt számodra abban, hogy egy lépést tegyen a helyes irányba.

Vegye figyelembe a fenti mutatókat, akár ingyenes ügyfélkezelő szoftvert, akár fizetős, fejlettebb szoftvert keres.

Felfedezhet néhány legjobb felhőalapú CRM-megoldást a növekvő vállalkozások számára.